Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Καστοριάς διοργανώνει παιδικό πρωτάθλημα Scrabble

Η δημοτική βιβλιοθήκη και φέτος διοργανώνει παιδικό πρωτάθλημα Scrabble.

Όσα παιδιά ενδιαφέρεστε -είτε γνωρίζετε το παιχνίδι είτε τώρα θέλετε να το μάθετε- μπορείτε, οποιαδήποτε στιγμή, να επικοινωνήσετε μαζί μας ώστε να φτιάξουμε το πρόγραμμα των παιχνιδιών έτσι ώστε να βολεύει όλους σας!

Το σκραμπλ είναι ένα επιτραπέζιο παιχνίδι λέξεων, ίσως το πιο διάσημο στον κόσμο: αυτή τη στιγμή κυκλοφορεί σε περισσότερες από 120 χώρες και παίζεται σε 30 διαφορετικές γλώσσες.

Στόχος του παιχνιδιού είναι να συγκεντρώσει ο παίκτης τη μεγαλύτερη δυνατή βαθμολογία σχηματίζοντας λέξεις τις οποίες τοποθετεί σε ένα πίνακα σύμφωνα με προκαθορισμένους κανόνες. Οι λέξεις σχηματίζονται με γράμματα που ο παίκτης τραβάει από μία κληρωτίδα και η αξία της κάθε λέξης καθορίζεται: α) από τα γράμματα που περιέχει και β) από τη θέση στην οποία θα τοποθετηθεί. Αυτό σημαίνει ότι οι λέξεις δεν έχουν πάντα την ίδια αξία, εφόσον η επιλογή ορισμένων θέσεων στον πίνακα μπορεί να αυξήσει τη βαθμολογία τους.

Ο πίνακας αποτελείται από 15 Χ 15 = 225 τετράγωνα στα οποία τοποθετούνται οι λέξεις, οριζόντια ή κάθετα. Τα χρωματιστά τετράγωνα (μπλε, γαλάζια, ροζ και κόκκινα) είναι οι θέσεις που πολλαπλασιάζουν την αξία του γράμματος ή της λέξης που περνάει από αυτές.