11 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Η εβδομάδα τελειώνει με άλλη μία λίστα από δυνατές ταινίες που μπορείς να παρακολουθήσεις απόψε στην tv.

«Μια Τρελλή, Τρελλή Οικογένεια» (1965) σκηνοθεσία Ντίνος Δημόπουλος 

Ελληνική κωμωδία – Ο Ανδρέας επιστρέφει από τη Βενετία παντρεμένος με τη Μίκα και γνωρίζει την οικογένειά της. Η μητέρα της Τζίνα ή αλλιώς  «Πάστα Φλώρα», αφηρημένη, κακομαθημένη και με αρκετή δόση τρέλας, έχει χωρίσει τον άντρα της Στέλιο, επειδή ήταν πολύ καλός και πολύ μαλακός. Η μικρότερη αδελφή της, η Σίσσυ, είναι ένα θεότρελο κοριτσόπουλο, που κουβαλάει στο σπίτι όποιον τεντιμπόι γνωρίζει στα γήπεδα ή τα κλαμπ, που συχνάζει. Μα και η ίδια η Μίκα, που ήταν αρραβωνιασμένη με τον Μίκη, δεν υστερεί σ αυτό. Έτσι ο Ανδρέας αποφασίζει να στρώσει την καινούρια του οικογένεια έχοντας τη βοήθεια του πεθερού του…

Παίζουν: Τζένη Καρέζη, Αλέκος Αλεξανδράκης, Μαίρη Αρώνη, Διονύσης Παπαγιανόπουλος, Δημήτρης Καλλιβωκάς, Λίλυ Παπαγιάννη, Αλέκος Τζανετάκος, Καίτη Γώγου, Νίτσα Μαρούδα

*Star, Κυριακή 18/9 στις 21:00

«Νύχτα Γάμου» (1967) σε σκηνοθεσία Γ.Δαλιανίδης

Ελληνική κωμωδία – Δύο ζευγάρια, η Πέπη (Μάρθα Καραγιάννη) με τον Ιάκωβο (Κώστας Βουτσάς), και η Τζένη (Μπέτυ Αρβανίτη) με τον Θάνο (Φαίδων Γεωργίτσης), καταφτάνουν σε ένα ξενοδοχείο στο Καβούρι για να περάσουν την πρώτη νύχτα του γάμου τους.

Όμως στο παρελθόν, η Πέπη είχε δεσμό με το Θάνο και όταν αντιλαμβάνεται η Τζένη ποιά είναι η Πέπη, από μια φωτογραφία που είχε δει, αρχίζουν τα μπερδέματα για τα δύο ζευγάρια.

Παίζουν: Κώστας Βουτσάς, Μάρθα Καραγιάννη, Μπέττυ Αρβανίτη, Φαίδων Γεωργίτσης, Γιάννης Βογιατζής

*Open, Κυριακή 18/9 στις 21:00

«Θεός για μία Εβδομάδα» (2003) σκηνοθεσία Τομ Σάντιακ

Κωμωδία – Ακόμα κι ο Θεός κουράζεται από τα τόσα παράπονα και την γκρίνια του Μπρους Νόλαν για τα όσα δυσάρεστα και προβληματικά συμβαίνουν στη ζωή του. Προκειμένου, λοιπόν, να απαλλαγεί από τη γκρίνια του, αλλά και για να του δώσει την ευκαιρία να δει τα πράγματα κάπως αλλιώς, τον προικίζει με την απόλυτη θεϊκή δύναμη, για να πάρει το… μάθημά του: δεν είναι τελικά και τόσο εύκολο να κυβερνάς τον κόσμο!   

Παίζουν: Τζιμ Κάρεϊ, Τζένιφερ Άνιστον, Μόργκαν Φρίμαν, Στιβ Καρέλ, Φίλιπ Μπέικερ Χολ, Κάθριν Μπελ.

