13 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Ένα δυνατό lineup από ταινίες, όπως κάθε βράδυ Σαββάτου!

«Αυτό που Θέλουν οι Γυναίκες» (2000) σκηνοθεσία Νάνσι Μέγερς

Αισθηματική κομεντί – Πώς θα σας φαινόταν αν μπορούσατε να διαβάσετε την σκέψη των γυναικών; Ο Nick Marshal (Mel Gibson) είναι ένα διευθυντικό στέλεχος διαφημιστικής εταιρίας και όχι ακριβώς ο καλύτερος φίλος των γυναικών. Σωβινιστής και γυναικάς, αναγκάζεται να ζει και να εργάζεται σε ένα γυναικοκρατούμενο κόσμο. Αυτό όμως δεν τον επηρεάζει, μέχρι τη μέρα που η Darcy Maguire (Helen Hunt) του «κλέβει» τη μεγάλη προαγωγή και γίνεται προϊστάμενη του.

Η πρώτη του δουλειά είναι η να βρει τρόπο να κερδίσει τη “γυναικεία αγορά”. Οι προσπάθειές του δεν βρίσκουν στόχο μέχρι που του συμβαίνει ένα ατύχημα. Μετά το μαγικό αυτό ατύχημα αποκτά την ξεχωριστή ικανότητα: να ακούει τις σκέψεις των γυναικών. Τώρα έχει ένα όπλο στα χέρια του για να κερδίσει την πολυπόθητη προαγωγή αλλά και να ικανοποιεί τις γυναίκες τις ζωής του. Αυτό που δεν μπορεί να φανταστεί όμως είναι ότι η νέα του ικανότητα θα τον κάνει καλύτερο άνθρωπο και θα του φέρει τον πραγματικό έρωτα…

Παίζουν:  Μελ Γκίμπσον, Έλεν Χάντ, Μαρίζα Τομέι, Λόριν Χόλι, Άλαν Αλνταν, Μπέτι Μίντλερ.

*Open, Σάββατο 18/9 στις 21:00

«Γοργόνες και Μάγκες» (1968) σκηνοθεσία Γιάννης Δαλιανίδης

Μουσική κωμωδία – Σε ένα μικρό νησί καταφθάνουν Αθηναίοι για να αγοράσουν κτήματα, έχοντας πληροφορηθεί πως μια μεγάλη εταιρεία έχει αποφασίσει να το αξιοποιήσει τουριστικά. Αλλά οι νησιώτες με επικεφαλής την αρχόντισσα του νησιού και τον εγγονό της αποφασίζουν να τους εμποδίσουν. Στο μεταξύ, διάφορα ερωτικά μπερδέματα διαταράσσουν την ησυχία του όμορφου νησιού.

Παίζουν: Μαίρη Χρονοπούλου, Φαίδων Γεωργίτσης, Διονύσης Παπαγιαννόπουλος, Βαγγέλης Σειληνός, Νόρα Βαλσάμη, Λάκης Κομνηνός, Χρήστος Δοξαράς, Μαρία Φωκά, Χρόνης Εξαρχάκος,  Γιάννης Βογιατζής.

*Alpha, Σάββατο 18/9 στις 21:00

«Επιτέλους Φτάσαμε Σπίτι – Home» (2015) σε σκηνοθεσία Τιμ Τζόνσον

Animation – Όταν τα μέλη της εξωγήινης φυλής των Μπουβ καταφτάνουν στη Γη, κυνηγημένοι από έναν άσπονδο εχθρό τους, θα αποφασίσουν να διώξουν το ανθρώπινο είδος, προκειμένου να αναδιοργανώσουν ολόκληρο τον πλανήτη και να τον μετατρέψουν στο νέο τους σπίτι. Ο Ουπς, ένας αξιαγάπητος, αλλά διαφορετικός, από τα υπόλοιπα μέλη της φυλής του, εξωγήινος, γίνεται στόχος των συμπατριωτών του μετά από μια γκάφα του. Ως δραπέτης, συναντά και αναπτύσσει μία απίθανη φιλία με ένα περιπετειώδες κορίτσι, την Τιπ, η οποία έχει τη δική της αποστολή. Μέσα από μια σειρά κωμικών περιπετειών με την Τιπ, ο Ουπς αρχίζει να καταλαβαίνει ότι το να είσαι διαφορετικός και να κάνεις λάθη είναι φυσικό κομμάτι της ανθρώπινης ύπαρξης και μαζί ανακαλύπτουν το πραγματικό νόημα της λέξης «σπίτι», κατά τη διάρκεια του πιο υπέροχου ταξιδιού!

