10 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Ποια ταινία θα επιλέξεις απόψε για λίγες στιγμές χαλάρωσης;

«Ο Ηλίας του 16ου» (1959) σε σκηνοθεσία Αλέκος Σακελλάριος 

Κωμωδία – Τρεις φίλοι, ο Θύμιος, ο Θωμάς και ο Βαγγέλης, που η φτώχεια και η ανέχεια τους έχει φτάσει στο απροχώρητο, αποφασίζουν να κάνουν το μεγάλο βήμα: Να κλέψουν το αφεντικό του Βαγγέλη, τον κυρ-Λάμπρο, που έχει ένα μπαράκι και είναι και ενεχυροδανειστής και κλεπταποδόχος….Στη «σύσκεψη» για το σχεδιασμό της κλοπής, που γίνεται μέσα στο μπαρ, αποφασίζεται ο μεν Βαγγέλης να μη λάβει μέρος στην επιχείρηση και να βρίσκεται εκείνη την ώρα στο μπαρ για να έχει άλλοθι, επειδή κανονικά πρώτα σ αυτόν θα πέσουν οι υποψίες, ο Ηλίας να ντυθεί αστυφύλακας για να κρατάει τσίλιες, δήθεν περιπολώντας, ο δε Θωμάς να μπει στο σπίτι του κυρ-Λάμπρου, που μέσα σε μιαν αρβύλα κρύβει τα προϊόντα των παράνομων συναλλαγών του και να τα κλέψει….Την ίδια ώρα, στο μπαρ, μπαίνει ένα ζευγάρι και δίνει στον κυρ-Λάμπρο σαν ενέχυρο ένα δαχτυλίδι, επειδή το βράδυ θα έπαιζαν χαρτιά στο σπίτι τους…. Έτσι αργά το βράδυ ο Θωμάς, πηδάει τον τοίχο της μάντρας, κι απέξω ο Ηλίας, ντυμένος αστυφύλακας περιπολεί δήθεν, κρατώντας τσίλιες…Μα εκείνη ακριβώς τη στιγμή, μια κυρία από το διπλανό σπίτι, του ζητάει να έρθει να κάνει έρευνα στην υπηρέτρια του σπιτιού, επειδή υποψιάζεται ότι έχει κλέψει το δαχτυλίδι που έχει χάσει…

Παίζουν: Κώστας Χατζηχρήστος, Θανάσης Βέγγος, Μαρίκα Κρεββατά, Διονύσης Παπαγιαννόπουλος, Καίτη Θεοχάρη, Γιώργος Γαβριηλίδης, Αλίκη Γεωργούλη, Σταύρος Ξενίδης, Λαυρέντης Διανέλλος, Αλέκος Τζανετάκος, Θανάσης Τζενεράλης, Ζωή Φυτούση.

*Star, Κυριακή 3/10 στις 21:00

«Μαχητές των Δρόμων 8» (2017) σκηνοθεσία Φ. Γκάρι Γκρέι

Δράση, περιπέτεια – Η παρέα των Μαχητών του Δρόμου, μετά το γάμο του Ντομ και της Λέτι και την αποχώρηση από την ενεργό δράση του Μπράιαν και της Μία, προσπαθεί να ζήσει μια φυσιολογική ζωή. Όταν, όμως, η Σάιφερ, μια μυστηριώδης γυναίκα, σαγηνεύει τον Ντομ και τον παρασύρει στον κόσμο του εγκλήματος, εκείνος προδίδει τα κοντινά του πρόσωπα, η οικογένεια διαλύεται και η ομάδα, με επικεφαλής τον Χομπς που για χάρη του Ντομ πέρασε στην παρανομία, μπλέκει σε επικίνδυνες περιπέτειες στην πρώτη ταινία της τελευταίας τριλογίας της σειράς…

Παίζουν: Βιν Ντίζελ, Ντουέιν Τζόνσον, Τζέισον Στέιθαμ, Μισέλ Ροντρίγκεζ, Κερτ Ράσελ, Σαρλίζ Θερόν, Έλεν Μίρεν.

