8 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Πέμπτη σήμερα και όσα μπορείς να απολαύσεις στη μικρή οθόνη είναι εδώ.

«Hunter Killer» (2018) σκηνοθεσία Ντόνοβαν Μαρς

Περιπέτεια – Ο κυβερνήτης ενός αμερικανικού υποβρυχίου αποστέλλεται σε βαθιά ρωσικά ύδατα για να σώσει τον εκλεγμένο Ρώσο πρόεδρο εν μέσω ενός στρατιωτικού πραξικοπήματος. Βασισμένο στο βιβλίο των Ντον Κιθ και Τζορτζ Γουάλας «Firing Point».

Παίζουν: Τζέραρντ Μπάτλερ, Γκάρι Ολντμαν, Κόμον.

*Star, Πέμπτη 2/9, στις 21:00

«Apocalypto» (2006) σκηνοθεσία Μελ Γκίμπσον

Δράσης – Μια φυλή των Μάγια ζει αρμονικά στα βάθη της ζούγκλας και ασχολείται με το κυνήγι, έως ότου μια ισχυρή φυλή πολεμιστών εισβάλλει στο χωριό, σκοτώνει τα γυναικόπαιδα και αιχμαλωτίζει πολλούς από τους άντρες. Ανάμεσα στους αιχμαλώτους βρίσκεται ο Τζάγκουαρ Πόου, ο οποίος είχε προλάβει να κρύψει τη γυναίκα και το παιδί του σε μια υπόγεια κρύπτη. Δεμένος μαζί με τους υπόλοιπους σκλάβους ξεκινάει ένα επίπονο ταξίδι με προορισμό την πρωτεύουσα. Εκεί σκοπεύουν να τους θυσιάσουν στους θεούς και να αποτρέψουν την ξηρασία. Όλες οι προσπάθειες του Τζάγκουαρ Πόου είναι να δραπετεύσει να επιστρέψει να δει τι έγινε η οικογένεια του.

Παίζουν: Ρούντι Γιάνγκμπλαντ, Ντάλια Χερνάντεζ, Τζόναθαν Μπρούερ.

*Open, Πέμπτη 2/9, στις 21:00

«Αόρατη Κλωστή» (2017) σκηνοθεσία Πολ Τόμας Αντερσον

Δραματική, ρομαντική – Στο μεταπολεμικό Λονδίνο της δεκαετίας του ’50 ο σχεδιαστής ρούχων Ρέινολντς Γούντκοκ (Ντάνιελ Ντέι Λούις) και η αδερφή του, Σίριλ (Λέσλι Μάνβιλ) κυριαρχούν στο χώρο της βρετανικής υψηλής ραπτικής, ντύνοντας μέλη βασιλικών οικογενειών, αστέρες του κινηματογράφου και εκπροσώπους της ανώτατης κοινωνικής τάξης.

Παράλληλα, πλήθος γυναικών μπαίνουν εφήμερα στη ζωή του ιδιόρρυθμου Ρέινολντς, ενσαρκώνοντας τις κατά διαστήματα μούσες του και σταδιακά παραχωρούν τη θέση τους στις επόμενες, που θα έχουν ανάλογη τύχη.

Η μόνη σταθερή γυναίκα στη ζωή του Ρέινολντς είναι η αδερφή του μέχρι τη στιγμή που γνωρίζει, τυχαία, μια νεαρή γυναίκα, την Άλμα, η οποία γίνεται ερωμένη και μούσα του.

Από τη στιγμή που ερωτεύεται και παραδίδεται στην Άλμα συνειδητοποιεί πως διασαλεύεται η απόλυτα ελεγχόμενη και προγραμματισμένη στην παραμικρή λεπτομέρεια ζωή του, και κάτι τέτοιο τον τρομοκρατεί.

Η απρόσμενη αυτή ερωτική σχέση έρχεται να μεταμορφώσει και τους δύο, αλλά και την ίδια την ερωτική τους σχέση.

Παίζουν: Ντάνιελ Ντέι Λιούις, Λέσλι Μάνβιλ, Βίκι Κριπς.