*Star, Σάββατο 18/9 στις 21:00

«Sagan» (2008) σκηνοθεσία Νταιάν Κουρίς

Βιογραφικό δράμα – Γαλλία, 1950. Από το Καρτιέ Λατέν μέχρι το Σαν Τροπέ και τη Νέα Υόρκη, μια νεαρή Παριζιάνα γίνεται το είδωλο μιας ολόκληρης γενιάς. Το 1954, η 19χρονη Φρανσουάζ Σαγκάν εκτοξεύτηκε στο λογοτεχνικό στερέωμα με το πρώτο της μυθιστόρημα, το «Καλημέρα Θλίψη». Επιδεικτική, σκανδαλώδης και υποτιμημένη, η Σαγκάν έζησε μια ζωή στα απόλυτα άκρα.

Παίζουν: Λιονέλ Αμπελάνσκι, Σιλβύ Τεστάντ, Πιέρ Παλμάντ, Ζαν Μπαλιμπάρ, Αριέλ Ντομπάσλ.

*ΕΡΤ2, Σάββατο 18/9 στις 22:00

«Ησαΐα Μη Χορεύεις» (1969) σκηνοθεσία Κώστας Καραγιάννης

Κωμωδία – Απογοητευμένος από τον πρώτο του γάμο, ένας άντρας ανοίγει γραφείο συνοικεσίων διατυμπανίζοντας ότι ο γάμος από συνοικέσιο είναι ο μόνος που εξασφαλίζει την πραγματική ευτυχία. Ο Λάμπρος έχει ένα γραφείο συνοικεσίων που κάνει τρελές δουλειές, γιατί δεν είναι οπαδός της θεωρίας «πέσε πίτα να σε φάω», αλλά βάζει κι αυτός το χεράκι του κάθε φορά που θέλει να φθάσει σ ένα αίσιο τέλος κάποιο συνοικέσιο. Ο ίδιος, όμως, πιστεύει ότι ο γάμος είναι κακό πράγμα, μέχρι την ημέρα που εμφανίζεται μπροστά του ο θηλυκός σατανάς, που χρησιμοποιεί τεχνάσματα όμοια με τα δικά του. Βρίσκει το δάσκαλό του στο πρόσωπο μιας δημοσιογράφου που παριστάνει την υπάλληλό του.

Παίζουν:  Λάμπρος Κωνσταντάρας, Τζένη Ρουσσέα, Άννα Μαντζουράνη, Νικήτας Πλατής, Ανδρέας Μπάρκουλης, Νάσος Κερδάκας, Μίτση Κωνσταντάρα, Γιάννης Μπουρνέλης.

*ΕΡΤ1, Σάββατο 18/9 στις 22:00

«Σαββατοκύριακο με το σόι» (2016) σκηνοθεσία Πιέτερ βαν Ράιν

Κωμωδία – Ο Πίτερ Σέβεριν, ένας πλούσιος επιχειρηματίας, προσκαλεί τα παιδιά του στο κτήμα του για το Σαββατοκύριακο. Κανένα δεν ανυπομονεί γι αυτό γεγονός: Ο Ρόντερικ προσπαθεί να σώσει την επιχείρησή του από πτώχευση, η Φλερ μόλις ξεκίνησε ένα σιωπηλό-σεμινάριο στο άσραμ της, και ο Μπένιαμιν είναι απασχολημένος με την καλλιτεχνική του καριέρα. Ωστόσο, όταν ο Πίτερ τους ενημέρωσε ότι θέλει να κάνει μια σημαντική ανακοίνωση, το ενδιαφέρον των παιδιών αυξήθηκε. Τα τρία παιδιά έφτασαν στο κτήμα, κι αυτό που συνάντησαν ήταν το τελευταίο που περίμεναν.

Παίζουν: Ρίτσι Μπράουν, Τζέννιφερ Χόφμαν, Σίνθια Άμπμα, Ντέρεκ ντι Λιντ.

