7 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Τρίτη σήμερα και σου έχουμε επιλέξει επτά ταινίες να απολαύσεις στην μικρή σου οθόνη.

«Rocky» (1976) σκηνοθεσία Τζον Αβίλντσεν

Δράμα – Η ταινία ξεκινά σε μια ιταλική γειτονιά της Φιλαδέλφεια, το 1975. Η ιστορία εστιάζει στη ζωή του Ρόκυ Μπαλμπόα, ενός ερασιτέχνη πυγμάχου που ζει σε μια φτωχογειτονιά και βιοπορίζεται εισπράττοντας οφειλές για λογαριασμό του τοπικού “τοκογλύφου” Γκάτσο, ενώ παλεύει σε μια τοπική λέσχη όπου βγάζει και εκεί ένα μικρό μερίδιο. Μια μέρα πριν την Ημέρα των Ευχαριστιών, ο Απόλο Κριντ σκέφτηκε να δώσει μια ευκαιρία σε έναν ερασιτέχνη πυγμάχο, ο οποίος τυχαίνει να είναι ο Ρόκυ. Ο Ρόκυ νιώθει ανασφάλεια, αλλά ωστόσο δέχεται. Ο βετεράνος πυγμάχος και νυν προπονητής Μίκι Γκόλντμιλ, αναλαμβάνει την προπόνηση του Ιταλοαμερικανού μποξέρ. Του αναθέτει να κάνει σκληρή γυμναστική και αναπτερώνει τη δύναμη της θέλησής του. Με όλα αυτά, ο αρχικά επιφυλακτικός Ρόκυ αναθαρρεί και αγωνίζεται επάξια.

Παίζουν: Σιλβέστερ Σταλόνε, Μπαρτ Γιάνγκ, Καρλ Γουέδερς.

*Open, Τρίτη 14/9 στις 21:00

«Άρθουρ, ο Εκατομμυριούχος της Συμφοράς» (2011) σκηνοθεσία Τζέισον Γουίνερ

Κωμωδία – Ο ανεύθυνος πλέιμποι Άρθουρ Μπακ πάντοτε βασιζόταν σε δύο πράγματα για να μην έχει μπελάδες: τον τεράστιο πλούτο του και τις συμβουλές της νταντάς του, της Χόμπσον.

Αλλά τώρα ο Άρθουρ πρέπει να πάρει το πιο μεγάλο ρίσκο της ζωής του. Πρέπει να επιλέξει ανάμεσα σε ένα συνοικέσιο που θα τον κρατήσει μέσα στο χρήμα ή μια πιο ταπεινή ζωή, με τη μόνη γυναίκα που αγάπησε ποτέ.

Παίζουν: Ράσελ Μπραντ, Έλεν Μίρεν, Γκρέτα Γκέργουιγκ, Τζένιφερ Γκάρνερ, Λουίζ Γκουζμάν, Νικ Νόλτε.

*ΕΡΤ2, Τρίτη 14/9 στις 22:00

«Τα Μάθατε για τους Μόργκαν;» (2010) σε σκηνοθεσία Μαρκ Λόρενς

Ρομαντική κωμωδία – Ο Πολ και η Μέριλ Μόργκαν, ένα δυναμικό ζευγάρι της Νέας Υόρκης, που ενώ είναι πολύ επιτυχημένοι επαγγελματικά και κοινωνικά, έχουν αποξενωθεί μεταξύ τους . Κατά την διάρκεια της προσπάθειάς τους να σώσουν τον γάμο τους, έχουν την ατυχία να γίνουν μάρτυρες σε ένα φόνο. Για αυτό το λόγο, αναγκάζονται να μπουν σε πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων και να μετακινηθούν σε μια μικρή επαρχιακή πόλη. Με ψεύτικες ταυτότητες, το ζευγάρι τα βρίσκει δύσκολα στην προσαρμογή τους στην ζωή εκεί, όπου όλοι οπλοφορούν και όλοι ασχολούνται με τα κουτσομπολιά και τη ζωή των άλλων.

Παίζουν: Χιου Γκραντ, Σαμ ‘Ελιοτ, Σάρα Τζέσικα Πάρκερ, Μαίρη Στινμπέργκεν, Ελίζαμπεθ Μος.

*Ant1, Τρίτη 14/9 στις 22:00

«Η Άλλη Γυναίκα» (2014) σκηνοθεσία Νικ Κασαβέτης

Ρομαντική κωμωδία -Η Κάρλι (Κάμερον Ντιαζ), μια πετυχημένη δικηγόρος της Ν.Υόρκης, ανακαλύπτει ότι ο άντρας που έχει ερωτευτεί είναι παντρεμένος, αφού συναντάει τυχαία τη σύζυγό του Κέιτι (Λέσλι Μαν). Μετά από αυτή τη συνάντηση ξεκινά μια περίεργη φιλία μεταξύ των δύο γυναικών, η οποία ενισχύεται ακόμη περισσότερο, όταν ανακαλύψουν ότι υπάρχει και τρίτη γυναίκα, η Άμπερ( Κέιτ Άπτον) στη ζωή του άπιστου άνδρα.

