10 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Τελευταία μέρα της εβδομάδας και τι καλύτερο από το να την αποχαιρετήσεις με μία καλή ταινία.

«Born to Race: Πιο Γρήγοροι Από Ποτέ» (2014) σε σκηνοθεσία Άλεξ Ραναριβέλο

Δράσης – O Ντάνι Κρούγκερ είναι ένας εικοσάχρονος οδηγός αγώνων ταχύτητας που παίζει με τους δικούς του κανόνες. Έχοντας κερδίσει μια υποτροφία στην αναγνωρισμένη Ακαδημία Αγώνων Ταχύτητας, ο Ντάνι θα βρεθεί ξαφνικά να αγωνίζεται εναντίον μερικών από τους πιο αδίστακτους και σκληρούς νεαρούς οδηγούς του κόσμου.

Η ένταση αυξάνεται εντός και εκτός πίστας και ένα τραγικό απρόσμενο γεγονός αφήνει τον Ντάνι μόνο του χωρίς τον συνεργάτη του. Έχοντας να αντιμετωπίσει τον κίνδυνο αποβολής του από την Ακαδημία, ο Ντάνι θα αναγκαστεί να ενώσει τις δυνάμεις του με έναν παλιό του αντίπαλο.

Το δίδυμο θα πρέπει τώρα να μάθει να αφήνει στην άκρη τις διαφορές του καθώς καλούνται να αποτινάξουν από πάνω τους τον τίτλο του πρωτάρη σε αυτόν τον κρίσιμο επαγγελματικό αγώνα ταχύτητας.

Παίζουν: Μπρετ Ντάβερν, Μπο Μίρκοφ, Αλμπέρτο Φρέτζα.

*Open, Κυριακή 24/10 στις 21:00

«Ποιον Από τους Δύο;» (2010) σε σκηνοθεσία Τζέιμς Λ. Μπρουκς

Ρομαντική κομεντί – Η Λίζα (Ρις Γουιδερσπουν) είναι αθλήτρια, στο σώμα και την ψυχή. Αντιμετωπίζει τα πράγματα με στρατηγική, επιθετικότητα, ρεαλισμό και δοκιμή των δυνάμεών της. Όταν χάσει τη θέση της στην ομάδα σόφτμπολ, θα αναθεωρήσει τη ζωή της με… ανισόρροπα αποτελέσματα.

Όταν όλα όσα είχε μάθει χάθηκαν ξαφνικά, η Λίζα μπλέκει σε ερωτοδουλειές με τον Μάτι (Όουεν Ουίλσον), ένα σπουδαίο παίκτη του μπέιζμπολ και γνωστό γυναικά.

Πριν όμως αρχίσει καλά-καλά η σχέση τους, η Λίζα συναντά τον Τζορτζ (Πολ Ραντ), έναν businessman με στόχους, που έχει τα δικά του σοβαρά προβλήματα με τον πατέρα του (Τζακ Νίκολσον), αλλά και με τον νόμο. Κάπως έτσι αρχίζει ένα ερωτικό τρίγωνο, και τη στιγμή ακριβώς που όλα δείχνουν να καταρρέουν, μάλλον δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο.

Παίζουν: Ρις Γουίδερσπουν, Πολ Ραντ, Οουεν Γουίλσον, Τζακ Νίκολσον.

*Ant1, Κυριακή 24/10 στις 21:00

«Το Τελευταίο Σημείωμα» (2017) σε σκηνοθεσία Παντελής Βούλγαρης

Δραματική Ελληνική Ταινία Πολεμική – Κεντρικό πρόσωπο της ιστορίας ο 34χρονος Ναπολέων Σουκατζίδης, Κρητικός μικρασιατικής καταγωγής, αγωνιστής του λαϊκού κινήματος και κρατούμενος σε εξορίες και φυλακές από το 1936.