*Ant1, Κυριακή 3/10 στις 21:00

«Ο Στρίγγλος που έγινε αρνάκι» (1968) σκηνοθεσία Αλέκος Σακελλάριος

Ο Λεωνίδας (Λάμπρος Κωνσταντάρας), ένας χήρος πλοίαρχος που αποκλείει το ενδεχόμενο να ξαναπαντρευτεί, δέχεται να προσλάβει ως οικονόμο στο σπίτι του τη Μαίρη (Μάρω Κοντού), μια κυρία που του προτείνει ο φίλος του Ξενοφών (Σταύρος Ξενίδης). Εκείνη θα βάλει στη θέση τους τα τρία παιδιά του Λεωνίδα (Παύλος Λιάρος, Θανάσης Παπαδόπουλος και Βαγγέλης Ιωαννίδης) και θα οργανώσει στην εντέλεια το σπίτι του. Όταν ο Λεωνίδας αντιληφθεί ότι η Μαίρη έχει σταλεί στο σπίτι από τον φίλο του, με σκοπό το γάμο, δεν μπορεί να αντιδράσει αρνητικά, γιατί ήδη έχει ερωτευτεί σφοδρά τη γοητευτική οικονόμο.

Παίζουν: Λάμπρος Κωνσταντάρας, Μάρω Κοντού, Παύλος Λιαρός, Θανάσης Παπαδόπουλος, Βαγγέλης Ιωαννίδης, Σταύρος Ξενίδης, Μίτση Κωνσταντάρα.

*Open, Κυριακή 3/10 στις 21:00

«Ντάμπο» (2019) σκηνοθεσία Τιμ Μπάρτον

Φαντασίας – Ο Ντάμπο είναι ένα νεογέννητο ελεφαντάκι, που αποχωρίζεται νωρίς τη μητέρα του και μεγαλώνει σε ένα τσίρκο του οποίου γίνεται ο περίγελος, αφού τον κοροϊδεύουν όλοι για τα τεράστια αυτιά του.

Ο ιδιοκτήτης του τσίρκου Μαξ Μεντιτσι (Ντάνι ντε Βίτο) βλέπει την επιχείρησή του να πνέει τα λοίσθια, ενώ ο υπάλληλός του και πρώην αστέρι του τσίρκου, Χολτ Φάριερ (Κόλιν Φάρελ) μόλις γύρισε από τον πόλεμο και βλέπει τη ζωή του να διαλύεται.

Ο Χολτ και τα δύο του παιδιά έχουν σαν καθήκον να φροντίζουν τον Ντάμπο. Όταν ανακαλύπτουν ότι ο Ντάμπο με το που φταρνίζεται μπορεί να πετάξει, το τσίρκο γνωρίζει νέες δόξες, αλλά αυτό προσελκύει τον αδίστακτο επιχειρηματία Β.Ε. Βαντεβερ, τον οποίο ενσαρκώνει εξαιρετικά ο Μάικλ Κίτον.

Ο Βάντεβρ και η ακροβάτρια του τσίρκου, Κολέτ Μερσάντ (Εύα Γκριν) δεν διστάζουν να κάνουν το Ντάμπο το νέο αστέρι, αλλά σύντομα ο Χολτ θα ανακαλύψει ότι πίσω από τα λαμπερά φώτα κρύβονται πολλά σκοτεινά μυστικά.

Παίζουν: Κόλιν Φάρελ, Μάικλ Κίτον, Ντάνι ΝτεΒίτο, Εβα Γκρίν, Αλαν Αρκιν.