Οι τρείς γυναίκες μαζί, θα ενώσουν τις δυνάμεις τους με σκοπό να πάρουν εκδίκηση και να καταστρέψουν τον κοινό τους «εχθρό».

Παίζουν: Κάμερον Ντιαζ, Λέσλι Μαν, Κέιτ Άπτον, Νικολάι Κόστερ Βαλνταου, Τείλορ Κίνεϊ, Ντον Τζόνσον, Νίκι Μιναζ.

*Alpha, Τρίτη 14/9 στις 22:20

«The Equalizer 2» (2018) σκηνοθεσία Αντουάν Φούκουα

Περιπέτεια – Στο sequel της πρώτης ταινίας του 2014, ο Ντένζελ Ουάσινγκτον επιστρέφει ως μυστικός πράκτορας Ρόμπερτ ΜακΚόλ, που μάχεται κατά της αδικίας μεταξύ των δυνατών και των αδυνάτων και την εκμετάλλευση που βιώνουν οι τελευταίοι. Κάνει, λοιπόν, ό,τι μπορεί προκειμένου να επιβάλει την δικαιοσύνη. Όταν το επικίνδυνο παρελθόν του, του χτυπά την πόρτα, ο ΜακΚολ θα χρειαστεί όλες του τις ικανότητες για να τα βγάλει πέρα. Αυτή τη φορά θα έρθει αντιμέτωπος με πολύ καλά εκπαιδευμένους δολοφόνους, που θα κάνουν τα πάντα για να τον εξοντώσουν.

Παίζουν: Ντένζελ Ουάσινγκτον, Πέντρο Πασκάλ, Μπιλ Πούλμαν, Τζόναθαν Σκάρφ.

*Mega, Τρίτη 14/9 στις 22:30

«Για ένα αγόρι» (2002) σκηνοθεσία Κρις και Πολ Γουέιτζ

Κομεντί – Ένας αργόσχολος 38άρης Λονδρέζος παριστάνει το διαζευγμένο πατέρα για να φτιάχνει ευκολότερα ερωτικές σχέσεις με ανύπαντρες μητέρες. Η ζωή του, ωστόσο, αλλάζει από τη στιγμή που γνωρίζει τον Μάρκους, το 12χρονο γιο μιας νευροκαταθλιπτικής χίπισσας, o οποίος τον βλέπει ως υποκατάστατο του πατέρα του.

Παίζουν: Πολ Γουέιτζ, με τους Χιου Γκραντ, Τόνι Κολέτ, Ρέιτσελ Γουέιζ, Νίκολας Χολτ.

*Ant1, Τρίτη 14/9 στις 01:15

«Ο Κύκλος των Χαμένων Ποιητών» (1989) σκηνοθεσία Πίτερ Γουίαρ

Δράμα –  Μια μυστική λέσχη νέων που μαζεύονται σε μια ινδιάνικη σπηλιά και απαγγέλλουν ποίηση, αναζητώντας την κρυμμένη μαγεία που κρύβεται πίσω από τις λέξεις, προσπαθώντας ουσιαστικά να ανακαλύψουν ένα νόημα για της ζωή τους. Αυτός θα μπορούσε να είναι ένας ορισμός για την λέσχη του «Κύκλου των χαμένων ποιητών» λίγο πολύ παρόμοιος με τον ορισμό που δίνει ο ίδιος ο Jonh Keating (Robin Williams) στην ταινία. Ουσιαστικά αυτή είναι και η κεντρική της ιδέα. Μια παρέα νέων που προσπαθεί να ανακαλύψει τις μικρές και μεγάλες συναισθηματικές απολαύσεις που δίνουν νόημα στη ζωή. Οδηγός τους σε αυτή την αναζήτηση ένας ιδιοφυής αντικομφορμιστής δάσκαλος γεμάτος ζωντάνια, ιδέες, ευαισθησία και πάθος για την ζωή. Τους μαθαίνει να σκέφτονται και να νιώθουν, να μην αφήνουν τις στιγμές να χάνονται άλλα να τις βιώνουν έντονα από την πρώτη μέχρι την τελευταία. Αυτοί τον ακολουθούν και τον εμπιστεύονται μέχρι το τέλος.

Παίζουν: Ρόμπιν Γουίλιαμς, Ίθαν Χοκ, Ρόμπερτ Σον Λέοναρντ.

*Open, Τρίτη 14/9 στις 01:30