*Alpha, Κυριακή 18/9 στις 21:30

«Στον κόσμο της Κοκό Σανέλ» (2009) σκηνοθεσία Αν Φοντέν

Βιογραφία – Η ιστορία της Κοκό Σανέλ, πριν φτάσει να γίνει σύμβολο κομψότητας και φινέτσας. Εδώ ξετυλίγεται η απίστευτη προσωπική της διαδρομή, η επιμονή και το ταλέντο της που την κατέστησαν θρυλική σχεδιάστρια μόδας, ένα διαχρονικό σύμβολο επιτυχίας, ελευθερίας και στυλ. Ένα μικρό κορίτσι που, μαζί με την αδερφή του, το εγκαταλείπουν σ ένα ορφανοτροφείο της κεντρικής Γαλλίας και περιμένει μάταια κάθε Κυριακή τον πατέρα της να έρθει να τη δει.

Μία τραγουδίστρια σε καμπαρέ, που τραγουδάει με την αδύναμη φωνή της για μεθυσμένους στρατιώτες… Μία ταπεινή ράφτρα, που ράβει στριφώματα στο πίσω δωμάτιο ενός επαρχιακού ραφείου… Μία νεαρή, κοκαλιάρα κοπέλα, στην οποία ο προστάτης της, Ετιέν Μπαλσάν, προσφέρει έναν ασφαλή παράδεισο, ανάμεσα στους αργόσχολους πλούσιους. Μία ερωτευμένη γυναίκα που ξέρει πως δεν θα γίνει ποτέ η γυναίκα κανενός και αρνείται να παντρευτεί ακόμη και τον Μπόι Σαπέλ, τον άντρα που την αγάπησε όσο κι εκείνη… Μία επαναστάτρια που αντιδρά στις συμβάσεις της εποχής και ντύνεται με τα πουκάμισα των εραστών της.

Παίζουν: Οντρέ Τοτού , Αλεσάντρο Νίβολα, Μπενουά Πελβό, Μαρί Ζιλέν, Εμανουέλ Ντεβό.

*ΕΡΤ2, Κυριακή 18/9 στις 22:30

«Moms’ Night Out» (2014) σε σκηνοθεσία  Άντριου Έργουιν, Τζον Έργουιν

Κωμωδία – Η Άλισον Φιλντ (Σάρα Ντριου) είναι παντρεμένη με τρία παιδιά και ζει την απόλυτη …δυστυχία. Παρά το γεγονός ότι είναι ευτυχισμένη με τις επιλογές και την όμορφη οικογένειά της, δεν μπορεί να σταματήσει να νιώθει συνέχει άγχος και ανεπαρκής απέναντι στις καθημερινές υποχρεώσεις.

Βρίσκει κατανόηση στις δύο  φίλες της τη Σόντρα (Πατρίσια Χήτον) και την Ίζυ (Άντρια Λόγκαν Γουάιτ). Όταν ο σύζυγός της της προτείνει να ξεφύγει για ένα βράδυ, βγαίνοντας μόνο με τις φίλες της, αρχίζουν να σχεδιάζουν την ιδανική βραδιά!

Άλλωστε το μόνο που θέλουν η Αλισον και οι φίλες της είναι μια βραδιά χωρίς παιδικές φωνές και υποχρεώσεις.

Τι κακό μπορεί να συμβεί, άλλωστε, αν τα μικρά μείνουν για λίγες ώρες με τους μπαμπάδες τους;

Παίζουν: Σάρα Ντρου, Πατρίσια Χίτον, Σον Άστιν, Τρέις Άντκίνς, Άμπι Κομπ.

*Μακεδονία, Κυριακή 18/9 στις 23:00

«Τρέξε!» (2017) σκηνοθεσία Τζόρνταν Πιλ 

Μυστηρίου, τρόμου – O Κρις (Ντάνιελ Καλούγια) ετοιμάζεται να πάει στο πατρικό της κοπέλας του, της Ρόουζ (Άλισον Ουίλιαμς), για να γνωρίσει τους γονείς της (Μπράντλεϊ Γουίτφορντ και Κάθριν Κίνερ) και τον αδερφό της, Τζέρεμι (Κέιλεμπ Λάντρι Τζόουνς). Εκείνος είναι Αφρο-Αμερικάνος, εκείνη είναι λευκή, αλλά, όπως επίμονα τον διαβεβαιώνει, οι μεγαλοαστοί, καλλιεργημένοι γονείς της δεν θα έχουν τον παραμικρό ενδοιασμό για τη διαφυλετική σχέση της κόρης τους.

