5 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Βράδυ Δευτέρας και η ώρα της ταινίας έφτασε.

«Υποψίες» (2007) σκηνοθεσία Ντι Τζέι Καρούζο

Θρίλερ – Ο Κέιλ χάνει τον πατέρα του και βιώνει μια ζόρικη εφηβεία. Κουβαλάει ενοχές για τον θάνατο του πατέρα του σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα, στο οποίο ήταν και ο ίδιος παρών, και μάλιστα λίγο νωρίτερα είχε λογομαχήσει άσχημα μαζί του. Ο Κέιλ δεν έχει όρεξη για τίποτα και γίνεται οξύθυμος. Όταν ρίχνει μια γροθιά στον δάσκαλο των ισπανικών του, η τιμωρία του είναι τρίμηνος κατ οίκον περιορισμός!

Στο πόδι του τοποθετείται ηλεκτρονικό βραχιόλι, το οποίο στέλνει σήμα στην αστυνομία κάθε φορά που απομακρύνεται σε απόσταση μεγαλύτερη των 30 μέτρων από το σπίτι του! Ο δεμένος στο πόδι του πομπός παρακολούθησης θρυμματίζει κάθε ελπίδα αποχώρησης από την αυλή του σπιτιού του αφού σε κάθε παράβαση του επιτρεπόμενου ορίου, ένα περιπολικό καταφτάνει άμεσα για να τον μαζέψει.

Ακινητοποιημένος πλέον στο σπίτι, αρχίζει να παρακολουθεί τις ζωές των γειτόνων του. Η ζωή του θα αλλάξει ριζικά μετά από την άφιξη ενός καινούριου γείτονα.

Παίζουν:  Σάια ΛαΜπέφ, Ντέιβιντ Μορς, Κάρι Αν Μος, Σάρα Ρέμερ.

*Open, Δευτέρα 27/9, στις 21:00

«Η Αγάπη Είναι Παράξενη» (2014) σε σκηνοθεσία Άιρα Σακς

Κοινωνικό δράμα – Έχοντας μοιραστεί τις χαρές και τις λύπες μιας ολόκληρης ζωής, ο Μπεν (Τζον Λίθγκοου) και ο Τζορτζ (Άλφρεντ Μολίνα) παντρεύονται σε μια ειδυλλιακή τελετή στο Μανχάταν. Λόγω της επισημοποίησης της σχέσης τους, γρήγορα θα βρεθούν σε οικονομική ανάγκη και θα αναγκαστούν να πουλήσουν το διαμέρισμά τους. Μέχρι να βρουν μια βιώσιμη λύση για κοινή στέγη, θα φιλοξενηθούν σε φιλικά και συγγενικά σπίτια. Ο αποχωρισμός και η συμβίωση με κοντινούς τους ανθρώπους θα τους φέρει αντιμέτωπους με προβλήματα, οικογενειακές εντάσεις και την αβεβαιότητα του μέλλοντος που απειλεί τη σχέση μιας ολόκληρης ζωής.

Παίζουν: Τζον Λίθγκοου, Άλφρεντ Μολίνα, Μαρίζα Τομέι.

*ΕΡΤ2 Δευτέρα 27/9, στις 22:00

«Στα ‘Oρια του Αύριο» (2014) σκηνοθεσία Νταγκ Λάιμαν

Δράσης, περιπέτεια – Πολεμώντας στις ακτές της Γαλλίας ενάντια σε εξωγήινους, ένας στρατιώτης σκοτώνεται στην πρώτη του μάχη. Γυρίζει όμως ξανά και ξανά πίσω στο χρόνο ξαναζώντας την ίδια ημέρα και προσπαθώντας να εκπαιδευτεί όσο καλύτερα μπορεί για να αλλάξει τη μοίρα του.

Παίζουν: Τομ Κρουζ,Έμιλι Μπλαντ, Μπρένταν Γκλίσον, Μπιλ Πάξτον.

