12 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Απόλαυσε σινεμά στην οθόνη της τηλεόρασης σου βράδυ Σαββάτου στο σπίτι. Οι επιλογές σήμερα είναι πολλές, με ταινίες για όλα τα γούστα!

«Spider-Man: Η Επιστροφή στον Τόπο του» (2017) σε σκηνοθεσία Τζον Γουάτς

Δράσης, περιπέτεια – Ο νεαρός Πήτερ Πάρκερ / Spider-Man (Tom Holland), μετά το εντυπωσιακό του ντεμπούτο στο Captain America: Εμφύλιος Πόλεμος, εξερευνά τη νέα του ταυτότητα ως υπερήρωας στο Spider-Man: Η Επιστροφή στον Τόπο του (Spider-Man: Homecoming).

Ενθουσιασμένος από την εμπειρία του με τους Εκδικητές, ο Πήτερ επιστρέφει στο σπίτι του όπου ζει με την θεία Μέι (Marisa Tomey), πάντα κάτω από το άγρυπνο βλέμμα του καινούργιου του μέντορα, Τόνι Σταρκ (Robert Downey Jr.).

Ο Πήτερ προσπαθεί να προσαρμοστεί στη ρουτίνα της ζωής του, αφαιρείται όμως από την ανάγκη του να αποδείξει ότι είναι μπορεί να είναι πολύ περισσότερα από ένας απλός, καθημερινός υπερήρωας.

Όταν όμως εμφανίζεται ο Vulture (Michael Keaton), ένας καινούργιος εχθρός, τότε όλα εκείνα που ο Πήτερ θεωρεί σημαντικά μοιάζουν να απειλούνται.

Παίζουν: Τομ Χόλαντ, Μάικλ Κίτον, Τζον Φαβρό, Ζεντάγια, Ντόναλντ Γκλόβερ, Μαρίσα Τομέι, Ρόμπερτ Ντάουνι Τζιούνορ.

*Mega, Σάββατο 9/10 στις 21:00

«Βαϊάνα» (2016) σε σκηνοθεσία Ρον Κλέμεντς, Τζον Μάσκερ

Animation –  Η Βαϊάνα, η αποφασιστική και πεισματάρα κόρη του αρχηγού μιας κοινότητας στην εξωτική Πολυνησία, επιλέγεται από τον ίδιο τον Ωκεανό για να ολοκληρώσει μια αρχαία αποστολή: να επιστρέψει ένα ιερό κειμήλιο στη θεά, στην οποία ανήκει. Όταν μια καταστροφική επιδημία αρχίζει να απειλεί τη βιωσιμότητα του νησιού της, στο θρόνο του οποίου προορίζεται να καθίσει, η Βαϊάνα θα πάρει την τολμηρή απόφαση να αναζητήσει τον Μάουι, έναν θρυλικό ημίθεο, ώστε με τη βοήθειά του να επιστρέψει την ιερή καρδιά της θεάς Τε Φίτι στη θέση της και να πετύχει έτσι τη σωτηρία του λαού της. Τα εμπόδια όμως που υψώνονται μπροστά της φαίνονται απροσπέλαστα και χρειάζεται κάτι παραπάνω από θέληση για να τα προσπεράσει…

Φωνές μεταγλώττισης: Μαρίνα Σάττι, Μιχάλης Κουϊνέλης, Ζωή Μουρλά, Βίνα Παπαδοπούλου, Δημήτρης Πακσόγλου, Βάσια Ζαχαροπούλου, Χρήστος Συριώτης, Χαρά Ζησιμάτου, Στέλιος Ψαρουδάκης, Γιώργος Ζαχαρόπουλος, κ.α. (Φωνές αγγλικής έκδοσης: Αουλιί Κραβάλιο, Ντουέιν Τζόνσον, Ρέιτσελ Χάουζ, Τεμουέρα Μόρισον, Ζιμόν Κλεμέντ, Νικόλ Σέρζινγκερ, Άλαν Τούντικ, κ.α.)

*Star, Σάββατο 9/10 στις 21:00

«Ο Άνθρωπος από τη Μασσαλία» (2014) σε σκηνοθεσία Σεντρίκ Χιμένεζ

Αστυνομική, δράσης – Στις δεκαετίες του ’70 και του ’80 η Μασσαλία, εκτός από πολυσύχναστο λιμάνι κι ατμοσφαιρικό θέρετρο, είναι η παγκόσμια πρωτεύουσα των καρτέλ, ο κύριος προμηθευτής ηρωίνης των Η.Π.Α.
Η ανεξέλεγκτη εξάπλωση ναρκωτικών ουσιών μέσω της Μασσαλίας, κατέτασσαν την πόλη του Γαλλικού Νότου σε παγκόσμια πρωτεύουσα διακίνησης ναρκωτικών.

