5 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Τετάρτη σήμερα και σου έχουμε επιλέξει πέντε ταινίες να απολαύσεις στην οθόνη της τηλεόρασης σου.

«Το Μούτρο: Η Επιστροφή» (2016) σκηνοθεσία Ντένις Γκάνσελ

Περιπέτεια – Ο Τζέισον Στέιθαμ, ο καλύτερος και πιο σκληροτράχηλος σταρ ταινιών δράσης, αναλαμβάνει και πάλι τον θρυλικό χαρακτήρα του Άρθουρ Μπίσοπ, σε μια ταινία που γράφει με αίμα και δράση τη συνέχεια της ιστορίας. Αυτή τη φορά, ο μεθοδικός και αποτελεσματικός επαγγελματίας εκτελεστής Μπίσοπ έχει αποφασίσει να αφήσει για τα καλά πίσω το παρελθόν του, όμως η μοίρα -με τη μορφή του πιο σκληρού του αντιπάλου- έχει διαφορετικά σχέδια. Τώρα ο θρυλικός εκτελεστής είναι πλέον αναγκασμένος φέρει σε πέρας τις πιο επικίνδυνες αποστολές της ζωής του, κάνοντάς τις μάλιστα να φανούν σαν ατύχημα, για να μπορέσει να σώσει τον μεγάλο του έρωτα.

Παίζουν: Τζέισον Στέιθαμ, Τόμι Λι Τζόουνς, Τζέσικα Άλμπα, Μισέλ Γιέο.

*Star, Τετάρτη 7/9, στις 21:00

«Το Τελευταίο Χτύπημα» (2014) σκηνοθεσία Αλίξ Ντελαπόρτ

Δραματική – Όταν μπαίνει για πρώτη φορά στην Όπερα του Μονπελιέ, ο δεκατριάχρονος Βικτόρ δεν ξέρει τίποτα για μουσική. Επίσης, δεν γνωρίζει τον πατέρα του, Σαμουέλ Ροβινσκί, ο οποίος βρίσκεται εκεί για να διευθύνει την 6η Συμφωνία του Μάλερ.

Ο Βικτόρ ξεκινά να τον παρακολουθεί από απόσταση και ανακαλύπτει έναν καινούριο κόσμο… εκείνον της πρόβας.

Όταν η Νάντια, η μητέρα του, τον ενημερώνει ότι θα πρέπει να αφήσουν το σπίτι τους στην παραλία, ο Βικτόρ αρχίζει να ανησυχεί, τόσο για την ίδια, καθώς θεωρεί ότι κάτι του κρύβει, όσο και για τη Λούνα, την Ισπανίδα γειτόνισσά του, την οποία έχει ερωτευτεί.

Στην προσπάθειά του να πάρει την κατάσταση στα χέρια του, ο Βικτόρ αποφασίζει να αποκαλυφθεί στον πατέρα του για πρώτη φορά.

Παίζουν: Ρομέν Πολ, Κλοντίλ Εζμέ, Γκρέγκορι Γκαντμπόις, Κανδέλια Πένα, Τριστάν Ολουά.

*ΕΡΤ2, Τετάρτη 7/9, στις 22:00

«Θα σε Βρω στον Παράδεισο» (1998) σκηνοθεσία Βίνσεντ Γουορντ

Δραματική, ρομαντική, φαντασίας – Η αγάπη του Κρις Νέλσον για τη γυναίκα του, Άνι, ξεπερνάει κάθε όριο και περιορισμό, ώσπου ένα αυτοκινητικό δυστύχημα τού στερεί τη ζωή.

Στην αρχή περιφέρεται στους χώρους όπου ζούσε πριν, προσπαθώντας να επικοινωνήσει με τη γυναίκα του και να της δείξει ότι ακόμα υπάρχει. Όμως αυτό είναι μάταιο… Αφού βλέπει πως δεν έχει νόημα να παραμένει άλλο στη γη, αποφασίζει να φύγει και ξυπνά σε έναν άλλο κόσμο.

Εκεί θα συναντήσει τα δυο παιδιά του κι έναν από τους πρώτους καθηγητές που είχε όταν σπούδαζε, οι οποίοι είχαν πεθάνει πριν απο αυτόν.
Ακόμα και ο παράδεισος όμως δεν είναι ολοκληρωμένος χωρίς την Άνν, κι όταν η τραγωδία απειλεί να τους χωρίσει για πάντα, ο Κρις ρισκάρει την ίδια του την ψυχή για να τη σώσει από την αιώνια απελπισία.

