Χρυσή η Αναστασιάδου – Ασημένιος ο Στεργιάκας στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κ23

Τρια μετάλλια ένα από κάθε χρώμα, χρυσό ασημένιο και χάλκινο ήταν η πλούσια συγκομιδή της Εθνικής ομάδας στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κάτω των 23 ετών η αυλαία του οποίου έπεσε την Κυριακή στην Κρούζιτσα της Πολωνίας.

Ο Εθνικός ύμνος ακούστηκε προς τιμήν της Ευαγγελίας Αναστασιάδου και της Ευαγγελίας Φράγκου, που κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο διπλό σκιφ των κοριτσιών. Οι δυο πρωταθλήτριες του ΝΟ Καστοριάς και του ΝΟ Γιαννιτσών είχαν από το ξεκίνημα της κούρσας τη πρωτοπορία και την κράτησαν ως το τέλος φτάνοντας πρώτες στο τερματισμό σε χρόνο 6:55.94. Υπενθυμίζεται ότι η Ευαγγελία Φράγκου τον περασμένο μήνα είχε αναδεχθεί χάλκινη Παγκόσμια πρωταθλήτρια στη κατηγορία Νεανίδων στο Πλόβνιβ ενώ η Αναστασιάδου ήταν και πέρυσι πρωταθλήτρια Ευρώπης στη συγκεκριμένη κατηγορία όταν είχε κερδίσει το χρυσό στο σκιφ ελ βαρών.

Λίγο νωρίτερα από τη σπουδαία νίκη των δυο κοριτσιών ο Χρήστος Στεργιάκας και ο Ιάσονας Εξάρχου, παρότι νέο πλήρωμα κατάφεραν να κατακτήσουν το ασημένιο μετάλλιο στο διπλό των αγοριών κατακτώντας τη 2η θέση στον μεγάλο τελικό με χρόνο 6:19.27 πίσω από την Βρετανία που κέρδισε το χρυσό με χρόνο 6:15.06.

Εντυπωσιακή και η Ελένη Μαρίνα Λεβεντέλη του ΝΟ Κατερίνης, που «άνοιξε το χορό» των μεταλλίων κατακτώντας το χάλκινο στο σκιφ ελ βαρών.