*Alpha, Κυριακή 3/10 στις 21:30

«I Love Karditsa» (2010) σκηνοθεσία Στράτος Μαρκίδης

Κωμωδία – Ένας πρωτοπόρος Έλληνας επιστήμονας, στις αρχές της δεκαετίας του ’70, στη Νέα Υόρκη, κλωνοποιεί τον πρώτο άνθρωπο, τον έλληνα Γρηγόρη Κανιά από την Καρδίτσα, δημιουργώντας τον Μάικ Κανιά. Στην Αμερική του 21ου αιώνα, ο Μάικ σταματά ένα βράδυ για τσιγάρα και πέφτει θύμα κλοπής.Έχοντας χάσει 30 εκατομμύρια δολάρια, βρίσκεται αντιμέτωπος με τη Μαφία. Για να σωθεί, θα πρέπει να πάει στην Καρδίτσα και να αλλάξουν θέσεις με τον κλώνο του. Ο Γρηγόρης, ως τυπικός Έλληνας της επαρχίας, είναι μπλεγμένος σε πολλές ερωτικές ίντριγκες και ψάχνει τον τρόπο να αποκτήσει πολλά λεφτά χωρίς φυσικά να δουλέψει… Μια sexy ξανθιά με μια μεγάλη επιταγή είναι το τέλειο δόλωμα.

Παίζουν: Κώστας Αποστολάκης, Κατερίνα Παπουτσάκη, Μπέσυ Μάλφα, Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, Ελένη Γερασιμίδου, Μιχάλης Ιατρόπουλος, Σταύρος Νικολαΐδης, Τάσος Νούσιας.

*Star, Κυριακή 3/10 στις 22:50

«Καράτε Κιντ ΙΙI» (1989) σε σκηνοθεσία Τζον Άβιλτσεν

Δράμα, δράσης, οικογενειακή – Ο Ντάνιελ κι ο Μιγιάκι έχουν ρεζιλέψει την σχολή των Κόμπρα και μαζί τον δάσκαλο Κριζ που αρέσκεται σε βρώμικες μεθόδους. Όμως και παρότι η σχολή του έχει κλείσει, ο Κριζ ζητά βοήθεια από έναν άλλον δάσκαλο και φίλο του, τον Τέρι, για να πάρει την εκδίκηση του. Το κυριότερο μέρος του σχεδίου θέλει τον ικανότερο και πιο βρώμικο μαθητή, τον Μάικ, να μονομαχήσει σε τουρνουά με τον Ντάνιελ. Θα διεκδικήσει εκ νέου ο Ντάνιελ τον τίτλο του πρωταθλητή ή θα αντιληφθεί το σχέδιο που ο Μιγιάκι έχει ήδη καταλάβει;

Παίζουν: Ραλφ Μάτσιο, Πατ Μορίτα, Μάρτιν Κόουβ, Τόμας Ίαν Γκρίφιθ, Σον Κέιναν.

*Μακεδονία, Κυριακή 3/10 στις 23:00

«Σε Αυτή τη Χώρα Κανείς δεν Ήξερε να Κλαίει» (2018) σκηνοθεσία Γιώργος Πανουσόπουλος

Κωμωδία – Τι μαγικό συμβαίνει σ΄ αυτό το αχαρτογράφητο νησάκι του Αιγαίου;
Δύο ανυποψίαστοι ξενομερίτες, ένας Γάλλος ευρωβουλευτής (Serge-Requet Barville) και μία νεαρή οικονομολόγος (Μαργαρίτα Πανουσοπούλου), φθάνουν με καΐκι στο ειδυλλιακό Αρμενάκι και έρχονται σε επαφή με τον αλλόκοτο τρόπο ζωής και τις ανατρεπτικές ηθικές αξίες των κατοίκων του. Θα γνωριστούν με τον αλλοπρόσαλλο δάσκαλο (Μπάμπης Χατζηδάκης) και την πληθωρική χήρα (Φωτεινή Τσακίρη) και θα παραδοθούν τόσο στη δίνη του έρωτα, όσο και στο γοητευτικό τόπο, που μπορεί να αλλάζει τις ζωές των ανθρώπων.

Παίζουν: Μαργαρίτα Πανουσοπούλου, Μπάμπης Χατζιδάκης, Φωτεινή Τσακίρη, Γιάννης Χατζηγιάννης, Serge-Requet Barville, Σταύρος Μερμίγκης, Ηλίας Γιαννίρης, Κώστας Πλάκας, Βαλέρια Χριστοδουλίδου, Θάνος Πρίτσας.

