Tο ελληνικό βιβλίο στην 70ή Διεθνή Έκθεση Φρανκφούρτης

Περισσότεροι από 40 εκδότες και 1.000 τίτλοι βιβλίων θα παρουσιαστούν φέτος από το Ελληνικό Περίπτερο στην 70η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου της Φρανκφούρτης. Η σημαντική διεθνής έκθεση βιβλίου θα διεξαχθεί φέτος από τις 10 έως τις 14 Οκτωβρίου 2018 με τιμώμενη χώρα την Γεωργία και μότο «Ιδέες που κινούν τον κόσμο».

Η συγγραφέας Μάρω Δούκα είναι η επίσημη προσκεκλημένη της ελληνικής συμμετοχής. Στη φετινή διοργάνωση συμμετέχουν 18 εκδότες με δική τους βιβλιοθήκη στο Ελληνικό Περίπτερο, οι οποίοι μαζί με τα πρακτορεία πνευματικών δικαιωμάτων Ersilia και Iris δίνουν μια νέα δυναμική παρουσία του ελληνικού βιβλίου εκτός συνόρων.

Με ενημερωτικό υλικό συμμετέχουν, επίσης, η 16η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης (9 – 12 Μαΐου 2019), η Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου και η Εταιρεία Συγγραφέων.

Η ελληνική παρουσία εστιάζει στο ζήτημα της μετανάστευσης και του προσφυγικού στην Ευρώπη, με ένα τριπλό αφιέρωμα-παρέμβαση. Το αφιέρωμα έρχεται σαν συνέχεια της βασικής θεματικής των δύο τελευταίων Εκθέσεων Βιβλίου Θεσσαλονίκης «Η προσφυγική εμπειρία», ενώ παράλληλα είναι στο κλίμα της κεντρικής εκστρατείας της φετινής διοργάνωσης για τα ανθρώπινα δικαιώματα «I’m on the same page».

Μια ειδική θεματική βιβλιοθήκη θα στηθεί στο Ελληνικό Περίπτερο και θα περιλαμβάνει επιλεγμένα βιβλία για το προσφυγικό και τη μετανάστευση, μια συζήτηση με τίτλο «Εναλλασσόμενες Πατρίδες: Η δημοκρατία το 21ο αιώνα απέναντι στην πρόκληση των μεταναστευτικών ροών» θα προσπαθήσει να διαλευκάνει σημαντικές πτυχές του θέματος που έχει πάρει διαστάσεις ανθρωπιστικής κρίσης, μαζί και η φωτογραφική έκθεση «Δρόμοι Επιβίωσης», που θα διεξαχθεί σε κεντρικούς χώρους της διοργάνωσης

elculture.gr