Την περίοδο της φυλακής του στο Χαϊδάρι, εκτελούσε χρέη διερμηνέα του Γερμανού Διοικητή του στρατοπέδου, Καρλ Φίσερ. Μπροστά από τα μάτια του περνούσε όλο το δράμα της γερμανικής αγριότητας στα Κατοχικά χρόνια, με τον ίδιο συνεχώς μάρτυρα βασανιστηρίων, τραγικών περιστατικών και βαριάς ατμόσφαιρας στους θαλάμους με το πλήθος των συγκρατούμενων του. Πολλές ζωές, πολλές μικρές ιστορίες φόβου, φιλίας, συντροφικότητας, ελπίδας, ονειροπόλησης.

Έξω από το στρατόπεδο, η μνηστή του Ναπολέοντα, Χαρά Λιουδάκη, με σθένος, καρτερία και βαθιά αγάπη στεκόταν δίπλα στον αρραβωνιαστικό της, έστω κι αν οι συναντήσεις τους ήταν για ελάχιστες στιγμές στα επισκεπτήρια, και πάντα υπό την επιτήρηση ενόπλων φρουρών.

Η τύχη του Ναπολέοντα και άλλων 199 συγκρατούμενών του αποφασίζεται μετά την ενέδρα της ελληνικής αντίστασης στον Στρατιωτικό Διοικητή Λακωνίας, σε χαράδρα της περιοχής των Μολάων. Ο θάνατος του Διοικητή Κρες και τριών Γερμανών της συνοδείας του επιφέρει ως αντίποινα την εκτέλεση 50 Ελλήνων για κάθε ένα Γερμανό.

Ο Σουκατζίδης είναι στη λίστα των 200 μελλοθάνατων. Την ημέρα της εκτέλεσης βρίσκεται μπροστά σε ένα δίλημμα ζωής, όταν ο Φίσερ, που μέσα στα χρόνια ανέπτυξε σεβασμό για τον Έλληνα διερμηνέα, του δίνει τη δυνατότητα να εξαιρεθεί βάζοντας στη θέση του ως διακοσιοστό άλλον.

Παίζουν: Ανδρέας Κωνσταντίνου – Ναπολέων Σουκατζίδης, Αντρέ Χένικε – Καρλ Φίσερ, Μελία Κράιλινγκ – Χαρά Λιουδάκη, Τάσος Δήμας – Κώστας, Αινείας Τσαμάτης – Χρήστος, Βασίλης Κουκαλάνι – Σαράντος.

*Alpha, Κυριακή 24/10 στις 21:30

«Άδωξοι Μπάσταρδη» (2009) σε σκηνοθεσία Κουέντιν Ταραντίνο

Πολεμική – Παρακολουθούμε πως εξελίσσονται δύο συνωμοσίες που έχουν κοινό στόχο την κατάρρευση της Ναζιστικής Γερμανίας, η πρώτη συνωμοσία σχεδιάζεται από μια νεαρή Γαλλίδα Εβραία κοπέλα, η Σοσάνα (Μελανί Λοράν) και η δεύτερη από μια ομάδα Εβραίων Συμμάχων της οποίας ηγείται ο Υπολοχαγός Άλντο Ρέιν (Μπραντ Πιτ).

Στην κατεχόμενη απ’ τα Γερμανικά στρατεύματα Γαλλία, κατά τη διάρκεια του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου, μια Εβραία κοπέλα, η Σοσάνα, γίνεται μάρτυρας της δολοφονίας ολόκληρης της οικογένειάς της από τους Ναζί. Εκείνη, κατορθώνει να γλιτώσει και να δραπετεύει στο Παρίσι, όπου αποκτά νέα ταυτότητα και ζωή ως ιδιοκτήτρια ενός μικρού κινηματογράφου.

Ταυτόχρονα, μια επίλεκτη ομάδα στρατιωτών, με επικεφαλής τον Υπολοχαγό Άλντο Ρέιν, αποφασίζει να εισβάλλει στη Γαλλία, και να κάνει τη ζωή των Γερμανών του Τρίτου Ράιχ κόλαση, μην αφήνοντας κανένα ζωντανό στο πέρασμά της – και μάλιστα ασκώντας πάνω τους τα απάνθρωπα αντιεβραϊκά μέτρα των Ναζί, με στόχο την τιμωρία τους με το ίδιο νόμισμα…

Γνωστοί στους εχθρούς τους ως “Μπάσταρδοι”, η ομάδα του Ρέιν βρίσκει στο πρόσωπο μιας Γερμανίδας ηθοποιού (Ντάιαν Κρούγκερ) μία ανέλπιστη σύμμαχο στη μάχη που δίνει. Αλλά κι η Σοσάνα, θα παίξει ένα καταλυτικό ρόλο.

