3 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Τετάρτη σήμερα και σου έχουμε επιλέξει τρεις ταινίες να απολαύσεις στην οθόνη της τηλεόρασης σου.

«Μετά τη Λουτσία» (2012) σε σκηνοθεσία Μισέλ Φράνκο

Δράμα – Ο Ρομπέρτο και η 17χρονη κόρη του Αλεχάντρα μετακομίζουν στο Μεξικό, από την πόλη Πουέρτο Βαλάρτα για να αφήσουν πίσω τους τις μνήμες της μητέρας του κοριτσιού, Λουτσία, που έφυγε από τη ζωή.

Ενώ ο πατέρας βρίσκεται σε κατάθλιψη, η Αλεχάντρα μόνη της, μία ξένη ανάμεσα στις ήδη σχηματισμένες κλίκες του σχολείου, προσπαθεί να ενσωματωθεί στα νέα δεδομένα.
Ο Ρομπέρτο ενώ μπορεί να της παρέχει μία άνετη ζωή, εξακολουθεί να θρηνεί τον χαμό της γυναίκας του, μετατρέπεται σε ένα ιδιαίτερα ευαίσθητο άτομο, χάνει την ψυχική του ηρεμία και κυκλοφορεί σαν μία ωρολογιακή βόμβα, έτοιμη να σκάσει και να τα τινάξει όλα στον αέρα.

Η Αλεχάντρα καταλαβαίνει πόσο κρίσιμη είναι η κατάστασή του και προσπαθώντας η ίδια να ξεπεράσει την κατάσταση κάνει ένα τραγικό λάθος. Αποφασίζει να κάνει σεξ με ένα από τα αγόρια της παρέας, αφήνοντας τον μάλιστα να βιντεοσκοπήσει την όλη πράξη.

Σύντομα το βίντεο γίνεται viral στο σχολείο. Η Αλεχάντρα μπαίνει στο στόχαστρο των συμμαθητών της και βρίσκεται αντιμέτωπη με τον εξευτελιστικό σχολικό εκφοβισμό και τη βία. Μόνη, χωρίς να μιλά σε κανέναν κρύβει όλα τα τραγικά συμβάντα του σχολείου και καταφέρνει να κουκουλώσει την προσωπική της κόλαση από τον πατέρα της.

Παίζουν: Τέσα Ία, Ερνάν Μεντόζα, Γκονζάλο Βέγκα Τζούνιορ, Ταμάρα Γιάζμπεκ, Φρανσίσκο Ρουέντα, Παλόμα Θερβάντες.

*ΕΡΤ2, Τετάρτη 6/10, στις 22:00

«The Equalizer 2» (2018) σε σκηνοθεσία Αντουάν Φούκουα

Περιπέτεια – Στο sequel της πρώτης ταινίας του 2014, ο Ντένζελ Ουάσινγκτον επιστρέφει ως μυστικός πράκτορας Ρόμπερτ ΜακΚόλ, που μάχεται κατά της αδικίας μεταξύ των δυνατών και των αδυνάτων και την εκμετάλλευση που βιώνουν οι τελευταίοι. Κάνει, λοιπόν, ό,τι μπορεί προκειμένου να επιβάλει την δικαιοσύνη. Όταν το επικίνδυνο παρελθόν του, του χτυπά την πόρτα, ο ΜακΚολ θα χρειαστεί όλες του τις ικανότητες για να τα βγάλει πέρα. Αυτή τη φορά θα έρθει αντιμέτωπος με πολύ καλά εκπαιδευμένους δολοφόνους, που θα κάνουν τα πάντα για να τον εξοντώσουν.

Παίζουν: Ντένζελ Ουάσινγκτον, Πέντρο Πασκάλ, Μπιλ Πούλμαν, Τζόναθαν Σκάρφ.

*Mega, Τετάρτη 6/10, στις 22:30

«Μοιραία Ανακάλυψη» (2006) σε σκηνοθεσία Τζέισον Μπούρκε

Περιπέτεια επιστημονικής φαντασίας – Σε μια μυστική στρατιωτική βάση πραγματοποιείται ένα πείραμα υψίστης σημασίας. Ο Δρ. Σήβερ και η επιστημονική του ομάδα έχουν ανακαλύψει ένα όπλο που υπερφορτίζει τις σκοτεινές δυνάμεις του πυρήνα του ατόμου και αλλάζει τη μοριακή δομή του στόχου του.

Το αποτέλεσμα είναι η εξαφάνιση ή η διάλυση του. Η συγκλονιστικότερη ανακάλυψη μετά την ατομική βόμβα. Όμως, το πείραμα πηγαίνει στραβά, μια ακτίνα χτυπά έναν επιστήμονα, τον Ντάνιελ, ο οποίος μένει φαινομενικά ανέπαφος. Ωστόσο από εκείνη τη στιγμή και μετά, κάθε του συναισθηματική αντίδραση επιδρά στα καιρικά φαινόμενα! Όταν ο Δρ. Σήβερ κλέβει το όπλο με σκοπό να το πουλήσει.

Παίζουν: Στήβεν Μπάλντουιν, Γκάρντινερ Μίλαρ, Νίκολας Μπάρικ, Γουίλιαμ Ντέιβις, Φίλιπ Μίτσελ.

*ΕΡΤ2, Τετάρτη 6/10, στις 23:45