*ΕΡΤ3, Σάββατο 18/9 στις 22:00

«Parker» (2013) σε σκηνοθεσία Τέιλορ Χάκφορντ 

Δράσης – Πολλές φορές, για να τη βγάλεις καθαρός, ο μόνος τρόπος είναι να παίξεις βρόμικα. Κι αυτό, θα το μάθει πολύ καλά ο Πάρκερ, ένας διαβόητος κακοποιός με έναν ιδιαίτερο κώδικα τιμής, όταν κάποια στιγμή πέσει θύμα της ίδιας της συμμορίας του στην τελευταία τραπεζική ληστεία τους. Αφού καταφέρει να παραμείνει στη ζωή, η εκδίκηση γίνεται πλέον μονόδρομος. Σύντομα, ο Πάρκερ θα ακολουθήσει μεταμφιεσμένος τους πρώην συνεργάτες του στην επόμενη επιχείρησή τους, στο Παλμ Μπιτς, έχοντας όμως αυτή τη φορά στο πλευρό του την πιο ακαταμάχητη σύμμαχο που θα μπορούσε ποτέ κανείς να φανταστεί.

Παίζουν: Τζέισον Στέιθαμ, Τζένιφερ Λόπεζ, Μάικλ Τσίκλις, Ρόμπερτ Κανεβάλι, Νικ Νόλτε.

*Alpha, Σάββατο 18/9 στις 23:00

«Κυνηγώντας το Όνειρο» (2004) σε σκηνοθεσία Πίτερ Μπεργκ

Δράσης – Η ταινία διαπραγματεύεται μια ομάδα νεαρών, των Permian High Partners, της πιο επιτυχημένης ποδοσφαιρικής ομάδας του Τέξας όλων των εποχών, κατά τη διάρκεια της σεζόν του 88. Για τους νέους αθλητές της ομάδας αυτής, κάθε αγώνας είναι μια ευκαιρία να ξεπεράσουν τα όρια της πόλης τους και να πραγματοποιήσουν το όνειρο τους για δόξα, τη χρονιά της ενηλικίωσης τους.

Παίζουν: Μπίλι Μπομπ θόρτον, Τζέι Χερνάντεζ, Ντέρεκ Λιουκ, Κόνι Μπρίτον, Κάιλ Τσάντλερ, Άντριαν Παλίκι, Τζέσι Πλίμονς.

*Μακεδονία, Σάββατο 18/9 στις 23:00

«Winchester: Το σπίτι των φαντασμάτων» (2018) σκηνοθεσία  Μάικλ Σπίριγκ, Πίτερ Σπίριγκ

Τρόμου – Οι μέτοχοι της εταιρείας κατασκευής όπλων Winchester στέλνουν έναν γιατρό στην έπαυλη της χήρας του ιδιοκτήτη για να αξιολογήσει την πνευματική της κατάσταση. Εκείνος θα βρεθεί μπροστά σε μια δυναμική και αλλοπαρμένη γυναίκα που για χρόνια ανακατασκευάζει διαρκώς το τεράστιο αρχοντικό, το οποίο θα αποδειχτεί το πιο στοιχειωμένο σπίτι στον κόσμο.

Παίζουν: Έλεν Μίρεν, Τζέισον Κλαρκ, Σάρα Σνουκ.

*Open, Σάββατο 18/9 στις 23:45

«Holy Boom» (2018) σκηνοθεσία Μαρία Λάφη

Δράμα, ελληνική – Σε μια υποβαθμισμένη αστική περιοχή της Αθήνας, το βράδυ της Κυριακής των Βαΐων, ένα γραμματοκιβώτιο των ελληνικών ταχυδρομείων ανατινάζεται από τον δεκαεπτάχρονο Φιλιππινέζο δεύτερης γενιάς, Ίγκε. Η απροσδόκητη έκρηξη πυροδοτεί την εξέλιξη τριών παράλληλων ιστοριών επιβίωσης.

Παίζουν: Samuel Akinola, Κώστας Ανταλόπουλος, Χρήστος Καραβέβας, Luli Bitri, Armando Dauti, Meletis Georgiadis, Kasem Hoxha, Σπύρος Μπαλεστέρος.

*ΕΡΤ2, Σάββατο 18/9 στις 00:00

«Ελεγεία Ενός Έρωτα» (2008) σκηνοθεσία Ιζαμπέλ Κοϊξέ

Δράμα, ρομαντική – Ο καθηγητής πανεπιστημίου Ντέιβιντ Κεπές είναι ένας παθιασμένος 60χρονος κριτικός τέχνης με χόμπι τις νεαρές φοιτήτριες. Είναι διαζευγμένος χρόνια και απομακρυσμένος από το μοναχογιό του. Δεν έχει δημιουργήσει ποτέ μια βαθιά σχέση με κάποιον, παρά μόνο με τον καλύτερό του φίλο, τον Τζορτζ. Όταν μια πανέμορφη πνευματώδης Αμερικανο-Κουβανέζα, η Κονσουέλα, εμφανίζεται στην τάξη του, εκείνος τη βλέπει σαν άλλη μια κατάκτηση. Αυτό που δεν περιμένει είναι πως η γνωριμία αυτή θα γυρίσει τον κόσμο του ανάποδα και θα βιώσει συναισθήματα, την ύπαρξη των οποίων αγνοούσε.

