Στρώστε ένα τραπέζι με «μυστικό» συστατικό την κάνναβη (video)

Υπάρχει ένα «μυστικό» συστατικό που μπορείτε να βάλετε στο τραπέζι σας και να εκπλήξετε τους καλεσμένους σας, φροντίζοντας παράλληλα για την υγεία τους. Ο λόγος για την ήμερη κάνναβη, που δεν έχει μόνο ιατρικές και βιομηχανικές εφαρμογές αλλά αποτελεί ένα super food, το οποίο όλο και πιο συχνά συναντάμε στα ράφια των καταστημάτων με βιολογικά προϊόντα.

Η νομιμοποίηση της καλλιέργειας βιομηχανικής κάνναβης στην Ελλάδα, αλλά και το νομοθετικό πράσινο φως που έχει ήδη δοθεί για την ιατρική, έχει ανοίξει τη συζήτηση για το πιο «παρεξηγημένο» φυτό του κόσμου, δίνοντας την ευκαιρία να λυθούν οι παρεξηγήσεις που υπάρχουν γύρω από το πολύτιμο αυτό βοτάνι. Ένα βοτάνι που μπορεί να μας γιατρέψει, να μας στεγάσει, να μας ντύσει αλλά και να μας ταΐσει!

Η πρώτη φορά που το ελληνικό κοινό ήρθε σε επαφή με την κάνναβη στο πιάτο του ήταν το μακρινό 2002, όταν άνοιξε το πρώτο κατάστημα Mystic Pizza στα Εξάρχεια. Ο ιδιοκτήτης του, που είχε τότε την πρωτότυπη ιδέα να εισάγει από τη Γερμανία αλεύρι κάνναβης για τις πίτσες του, δεν μπορούσε ούτε καν να φανταστεί σε τι περιπέτειες θα έμπλεκε. Εφόσον οι αρμόδιες υπηρεσίες έκαναν φύλλο και φτερό το αλεύρι του για να διαπιστώσουν ότι δεν περιέχει ναρκωτικές ουσίες, η περιπέτεια δεν σταμάτησε εκεί, αφού ακολούθησαν δύο ποινικές δίκες για προώθηση της χρήσης ναρκωτικών, μία γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, αλλά και παρεμβάσεις του Συνηγόρου του Πολίτη και ένα επίσημο έγγραφο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για να μπορέσει να αποδείξει αυτό που επιτέλους πλέον έχει ξεκαθαριστεί: ότι η βιομηχανική κάνναβη είναι βρώσιμη και δεν περιέχει ψυχοτρόπες ουσίες.

Σήμερα – 20 χρόνια σχεδόν μετά – η κάνναβη μπαίνει δυναμικά στη διατροφή μας καθώς είναι πηγή εξαιρετικής ποιότητας πρωτεΐνης, έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες και είναι πλούσια σε φυτικές ίνες. Περιέχει επίσης ω-6 και ω-3 λιπαρά σε ιδανική αναλογία, αλλά και αμινοξέα, μέταλλα και βιταμίνες.

Στην ελληνική αγορά κυκλοφορούν ήδη προϊόντα με παράγωγα κάνναβης όπως ροφήματα, ζυμαρικά, μπισκότα, σοκολάτες, παξιμάδια, αλλά και τυρί ή και παριζάκι με κάνναβη.

Το tvxs βρέθηκε στη Salonica Cannabis Expo, όπου περισσότεροι από 70 επιχειρηματίες της κάνναβης από την Ελλάδα και το εξωτερικό έδωσαν το παρών και συνομίλησε με τους εκθέτες, προκειμένου να μάθουμε πως μπορούμε να στρώσουμε ένα τραπέζι με κάνναβη.

Δείτε τους να μας παρουσιάζουν τα προϊόντα τους: