15 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Αρκετές οι επιλογές για απόψε και διαφορετικές μεταξύ τους. Επίλεξε αυτή που ταιριάζει περισσότερο στη διάθεσή σου:

«Transformers 5: Ο Τελευταίος Ιππότης» (2017) σκηνοθεσία Μάικλ Μπέι

Περιπέτεια – Οι άνθρωποι και οι Transformers βρίσκονται σε πόλεμο, με τον Όπτιμους Πράιμ να αγνοείται. Το κλειδί για τη σωτηρία του μέλλοντος της ανθρωπότητας βρίσκεται θαμμένο στα μυστικά του παρελθόντος, στην άγνωστη ιστορία των Transformers στη γη. Έτσι, η σωτηρία του κόσμου φαίνεται να εξαρτάται από μια ιδιότυπη συμμαχία ανάμεσα στον Κέιντ Γιάγκερ, τον Μπάμπλμπι, έναν Άγγλο λόρδο και μια καθηγήτρια του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης.

Παίζουν: Μπρένταν Φρέιζερ, Ελίζαμπεθ Χάρλεϊ, Φράνσις Ο Κόνορ, Ορλάντο Τζόουνς.

*Skai, Κυριακή 22/8 στις 21:00

«Επτά χρόνια γάμου» (1972) σε σκηνοθεσία Κώστας Καραγιάννης

Κωμωδία – Έπειτα από επτά χρόνια γάμου, ένας διευθυντής τουριστικού γραφείου και η επιτυχημένη τηλεπαρουσιάστρια σύζυγός του, ο Αλέκος και η Έφη Φωτίου, περνούν μια κρίσιμη φάση.

Απορροφημένοι από τις επαγγελματικές τους ασχολίες, βλέπονται σπάνια κι όταν αυτό συμβαίνει, συνοδεύεται πάντα από κάποιο καβγαδάκι. Οι μοναδικοί στενοί συγγενείς τους, οι θείοι τους, τους προτείνουν να αποκτήσουν ένα παιδάκι. Εκείνη πείθεται, αλλά εκείνος φοβάται ότι το παιδί τους δεν θα έχει τις πρέπουσες συνθήκες για να μεγαλώσει σωστά.

Αυτή η διάσταση απόψεων τους οδηγεί σε αδιέξοδο και το διαζύγιο μοιάζει αναπόφευκτο, ιδιαίτερα όταν η Έφη αρχίζει να πιστεύει ότι ο άντρας της τσιλιμπουρδίζει με την Τζούλη, ενώ ο Αλέκος υποψιάζεται τη γυναίκα του ότι συνδέεται με το Δημήτρη.

Παίζουν: Κώστας Βουτσάς, Μάρω Κοντού, Μαρία Κυβέλου, Σταύρος Ξενίδης, Μαρία Μαρτίκα, Ανθή Γούναρη, Πάνος Τουλιάτος, Νίκος Τσούκας, Αλέκα Μακρή, Μαρί Πανταζή, Γιώργος Κοσμίδης, Μαίρη ΜεταξάΣενάριο: Λάκης Μιχαηλίδης (βασισμένο στο ομότιτλο θεατρικό των Πολύβιου Βασιλειάδη – Λάκη Μιχαηλίδη).

*Star, Κυριακή 22/8 στις 21:00

«Η Συγκάλυψη» (2014) σκηνοθεσία Μάικλ Ρ. Ρόσκαμ

Δράσης –  Ο Μπομπ Σαγκινόφσκι (Τομ Χάρντι) είναι ένας λιγομίλητος, ογκώδης και μοναχικός άντρας. Ακούει πολλά, λέει πολύ λιγότερα. Κοιτάζει τη δουλειά του και θέλει να κάνουν και οι άλλοι το ίδιο, χωρίς να τον ενοχλούν. Ζει μέσα στη νύχτα, αλλά είναι θρήσκος και φαίνεται ότι δεν έχει ξεπεράσει κάτι από το παρελθόν του. Δουλεύει μπάρμαν στο μαγαζί του ξαδέλφου του, του Μαρβ (Τζέιμς Γκαντολφίνι), ενός πρώην μικροαπατεώνα που έχει αφήσει τις αλητείες και βαδίζει σε έναν κάποιο ίσιο δρόμο.

Ο Μαρβ και το μαγαζί του ελέγχεται από τη μαφία διακινώντας μέσα απ αυτό μεγάλα χρηματικά ποσά, όπως πάντα, μόνο που αυτή πια δεν είναι η ιταλική, αλλά η τσετσένικη. Μία ληστεία στο μπαρ που θα κλαπούν τα χρήματα της Μαφίας και ένα πληγωμένο κουτάβι θα βγάλουν τον Μπομπ στο προσκήνιο.. Όταν το μπαρ βρεθεί στο στόχαστρο της αστυνομίας, ο Μπομπ θα βρεθεί και ο ίδιος στο επίκεντρο των ερευνών, που αρχίζουν να φτάνουν πλέον στην ευρύτερη γειτονιά, την οικογένειά του, αλλά και πιο πίσω στο παρελθόν, με απρόσμενα ευρήματα.

Παίζουν: Τομ Χάρντι, Νούμι Ραπάς, Τζέιμς Γκαντολφίνι, Ματίας Σένερτς.

*Open, Κυριακή 22/8 στις 21:00

«Η Μάσκα Του Ζορό» (1998) σε σκηνοθεσία Μάρτιν Κάμπελ

Δράσης – Ο ηλικιωμένος Δον Ντιέγκο, που ήταν παλιά ο θρυλικός Ζορό δραπετεύει από την φυλακή και γυρίζει στο παλιό του σπίτι. Θα γνωρίσει έναν νέο κλέφτη που θα τον εκπαιδεύσει για να γίνει ο νέος Ζορό. Σκοπός τους είναι να καταστρέψουν τα σχέδια των παλιών Δον, που εκμεταλλεύονται τους κατοίκους της περιοχής και πλουτίζουν εις βάρος τους.

Παίζουν: Άντονι Χόπκινς, Αντόνιο Μπαντέρας, Κάθριν Ζέτα Τζόουνς.

*Mega, Κυριακή 22/8 στις 21:00

«Portugal» (2018) σε σκηνοθεσία Lauri Lagle 

Δράμα – Η “Πορτογαλία” είναι βαθιά και απαλή σαν καλοκαιρινή βραδιά. Είναι μια σταδιακή πορεία και ένα ταξίδι προς κάτι που υπερβαίνει έναν γεωγραφικό προορισμό σε έναν χάρτη. Η Καρίνα και ο Μάρτιν έχουν μια ευχάριστη σχέση, όπου η καθημερινότητα κυλά με έναν αβίαστο, συνηθισμένο τρόπο και καμία μικροπαρεξήγηση δεν μπορεί να την διαταράξει. Η ζωή είναι ωραία. Ίσως αυτή της η τελειότητα και τα επαναλαμβανόμενα μοτίβα να τους κάνουν τελικά να θέσουν ένα ερώτημα- είναι όλη η ζωή δεδομένη; Είναι μια ιστορία για τη λαχτάρα της ψυχής. Για τη λαχτάρα για κάτι άλλο πέρα από το παρόν, αλλά και για το κουράγιο να χαθείς συνειδητά. Οι χαρακτήρες στην ταινία αναζητούν ένα μέρος αγάπης και κατανόησης στον κόσμο. Το ταξίδι τους είναι ευχάριστο, χαλαρό και πολύ ανθρώπινο. Είναι γεμάτο από λάθη αλλά και ευκαιρίες για νέα ξεκινήματα, και ζωηρές προσωπικότητες, που έχουν όλες τον ίδιο στόχο -να βρουν την ευτυχία.

Παίζουν: Mirtel Pohla, Margus Prangel, Jarmo Reha.

*ΕΡΤ3, Κυριακή 22/8 στις 22:00

«Σχετικά με τον Σμιντ» (2002) σκηνοθεσία Αλεξάντερ Πέιν

Δράμα – Ο Τζακ Νίκολσον ήταν υποψήφιος για Όσκαρ για τον ρόλο του Γουόρεν Σμιντ, ενός πικραμένου άνδρα που συνταξιοδοτείται μετά από 32 χρόνια ως λογιστής ασφαλιστικής εταιρείας.

Όταν η γυναίκα του πεθαίνει απροσδόκητα, ο Γουόρεν παίρνει το εντεκάμετρο τροχοκινούμενο με το οποίο σχεδίαζαν να γυρίσουν τη χώρα και διασχίζει τη Νεμπράσκα για να φτάσει στο Κολοράντο, όπου η κόρη του θα παντρευτεί έναν πωλητή στρωμάτων νερού, τον οποίο ο Γουόρεν απεχθάνεται.

Παίζουν: Τζακ Νίκολσον, Χόουπ Ντέιβις, Κάθι Μπέιτς, Ντέρμοτ Μαλρόνει.

*ΕΡΤ1, Κυριακή 22/8 στις 22:00

«Elizabeth» (1998) σκηνοθεσία Σεϊκαρ Καπουρ

Βιογραφική, δράμα – . Η νεαρή Ελίζαμπεθ, κόρη του Ερρίκου από τον οίκο Τυδώρ, ανεβαίνει στο θρόνο μετά το θάνατο της ετεροθαλούς αδελφής της Μαρίας Α’, η οποία την κρατούσε φυλακισμένη. Η βασιλεία της υπό το χωρισμένο στα δύο και χρεωκοπημένο Βασίλειο θεωρείται αδύναμη και απειλείται από τη Γαλλία και την Ισπανία.

Παίζουν:  Liz Giles, Rod Culbertson, Paul Fox, Terence Rigb, Christopher Eccleston, Peter Stockbridge, Amanda Ryan, Kathy Burke.

*Μακεδονία, Κυριακή 22/8 στις 23:00

«Το φιλοδώρημα των 2.000.000 $» (1994) σκηνοθεσία Άντριου Μπέργκμαν

Δράμα, κωμωδία, ρομαντική – Το μόνο που θέλει ο Charlie από τη ζωή του είναι να είναι καλός αστυνομικός, να είναι αγαπημένος με τη γυναίκα του και να κάνει μία μεγάλη οικογένεια.  Η γυναίκα του, η Muriel, όμως, μία αναιδής κομμώτρια, έχει διαφορετικά όνειρα.

Και όλα περιστρέφονται γύρω από τα λεφτά. Ο Charlie επισκέπτεται την αγαπημένη του καφετέρια και γνωρίζει την καλόκαρδη σερβιτόρα Yvonne. Η Yvonne είναι φοβισμένη γιατί ο πρώην άνδρας της την οδήγησε σε χρεωκοπία.

Αντί φιλοδωρήματος ο Charlie υπόσχεται στην Yvonne να μοιραστεί τα χρήματα μαζί της, αν κερδίσει το λαχείο που μόλις αγόρασε για τη γυναίκα του. Παραδόξως κερδίζει! Και κρατάει την υπόσχεσή του.

Η γυναίκα του εξοργίζεται, ο Τύπος της Ν. Υόρκης ασχολείται μαζί τους, αλλά οι τρεις πρωταγωνιστές αντιλαμβάνονται ότι ο πλούτος και η φήμη αλλάζουν τις ζωές τους με τρόπο εντελώς απροσδόκητο.

Παίζουν: Νίκολας Κέιτζ, Μπρίτζετ Φόντα, Άιζακ Χέιζ.

*Ant1, Κυριακή 22/8 στις 23:00

«Χωρίς Φραγμούς» (2015) σκηνοθεσία Μόρα Στίβενς

Δραματικό θρίλερ – Ο Σαμ Έλις, ένας χαρισματικός ομοσπονδιακός εισαγγελέας κι αφοσιωμένος οικογενειάρχης, όπου βλέπει την καριέρα του να εκτοξεύεται συνεχώς, φαίνεται ότι βρίσκεται καθοδόν για ανώτερο αξίωμα. Αλλά αυτό που νομίζει ότι είναι «η μία φορά» με μια συνοδό κυριών, καταλήγει σε έναν αμείλικτο σεξουαλικό καταναγκασμό. Καθώς τον περιμένει μια θέση στην αμερικανική γερουσία, ο Σαμ βρίσκεται απρόσμενα να μάχεται με τον νέο του εθισμό, που απειλεί να του καταστρέψει οικογένεια, καριέρα, ολόκληρη τη ζωή.

Παίζουν: Πάτρικ Γουίλσον , Λένα Χίντεϊ, Τζον Τσο, Νταϊάνα Άγκρον, Ρίτσαρντ Ντρέιφους.

*Open, Κυριακή 22/8 στις 23:00

«Η Άλλη Ερωμένη του Βασιλιά» (2008) σε σκηνοθεσία Τζάστιν Τσάντγουϊκ

Βιογραφική, δράμα, ιστορική, ρομαντική – Μια αισθησιακή ιστορία, γεμάτη ρομαντισμό, πόθο, ίντριγκες, προδοσίες, συνωμοσίες. Η ταινία αφηγείται μία ιστορία ίντριγκας, πάθους και προδοσίας τοποθετημένη χρονικά σε μία καθοριστική στιγμή για την Ευρωπαϊκή Ιστορία. Οι δύο πανέμορφες αδελφές Άνι και Μαίρη, οδηγημένες από την τυφλή φιλοδοξία της οικογένειάς τους, συναγωνίζονται για μία θέση στην καρδιά του παθιασμένου Βασιλιά Ερρίκου του VIII.

Παίζουν: Νάταλι Πόρτμαν, Σκάρλετ Γιόχανσον, Έρικ Μπάνα, Κριστίν Σκοτ Τόμας.

*Star, Κυριακή 22/8 στις 23:15

«Μπλε Βασίλισσα» (2018) σκηνοθεσία Αλέξανδρος Σιπσίδης

Περιπέτεια δράσης, θρίλερ – Στον απόηχο μιας ένοπλης ληστείας, ο Γιάννης βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα. Η αινιγματική σύζυγός του, το αφεντικό του που πενθεί για το γιο του και ο παράτολμος συνεργός του τον περικυκλώνουν με αμφιβολίες και διαφορετικές οπτικές γωνίες, κάθε μία από τις οποίες αποκαλύπτει ένα νέο κομμάτι για να ολοκληρωθεί τελικά το αιματηρό παζλ της “Μπλε Βασίλισσας”. Όλα ξεκινάνε με τη ληστεία της Μπλε Βασίλισσας, ενός από τα πολυτιμότερα διαμάντια του κόσμου, από μία ομάδα μαφιόζων που δουλεύουν για τον αδίστακτο Άγγελο (Θέμης Πάνου).

Ο Γιάννης (Μιχάλης Οικονόμου), ένας από τους πιο έμπιστους ανθρώπους του, παροτρύνεται από τη σύζυγό του, Λένα (Ράσμι Σούκουλη), συμμαχούν με τον ψυχρό εκτελεστή Σταύρο (Δημήτρης Ήμελλος), και προδίδει τον Άγγελο, κλέβοντάς του το δαχτυλίδι, με σκοπό να το πουλήσουν σε έναν μυστηριώδη «Αγοραστή». Ποια είναι όμως τα πραγματικά κίνητρα της Λένας; Τι κρύβει ο Σταύρος και ποιος είναι ο ρόλος του Νίκου (Γιώργος Αδαμαντιάδης), του φαινομενικά ήσυχου και αμίλητου οδηγού του Άγγελου;

Παίζουν: Μιχάλης Οικονόμου, Ράσμι Σούκουλη, Τέτη Καλαφάτη, Δημήτρης Καπετανάκος, Δημήτρης Ήμμελος, Γιώργος Αδαμαντιάδης, Φωτεινή Λεβογιάννη, Θέμης Πάνου.

*ΕΡΤ2, Κυριακή 22/8 στις 23:45

«The Impossible» (2012) σκηνοθεσία Χουάν Αντόνιο Μπαγιόνα

Δράμα – Η Μαρία, ο Χένρι και τα τρία τους ανήλικα παιδιά, φτάνουν στην Ταϊλάνδη για να απολαύσουν τις χειμερινές τους διακοπές, αναζητώντας λίγες ημέρες ξεγνοιασιάς και ηρεμίας στον τροπικό παράδεισο με τις εξωτικές παραλίες. Την ημέρα της 26ης Δεκεμβρίου και ενώ η οικογένεια απολαμβάνει ένα ηλιόλουστο πρωινό ακριβώς δίπλα στην πισίνα του ξενοδοχείου τους, ένας τρομακτικός θόρυβος αναδύεται από τα έγκατα της γης και διαταράσσει την ηρεμία τους. Δευτερόλεπτα αργότερα, ένας γιγαντιαίος υδάτινος τοίχος θα σαρώσει τα πάντα στο πέρασμά του, θα χωρίσει τα μέλη της οικογένειας δημιουργώντας έναν Γολγοθά για χιλιάδες ανυποψίαστων ανθρώπων!

Παίζουν: Ναόμι Γουάτς, Γιούαν ΜακΓκρέγκορ, Τομ Χόλαντ, Τζέραλντιν Τσάπλιν.