Αρχικά ο Κρις θεωρεί πως η παράξενη ατμόσφαιρα που επικρατεί στο σπίτι, όπου το υπηρετικό προσωπικό είναι μαύροι, αλλά και κατά τη διάρκεια μιας ετήσιας οικογενειακής συνάθροισης οφείλεται στη διαφυλετική επιλογή της Ρόουζ, σύντομα όμως, βρίσκεται αντιμέτωπος με την τρομακτική αλήθεια…

Τα δάκρυα κυλούν ποτάμι από το μαρμαρωμένο του πρόσωπο. Δεν είναι απλώς ένας ζωντανός-νεκρός. Παρακολουθεί τη διαγραφή του.

Παίζουν: Κάθριν Κίνερ, Μπράντλεϊ Γουίτφορντ, Ντάνιελ Καλούγια, Άλισον Ουίλιαμς.

*Ant1, Κυριακή 18/9 στις 23:00

«Ο Βράχος» (1996) σκηνοθεσία Μάικλ Μπέι

Δράσης, περιπέτεια – Απογοητευμένος από την αδιαφορία της αμερικανικής κυβέρνησης να αποζημιώσει τις οικογένειες νεκρών στρατιωτών της ομάδας του, ο στρατηγός Φρανκ Χάμελ αποφασίζει να καταλάβει με τους άντρες του την υψίστης ασφαλείας φυλακή του Αλκατράζ. Κρατώντας ομήρους 83 τουρίστες, απειλεί να εξαπολύσει ένα ισχυρό βιολογικό όπλο στο Σαν Φρανσίσκο, αν η κυβέρνηση δεν ικανοποιήσει άμεσα τα αιτήματά του. Το Πεντάγωνο και το F.B.I. αναζητούν λύση απεγνωσμένα. Για να αντιμετωπίσουν όμως άμεσα την κατάσταση, δεν έχουν άλλη λύση, από το να ζητήσουν τελικά τη βοήθεια ενός πρώην κρατουμένου αυτών των φυλακών, ο οποίος υπήρξε ο μοναδικός έγκλειστος που κατάφερε ποτέ να αποδράσει από εκεί.

Παίζουν: Σον Κόνερι, Νίκολας Κέιτζ, Εντ Χάρρις, Ντέιβιντ Μορς, Γουίλιαμ Φόρσαϊθ, Μάικλ Μπίεν.

*Alpha, Κυριακή 18/9 στις 23:30

«Ακίνητο Ποτάμι» (2018) σε σκηνοθεσία Άγγελος Φραντζής

Δράμα – Η Άννα και ο Πέτρος, ένα ζευγάρι από την Ελλάδα που πρόσφατα μετακόμισε σε μία βιομηχανική πόλη της Σιβηρίας λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων του Πέτρου, ανακαλύπτει με έκπληξη ότι η Άννα είναι έγκυος, χωρίς να έχουν ολοκληρωμένες σχέσεις το τελευταίο διάστημα. Τον απάτησε; Μήπως έχουν πέσει θύματα συνωμοσίας; Ή μήπως ευλογήθηκαν με ένα θαύμα; Αναζητώντας μια λογική εξήγηση, ο Πέτρος αμφισβητεί την Άννα, η οποία στρέφεται προς τη θρησκεία. Ο μέχρι πρότινος ακλόνητος δεσμός τους βρίσκεται σε κρίση, καθώς η σχέση τους μετατρέπεται σε πεδίο μάχης ανάμεσα στο ορθολογικό και το πνευματικό.

Παίζουν: Κάτια Γκουλιώνη, Ανδρέας Κωνσταντίνου, Juris Bartkevics, Indra Burkovska, Ivars Puga, Guna Zarina, Katrine Pasternaka, Oskars Morozovs, Głebs Bełikov, Kaspars Znotins, Leonids Lencs, Kirill Zaytsev, Kirill Bolsev, Irina Jegorova, Marks Selutko, Regina Razuma.