Παίζουν: Μπεν Κίνγκσλεϊ, Πενέλοπε Κρουζ, Ντένις Χόπερ, Πατρίσια Κλάρκσον.

*Skai, Σάββατο 18/9 στις 00:30

«Η Τριλογία της Απόκλισης: Ανταρσία» (2015) σκηνοθεσία Ρόμπερτ Σουέντκε

Επικεφαλής πια της επανάστασης που απειλεί το αυστηρά δομημένο κοινωνικό σύστημα, η Τρις και ο Φορ, βρίσκονται στο στόχαστρο της, διψασμένης για εξουσία, Τζανίν. Καθώς ο στρατός της χτενίζει τα ερείπια της πόλης για να τους εντοπίσουν, η Τρις με τον Φορ διασχίζουν την πόλη ελπίζοντας να βρουν συμμάχους. Παράλληλα, η Τρις προσπαθεί να αποκαλύψει το μυστικό, για το οποίο θυσιάστηκαν οι γονείς και οι φίλοι της, το μυστικό που εξηγεί γιατί η Τζανίν δεν θα πάψει ποτέ να την κυνηγά. Αναζητώντας απεγνωσμένα έναν τρόπο για να μην προκαλέσει πόνο στους αγαπημένους της, η Τρις αντιμετωπίζει τους χειρότερους φόβους της σε μια σειρά σχεδόν αδύνατων προκλήσεων, καθώς επιδιώκει να ξεκλειδώσει την αλήθεια για το παρελθόν, και τελικά το μέλλον, του κόσμου της.

Παίζουν: Σέιλιν Γούντλι, Θίο Τζέιμς, Κέιτ Ουΐνσλετ, Οκτάβια Σπένσερ, Ναόμι Γουότς, Μάιλς Τέλερ, Ζόι Κράβιτς, Τζέι Κόρτνεϊ, Άνσελ Έλγκορτ, Ρέι Στίβενσον, Μάγκι Κιου, Μεκάι Φάιφερ, Ντάνιελ Ντάε Κιμ.

*Star, Σάββατο 18/9 στις 01:30

«Ο Φύλακας» (2006) σκηνοθεσία Άντριου Ντέιβις

Δραματική, δράσης, περιπέτεια – Ο βετεράνος ναυαγοσώστης Μπεν Ράνταλ (Κέβιν Κόσνερ) καλείται να συμμετάσχει ως εκπαιδευτής στο νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα της πιο αξιόλογης, αλλά και πιο απαιτητικής ομάδας διάσωσης των Η.Π.Α, «Ναυαγοσώστες της Ακτοφυλακής».
Έχοντας πρόσφατα θρηνήσει την απώλεια του πληρώματός του σε μια δύσκολη αποστολή, ο Μπεν βρίσκει τώρα την ευκαιρία να ξεχαστεί μέσα από τις πιο αντισυμβατικές και πρωτότυπες μεθόδους στο μάθημά του, που όμως έχουν ενθουσιάσει τους άπειρους αλλά φιλόδοξους μαθητές του.

Ο Τζέικ Φίσερ (Άστον Κούτσερ), ένας ατίθασος και αλαζόνας πρωταθλητής της κολύμβησης, θα αμφισβητήσει και θα έρθει σε “σύγκρουση” με τον Μπεν. Κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης, ο Ράνταλ θα πλάσει τον χαρακτήρα του Τζέικ, συνδυάζοντας το αυθεντικό του ταλέντο με την αφοσίωση που χρειάζεται ένας σωστός ναυαγοσώστης.
Η σχέση δασκάλου – μαθητή θα περάσει από… πολλά κύματα, όταν όμως ο Τζέικ θα βρεθεί στην παρθενική του διάσωση στην Αλάσκα θα συνειδητοποιήσει ότι τα μαθήματα ναυαγοσωστικής του δασκάλου του ήταν στην πραγματικότητα μαθήματα ζωής.

Παίζουν: Κέβιν Κόστνερ, Άστον Κούτσερ, Νηλ ΜακΝτόναφ, Μελίσα Σεϊτζμίλερ, Κλάνσυ Μπράουν.

*Alpha, Σάββατο 18/9 στις 01:30