Ένας δικαστικός, δικαστής Πιερ Μισέλ αναλαμβάνει να ξεσκεπάσει το εγκληματικό δίκτυο, τη «La French Connection» σε μια αποστολή που θα διαρκέσει πάνω από δεκαετία.
Απέναντί του θα βρει τον Τόνι Ζαμπά, τον αδίστακτο βαρόνο των ναρκωτικών κι ανάμεσα στους άντρες θα εξελιχθεί μια προσωπική αντιπαλότητα καθοριστική για τις ζωές και των δυο.

Οι συντονισμένες προσπάθειες των Αρχών των δύο χωρών Γαλλίας και Αμερικής, έδωσε τέλος στη μάστιγα και η Τουρκία συμφώνησε επίσημα στον αυστηρό έλεγχο των cargos.

Παίζουν: Ζαν Ντιζαρντέν, Ζιλ Λελούς, Σελίν Σαλέτ, Μέλανι Ντουτέι, Γκιγιόμ Γκουί, Φεοντόρ Ατκίν, Μουσά Μαασκρί, Μπρουνό Τοντεσκίνι

*Open, Σάββατο 9/10 στις 22:00

«Η Μαμά μου, ο Καρκίνος και Εγώ» (2019) σε σκηνοθεσία Ίαν Σάμιουελ

Δράμα – Η 14χρονη Τάνια αρχίζει να καταλαβαίνει πως τα αγόρια στο σχολείο την προσέχουν, την ίδια στιγμή που μαθαίνει πως η μητέρα της έχει καρκίνο του μαστού.
Η ζωή της ανέμελης έφηβης κόρης της ξαφνικά μπαίνει σε δεύτερη μοίρα λόγω της μάχης που είναι αποφασισμένη να κερδίσει. Να ξεπεράσει την ασθένειά της και τις επιπτώσεις της: τις χημειοθεραπείες, τη φυσική της κατάπτωση, την απώλεια μαλλιών. Με χιούμορ και ζωντάνια, μητέρα και κόρη έρχονται πιο κοντά. Για να βοηθήσει την Κατί να γίνει καλύτερα, η Τάνια θα κάνει τα πάντα, ακόμα και να βοηθήσει τον γυμναστή της – τον οποίο απεχθάνεται -, αλλά και ο οποίος κάνει τη μητέρα της να αισθάνεται καλύτερα. Αλλά η Κατί αισθάνεται διαμελισμένη. Θα μπορέσει να δεχθεί την αγάπη και να αγαπηθεί ξανά; Και πώς θα καταφέρει η Τάνια να ανταπεξέλθει στα ερωτικά καλέσματα ενός αγοριού στην τάξη;

Παίζουν: Εμίλ Ντεκέν, Λορέτ Νυσόν, Ζερόμ Ρομπαρτ.

*ΕΡΤ3, Σάββατο 9/10 στις 22:00

«Καράτε Κιντ 3» (1989) σε σκηνοθεσία Τζον Γκίλμπερτ Άβιλντσεν

Δραματική, Δράσης, Οικογενειακή –  Ο Τζων Κριζ δεν μπορεί να ξεπεράσει τη νίκη του Ντάνιελ και επιστρέφει αποφασισμένος να πάρει εκδίκηση.
Οι βρώμικες μέθοδοι που χρησιμοποιούσε στη σχολή του, ακόμη του καταστρέφουν τη φήμη παρά το γεγονός ότι η σχολή έχει κλείσει.

Ο Ντάνιελ και ο δάσκαλός του Μιγιάγκι είναι ο στόχος του, ενώ σε αυτή την προσπάθεια θα έχει για σύντροφό του έναν συμπολεμιστή του από το Βιετνάμ και τωρινό ιδιοκτήτη εταιρείας τοξικών αποβλήτων.

Το κυριότερο μέρος του σχεδίου θέλει τον ικανότερο και πιο βρώμικο μαθητή, τον Μάικ, να μονομαχήσει σε τουρνουά με τον Ντάνιελ. Θα διεκδικήσει εκ νέου ο Ντάνιελ τον τίτλο του πρωταθλητή ή θα αντιληφθεί το σχέδιο που ο Μιγιάκι έχει ήδη καταλάβει;

Παίζουν: Ραλφ Μάτσιο, Πατ Μορίτα, Μάρτιν Κόουβ, Τόμας Ίαν Γκρίφιθ, Σον Κέιναν.

