3 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Τετάρτη σήμερα και με τα ριάλιτι σε πλήρη δραστηριότητα, ο χώρος για τις ταινίες σταδιακά μειώνεται. Σου έχουμε επιλέξει τρεις ταινίες να απολαύσεις στην οθόνη της τηλεόρασης σου.

«Μοντιλιάνι, Ο Καταραμένος Ζωγράφος» (2004) σκηνοθεσία Μάικ Ντέιβις

Βιογραφία – . Ο καταραμένος ζωγράφος. Παρίσι, 1919. Η νυχτερινή ζωή έχει γεμίσει με σκοτεινά πάθη και αχαλίνωτες εμμονές. Στο καφέ Ροτόντ, το στέκι της ελίτ της τέχνης, ένα τραπέζι δεν μοιάζει με κανένα άλλο στην ιστορία: ο Πικάσο, η Φρίντα Κάλο, ο Ουτρίγιο, ο Κοκτό κι ο Μοντιλιάνι συζητούν με πάθος για τέχνη, έρωτα και επιθυμία. Η δραματική αντιζηλία μεταξύ του Μοντιλιάνι και του Πικάσο, δύο ανδρών, η σχέση των οποίων διακατέχεται από ευφυΐα, αλαζονεία και πάθος, θα στοιχειώσει την καλλιτεχνική παρέα.
Το πάθος της δημιουργίας και η μανία της καταστροφής μέσα από μία συγκλονιστική ερμηνεία του Άντι Γκαρσία. Ο Αμεντέο Μοντιλιάνι είναι συντετριμμένος. Το παράνομο παιδί του δόθηκε σε μοναστήρι από τους γονείς της συντρόφου του. Αναζητά απεγνωσμένα χρήματα για να το πάρει πίσω. Αποφασίζει να λάβει μέρος στον ετήσιο διαγωνισμό ζωγραφικής, τον οποίον ως τώρα απέρριπτε. Αντίπαλός του ο στενός του φίλος Πάμπλο Πικάσσο.

Παίζουν: Άντι Γκαρσία, Έλσα Ζίλμπερσταϊν, Ομίντ Τζαλίλι, Εύα Χερτζίκοβα, Ούντο Κίερ.

*ΕΡΤ2, Τετάρτη 29/9, στις 22:00

«Υποψίες» (2007) σε σκηνοθεσία Ντι Τζέι Καρούζο

Αστυνομική, δραματική, μυστηρίου – Ο Κέιλ (Σάια ΛαΜπάφ) ο οποίος χάνει τον πατέρα του, βιώνει μια ζόρικη εφηβεία. Κουβαλάει ενοχές για τον θάνατο του πατέρα του σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα, στο οποίο ήταν και ο ίδιος παρών, και μάλιστα λίγο νωρίτερα είχε λογομαχήσει άσχημα μαζί του.

Ο Κέιλ δεν έχει όρεξη για τίποτα και γίνεται οξύθυμος. Όταν ρίχνει μια γροθιά στον δάσκαλο των ισπανικών του, η τιμωρία του είναι τρίμηνος κατ’ οίκον περιορισμός!

Στο πόδι του τοποθετείται ηλεκτρονικό βραχιόλι, το οποίο στέλνει σήμα στην αστυνομία κάθε φορά που απομακρύνεται σε απόσταση μεγαλύτερη των 30 μέτρων από το σπίτι του!
Ο δεμένος στο πόδι του πομπός παρακολούθησης θρυμματίζει κάθε ελπίδα αποχώρησης από την αυλή του σπιτιού του αφού σε κάθε παράβαση του επιτρεπόμενου ορίου, ένα περιπολικό καταφτάνει άμεσα για να τον μαζέψει.
Ακινητοποιημένος πλέον στο σπίτι, αρχίζει να παρακολουθεί τις ζωές των γειτόνων του.

Η ζωή του θα αλλάξει ριζικά μετά από την άφιξη ενός καινούριου γείτονα.

Παίζουν: Σάια ΛαΜπάφ, Σάρα Ρόμερ, Ντέιβιντ Μορς, Κάρι‑Αν Μος, Άαρον Γιου.

*Open, Τετάρτη 29/9, στις 01:00

«Αβάσταχτη Γοητεία» (2003) σκηνοθεσία Τζόελ Κοέν

Κομεντί – O Τζώρτζ Κλούνει είναι ο Μάιλς Μάσεϊ, επιτυχημένος δικηγόρος με ειδικότητα τα διαζύγια. Δουλεύει σκληρά και έχει κερδίσει φήμη και χρήμα.

Και αυτά μαζί με την αναγνώριση από τους συναδέλφους του, ένα εντυπωσιακό πελατολόγιο, μοναδικό σερί νικών καθώς και ένα «πρότυπο συμβόλαιο» με το όνομά του, που διδάσκεται πλέον στη νομική σχολή. Όλα αυτά όμως δεν τον ενδιαφέρουν πλέον και αναζητά νέες προκλήσεις για να ξεπεράσει τον εαυτό του. Η πρόκληση υπάρχει, έχει όνομα, Μέριλιν Ρέξροθ (Καθριν Ζέτα Τζόουνς)και σύντομα θα είναι η αντίπαλός του.

Η σαγηνευτική Μέριλιν θα ασχοληθεί μαζί του όταν ο Μάιλς καταφέρνει να βγάλει το διαζύγιο εις βάρος της, παρά τις αποδεδειγμένες απιστίες του πρώην άντρα της. Το σχέδιο εκδίκησης της Μέριλιν καταστρώνεται γρήγορα, αλλά η μεταξύ τους αντιπαράθεσή δεν κρύβει με τίποτε την έλξη που νοιώθουν ο ένας για τον άλλο.

Παίζουν: Μπίλι Μπομπ Θόρτον, Τζορτζ Κλούνεϊ, Τζέφρι Ρας, Ρίτσαρντ Τζένκινς, Κάθριν Ζέτα Τζόουνς, Έντουαρντ Χέρμαν.

*Ant1, Τετάρτη 29/9, στις 01:00