12 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Θες να δεις κάτι για να χαλαρώσεις; Βάλε μία από τις δώδεκα ταινίες που έχουμε να σου προτείνουμε.

«Παγκόσμιος Κίνδυνος: Geostorm» (2017) σκηνοθεσία Ντιν Ντέβλιν

Δράσης – Μετά από μια, άνευ προηγουμένου, σειρά φυσικών καταστροφών απειλητικών για τον πλανήτη, οι παγκόσμιοι ηγέτες αποφασίζουν να δημιουργήσουν ένα σύνθετο δίκτυο δορυφόρων προκειμένου να μπορέσουν να ελέγξουν τις κλιματικές αλλαγές και να κρατήσουν τον πλανήτη ασφαλή. Κάτι όμως, δεν πάει καλά… Το σύστημα, που κατασκευάστηκε για να προστατέψει τη Γη, της επιτίθεται και πλέον οι επιστήμονες δίνουν μάχη με τον χρόνο για να εντοπίσουν την αιτία, πριν μια, επικών διαστάσεων, καταιγίδα καταστρέψει τα πάντα και τους πάντες στο πέρασμά της.

Παίζουν: Τζέραρντ Μπάτλερ, Τζιμ Στέρτζες, Aμπι Κόρνις, Αλεξάντρα Μαρία Λάρα, Ντάνιελ Γου, Eντ Χάρις και Aντι Γκαρσία.

*Star, Παρασκευή 17/9, στις 21:00

Ζευγάρι με το Ζόρι (2018) σκηνοθεσία Ρομπ Γκρίνμπεργκ

Κωμωδία – Ο Εουχένιο Ντερμπέζ είναι ένας κακομαθημένος πλεϊμπόι, γόνος μιας εκ των πλουσιότερων οικογενειών του Μεξικού, που πέφτει στη θάλασσα από το γιοτ του και παθαίνει αμνησία.

Η Άννα Φάρις, μια ανύπαντρη εργαζόμενη μητέρα στην οποία ο δύστροπος και αλαζόνας γόης χρωστά χρήματα, τον βρίσκει τυχαία και τον περιμαζεύει, μόνο για να τον πείσει ότι είναι ο άνδρας της και πατέρας των παιδιών της!

Παίζουν: Εουχένιο Ντερμπέζ, Ανα Φάρις, Εύα Λονγκόρια, Σούζι Κερτζ, Τζον Χάνα, Μελ Ροντρίγκεζ.

*Open, Παρασκευή 17/9, στις 21:00

«Οι Κληρονόμοι» (1964) σκηνοθεσία Γιάννης Δαλιανίδης

Ελληνική κωμωδία – Ο θείος Αργύρης αφήνει κληρονομιά στα τρία ανιψιά του τον οίκο μόδας που είχε – μια εξαιρετικά καλοστημένη και κερδοφόρα επιχείρηση. Κληρονόμοι είναι ο κουρέας Παναγιώτης, ο Σώτος, ο οποίος είναι άνεργος αλλά ελπίζει να ανοίξει κάποτε ένα χορευτικό κέντρο, και η χορεύτρια Μαίρη. Αλλά και τον Ρίκο, το διευθυντή του οίκου του, δεν τον άφησε παραπονεμένο ο μακαρίτης. Σε κάθε αρσενικό κληρονόμο αφήνει το 24% της επιχείρησής του, ενώ στην ανιψιά του, το 28%. Όμως τέσσερα μερίδια για μια τέτοια κληρονομιά είναι πολλά και από εδώ ξεκινούν όλες οι παρεξηγήσεις και τα κωμικά απρόοπτα.

Παίζουν: Κώστας Χατζηχρήστος, Ντίνος Ηλιόπουλος, Κώστας Βουτσάς, Μάρθα Καραγιάννη, Χλόη Λιάσκου, Έλσα Ρίζου, Περικλής Χριστοφορίδης, Κατερίνα Γιουλάκη, Νικήτας Πλατής, Σάσα Καζέλη.

*Mega, Παρασκευή 17/9, στις 21:00

«Το Αγόρι της Διπλανής Πόρτας» (2015) σκηνοθεσία Ρομπ Κοέν

Θρίλερ – Η Κλερ, δασκάλα γυμνασίου, έχει μόλις χωρίσει από τον άπιστο άντρα της. Όταν ένα όμορφο και χαρισματικό 19χρονο αγόρι, ο Νόα, μετακομίζει στο διπλανό διαμέρισμα,  η Κλερ, σε μια στιγμή αδυναμίας, υποκύπτει στην ερωτική της επιθυμία για εκείνον και περνούν μια νύχτα πάθους μαζί. Όταν εκείνη καταλαβαίνει το λάθος της και επιχειρεί να τερματίσει τη σχέση τους, ο Νόα οδηγείται σε μια επικίνδυνη, βίαιη εμμονή, σπρώχνοντάς την Κλερ εκτός ορίων…

Παίζουν: Τζένιφερ Λόπεζ, Τζον Κόρμπετ, Ράιαν Γκούζμαν, Ίαν Νέλσον.

