5 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Τετάρτη σήμερα και σου έχουμε επιλέξει πέντε ταινίες να απολαύσεις στην οθόνη της τηλεόρασης σου.

«Νώε» (2014) σε σκηνοθεσία Ντάρεν Αρονόφκσι

Επική περιπέτεια – O βραβευμένος με Όσκαρ Ράσελ Κρόου, υποδύεται τον Νώε. Ένας έμπειρος μαχητής, μάγος και θεραπευτής, ο Νώε ήθελε μόνο την ειρήνη για τον ίδιο και την οικογένειά του. Ωστόσο, κάθε βράδυ, ο Νώε βασανίζεται από οράματα μιας ατέλειωτης πλημμύρας, που συμβολίζει την καταστροφή όλης της ζωής. Σταδιακά, αρχίζει να κατανοεί το μήνυμα που του έστειλε ο Θεός. Ο Θεός αποφάσισε να τιμωρήσει τους ανθρώπους και να τους σκοτώσει όλους. Αλλά έδωσε στο Νώε μια τελευταία ευκαιρία να διατηρήσει τη ζωή στη Γη. Ο Ντάρεν Αρονόφσκι χτίζει μια τρισδιάστατη ιστορία ρίχνοντας φως σε μια από τις πιο γνωστές ιστορίες της Βίβλου.

Παίζουν: Ράσελ Κρόου, Τζένιφερ Κόνελι, Άντονι Χόπκινς, Έμα Γουάτσον.

*Open, Τετάρτη 13/10, στις 21:00

«Γυναίκα Είδωλο» (2006) σε σκηνοθεσία Τζορτζ Χικενλούπερ

Βιογραφικό δράμα – Τη δεκαετία του 60, κανένα άλλο άστρο δεν έλαμπε τόσο όσο η Έντι Σέντζγουϊκ. Από φοιτήτρια καλών τεχνών, η Έντι έγινε η μούσα του Άντι Γουόρχολ στο επίκεντρο της μητροπολιτικής Ν. Υόρκης και ολόκληρου του κόσμου. Όμως το τίμημα που πλήρωσε για το ταξίδι της στην απόλυτη δόξα ήταν πραγματικά βαρύ. Μέσα στο στούντιο του Γουόρχολ, το διάσημο «εργοστάσιο» και τον κόσμο της ποπ κουλτούρας, η ίδια έζησε τα πάντα. Εκεί, η τέχνη, ο κινηματογράφος, η μόδα, η φήμη, ο έρωτας, το σεξ, τα ναρκωτικά και η αυτοκαταστροφή, γίνονται ένα…

Παίζουν: Σιένα Μίλερ, Γκάι Πιρς, Χέιντεν Κρίστενσεν, Τζίμι Φάλον.

*ΕΡΤ2, Τετάρτη 13/10, στις 22:00

«Joker» (2019) σε σκηνοθεσία Τοντ Φίλιπς

Περιπέτεια – Σε μια ταραγμένη Γκόθαμ Σίτι ο Άρθουρ Φλεκ είναι ένας κοινωνικά απροσάρμοστος, μοναχικός άντρας που ζει με τη μητέρα του και δουλεύει ως κλόουν. Ονειρεύεται καριέρα κωμικού, αλλά όταν η ασφυκτική πίεση του περιβάλλοντός του κορυφωθεί, η έκρηξή του θα λάβει απρόβλεπτες διαστάσεις.

Παίζουν: Γιόακιν Φίνιξ, Ρόμπερτ ντε Νίρο, Ζάζι Μπιτς.

*Star, Τετάρτη 13/10, στις 22:15

«Ο Όλυμπος Έπεσε» (2013) σε σκηνοθεσία Αντουάν Φουκουά

Δράσης – Mια τολμηρή περιπέτεια με κεντρικό πρόσωπο τον Μάικ Μπάνινγκ, έναν μυστικό πράκτορα της προεδρικής φρουράς, ο οποίος καταφέρνει να σώσει τον Αμερικανό Πρόεδρο, όταν η λιμουζίνα, που τον μεταφέρει, πέφτει από μια γέφυρα και σκοτώνεται η Πρώτη Κυρία. Καθώς όμως τα γεγονότα ξετυλίγονται, η ζωή του Προέδρου βρίσκεται για ακόμη μια φορά στα χέρια του Μάικ.

Όταν ο Λευκός Οίκος, δέχεται τρομοκρατική επίθεση από μια ομάδα Νοτιοκορεατών και ο Πρόεδρος πέφτει θύμα απαγωγής, οι Aμερικανικές Ειδικές Δυνάμεις προσπαθούν με κάθε τρόπο να επέμβουν. Εν τω μεταξύ, ο Μάικ, ο οποίος είναι εγκλωβισμένος στο κτίριο, προσπαθεί απεγνωσμένα να σώσει τον Πρόεδρο και να αποτρέψει μια από τις μεγαλύτερες καταστροφές.

Παίζουν: Τζέραρντ Μπάτλερ, Μόργκαν Φρίμαν, Ντίλαν ΜακΝτέρμοτ, Άσλεϊ Τζουντ, Άαρον Έκχαρτ, Μελίσα Λίο, Άντζελα Μπάσετ, Κόουλ Χάουζερ, Ράντα Μίτσελ, Ρικ Γιούν.

*Mega, Τετάρτη 13/10, στις 22:30

«Ο Άνθρωπος με το Χρυσό Χέρι» (1955) σε σκηνοθεσία Ότο Πρέμινγκερ

Δράμα – Ύστερα από μία εξάμηνη θεραπεία αποτοξίνωσης, ο Φρανκ επιστρέφει στην παλιά γειτονιά του για να συναντήσει ξανά τους φίλους του και την ανάπηρη γυναίκα του. Αποφασίζει να αφήσει πίσω το παρελθόν και να αλλάξει ζωή, πιάνοντας και πάλι δουλειά ως ντράμερ. Δυστυχώς όμως οι παλιές του συναναστροφές θα τον οδηγήσουν και πάλι σε παράνομες χαρτοπαικτικές λέσχες και θα βυθιστεί και πάλι στον βούρκο της εξάρτησης των ναρκωτικών.

Παίζουν: Φρανκ Σινάτρα, Κιμ Νόβακ, Έλινορ Πάρκερ.

*Βουλή, Τετάρτη 13/10, στις 00:00