Παίζουν: Μπραντ Πιτ, Κρίστοφ Βαλτς, Μάικλ Φασμπέντερ, Ιλάι Ροθ, Ντάνιελ Μπρουλ, Ντάιαν Κρούγκερ, Μελανί Λοράν.

*Ant1, Κυριακή 24/10 στις 23:45

«Περιοχή Υψηλού Κινδύνου» (2018) σε σκηνοθεσία Λιν Όεντινγκ

Δράσης – Ο Τζο Μπρέιβεν είναι ιδιοκτήτης μιας εταιρείας υλοτομίας, ο οποίος ζει ήρεμα με την οικογένειά του στον Καναδά.

Όταν μετά από ένα ατυχές περιστατικό όπου ο πατέρας του Τζο θα βρεθεί στο νοσοκομείο, η οικογένεια θα αποφασίσει να κάνει μια ανάπαυλα από τις υποχρεώσεις της και να βρεθούν όλοι μαζί στο απομονωμένο καταφύγιό τους στο βουνό.

Εκεί, όμως, θα βρεθούν αντιμέτωποι με επικίνδυνους εμπόρους ναρκωτικών, οι οποίοι θέλουν να χρησιμοποιήσουν την επιχείρηση του Τζο ως βιτρίνα για τη διακίνηση κοκαΐνης.

Τα έβαλαν όμως με τον λάθος άνθρωπο… Τίποτα δεν θα σταματήσει τον Τζο από το να προστατεύσει με κάθε τρόπο αυτούς που αγαπά.

Παίζουν: Τζέισον Μομόα, Τζιλ Βάγκνερ, Στίβεν Λανγκ.

*Alpha Κυριακή 24/10 στις 00:00

«Cosmic Candy» (2019) σε σκηνοθεσία Ρηνιώ Δραγασάκη

Δραματική –  Η Άννα, μια μοναχική και ιδιόρρυθμη ταμίας σουπερμάρκετ αναγκάζεται να πάρει υπό την προστασία της το δεκάχρονο κορίτσι του διπλανού διαμερίσματος, ύστερα από την μυστηριώδη εξαφάνιση του πατέρα του. Την ίδια στιγμή διαπραγματεύεται την πιθανή της απόλυση και ένα ρομαντικό ειδύλλιο για πρώτη φορά στη ζωή της. Και όλα αυτά υπό την επήρεια υπερβολικής ποσότητας Cosmic Candy, της καραμέλας που σκάει στο στόμα.

Παίζουν: Μαρία Κίτσου, Μάγια Πιπερά, Κίμωνας Κουρής, Δημήτρης Λάλος, Δημήτρης Δρόσος, Φώτης Θωμαϊδης, Εύη Δοβέλου, Elena Mirtchofska, Αντώνης Τσιοτσιόπουλος.

*ΕΡΤ2, Κυριακή 24/10 στις 00:15

«Το Τέλειο Χτύπημα» (2013) σε σκηνοθεσία Τζιουζέπε Τορνατόρε 

Δραματική Μυστηρίου – Ο διάσημος εκτιμητής τέχνης Βέρτζιλ Όλντμαν δεν έχει κανέναν στη ζωή του πέρα από υπηρέτες και σερβιτόρους. Επιπλέον, δεν αποχωρίζεται ποτέ τα γάντια του, μη αντέχοντας να έρχεται σε επαφή με πράγματα που δεν είναι δικά του. Όταν μια γυναίκα που πάσχει από μια βαριά μορφή αγοραφοβίας τού ζητά επίμονα να εκτιμήσει την κινητή της περιουσία, κάτι θα αρχίσει να αλλάζει στην κανονισμένη με ακρίβεια δευτερολέπτου ζωή του.

Παίζουν: Τζέφρι Ρας, Τζιμ Στάρτζες, Ντόναλντ Σάδερλαντ.

