6 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Τρίτη σήμερα και σου έχουμε επιλέξει έξι ταινίες να απολαύσεις στην μικρή σου οθόνη.

«Stay» (2005) σκηνοθεσία Μαρκ Φόρστερ

Ψυχολογικό θρίλερ – Ο ψυχίατρος Σαμ Φόστερ κάνει αγωνιώδεις προσπάθειες να αποτρέψει από την αυτοκτονία έναν μυστικοπαθή νεαρό ασθενή του, τον Χένρι Λέθεμ, την παραμονή των 21ων γενεθλίων του. Όμως στην προσπάθειά του αυτή, ο ψυχίατρος θα μπει σε ένα εφιαλτικό ταξίδι χωρίς επιστροφή, που θα τον διχάσει ανάμεσα στην πραγματικότητα και στην φαντασία. Καθώς διεισδύει όλο και περισσότερο στη ζωή του Χένρι, και στο λαβύρινθο του υποσυνείδητού του, επηρεάζει και τη σχέση του με την κοπέλα του και πρώην ασθενή του, Λίλα. Τελικά καταλήγει στο σημείο να μην γνωρίζει τι είναι αληθινό και τι συμβαίνει μόνο στη φαντασία του.

Παίζουν: Γιούαν ΜακΓκρέγκορ, Ναόμι Γουότς, Ράιαν Γκόσλινγκ.

*Open, Τρίτη 24/8 στις 21:00

«Εξολοθρευτής: Η Σωτηρία» (2009) σκηνοθεσία ΜακΤζι 

Δράσης – Το 2018 η περίφημη Ημέρα της Κρίσης έχει πλέον αφήσει ανεξίτηλα τα σημάδια της. Το δίκτυο Skynet έχει στρέψει τον πολυάριθμο στρατό Εξολοθρευτών ενάντια στο ανθρώπινο γένος, οδηγώντας τον πλανήτη σε πυρηνικό ολοκαύτωμα, με δισεκατομμύρια θύματα. Όμως, ο πόλεμος ανάμεσα στις μηχανές και την Αντίσταση μαίνεται κλιμακούμενος με την κάθε πλευρά να σχεδιάζει την τελική επίθεση. Ενώ το Skynet ισχυροποιείται συνεχώς, η Αντίσταση υποκλέπτει ένα σήμα που η ηγεσία της θεωρεί σημαντικό πλεονέκτημα για τον τερματισμό του πολέμου. Ο ανερχόμενος στην ιεραρχία Τζον Κόνορ όμως, που κουβαλά στους ώμους του τις προσδοκίες όσων των θεωρούν μέλλοντα ηγέτη της Αντίστασης, θα βρεθεί ενώπιον ενός κρίσιμου διλήμματος που απειλεί να ανατρέψει όλα όσα πίστευε για τον πόλεμο. Το εάν μπορεί να εμπιστευθεί τον Μάρκους Ράιτ, έναν άνδρα που εμφανίστηκε μυστηριωδώς, με τελευταία του ανάμνηση την θανατική του καταδίκη, είναι πιθανό να κρίνει το αύριο της ανθρωπότητας…

Παίζουν: Κρίστιαν Μπέιλ, Σαμ Γουέρδινγκτον, Μουν Μπλάντγκουντ, ‘Αντον Γιέλτσιν.

*Ant1, Τρίτη 24/8 στις 22:00

«Αναχώρηση για Παρίσι 15:17» (2018) σκηνοθεσία Κλιντ Ίστγουντ

Δράμα – Στις 21 Αυγούστου του 2015, όλος ο κόσμος παρακολουθούσε καθηλωμένος την είδηση ότι μια τρομοκρατική επίθεση στο τρένο Thalys #9364 με προορισμό το Παρίσι, είχε αποτραπεί μετά τη σωτήρια επέμβαση τριών θαρραλέων, νεαρών Αμερικάνων. Η πορεία της κοινής τους ζωής, από την παιδική ηλικία μέχρι την ενηλικίωση τους και πολλά απίθανα περιστατικά, που τους οδήγησαν σε αυτή τη μεγάλη στιγμή ηρωισμού. Μέσα από αυτή την τρομαχτική δοκιμασία, η φιλία τους αποδείχτηκε το μεγαλύτερο όπλο, ένα «όπλο», που τους επέτρεψε να σώσουν τις ζωές περίπου 500 ανθρώπων.

