Ένοχοι οι ιδιοκτήτες των ροτβάιλερ που κατασπάραξαν τον 5χρονο στην Κοζάνη

Ένοχοι για ανθρωποκτονία από αμέλεια κρίθηκαν οι ιδιοκτήτες των ροτβαιλερ από τα δικαστήρια της Κοζάνης μετά από τις καταθέσεις του διευθυντή της χειρουργικής κλινικής του Μαμάτσειου, των κατηγορούμενων και τις αγορεύσεις των δικηγόρων.

Το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου απορρίφθηκε από την εισαγγελέα και το δικαστήριο. Η εισαγγελέας πρότεινε πέντε χρόνια φυλάκισης για τον καθένα και το δικαστήριο συμφώνησε.

Σύμφωνα με την εισαγγελέα που πρότεινε την αυστηροτέρα των ποινών δεν συντρέχει λόγος αναστολής της ποινής στην διαδικασία της έφεσης. “Να μην μετατραπεί σε χρηματική ποινή” είπε χαρακτηριστικά με το δικαστήριο να αποφασίζει μετά από τα λευκά ποινικά μητρώα των δυο την μετατροπή της ποινής σε εξαγορά 20 ευρώ την ημέρα για πέντε χρονιά.

Η έφεση αποφασίστηκε να έχει αναστέλλουσα δύναμη για απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, εμφάνιση στο τμήμα δυο φορές τη βδομάδα στο ΑΤ κατοικίας τους, να μην αποκτήσουν νέο σκυλί και καταβολή εγγυοδοσίας 10.000 ευρώ από τον καθένα μέχρι τις 20 Σεπτεμβρίου.

Ι.Π. – prlogos