*Skai, Κυριακή 24/10 στις 00:30

«Η Έκρηξη» (2014) σε σκηνοθεσία Σύλλας Τζουμέρκας

Δράμα, ελληνική – Η Μαρία τρέχει στην Εθνική Οδό. Πίσω της, φωτιά και μια τσάντα γεμάτη λεφτά. Μπροστά της, ο ατέλειωτος δρόμος. Μόλις μία μέρα πριν, ήταν μια στοργική μητέρα, ερωτευμένη σύζυγος, υπεύθυνη κόρη. Σήμερα, έχει επαναστατήσει. Και είναι αποφασισμένη να σαρώσει στο πέρασμά της ό,τι αγάπησε ποτέ. Η ταινία ακολουθεί τη Μαρία στην προσπάθειά της να ξαναπάρει τη ζωή της στα χέρια της.

Παίζουν: Αγγελική Παπούλια, Βασίλης Δογάνης, Μαρία Φιλίνη, Θέμις Μπαζάκα, Γιώργος Μπινιάρης, Μάκης Παπαδημητρίου, Ελένη Καραγιώργη, Christoph Berlet.

*Star, Κυριακή 24/10 στις 01:45

«Chef» (2014) σε σκηνοθεσία Τζον Φαβρό 

Κομεντί – Ο Καρλ Κάσπερ είναι ο επικεφαλής σεφ ενός γκουρμέ εστιατορίου της Καλιφόρνια, που παρά τη δυνατή σχέση του με το προσωπικό, δεν τα πάει το ίδιο καλά και με τον ιδιοκτήτη του εστιατορίου. Ο Καρλ είναι πιο περιπετειώδης και πρωτότυπος στις δημιουργίες του, αντίθετα από το αφεντικό, που θέλει πιο «κλασικά» πιάτα. Όταν μια κακή κριτική από τον διακεκριμένο κριτικό εστιατορίων Ράμσεϊ Μισέλ προκαλέσει την έκρηξη του Καρλ και γίνει viral στο twitter, ο Καρλ απολύεται και επιστρέφει στο Μαϊάμι, κοντά στην πρώην γυναίκα του Ινέζ και το παιδί του, με τους οποίους τελευταία είχε αποξενωθεί. Η καριέρα του έχει καταστραφεί, όμως η Ινέζ έχει μια πρωτότυπη ιδέα: να στήσει μια κινούμενη καντίνα και να διασχίσει τη χώρα προσφέροντας γκουρμέ φαγητό με τους δικούς του όρους. Σύντομα λοιπόν όλοι θα μάθουν ότι η… εκδίκηση δεν είναι μόνο ένα πιάτο που τρώγεται κρύο, αλλά μπορεί να προσφέρεται και σε καντίνα!

Παίζουν: Τζον Φαβρό, Σοφία Βεργκάρα, Σκάρλετ Γιόχανσον, Όλιβερ Πλατ, Ντάστιν Χόφμαν, Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ, Τζον Λεγκουϊτζάμο, Ιμτζάϊ Άντονι.

*Alpha, Κυριακή 24/10 στις 02:00

«Δύσκολα δεκαεπτά» (2016) σε σκηνοθεσία Κέλι Φρέμον

Δραματική Κομεντί Ρομαντική – Η Ναντίν (Χέιλι Στάινφελντ) και η Κρίστα (Χάλεϊ Λου Ρίτσαρντσον) είναι αχώριστες φίλες, που προσπαθούν να «εξερευνήσουν» το Γυμνάσιο και την εφηβεία μαζί…μέχρι που η Ναντίν ανακαλύπτει ότι ο μεγαλύτερος αδερφός της και η κολλητή της βγαίνουν κρυφά πίσω από την πλάτη της. Σύντομα τα δύο κορίτσια συνειδητοποιούν ότι μόλις μια λεπτή γραμμή χωρίζει τις καλύτερες φίλες από τους χειρότερους εχθρούς.

Παίζουν: Χέιλι Στάινφελντ, Χάλεϊ Λου Ρίτσαρντσον, Γούντι Χάρελσον, Κίρα Σέντγουικ, Μπλέικ Τζένερ.

*Mega, Κυριακή 24/10 στις 02:10