*ΕΡΤ2, Κυριακή 18/9 στις 00:15

«Στην Κόψη του Χρόνου» (1995) σκηνοθεσία Τζον Μπαντχαμ

Περιπέτεια – Η επιστροφή του νεαρού λογιστή Τζιν Γουάτσον και της μικρής κόρης του στο Λος Άντζελες έχει αναπάντεχη κατάληξη: ο Τζιν προσεγγίζεται από τον αινιγματικό κύριο Σμιθ και την κυρία Τζόουνς, που απαγάγουν την κόρη του, κατόπιν του δίνουν ένα όπλο, έξι σφαίρες και μια μαγνητική κάρτα πρόσβασης σε απόρρητους χώρους και τον διατάζουν να δολοφονήσει την δήμαρχο της πόλης. Τώρα ο Τζιν έχει στη διάθεσή του 1 ώρα και 15 λεπτά για να δολοφονήσει την δήμαρχο αλλιώς η κόρη του θα εκτελεστεί εν ψυχρώ από τον κύριο Σμιθ. Μια κούρσα ενάντια στον Χρόνο με απρόσμενες εξελίξεις.

Παίζουν: Τζόνι Ντεπ, Κρίστοφερ Γουόκεν, Μάρσα Μέισον.

*Skai, Κυριακή 18/9 στις 00:30

«Τα Μάθατε για τους Μόργκαν;» (2010) σε σκηνοθεσία Μαρκ Λόρενς

Ρομαντική κωμωδία – Ο Πολ και η Μέριλ Μόργκαν, ένα δυναμικό ζευγάρι της Νέας Υόρκης, που ενώ είναι πολύ επιτυχημένοι επαγγελματικά και κοινωνικά, έχουν αποξενωθεί μεταξύ τους . Κατά την διάρκεια της προσπάθειάς τους να σώσουν τον γάμο τους, έχουν την ατυχία να γίνουν μάρτυρες σε ένα φόνο. Για αυτό το λόγο, αναγκάζονται να μπουν σε πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων και να μετακινηθούν σε μια μικρή επαρχιακή πόλη. Με ψεύτικες ταυτότητες, το ζευγάρι τα βρίσκει δύσκολα στην προσαρμογή τους στην ζωή εκεί, όπου όλοι οπλοφορούν και όλοι ασχολούνται με τα κουτσομπολιά και τη ζωή των άλλων.

Παίζουν: Χιου Γκραντ, Σαμ ‘Ελιοτ, Σάρα Τζέσικα Πάρκερ, Μαίρη Στινμπέργκεν, Ελίζαμπεθ Μος.

*Ant1, Κυριακή 18/9 στις 01:00

«Rocky» (1976) σκηνοθεσία Τζον Αβίλντσεν

Δράμα – Η ταινία ξεκινά σε μια ιταλική γειτονιά της Φιλαδέλφεια, το 1975. Η ιστορία εστιάζει στη ζωή του Ρόκυ Μπαλμπόα, ενός ερασιτέχνη πυγμάχου που ζει σε μια φτωχογειτονιά και βιοπορίζεται εισπράττοντας οφειλές για λογαριασμό του τοπικού “τοκογλύφου” Γκάτσο, ενώ παλεύει σε μια τοπική λέσχη όπου βγάζει και εκεί ένα μικρό μερίδιο. Μια μέρα πριν την Ημέρα των Ευχαριστιών, ο Απόλο Κριντ σκέφτηκε να δώσει μια ευκαιρία σε έναν ερασιτέχνη πυγμάχο, ο οποίος τυχαίνει να είναι ο Ρόκυ. Ο Ρόκυ νιώθει ανασφάλεια, αλλά ωστόσο δέχεται. Ο βετεράνος πυγμάχος και νυν προπονητής Μίκι Γκόλντμιλ, αναλαμβάνει την προπόνηση του Ιταλοαμερικανού μποξέρ. Του αναθέτει να κάνει σκληρή γυμναστική και αναπτερώνει τη δύναμη της θέλησής του. Με όλα αυτά, ο αρχικά επιφυλακτικός Ρόκυ αναθαρρεί και αγωνίζεται επάξια.

Παίζουν: Σιλβέστερ Σταλόνε, Μπερτ Γιάνγκ, Καρλ Γουέδερς, Τάλια Σάιρ.

*Open, Κυριακή 18/9 στις 01:15