*Ant1, Παρασκευή 17/9, στις 22:00

«Jersey Boys» (2014) σκηνοθεσία Κλιντ Ίστγουντ

Βιογραφία – Η αληθινή ιστορία τεσσάρων νέων αγοριών με καταγωγή από το Νιού Τζέρσεϊ, οι οποίοι ενώθηκαν και σχημάτισαν το διάσημο συγκρότημα των 60?s «The Four Seasons».

Η άνοδος, οι δύσκολες στιγμές, οι προσωπικές συγκρούσεις και τελικά ο θρίαμβος μιας ομάδας φίλων, που η μουσική τους επηρέασε μια ολόκληρη γενιά και κατάφεραν να αντέξουν και να συνεχίσουν να αναγνωρίζονται από το κοινό για πάνω από τέσσερις δεκαετίες.

Παίζουν: Βίνσεντ Πιάτσα, Τζον Λόιντ Γιάνγκ, Έρικ Μπέργκεν, Μάικλ Λομέντα, Κρίστοφερ Γουόκεν.

*ΕΡΤ2, Παρασκευή 17/9, στις 22:00

«Κόντρα σε όλους» (2016) σε σκηνοθεσία Τιερί Μπινιστί

Δράμα –  Η ταινία αυτή είναι μια αφύπνιση για την βιομηχανία φαρμάκων, που μπορεί να σώσει ζωές, αλλά και να τις πάρει. Η άνεργη Οντρέ δεν είναι αγωνίστρια. Μένει μόνη με τον 16χρονο γιο της, Ενζό, ένα έξυπνο αγόρι που πηγαίνει σε αθλητικό σχολείο. Μια μέρα, βρίσκεται ξαφνικά να παλεύει για τη ζωή του, μετά τη λήψη ενός συγκεκριμένου φαρμάκου. Ενώ οι γιατροί αρνούνται να επιβεβαιώσουν τη σχέση ανάμεσα στο φάρμακο και την κατάστασή του, η Οντρέ παλεύει να μάθει την αλήθεια σε έναν κόσμο για τον οποίο δεν γνωρίζει τίποτα, σε μια μάχη όπου μπορεί να χάσει τελικά πολύ περισσότερα.

Παίζουν: Σεσίλ Μπουά, Ιζαμπέλ Ρενώ, Γκρεγκόρ Ισβαρίν, Φρεντερικ Βαν Ντρισέ.

*ΕΡΤ3, Παρασκευή 17/9, στις 23:00

«Ο Τιμωρός» (2004) σκηνοθεσία Τζόναθαν Χέσλεγκ

Περιπέτεια – Ο Φρανκ Καστλ, πρώην μυστικός πράκτορας του FBI, γίνεται αδυσώπητος τιμωρός του εγκλήματος, όταν χάνει την οικογένειά του από αντίποινα μαφιόζων και μετατρέπεται σε αδίστακτο κυνηγό εγκληματιών, με ένα και μοναδικό σκοπό: να αποδώσει δικαιοσύνη. Οπλισμένος με τρομακτική εφυία και σιδερένια θέληση, δεν αναζητά την εκδίκηση, αλλά την τιμωρία…

Παίζουν: Τζον Τραβόλτα, Τομ Τζέιν, Ρεμπέκα Ρόμπιν Στάμος, Γουίλ Πάτον, Ρόι Σάιντερ.

*Mega, Παρασκευή 17/9, στις 23:00

«Οι Χήρες» (2018) σκηνοθεσία Στιβ ΜακΚουίν

Δραματική – Από τον βραβευμένο με Όσκαρ® σκηνοθέτη Στιβ ΜακΚουίν («12 Χρόνια Σκλάβος») και τη συν-σεναριογράφο και κορυφαία σε πωλήσεις συγγραφέα Τζίλιαν Φλιν («Το Κορίτσι που εξαφανίστηκε»), έρχεται ένα ιλιγγιώδες, σύγχρονο θρίλερ με φόντο την εγκληματικότητα, το πάθος και τη διαφθορά: «Οι Χήρες» είναι η ιστορία για τέσσερις γυναίκες που δεν έχουν τίποτα κοινό μεταξύ τους παρά μόνο τα χρέη που τους άφησαν οι νεκροί σύζυγοί τους από τις εγκληματικές τους δραστηριότητες.