*Μακεδονία, Σάββατο 9/10 στις 23:00

«Άνθρωπος από Ατσάλι» (2013) σε σκηνοθεσία Ζακ Σνάιντερ

Περιπέτεια Φαντασίας – Ο πλανήτης Κρύπτον απειλείται με άμεση καταστροφή.  Ο επιστήμονας Τζορ-Ελ και η σύζυγός του Λάρα, αποφασίζουν να σώσουν τον νεογέννητο γιο τους Καλ-Ελ και τον στέλνουν με ένα μικρό διαστημόπλοιο στη Γη. Έχουν φροντίσει όμως να εισχωρήσουν στον οργανισμό του  έναν γεννητικό κώδικα ώστε να διατηρήσει τη φυλή του Κρύπτον.

Ο Καλ-Ελ μεγαλώνει ως ο υιοθετημένος γιος ενός ζευγαριού στη Γη, του  Τζόναθαν και της Μάρθα Κεντ, οι οποίοι του δίνουν το όνομα Κλαρκ. Εξαιτίας της πραγματικής του καταγωγής, ο Κλαρκ έχει υπεράνθρωπες δυνάμεις, οι οποίες αρχικά του δυσκολεύουν τη ζωή αλλά σταδιακά μαθαίνει να τις ελέγχει και να βοηθάει άλλους ανθρώπους, που βρίσκονται σε ανάγκη ή κίνδυνο.

Ο Τζόναθαν αποκαλύπτει στον έφηβο Κλαρκ ότι είναι εξωγήινος και τον συμβουλεύει να μην χρησιμοποιεί τις δυνάμεις τους δημοσίως καθώς φοβάται ότι η κοινωνία δεν θα τον δεχτεί. Μετά το θάνατο του Τζόναθαν, ο ενήλικος πια Κλαρκ, αποφασίζει να φύγει από την πόλη, που μεγάλωσε.

Ξεκινάει μια εντυπωσιακή περιπέτεια, αναζητώντας τις ρίζες του και την αποστολή του σ αυτό τον κόσμο. Περνάει αρκετά χρόνια περιπλανώμενος σε διάφορες πόλεις, κάνοντας διαφορετικές δουλειές και χρησιμοποιώντας ψεύτικα ονόματα ενώ ταυτόχρονα βοηθάει ανθρώπους. Ένα τυχαίο γεγονός, θα φέρει στο δρόμο του τη μαχητική δημοσιογράφο Λόις Λέιν, της οποίας και θα σώσει τη ζωή. Η Λόις βάζει στόχο να εντοπίσει τον Κλαρκ με την πρόθεση να γράψει ένα άρθρο για τον υπεράνθρωπο, που βρίσκεται ανάμεσά τους.

Παίζουν: Χένρι Καβίλ, Έιμι Άνταμς, Μάικλ Σάνον, Νταϊάν Λέιν, Ράσελ Κρόου.

*Star, Σάββατο 9/10 στις 23:10

«Αγγελικά Μάτια» (2001) σε σκηνοθεσία Λιούις Μαντόκι

Δράμα – Μια νύχτα, κατά τη διάρκεια μιας καταδίωξης, η Σάρον Πογκ, αστυνομικός στο Σικάγο, κινδυνεύει να πέσει θύμα μιας μοιραίας ενέδρας. Παρεμβαίνει όμως ένας μυστηριώδης άγνωστος, ο Κατς, ο οποίος αφοπλίζει τον δολοφόνο και της σώζει τη ζωή.

Η Σάρον και ο Κατς νιώθουν ότι έχουν ξανασυναντηθεί… Ενώ ερωτεύονται σιγά-σιγά κι αρχίζουν να γνωρίζουν ο ένας τον άλλον, ανακαλύπτουν την αλήθεια και αναγκάζονται να έλθουν αντιμέτωποι με σκοτεινά μυστικά από το παρελθόν τους.

Παίζουν: Τζένιφερ Λόπεζ, Τζιμ Καβίζελ, Σόνια Μπράγκα, Τέρενς Χάουαρντ.

*Mega, Σάββατο 9/10 στις 23:50

«Ζίζοτεκ» (2019) σε σκηνοθεσία Βαρδής Μαρινάκης

Δράμα – Όταν η μητέρα του Ιάσωνα τον εγκαταλείπει σε ένα πανηγύρι δίπλα στα σύνορα Ελλάδας-Βουλγαρίας, ο μικρός θα κρυφτεί στο δάσος και θα αρχίσει να περιπλανιέται χωρίς να αναζητήσει βοήθεια από την αστυνομία για να γυρίσει στο σπίτι του.

