4 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Τετάρτη σήμερα και σου έχουμε επιλέξει τέσσερις ταινίες να απολαύσεις στην οθόνη της τηλεόρασης σου.

«Ο άνθρωπος που πούλησε τον κόσμο» (2013) σε σκηνοθεσία Μπιλ Κόντον

Αστυνομική, βιογραφική, δραματική – Η ιστορία ξεκινά με τον μυστηριώδη ιδρυτή του Wikileaks, Τζούλιαν Ασάνζ και τον Ντάνιελ Ντόμσαϊτ-Μπεργκ, να συνεργάζονται με σκοπό τη μυστική παρακολούθηση των ισχυρών και των προνομιούχων του κόσμου. Με ελάχιστα οικονομικά κεφάλαια, δημιουργούν μια ηλεκτρονική πλατφόρμα, που επιτρέπει στους πληροφοριοδότες να δημοσιεύουν ανώνυμα στοιχεία κρατών και κυβερνήσεων.

Μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα μπόρεσαν να δημοσιεύσουν πληροφορίες, που ούτε τα μεγαλύτερα ειδησεογραφικά πρακτορεία δεν είχαν καταφέρει. Όταν όμως ο Ασάνζ και ο Μπεργκ θα αποκτήσουν πρόσβαση στα πιο εμπιστευτικά έγγραφα στην ιστορία των ΗΠΑ, θα βρεθούν αντιμέτωποι με ένα καθοριστικό ερώτημα: Ποιο είναι το κόστος του να κρατάς μυστικά σε μία ελεύθερη κοινωνία – και ποιο είναι το κόστος του να τα προδίδεις.

Παίζουν: Μπένεκτιτ Κούμπερμπατς, Αλίσια Βικάντερ, Στάνλεϊ Τούτσι, Κάρις Βαν Χάουτεν, Λόρα Λίνεϊ, Άντονι Μακί, Ντάνιελ Μπρουλ, Νταν Στίβενς, Ντέιβιντ Θιούλις, Μόριτζ Μπλάιμπτροϊ, Πίτερ Καπάλντι.

*Open, Τετάρτη 22/9, στις 21:00

«Γάμος αλά Ελληνικά 2» (2016) σε σκηνοθεσία Κερκ Τζόουνς

Κωμωδία – Η Τούλα και ο Ίαν έχουν αποκτήσει μια κόρη, την Πάρις, η οποία έχει φτάσει στην ηλικία να πρέπει να αποφασίσει για το μέλλον της και τις σπουδές της. Το ζευγάρι φαίνεται να περνάει πλέον τον περισσότερο χρόνο τους επικεντρωμένοι στα προβλήματα της νεαρής κόρης του και όχι στα προβλήματα του γάμου τους. Αλλά ένα μεγάλο μυστικό της οικογένειας Πορτοκάλος αποκαλύπτεται και τους συγκλονίζει όλους. Οι γονείς της Τούλας ανακαλύπτουν τυχαία ότι ποτέ δεν ήταν παντρευμένοι επίσημα! Έτσι όλοι μαζί ετοιμάζουν έναν αναπάντεχο, μεγαλύτερο και ακόμα πιο ελληνικό γάμο! Μπορεί ένας ακόμα γάμος αλά ελληνικά να φέρει πάλι κοντά την οικογένεια;

Παίζουν: Νία Βαρντάλος, Τζον Κορμπέτ, Μάικλ Κόνστανταϊν, Λέινι Καζάν, Αντρέα Μάρτιν.

*Ant1, Τετάρτη 22/9, στις 22:00

«Κλιμτ: Ο Ζωγράφος των Αισθήσεων» (2006) σκηνοθεσία Ραούλ Ρουίζ

Βιογραφική, δραματική -Το διάσημο φιλί του Κλιμτ, το ζωγραφίζει ξανά ο Τζον Μάλκοβιτς.
Το 1900 στην Παγκόσμια Έκθεση του Παρισιού, ο ζωγράφος Γκουστάφ Κλιμτ βραβεύεται με χρυσό μετάλλιο για το έργο του και συναντάει εξέχουσες προσωπικότητες της εποχής.

Ο Κλιμτ βρίσκεται ξαπλωμένος και ετοιμοθάνατος στο κρεβάτι ενός βιεννέζικου νοσοκομείου.
Μέσα από τις δικές του αναμνήσεις, αφηγήσεις και φίλους, ξεδιπλώνεται η ζωή του Αυστριακού ζωγράφου, με τους εντυπωσιακούς και αισθησιακούς, για την εποχή τους, πίνακες. Οι πολυάριθμες γυναίκες, ο μεγάλος του έρωτας με τη χορεύτρια Λία Ντε Κάστρο και οι προκλητικοί του πίνακες που καταδικάστηκαν στην πατρίδα του, ορίζουν τη φλογισμένη ζωή ενός από τους διασημότερους ζωγράφους.

Παίζουν: Τζον Μάλκοβιτς, Σάφρον Μπάροουζ, Βερόνικα Φέρες, Στίβεν Ντιλέιν.

*ΕΡΤ2, Τετάρτη 22/9, στις 22:00

«Αβάσταχτη Γοητεία» (2003) σκηνοθεσία Τζόελ Κοέν

Κομεντί – O Τζώρτζ Κλούνει είναι ο Μάιλς Μάσεϊ, επιτυχημένος δικηγόρος με ειδικότητα τα διαζύγια. Δουλεύει σκληρά και έχει κερδίσει φήμη και χρήμα.

Και αυτά μαζί με την αναγνώριση από τους συναδέλφους του, ένα εντυπωσιακό πελατολόγιο, μοναδικό σερί νικών καθώς και ένα «πρότυπο συμβόλαιο» με το όνομά του, που διδάσκεται πλέον στη νομική σχολή.

Όλα αυτά όμως δεν τον ενδιαφέρουν πλέον και αναζητά νέες προκλήσεις για να ξεπεράσει τον εαυτό του. Η πρόκληση υπάρχει, έχει όνομα, Μέριλιν Ρέξροθ (Καθριν Ζέτα Τζόουνς)και σύντομα θα είναι η αντίπαλός του.

Η σαγηνευτική Μέριλιν θα ασχοληθεί μαζί του όταν ο Μάιλς καταφέρνει να βγάλει το διαζύγιο εις βάρος της, παρά τις αποδεδειγμένες απιστίες του πρώην άντρα της.

Το σχέδιο εκδίκησης της Μέριλιν καταστρώνεται γρήγορα,αλλά η μεταξύ τους αντιπαράθεσή δεν κρύβει με τίποτε την έλξη που νοιώθουν ο ένας για τον άλλο.

Παίζουν: Μπίλι Μπομπ Θόρτον, Τζορτζ Κλούνεϊ, Τζέφρι Ρας, Ρίτσαρντ Τζένκινς, Κάθριν Ζέτα Τζόουνς, Έντουαρντ Χέρμαν.

*Ant1, Τετάρτη 22/9, στις 01:00