Τοποθετημένο στο σύγχρονο Σικάγο, μέσα σε μια περίοδο αναταραχής, εντάσεις θα δημιουργηθούν όταν η Βερόνικα (η βραβευμένη με Όσκαρ® Βαϊόλα Ντέιβις), η Άλις (Ελίζαμπεθ Ντεμπίκι), η Λίντα (Μισέλ Ροντρίγκεζ) και η Μπελ (Σίνθια Ερίβο) παίρνουν τη μοίρα τους στα χέρια τους και συνωμοτούν για να χτίσουν ένα μέλλον σύμφωνα με τους δικούς τους όρους.

Παίζουν: Μισέλ Ροντρίγκεζ, Ρόμπερτ Ντιβάλ, Λιαμ Νίσον, Κόλιν Φάρελ Λούκας Χαας, Βάιολα Ντέιβις.

*Open, Παρασκευή 17/9, στις 23:30

«Η Διάσωση του Στρατιώτη Ράιαν» (1998) σε σκηνοθεσία Στίβεν Σπίλμπεργκ

Δραματική, πολεμική – Ο λοχαγός του αμερικανικού στρατού, Τζον Μίλερ, αποβιβάζεται στην Νορμανδία κατά την διάρκεια του Β Παγκοσμίου Πολέμου, με αποστολή να βρει και να φέρει πίσω στην πατρίδα τον νεαρό στρατιώτη Ράιαν, ο οποίος είναι ο μοναδικός από τα τέσσερα αγόρια της οικογένειας του που παραμένει ζωντανός στον πόλεμο. Μαζί με μια μικρή ομάδα θα προσπαθήσουν να εντοπίσουν τον Ράιαν ενώ ο πόλεμος μαίνεται και οι δυσκολίες φαντάζουν απροσπέλαστες.

Παίζουν: Τομ Χανκς, Ματ Ντέιμον, Μπάρι Πέπερ, Τομ Σίζεμορ, Τζέρεμι Ντέιβις, Άνταμ Γκόλντμπεργκ, Βιν Ντίζελ, Έντουαρντ Μπέρνς, Τζιοβάνι Ριμπίζι.

*Skai, Παρασκευή 17/9, στις 00:30

«Spiderman 2» (2004) σκηνοθεσία Σαμ Ράιμι

Επιστημονικής Φαντασίας – Ο Πίτερ Πάρκερ αγωνίζεται να ισορροπήσει τα καθήκοντά του στην καταπολέμηση του εγκλήματος με τις απαιτήσεις της προσωπικής του ζωής.

Απολύεται από τη δουλειά του, αντιμετωπίζει οικονομικές δυσκολίες και παλεύει να συνεχίσει τις σπουδές του στη φυσική στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια. Ο Πίτερ αποξενώνεται από την αγαπημένη του Μέρι Τζέιν Γουάτσον – η οποία τώρα είναι μια επιτυχημένη ηθοποιός του Μπρόντγουεϊ – αλλά και από τον φίλο του Χάρι Όζμπορν, ο οποίος κατηγορεί τον Spider-Man ότι δολοφόνησε τον πατέρα του, τον Νόρμαν Όζμπορν.

Επιπλέον, η Daily Bugle και ο εκδότης της Τζέι Τζόνα Τζέιμσον συνεχίζει να βγάζει πρωτοσέλιδα με τον Spider-Man και να τον κατηγορεί πως αποτελεί απειλή για τη Νέα Υόρκη.

Κατά τη διάρκεια ενός πάρτι, ο Πίτερ μαθαίνει ότι η Μέρι Τζέιν αρραβωνιάζεται το γιο του Τζέιμσον, Τζον Τζέιμσον και μαλώνει με το μεθυσμένο Χάρι για την πίστη που έχει ο Πίτερ στον Spider-Man.
Ο Οκτάβιους, ο οποίος ονειρεύεται να τελειοποιήσει την ηλεκτρική ενέργεια με σύντηξη, φοράει ένα λουρί που αποτελείται από ισχυρούς μηχανικούς βραχίονες με τεχνητή νοημοσύνη για να διεξάγει ένα πείραμα. Αν και το πείραμα δεν πηγαίνει καλά, ο αλαζόνας Οκτάβιους αρνείται να το σταματήσει και φέρνει καταστροφικά αποτελέσματα.