Όταν βρίσκει μία καλύβα στο δάσος θα αναζητήσει εκεί καταφύγιο, χωρίς να ξέρει ότι είναι ιδιοκτησία του Μηνά, ενός απομονωμένου, ιδιότροπου και σιωπηλού μεσήλικα.

Ο Μηνάς έχει εγκαταλείψει τον κόσμο και ζει σιωπηλός, αμίλητος και εκβιαζόμενος από διακινητές μεταναστών, αλλά έχει τη μητέρα του, την οποία επισκέπτεται όποτε μπορεί σε ένα οίκο ευγηρίας.
Η συνάντησή τους θα αλλάξει τις ζωές τους. Θα ωριμάσει πρόωρα τον Ιάσονα και θα αναγκάσει τον Μηνά να επανακαθορίσει τη ζωή του και τη στάση του απέναντι στα πράγματα.

Αν και στην αρχή ο Μηνάς αρνείται να περιθάλψει τον Ιάσωνα, τελικά μια σειρά γεγονότων τούς οδηγεί να γίνουν οικογένεια.

Παίζουν: Αύγουστος Λάμπρου-Νεγρεπόντης, Δημήτρης Ξανθόπουλος, Πηνελόπη Τσιλίκα, και Νίκος Γεωργάκης.

*ΕΡΤ2, Σάββατο 9/10 στις 00:00

«Αιχμάλωτη» (2015) σε σκηνοθεσία Τζέρι Τζέιμσον

Αστυνομική, βιογραφική, δράσης – Τον Μάρτιο του 2005, ο Μπράιαν Νίκολς δικαζόταν για βιασμό στην κομητεία Φούλτον της Ατλάντα.
Καταφέρνει να δραπετεύσει από τις αστυνομικές αρχές και δολοφονεί επί τόπου τον δικαστή που προήδρευε στη δίκη του, τη δημοσιογράφο Τζούλι Μπραντάου. Δραπετεύοντας από το δικαστήριο πυροβολεί τον λοχία Τίσλεϊ και στη συνέχεια σκοτώνει τον πράκτορα Ντέιβιντ Γουίλχελμ, ο οποίος ήταν εκτός υπηρεσίας.

Στη συνέχεια κράτησε όμηρο στο διαμέρισμά της, μια νεαρή γυναίκα που μεγαλώνει μόνη το παιδί της, την Άσλεϊ Σμιθ. Η Σμιθ ήταν εθισμένη στη μεθαμφεταμίνη και είχε ποσότητα της ουσίας στο σπίτι της. Ο Νίκολς έκανε χρήση και αυτό έδωσε τη δυνατότητα στην κοπέλα να τον προσεγγίσει και να παλέψει για την ελευθερία της.

Παίζουν: Κέιτ Μάρα, Μίμι Ρότζερς, Ντέιβιντ Ογιελόβο, Μάικλ Κένεθ Γουιλιαμς, Κλόντια Τσερτς.

*Skai, Σάββατο 9/10 στις 00:30

«Tomb Raider: Lara Croft» (2018) σε σκηνοθεσία Ρορ Ούθαγκ

Δράσης, Περιπέτεια, Φαντασίας –Η Λάρα Κροφτ (Αλίσια Βικάντερ) είναι η ατίθαση κόρη ενός εκκεντρικού εξερευνητή, ο οποίος εξαφανίστηκε, όταν εκείνη ήταν ακόμα στην εφηβεία. Στα 21 της πια, χωρίς κάποιο ουσιαστικό νόημα ή σκοπό στη ζωή της, η Λάρα περνάει τις μέρες της διασχίζοντας τους δρόμους του Ανατολικού Λονδίνου με το ποδήλατο της, ως ταχυμεταφορέας.

Το νοίκι βγαίνει με δυσκολία, όπως άλλωστε και τα μαθήματα στο πανεπιστήμιο, τα οποία συνήθως δεν παρακολουθεί. Αποφασισμένη να χαράξει τη δική της πορεία, αρνείται τα σκήπτρα της παγκόσμιας αυτοκρατορίας του πατέρας της με το ίδιο πάθος που αρνείται να αποδεχθεί τον θάνατό του.

Θέλοντας να αντιμετωπίσει τα γεγονότα και να προχωρήσει στη ζωή της, επτά χρόνια μετά την εξαφάνιση του, η Λάρα θα προσπαθήσει να λύσει το μυστήριο που περιβάλλει το θάνατό του.