*ΕΡΤ2 Κυριακή 3/10 στις 00:00

«Τρόμος στο Άμιτιβιλ» (2005) σκηνοθεσία Άντριου Ντάγκλας

Τρόμου – Το Νοέμβριο του 1974, μια εξαμελής οικογένεια δολοφονήθηκε άγρια. Τώρα, ένα χρόνο αργότερα, ένα ανυποψίαστο νεαρό ζευγάρι και τα παιδιά τους μετακομίζουν στο σπίτι το οποίο ήταν το μέρος τρομακτικών γεγονότων και τώρα είναι στοιχειωμένο από μια δολοφονική παρουσία. Οι επόμενες μέρες 28 μέρες χαρακτηρίζονται από αφάνταστο τρόμο. Με δαιμονικές θεάσεις των νεκρών και αμείλικτες κραυγές φόβου, αυτή είναι μια ιστορία για ένα στοιχειωμένο σπίτι που δεν είναι απλώς μια ταινία, είναι αληθινή.

Παίζουν: Ράιαν Ρέινολντς, Μελίσα Τζορτζ, Φίλιπ Μπέικερ Χολ, Κλόη Γκρέις Μορετζ, Ρέιτσελ Νίκολς, Ιζαμπέλ Κόνερ.

*Skai, Κυριακή 3/10 στις 00:30

«Πορεία Δυτικά» (2015) σκηνοθεσία Τζον Μακλίν

Δράση, περιπέτεια – Στα δραματικά τοπία του Κολοράντο, ο Σίλας Σέλεκ, ένας επικίνδυνος περιπλανώμενος, συναντά τον έφηβο Τζέι. Παρόλο που μια τέτοια συνάντηση κανονικά θα οδηγούσε σε μια μονομαχία μέχρι θανάτου, ο Σίλας επιλέγει να μην σκοτώσει τον Τζέι και αντίθετα του προσφέρει προστασία, σε αντάλλαγμα για χρήματα. Ο Τζέι έχει έρθει στην Αμερική για να βρει την αγαπημένη του, τα κίνητρα του Σίλας, όμως, παραμένουν μυστηριώδη.

Στο ταξίδι αυτό, γεμάτο με κίνδυνο, προδοσίες και βία, ο Τζέι θα συνειδητοποιήσει ότι η Δύση δεν δείχνει οίκτο στους αθώους.

Παίζουν: Μάικλ Φασμπέντερ, Κόντι Σμιτ Μακφί, Μπεν Μέντελσον, Κάρεν Πιστόριους, Καλάνι Κουιέπο.

*Open, Κυριακή 3/10 στις 01:15

«Το Αφεντικό» (2016) σκηνοθεσία Μπεν Φαλκον

Κωμωδία – Η Μισέλ Νταρνέλ (Μελίσα Μακ Κάρθι) είναι αληθινός τιτάνας της βιομηχανίας, ένα σωστό αφεντικό. Αλλά όταν την πιάνουν για παράνομη διακίνηση δημόσιων μετοχών, καταλήγει στη φυλακή. Βγαίνοντας, νιώθει αναζωογονημένη και άλλος άνθρωπος. Είναι έτοιμη να γίνει η επόμενη επίσημη αγαπημένη της Αμερικής.

Το πρόβλημα είναι ότι στο παρελθόν έχει προδώσει, ενοχλήσει και πληγώσει ένα σωρό κόσμο, και δεν είναι όλοι έτοιμοι να ξεχάσουν και να τη συγχωρήσουν.

Παίζουν: Μελίσα ΜακΚάρθι, Κρίστεν Μπελ, Έλα Άντερσον, Πίτερ Ντίνκλατζ, Κάθι Μπέιτς, Κρίστεν Σκαλ, Τάιλερ Λαμπίν, Μπεν Φαλκόνι.

*Ant1, Κυριακή 3/10 στις 01:45