4 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Τετάρτη σήμερα και με τα ριάλιτι σε πλήρη δραστηριότητα, ο χώρος για τις ταινίες σταδιακά μειώνεται. Κάπως έτσι θα είναι η τηλεοπτική πραγματικότητα, αλλά πάντα θα υπάρχουν ορισμένες σινέ–επιλογές.

«Crown Vic» (2019) σκηνοθεσία Τζόελ Σούζα

Δραματική, δράσης, περιπέτεια – Ο Ρέι Μαντέλ είναι ένας βετεράνος αστυνομικός που αυτό το βράδυ θα έχει περιπολία με έναν νέο συνάδελφο, τον πρωτάρη Νικ Χόλαντ.

Ο Ρέι και ο Νικ είναι εντελώς διαφορετικές προσωπικότητες. Ο Νικ είναι προσγειωμένος, κατατάχθηκε για να βελτιώσει τα κακά του κόσμου, ενώ ο Ρέι είναι ένας διαζευγμένος, απαισιόδοξος με τάση να παραβιάζει τους κανόνες και να καταφεύγει στη βία.

Στη βάρδια τους, είναι υπεύθυνοι για κάθε είδους περιστατικά, από ληστείες, ενδοοικογενειακή βία έως πυρκαγιές αυτοκινήτων. Προσπαθούν επίσης να βρουν ένα κορίτσι που έχει απαχθεί από μια ομάδα διακινητών ναρκωτικών και, ταυτόχρονα, κυνηγούν δύο τρομοκράτες ληστές τραπεζών που αναζητούνται για δολοφονία αστυνομικών.
Ο Ρέι θα του δείξει τα κατατόπια αλλά και τις βρομιές πίσω από τη μπλε στολή και θα φανεί αν ο Νικ είναι κατάλληλος γι’ αυτή τη βάρδια.

Παίζουν:Λιουκ Κλαντάικ, Τόμας Τζέιν, Μπρίτζετ Μόιναχαν, Ντέιβιντ Κραμχολτζ.

*Open, Τετάρτη 15/9, στις 21:00

«Eριν Μπρόκοβιτς» (2000) σε σκηνοθεσία Στίβεν Σόντερμπεργκ 

Δράμα – Η Έριν Μπρόκοβιτς (Τζούλια Ρόμπερτς) είναι μια άνεργη, διαζευγμένη μητέρα τριών παιδιών. Όταν χάνει τη δίκη εναντίον ενός γιατρού που την τράκαρε, ζητά από το δικηγόρο της Εντ Μάζρι (Άλμπερτ Φίνεϊ) αν μπορεί να της βρει δουλειά. Ο Εντ την προσλαμβάνει σαν υπάλληλο στο δικηγορικό του γραφείο. Εκεί η Έριν κατά λάθος θα βρει μια υπόθεση που περιλαμβάνει ιατρικά αρχεία και μια προσφορά της PG&E να αγοράσει το σπίτι της Ντόνα Τζένσεν στο Χίνκλεϊ της Καλιφόρνια.

Τότε η Έριν ξεκινά να ερευνά την συγκεκριμένη υπόθεση, πεπεισμένη ότι τα γεγονότα κάτι κρύβουν και πείθει τον Εντ να της επιτρέψει να ασχοληθεί περισσότερο με την έρευνά της.

Παίζουν:Τζούλια Ρόμπερτς, Άλμπερτ Φίνεϊ, Άαρον Έκχαρτ. 

*Ant1, Τετάρτη 15/9, στις 22:00

«Το Παιχνίδι με τη Φωτιά» (2018) σκηνοθεσία Λι Τσανγκ-ντογκ

Δραματική, μυστηρίου – Ο Γιόνγκσου έχασε μόλις τη δουλειά του. Τυχαία θα συναντήσει τη Χάεμι, ένα κορίτσι που έμενε κάποτε στη γειτονιά του. Εκείνη του ζητάει να προσέχει τη γάτα της όσο θα λείπει σε ταξίδι.

Με την επιστροφή της, συστήνει στο Γιόνγκσου ένα μυστηριώδη νεαρό άντρα με το όνομα Μπεν, που γνώρισε όσο έλειπε. Ο Μπεν μιλάει στο Γιόνγκσου για τις περίεργες συνήθειες του, ο έρωτας και η εμμονή του Γιόνγκσου για τη Χάεμι μεγαλώνει και η πραγματικότητα δεν είναι πια ευδιάκριτη.

Παίζουν: Στίβεν Γιούν, Γιου Αχ-ιν, Τζουν Τζονγκ-σέο.

*ΕΡΤ2 Τετάρτη 15/9, στις 22:00

«Κάποτε στην Καλιφόρνια» (2017) σε σκηνοθεσία Μαρκ Κάλεν

Κωμωδία – O Στιβ Φορντ είναι ένας ιδιωτικός ντετέκτιβ με βάση του το Λος Άντζελες. Όταν μία εξαιρετικά επικίνδυνη συμμορία καταφέρνει να του κλέψει τον αγαπημένο του σκύλο, Μπάντι, όλος ο κόσμος του καταρρέει. Μία σειρά από τρελές συμπτώσεις τον οδηγούν στο να κάνει «θελήματα» για την εν λόγω συμμορία, ενώ τον κυνηγάνε δύο αιμοδιψή αδέλφια από τη Σαμόα, τα τσιράκια ενός τοκογλύφου και πολλοί ακόμη ιδιόμορφοι χαρακτήρες. Λένε ότι ο σκύλος είναι ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου, και ο Στιβ μας αποδεικνύει μέχρι πού μπορεί να φτάσει προκειμένου να επανασυνδεθεί μαζί του.

Παίζουν: Μπρους Γουίλις, Τζον Γκούντμαν, Τζέισον Μομόα, Φάμκε Γιάνσεν.

*Star, Τετάρτη 15/9, στις 00:15