Ο Οκτάβιους χρειάζεται τρίτιο για το πείραμά του και απειλεί τον Χάρι για να το αποκτήσει. Ο Χάρι δέχεται να δώσει στον Οκτάβιους ότι χρειάζεται με αντάλλαγμα τον Spider-Man, και του λέει ότι ο Πίτερ – που συχνά βγάζει φωτογραφίες του Spider-Man για την εφημερίδα – είναι ο μόνος τρόπος να τον εντοπίσει.

Παίζουν: Τόμπι Μαγκουάιρ, Κίρστεν Ντανστ, Τζέιμς Φράνκο, Άλφρεντ Μολίνα, Ντίλαν Μπέικερ, Ρόουζμαρι Χάρις , Τζ. Κ. Σίμονς.

*Ant1, Παρασκευή 17/9, στις 00:45

«Μια Σκοτεινή Αλήθεια» (2012) σκηνοθεσία Ντέμιαν Λι

Ένα έντονο θρίλερ… περιβαλλοντολογικού χαρακτήρα, με βραβείο στο φεστιβάλ της Βοστώνης, που εύχεσαι να μην είναι προφητικό, καθώς αναφέρεται και η Ελλάδα. Ο Άντυ Γκαρσία σε ρόλο που του ταιριάζει γάντι. Υποδύεται τον Τζακ, έναν πρώην πράκτορα της CIA, που το καθήκον τον καλεί πίσω. Η συνιδιοκτήτρια μιας μεγάλης πολυεθνικής εταιρίας, που διαχειρίζεται τους φυσικούς πόρους σε τριτοκοσμικές χώρες, σοκάρεται όταν ένας νεαρός αυτοκτονεί μπροστά στα μάτια της, αφού την κατηγορεί για τον χαμό της οικογένειάς του. Τότε λοιπόν , αποφασίζει να στείλει τον Τζακ στις ζούγκλες του Εκουαδόρ και να ξεσκεπάσει την σκοτεινή αλήθεια.

Παίζουν: Άντι Γκαρσία, Κιμ Κοατς, Ντεμπορα Κάρα Ούνγκερ, Εύα Λονγκόρια, Φόρεστ Γουίτακερ.

*Mega, Παρασκευή 17/9, στις 01:20

«The Neighbor» (2017) σκηνοθεσία Άαρον Χάρβεϊ

Τρόμου – Ο Μάικ Πρέντις (Γουίλιαμ Φίτσνερ), ένας μεσήλικας άνδρας, που βρίσκεται σε ένα στάσιμο γάμο, αναστατώνεται όταν νεαρό ζευγάρι μετακομίζει στο διπλανό σπίτι.

Ο Μάικ γίνεται γρήγορα φίλος με τη νεαρή Τζένα (Τζέσικα ΜακΝάμι) και τον σύζυγό της Σκοτ (Μάικλ Ρόζενμπαουμ). Δουλεύοντας από το σπίτι, ο Μάικ έχει αρκετό χρόνο για να δώσει προσοχή στην όμορφη γειτόνισσά του, η οποία αρχίζει να αποκαλύπτει λεπτομέρειες της ζωής της με τον άντρα της, που μόνο ειδυλλιακή δεν είναι, παρά το γεγονός ότι ο Σκοτ έτσι θέλει να την παρουσιάζει.

Ενώ ο Μάικ παρακολουθεί καθημερινά τη σχέση του νεαρού ζευγαριού να αποκαλύπτεται, ο δικός του γάμος αρχίζει να καταρρέει. Η σύζυγος του Μάικ, Λίζα (Τζιν Λουΐζα Κέλι), αναγνωρίζει την έλξη που νιώθει ο άντρας της για τη Τζένα και απομακρύνεται από αυτόν, ωθώντας τη δική τους σχέση στα άκρα.

Τα πράγματα περιπλέκονται όταν ο γιος του Μάικ, ο Άλεξ (Κόλιν Γουντελ), επιστρέφει από το κολέγιο και γίνεται φίλος και αυτός με την Τζένα, αγνοώντας την αποδοκιμασία του πατέρα του.

Καθώς ο Μάικ παρακολουθεί την αυξανόμενη κακοποίηση της Τζένα από τον Σκοτ, κάνει μια τελευταία δραματική και λανθασμένη προσπάθεια παρέμβασης, η οποία στο τέλος καταλήγει στο να διακόψει εντελώς τη σχέση του με την Τζένα, την οικογένειά του και τη ζωή του γενικά.

Παίζουν: Γουΐλιαμ Φίτνερ, Τζέσικα ΜακΝάμι, Τζιν Λουΐζα Κέλι, Μάικλ Ρόζενμπαουμ, Κόλιν Γουντελ.

*Star, Παρασκευή 17/9, στις 02:00