*Mega, Κυριακή 22/8 στις 23:50

«Διπλή ταυτότητα» (2001) σκηνοθεσία Γκάρι Φλέντερ

Δράμα, επιστημονικής φαντασίας – Το έτος 2079 η γη βρίσκεται σε εμπόλεμη κατάσταση με μια εξωγήινη δύναμη εδώ και δέκα χρόνια. Ο Σπένσερ, ένας σπουδαίος επιστήμονας που εργάζεται για την κυβέρνηση, έχει μόλις κάνει μια σπουδαία ανακάλυψη που υπόσχεται να σώσει τον πλανήτη. Πριν όμως προλάβει να την ολοκληρώσει, ξαφνικά γίνεται ο νούμερο ένα καταζητούμενος. Οι αρχές τον θεωρούν κατάσκοπο των εξωγήινων και εξαπολύουν ένα ανθρωποκυνηγητό για να τον εντοπίσουν.

Παίζουν: Μάντλιν Στόου, Γκάρι Σινίζ, Βίνσεντ ντ’Ονόφριο, Τόνι Σαλούμπ.

*Skai, Κυριακή 22/8 στις 00:00

«Θα Κλέψω τη Νύφη» (2008) σκηνοθεσία Πολ Γουέιλαντ

Κομεντί – Ο Τομ, επιτυχημένος και σέξι, αποδέχεται διστακτικά να γίνει “ο κύριος επί των τιμών” στο γάμο της κολλητής του Χάνα με έναν Σκοτσέζο. Μόνο που ενώ μέχρι τώρα ο Τομ είχε όποια γυναίκα ήθελε, διαπιστώνει ότι η Χάνα είναι η πραγματική του αγάπη. Το ταξίδι στη Σκοτία, όπου θα γίνει ο γάμος, θα ξεδιαλύνει τα πάντα.

Παίζουν: Πάτρικ Ντέμπσεϊ, Μισέλ Μόναγκαν, Κέβιν ΜακΚιντ.

*Αντ1 Κυριακή 22/8 στις 01:00

«Πάση Θυσία» (2016) σκηνοθεσία Ντέιβιντ Μακένζι

Δραματική, δράσης – Δύο αδέλφια, που η τράπεζα κατέστρεψε την ελπίδα τους για μια καλύτερη ζωή, αποφασίζουν να τα παίξουν όλα για όλα μέσα από ένοπλες ληστείες των υποκαταστημάτων της. Το παιχνίδι όμως «αγριεύει», όταν ο πιο σεβαστός και δημοφιλής αστυνομικός πράκτορας του Τέξας αποφασίζει να τους σταματήσει, λίγο πριν ο ίδιος αποσυρθεί από την υπηρεσία…

Ο Τόμπι, πρόσφατα διαζευγμένος και πατέρας ενός μικρού αγοριού, προσπαθεί να εξασφαλίσει μια καλύτερη ζωή, όχι μόνο για να αλλάξει το μίζερο παρελθόν του, αλλά και το δυσοίωνο μέλλον του. Βλέποντας όμως τις μεγάλες δυσκολίες και τα αδιέξοδα, δε βλέπει άλλη λύση από το να συνεργαστεί με τον αδελφό του, τον Τάνερ, έναν οξύθυμο χαρακτήρα και πρώην κατάδικο. Πολύ σύντομα, αρχίζουν ένα μπαράζ ληστειών των υποκαταστημάτων της τράπεζας που έκανε πρόσφατα κατασχέσεις στην οικογενειακή τους περιουσία, αποδίδοντας έτσι τη δική τους δικαιοσύνη.

Κι ενώ αρχικά το σχέδιό τους φαίνεται να λειτουργεί, τα πράγματα θα δυσκολέψουν, όταν στο παιχνίδι αποφασίζει να μπει ο ηθικά ακέραιος -αλλά και αμείλικτος- Μάρκους Χάμιλτον, που λίγο πριν βγει στη σύνταξη από το πόστο του αστυνομικού πράκτορα στο Τέξας, αποφασίζει να κάνει μια ηρωϊκή έξοδο με τη σύλληψη των δύο αδελφών. Η σύλληψή τους όμως δεν θα είναι μια εύκολη υπόθεση, αφού η σύγκρουση ανάμεσα στην παλιά και τη νέα «Δύση» θα είναι ανελέητη.

Παίζουν: Μπεν Φόστερ, Κρις Πάιν, Τζεφ Μπρίτζες, Γκιλ Μπίρμιγχαμ.

*Open, Κυριακή 22/8 στις 01:15