*Ant1, Πέμπτη 2/9, στις 22:00

«Οι Αδελφοί Σίστερς» (2018) σκηνοθεσία Ζακ Οντιάρ

Δραματική, περιπέτεια – Στο Όρεγκον του 1851, οι διαβόητοι πιστολάδες Έλι και Τσάρλι Σίστερς είναι αδέλφια και πληρωμένοι μπράβοι.
Όσοι κτηνοτρόφοι, αγρότες, ή απλώς χαρτοπαίκτες χρωστούν χρήματα στον «αρχιγκάνγκστερ» Κόμοντορ (Ράντγκερ Χάουερ), βρίσκουν μπροστά τους τους τιμωρούς εκτελεστές Αδελφούς Σίστερς. Ο Τσάρλι (Χοακίν Φίνιξ) είναι ο σταρ πιστολέρο του διδύμου – γρήγορος, θανάσιμος, επιπόλαιος, αλαζόνας κι αλκοολικός. Ο Ιλαϊ (Τζον Σι Ράιλι) είναι η ήρεμη δύναμη – μεγαλύτερος, δίκαιος, συναισθηματικός, ντροπαλός, συνετός.

Όταν ο Αρχηγός πληροφορείται ότι ένας ξένος, ο χημικός Χέρμαν Κέρμιτ Γουόρμ (Ριζ Αχμεντ) έχει μία νέα μέθοδο για εύκολη και γρήγορη εξόρυξη χρυσού, στέλνει τους Αδελφούς Σίστερς στο κατόπι του. Αυτός είναι ένας χρυσοθήρας που έχει ανακαλύψει μια δική του πατέντα για να εντοπίζει το πολύτιμο μέταλλο μέσα στο νερό των ποταμών.

Οι Σίστερς ξεκινούν να συναντήσουν τον Τζον Μόρις (Τζέικ Τζιλενχααλ), έναν κυνηγό κεφαλών τον οποίο έχει στείλει ο Κόμοντορ στα ίχνη του Γουόρμ, αλλά σύντομα το σχέδιό τους θα ανατραπεί και τα αδέρφια θα αναγκαστούν να κατηφορίσουν νότια, έως το Σαν Φρανσίσκο, αποφασισμένα να εκτελέσουν πάση θυσία την αποστολή τους.

Παίζουν: Τζον Σ. Ράιλι, Χοακίν Φίνιξ, Τζέικ Τζίλενχαλ, Ριζ Αχμεντ.

*ΕΡΤ2, Πέμπτη 2/9, στις 22:00

«Η Κληρονόμος» (2009) σε σκηνοθεσία Παναγιώτης Φαφούτης

Ελληνική Κωμωδία – Η Βέρα, πρώην αεροσυνοδός, είναι η όμορφη σύζυγος του Στέλιου Σκαρίμπα, προέδρου της ποδοσφαιρικής ομάδας «Πάνθηρες». Ζει μια ήσυχη ζωή, μεγαλώνοντας τα δυο παιδιά της. Όλα κυλούν ομαλά, μέχρι που μια εξωσυζυγική περιπέτεια του Στέλιου, έχει μοιραία κατάληξη. Η Βέρα βρίσκεται ξαφνικά χωρίς σύζυγο και προστάτη και όταν ανοίγει η διαθήκη του δέχεται ένα δεύτερο πλήγμα. Ένας παρανοϊκός όρος θα την κάνει να χάσει … την μπάλα: για να κρατήσει την κληρονομιά, η Βέρα πρέπει, από τη θέση του Προέδρου, να διατηρήσει τους «Πάνθηρες» στη Μεγάλη Κατηγορία. Αν η ομάδα υποβιβαστεί, η κληρονομιά θα καταλήξει σε κοινωφελές ίδρυμα.

Παίζουν: Σμαράγδα Καρύδη, Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, Πέτρος Λαγούτης, Τιτίκα Στασινοπούλου, Κωστής Κορωναίος, Βαγγέλης Αλεξανδρής, Χρήστος Σαπουντζής, Κώστας Φραγκολιάς, Γιώργος Καπουτζίδης, Ιωάννης Παπαζήσης, Ερρίκος Λίτσης.