Παίζουν: Άντονι Σάντλερ, Άλεκ Σκαρλάτος, Σπένσερ Στόουν, Τζούντι Γκριρ, Τζένα Φίσερ.

*Star, Τρίτη 24/8 στις 22:15

«Ηφαίστειο» (1997) σκηνοθεσία Μικ Τζάκσον

Δράμα, δράσης, επιστημονικής φαντασίας – Ένας σεισμός στο Λος Άντζελες είναι ο πρώτος κρίκος σε μια αλυσίδα τρομακτικών φυσικών καταστροφών που πρόκειται να επακολουθήσει. Ένα ηφαίστειο εκρήγνυται ξαφνικά και απειλεί την πόλη με ολικό αφανισμό. Οι μόνοι που μπορούν να βοηθήσουν είναι ο Μάικλ Ρορκ, ο υπεύθυνος εκτάκτων αναγκών του Λος Άντζελες, και η γεωλόγος Έιμι Μπαρνς.

Παίζουν: Τόμι Λι Τζόουνς, Αν Χεκ, Γκάμπι Χόφμαν, Ντον Τσιντλ.

*Skai, Τρίτη 24/8 στις 23:00

«Τροχονόμος… Βαρβάρα» (1981) σκηνοθεσία Όμηρος Ευστρατιάδης

Ελληνική κωμωδία – Ο Αχιλλέας, μένει στις Εργατικές πολυκατοικίες και μην μπορώντας να βρει δουλειά, αποφασίζει να υποδυθεί την αδελφή του, Βαρβάρα, παίρνοντας τη θέση της στη σχολή τροχονόμων. Εκεί αρχίζουν οι περιπέτειες για τον Αχιλλέα, καθώς ερωτεύεται την Κάτια ένα πλουσιοκόριτσο που πηγαίνει στη σχολή από ανία. Η «Βαρβάρα», εν τω μεταξύ γίνεται η «αγαπημένη» μαθήτρια του αφοσιωμένου εκπαιδευτή της σχολής και τα πράγματα περιπλέκονται για τον Αχιλλέα που έχει εγκλωβιστεί στο ρόλο της Βαρβάρας.

Παίζουν: Γιάννης Γκιωνάκης, Στάθης Ψάλτης, Τζένη Ζαχαροπούλου, Μαρί Καραβία, Μαρία Ανδριώτου, Μάκης Δεμίρη, Λευτέρης Γυφτόπουλος, Μίμης Φωτόπουλος.

*Alpha, Τρίτη 24/8 στις 23:45

«The Runner» (2015) σκηνοθεσία Όστιν Σταρκ

Δράμα – Το 2010 το μεγάλο πολιτικό και οικολογικό σκάνδαλο που ξέσπασε λόγω της διαρροής πετρελαίου στον κόλπο του Μεξικού με ευθύνη της εταιρείας BP, ταρακούνησε συθέμελα τον κόσμο της πολιτικής. Στον απόηχο αυτού του σκανδάλου, ένας ιδεαλιστής πολιτικός, ο οποίος στο παρελθόν είχε κάνει κάποιες λάθος επιλογές, θα αναγκαστεί τώρα να χειριστεί την καταστροφή της δικής του πολιτικής καριέρας λόγω ενός ερωτικού σκανδάλου που αποτελεί κηλίδα στο δικό του παρελθόν.

Παίζουν: Νίκολας Κέιτζ, Κόνι Νίλσεν, Πίτερ Φόντα, Σάρα Πόλσον, Γουέντελ Πιρς.

*Open, Τρίτη 24/8 στις 01:30