Πηγαίνοντας ενάντια στην τελευταία του επιθυμία, αφήνει ό,τι ήξερε πίσω της και ξεκινάει για τον τελευταίο γνωστό προορισμό του πατέρα της: έναν τύμβο σε ένα μυθικό νησί που μπορεί να βρίσκεται στα ανοιχτά της Ιαπωνίας. Η αποστολή της όμως, δεν θα είναι εύκολη. Και μόνο η μετάβαση στο νησί είναι πάρα πολύ επικίνδυνη.

Το διακύβευμα για την Λάρα είναι τεράστιο, καθώς – ενάντια σε κάθε πιθανότητα και με μοναδικό όπλο το πολυμήχανο μυαλό της, την τυφλή πίστη της και το ατίθασο πνεύμα της – θα πρέπει να μάθει να ξεπερνά τα όριά της, ταξιδεύοντας προς το άγνωστο.

Αν καταφέρει να επιζήσει της επικίνδυνης αυτής περιπέτειας, τότε ίσως ανοιχτεί μπροστά της μια νέα ζωή, κερδίζοντας επάξια τον τίτλο του tomb raider.

Παίζουν: Αλίσια Βικάντερ, Ντόμινικ Γουέστ, Γουόλτον Γκόγκινς, Ντάνιελ Γου.

*Open, Σάββατο 9/10 στις 00:45

«Ο Βασιλιάς Σκορπιός» (2002) σε σκηνοθεσία  Ράσελ Μαλκάχι, Ρόελ Ρεινέ, Μάικ Έλλιοττ 

Δράσης, περιπέτεια, φαντασίας – Χρονικά η ταινία αυτή διαδραματίζεται 5000 χρόνια πριν από τα γεγονότα των ταινιών Η Μούμια του 1999 και Η Μούμια Επιστρέφει και εξιστορεί την προέλευση του Ματθαίου και την άνοδο του στην εξουσία ως ο Ο Σκορπιός Βασιλιάς.

5.000 χρόνια πριν στην πόλη Γόμορρα, ένας διαβολικός ηγέτης είναι αποφασισμένος να αφανίσει όλες τις νομαδικές φυλές της ερήμου. Οι φυλές που έχουν απομείνει πρέπει να ξεπεράσουν το μεταξύ τους μίσος και να ενώσουν τις δυνάμεις τους προ του διαφαινομένου κινδύνου. Γνωρίζοντας ότι ο εχθρός τους καθοδηγείται από τα οράματα ενός μάντη, προσλαμβάνουν ένα έμπειρο δολοφόνο, τον Ματθαίο, με σκοπό την εξολόθρευση του μάντη.

Ο Ματθαίος είναι ένας πολεμιστής της ερήμου. Έτσι ο ίδιος θα ξεσηκωθεί εναντίον αυτού του βασιλιά του στρατού αυτού. Αιχμαλωτίζει την μάγισσα του εχθρού του και αυτός την παίρνει μαζί του στην έρημο και προετοιμάζει τον εαυτό του για την τελική αναμέτρηση για να απελευθερώσει την χώρα του από αυτόν τον στρατό.

Παίζουν: Ντουέιν Τζόνσον, Στίβεν Μπραντ, Κέλι Χου, Μπέρναρντ Χιλ, Γκραντ Χίσλοβ, Πίτερ Φατσινέλι, Μάικλ Κλαρκ Ντάνκαν.

*Ant1, Σάββατο 9/10 στις 01:00

«Η κατάσταση των πραγμάτων» (2009) σε σκηνοθεσία Κέβιν ΜακΝτόναλντ

Αστυνομική, δράμα, μυστηρίου – Ο Καλ ΜακΚάφρι, δυναμικός δημοσιογράφος της παλιάς σχολής, ερευνά το θάνατο μιας κοπέλας, βοηθού του ανερχόμενου πολιτικού και παλιού του φίλου Στίβεν Κόλινς. Αναγκάζεται να συνεργαστεί με τη νεαρή ρεπόρτερ Ντέλα Φράι, με την οποία θα ανακαλύψουν ότι πίσω από την υπόθεση κρύβονται πολλά και μεγάλα συμφέροντα.

Παίζουν: Ράσελ Κρόου, Μπεν Άφλεκ, Ρέιτσελ Μακ Άνταμς, Βαϊόλα Ντέιβις, Ρόμπιν Ράιτ, Έλεν Μίρεν, Τζεφ Ντάνιελς.

*Star, Σάββατο 9/10 στις 02:15