*Mega, Πέμπτη 2/9, στις 22:30

«Οι Ρυθμιστές -The Adjustment Bureau» (2011) σε σκηνοθεσία Τζορτζ Νόλφι

Επιστημονικής Φαντασίας – Ο Ντέιβιντ, ένας ικανότατος και πολλά υποσχόμενος, νέος πολιτικός, γνωρίζει τυχαία μια πανέμορφη μπαλαρίνα και την ερωτεύεται παράφορα. Τότε εμφανίζονται από το πουθενά κάποιοι μυστηριώδεις άντρες, οι οποίοι φαίνεται πως συνωμοτούν προκειμένου να τους κρατήσουν χώρια. Ο Ντέιβιντ μαθαίνει τελικά, πως οι άντρες αυτοί ονομάζονται «Ρυθμιστές» και είναι απεσταλμένοι της Μοίρας με αποστολή τους να εμποδίσουν, με κάθε τρόπο, τη σχέση μεταξύ των δύο νέων, καθώς κάτι τέτοιο θα ανέτρεπε τη ροή της Αμερικανικής Ιστορίας και όχι μόνο! Ο Ντέιβιντ θα πρέπει να αποφασίσει αν θα ακολουθήσει πειθήνια το πεπρωμένο, που οι άλλοι έχουν προδιαγράψει για εκείνον ή αν θα κάνει τη μεγάλη ανατροπή και θα ρισκάρει τα πάντα, αδιαφορώντας για το όποιο κόστος…

Παίζουν: Ματ Ντέιμον, Έμιλι Μπλαντ, Λίζα Θόρεσον, Μάικλ Κέλι, Τέρενς Σταμπ, Τζον Σλέιτερι.

*Star, Πέμπτη 2/9, στις 23:30

«Το Αγόρι της Διπλανής Πόρτας» (2015) σκηνοθεσία Ρομπ Κοέν

Θρίλερ – Η Κλερ, δασκάλα γυμνασίου, έχει μόλις χωρίσει από τον άπιστο άντρα της. Όταν ένα όμορφο και χαρισματικό 19χρονο αγόρι, ο Νόα, μετακομίζει στο διπλανό διαμέρισμα,  η Κλερ, σε μια στιγμή αδυναμίας, υποκύπτει στην ερωτική της επιθυμία για εκείνον και περνούν μια νύχτα πάθους μαζί. Όταν εκείνη καταλαβαίνει το λάθος της και επιχειρεί να τερματίσει τη σχέση τους, ο Νόα οδηγείται σε μια επικίνδυνη, βίαιη εμμονή, σπρώχνοντάς την Κλερ εκτός ορίων…

Παίζουν: Τζένιφερ Λόπεζ, Τζον Κόρμπετ, Ράιαν Γκούζμαν, Ίαν Νέλσον.

*Ant1, Πέμπτη 2/9, στις 01:30

«Η κατάσταση των πραγμάτων» (2009) σε σκηνοθεσία Κέβιν ΜακΝτόναλντ

Αστυνομική, δράμα, μυστηρίου – Ο Καλ ΜακΚάφρι, δυναμικός δημοσιογράφος της παλιάς σχολής, ερευνά το θάνατο μιας κοπέλας, βοηθού του ανερχόμενου πολιτικού και παλιού του φίλου Στίβεν Κόλινς. Αναγκάζεται να συνεργαστεί με τη νεαρή ρεπόρτερ Ντέλα Φράι, με την οποία θα ανακαλύψουν ότι πίσω από την υπόθεση κρύβονται πολλά και μεγάλα συμφέροντα.

Παίζουν: Ράσελ Κρόου, Μπεν Άφλεκ, Ρέιτσελ Μακ Άνταμς, Βαϊόλα Ντέιβις, Ρόμπιν Ράιτ, Έλεν Μίρεν, Τζεφ Ντάνιελς.

*Star, Πέμπτη 2/9, στις 01:45