Η Άνι, συντετριμμένη από τον χαμό του συζύγου της, αυτοκτονεί και καταλήγει στην κόλαση. Ο Κρις είναι διατεθειμένος να εγκαταλείψει τη γαλήνη του παραδείσου, προκειμένου να την ξανασυναντήσει έστω για μία φορά. Έτσι ξεκινάει μια συγκινητική και μεγαλειώδης αναζήτηση.
Μπορεί η Αγάπη να ενώσει αυτό που ο παράδεισος και η κόλαση έχουν κάνει κομμάτια;

Παίζουν: Ρόμπιν Γουίλιαμς, Κιουμπα Κουντιγκ τζ., Αναμπέλα Σιόρα, Τζέσικα Μπρουκς Γκραντ, Ρόζαλιντ Τσάο, Λουσίντα Τζένι, Μαξ Βον Σαϊντοου.

*Ant1, Τετάρτη 7/9, στις 22:00

«Σέρπικο» (1973) σε σκηνοθεσία Σίντνεϊ Λιούμετ

Περιπέτεια – Ο Φρανκ Σέρπικο, είναι ένας έντιμος αστυνομικός, που αρνείται να δωροδοκηθεί για να συγκαλύψει τις παράνομες δραστηριότητες των εμπόρων ναρκωτικών ή των εμπόρων λευκής σαρκός. Ο Σέρπικο θέλει να κάνει σωστά τη δουλειά του και να παραμείνει μακριά από όλα αυτά. Κι όταν θα καταγγείλει τα όσα συμβαίνουν γύρω του, θα προκαλέσει την οργή των διεφθαρμένων συναδέλφων του. Ακόμα περισσότερο, θα βάλει τη ζωή του σε κίνδυνο – κίνδυνο που δεν προέρχεται από τους κακοποιούς, αλλά από τους ίδιους τους συναδέλφους του!

Παίζουν: Αλ Πατσίνο, Τζον Ράντολφ, Τζακ Κέχοε, Μπιφ Μακ Γκουάιρ, Μπάρμπαρα ‘Εντα-Γιάνγκ, Τόνι Ρόμπερς.

*Mega, Τετάρτη 7/9, στις 22:30

«Ο Λογιστής» (2016) σκηνοθεσία Γκάβιν Ο’ Κόνορ

Αστυνομική, δράσης – Ο Κρίστιαν Γουλφ (Μπεν Άφλεκ), είναι ένας εξαιρετικός μαθηματικός που τα πηγαίνει καλύτερα με τους αριθμούς παρά με τους ανθρώπους. Είναι ένα αυτιστικό πανέξυπνο άτομο, που εξελίχτηκε σε μαθηματική διάνοια, με διχασμένη συμπεριφορά και εντελώς αντικοινωνικός.

Μεγάλωσε μαζί με τον μικρότερο αδερφό του με έναν αυστηρό πατέρα, στρατιωτικό στο επάγγελμα, που δεν δεχόταν καμία μορφή αδυναμίας από τα παιδιά του.

Διατηρώντας ως βιτρίνα ένα συνοικιακό λογιστικό γραφείο, ο Κρίστιαν κρατάει τα βιβλία κάποιων εξαιρετικά επικίνδυνων εγκληματικών οργανώσεων. Παράλληλα ως αυτόκλητος σταυροφόρος διορθώνει λογιστικές διαφθορές που εντοπίζει.

Την ίδια περίοδο που η Δίωξη Οικονομικού Εγκλήματος, με επικεφαλής τον Ρέι Κινγκ (Τζ. Κ. Σίμονς), αρχίζει να σφίγγει τον κλοιό γύρω του, ο Κρίστιαν αναλαμβάνει τα βιβλία ενός νομοταγούς πελάτη: μιας εταιρείας ρομποτικής, της οποίας μια υπάλληλος (Άννα Κέντρικ) ανακάλυψε μια λογιστική απόκλιση εκατομμυρίων δολαρίων. Όσο ο Κρίστιαν έρχεται πιο κοντά στην αλήθεια, τόσο ο αριθμός των πτωμάτων αρχίζει να ανεβαίνει.

Παίζουν: Μπεν Άφλεκ, Άννα Κέντρικ, Τζ. Κ. Σίμονς, Τζέφρι Τάμπορ, Τζον Μπέρνθαλ, Τζον Λίθγκοου.

*Star, Τετάρτη 7/9, στις 23:15