*Alpha, Δευτέρα 27/9, στις 22:20

«Η Μαγεμένη» (2007) σε σκηνοθεσία Κέβιν Λίμα

Ρομαντική κομεντί – Η πανέμορφη πριγκίπισσα Ζιζέλ ετοιμάζεται να παντρευτεί τον άντρα των ονείρων της. Δε γνωρίζει όμως, ότι η σατανική και φθονερή βασίλισσα Ναρίσσα έχει άλλα σχέδια στο μυαλό της. Θα εξορίσει την πριγκίπισσα από το μαγικό βασίλειο και θα τη στείλει στην… πολύβουη και πεζή πραγματικότητα του σύγχρονου Μανχάταν. Σαστισμένη μέσα σε αυτό το καινούριο και παράξενο περιβάλλον, που δεν θυμίζει σε τίποτα τον χαμένο πια παράδεισό της, η Ζιζέλ περιφέρεται άσκοπα αναζητώντας απεγνωσμένα λίγη μαγεία και αστερόσκονη. Όταν αυτή η μαγεία εμφανιστεί μέσω του… έρωτα στο πρόσωπο ενός γοητευτικού δικηγόρου, αναπόφευκτα στο μυαλό της έρχεται ο άντρας των ονείρων της στο μακρινό βασίλειο, που τόσο άδικα έχασε. Πόσο εφικτό τής είναι όμως να τυλίξει με τη μαγεία του έρωτα έναν υπερδραστήριο δικηγόρο, που δεν μπορεί να δει πέρα από τα όρια της καθημερινότητάς του και της καριέρας του;

Παίζουν: Έιμι Άνταμς, Σούζαν Σαράντον, Πάτρικ Ντέμπσεϊ, Τζέιμς Μάρσντεν, Τζούλι Άντριους.

*Alpha, Δευτέρα 27/9, στις 00:45

«Υπ’ αριθμόν 1 Δημόσιος Κίνδυνος» (2018) σκηνοθεσία Ζαν Φρανσουά Ρισέ

Αστυνομική, δράσης – Η ιστορία του διαβόητου Γάλλου γκάγκστερ Ζακ Μεσρίν.
Είναι ο τελευταίος θρυλικός Γάλλος γκάνγκστερ, που οι Αρχές είχαν χαρακτηρίσει «Δημόσιο Κίνδυνο Νο 1» και ο κόσμος ως «ο άνθρωπος με τα χίλια πρόσωπα», λόγω της ικανότητάς του να μεταμφιέζεται και να διαφεύγει της αστυνομίας.

Ξεκινώντας από τα παιδικά του χρόνια, τη συμμετοχή του στον πόλεμο της Αλγερίας και τα πρώτα του βήματα στο έγκλημα μέχρι τη δράση του στον Καναδά, τις Ηνωμένες Πολιτείες και την επιστροφή του στη Γαλλία, η ιλιγγιώδης πορεία του Μεσρίν τον καθιστά έναν από τους πιο αδυσώπητους γκάγκστερ διεθνώς.
Στο 1ο μέρος παρακολουθούμε πως πλάστηκε ο θρύλος του Μεσρίν, του εγκληματία που ξεπέρασε κάθε προηγούμενο, όταν ξεκίνησε από τη δεκαετία του ΄60 στο Παρίσι και τη δεκαετία του ΄70 στον Καναδά.

Οι σχέσεις του με τη Ζαν Σνάιντερ, τον Γκουίντο, τον Ζαν Πολ Μερσιέ και τον Πολ θα καθορίσουν αμετάκλητα τη μετέπειτα πορεία του στο έγκλημα.

Παίζουν: Βενσάν Κασέλ, Ζεράρ Ντεπαρτιέ, Λουντιβίν Σανιέ, Ζιλ Λελούς.

*Open, Δευτέρα 27/9, στις 01:30