Maqui berry: ένα υπερ-μούρο που πρέπει να δοκιμάσετε

Το Maqui berry είναι μία υπερτροφή πλούσια σε θρεπτικά συστατικά και περιέχει αντιοξειδωτικά που είναι τρεις φορές περισσότερα από το Acai Berry καθώς παρέχει σε αφθονία ανθοκυανίνες και πολυφαινόλες.

Η επιστημονική του ονομασία είναι Aristotelia chilensis ή Αριστοτέλια η μάκκειος. Ο καρπός είναι μικρός περίπου 5 mm σε διάμετρο και έχει σκούρο μωβ χρώμα όταν είναι ώριμος. Το Μaqui berry φύεται στα τροπικά δάση της Χιλής και των γειτονικών περιοχών της νότιας Αργεντινής. Είναι επίσης γνωστό στη Χιλή ως wineberry δεδομένου ότι χρησιμοποιείται για το χρώμα κρασιού στη Χιλή.

Καταναλώνεται από τους Ινδιάνους Mapuche για αιώνες, για να βελτιώσουν την αντοχή, τη δύναμη και την υγεία των πολεμιστών τους.
Το Maqui berry τα τελευταία χρόνια έγινε ευρύτερα γνωστό στη Δύση, ως μια εξαιρετική πηγή αντιοξειδωτικών, που βοηθάει στην αποτοξίνωση του οργανισμού και στο αδυνάτισμα, λόγω των υψηλών επιπέδων αντιοξειδωτικών (ανθοκυανίνες) με αξία ORAC 27.600 ανά 100 γραμμάρια σε σύγκριση με το μούρο acai με 16,700 ανά μερίδα 100 gr.

Τα οφέλη του Maqui berry:

→ Εξουδετερώνει τις ελεύθερες ρίζες
→ Προωθεί την αντοχή και τη δύναμη
→ Ενισχύει τα οστά και τις αρθρώσεις
→ Ενισχύει τον μεταβολισμό
→ Προστατεύει το δέρμα από την γήρανση
→ Υποστηρίζει το καρδιαγγειακό σύστημα
→ Εμποδίζει την οξείδωση της LDL χοληστερόλης
→ Υποστηρίζει τα υγιή επίπεδα του σακχάρου στο αίμα
→ Βοηθά στη μείωση φλεγμονών καθώς έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες
→ Έχει αντιμικροβιακές ιδιότητες
→ Επιβραδύνει τη διαδικασία της γήρανσης.
→ Βοηθά στην κινητικότητα των αρθρώσεων και στη μείωση του πόνου.
→ Αποτρέπει αλλεργικές αντιδράσεις.
→ Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα.
→ Μειώνει τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα, καθιστώντας το χρήσιμο για διαβητικούς.
→ Περιέχει υψηλές αντιβακτηριακές ιδιότητες που μπορούν να βοηθήσουν στην πρόληψη των τροφιμογενών νόσων.

Περιέχει πολλά θρεπτικά συστατικά, βιταμίνες και μέταλλα, λιπαρά οξέα, βιταμίνες Α και C, ασβέστιο, σίδηρο και κάλιο.

maqui-berry-mouro

Maqui Berry και αδυνάτισμα

Δεν υπάρχει κάποια επίσημη μελέτη ότι το Μaqui berry βοηθά στο αδυνάτισμα. Ο λόγος που έχει συνδεθεί με το αδυνάτισμα είναι ο μεγάλος αριθμός αντιοξειδωτικών που περιέχει, ο οποίος είναι μεγαλύτερος από οποιαδήποτε άλλα μούρα.

Τα αντιοξειδωτικά είναι απαραίτητα για την προστασία και την πρόληψη σοβαρών βλαβών των κυττάρων και των ιστών που οφείλονται στις τοξίνες και τις ελεύθερες ρίζες στο σώμα.

Οι επιβλαβείς χημικές ουσίες και τα ανθυγιεινά τρόφιμα αποθηκεύονται στα λιπώδη κύτταρα του σώματος και σε άλλους ιστούς. Το Maqui απομακρύνει τις τοξίνες και τις ελεύθερες ρίζες από το σώμα με αποτέλεσμα να επιταχύνει το μεταβολισμό και καίμε το λίπος ως ενέργεια, χάνοντας βάρος.

Αντιγηραντικές ιδιότητες:

Το μούρο Maqui είναι γεμάτο με αντιοξειδωτικά, που βοηθούν στην επιβράδυνση της πρόωρης γήρανσης καθώς συμβάλλουν στην καταπολέμηση των ελευθέρων ριζών στο σώμα. Αυτές οι ελεύθερες ρίζες μπορούν να προκαλέσουν βλάβη του DNA και να οδηγήσουν σε ρυτίδες και λεπτές γραμμές -όλα σημάδια γήρανσης.

Δεν είναι μόνο ότι προλαμβάνουν τη γήρανση, αλλά παράλληλα τρέφουν το δέρμα, προσφέροντας μια λαμπερή και νεανική επιδερμίδα.

Για τον έλεγχο του σακχάρου διαβητικών

Τα μούρα γενικά είναι γνωστό ότι έχουν αντι-διαβητικές ιδιότητες. Μελέτες έχουν δείξει ότι το Maqui Berry είναι χρήσιμο για τη βελτίωση της ισορροπίας της γλυκόζης στο αίμα. Βελτιώνουν την ευαισθησία στην ινσουλίνη.

Αυτό συνεπάγεται πως τα κύτταρα αξιοποιούν καλλίτερα την ορμόνη για την εξισορρόπηση του ζαχάρου. Η παρουσία επίσης των ανθοκυανινών καθιστά αυτό το φρούτο ευεργετικό για τη θεραπεία του διαβήτη.

Ενισχύουν τον Μεταβολισμό:

Αυτά τα καταπληκτικά μούρα θα ενισχύσουν το μεταβολισμό σας και θα δώσουν στο σώμα σας επιπλέον αντοχή. Το μούρο Maqui και οι φυτικές του ίνες θα δώσουν ώθηση στην διαδικασία της πέψης, η οποία με τη σειρά της θα οδηγήσει στη σωστή απελευθέρωση της ενέργειας.

Καρδιαγγειακά προβλήματα:

Η οξείδωση της χοληστερόλης στο αίμα μπορεί να οδηγήσει σε μια σειρά από καρδιαγγειακά προβλήματα, όπως καρδιακή προσβολή, εγκεφαλικό επεισόδιο και η σκλήρυνση των αρτηριών. Η αντιοξειδωτικές ιδιότητες του maqui αποτρέπουν αυτά τα σοβαρά προβλήματα υγείας, ελέγχοντας τα επίπεδα της χοληστερόλης στο αίμα.

Αντικαρκινική δράση:

Οι ισχυρές αντιοξειδωτικές ουσίες που υπάρχουν στο μούρο maqui βοηθούν να απομακρυνθούν οι βλάβες που προκαλούνται από τις ελεύθερες ρίζες στο DNA και τα κύτταρα, έτσι συμβάλλουν στην καταπολέμηση διαφόρων μορφών καρκίνου, όπως για παράδειγμα ο καρκίνος του παχέος εντέρου.

Συμβάλλουν στην απώλεια βάρους:

Το Maqui Berry είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά και χαμηλό σε θερμίδες, το οποίο το καθιστούν πολύ αποτελεσματικό για την απώλεια βάρους. Η ικανότητά του να ισορροπήσει το επίπεδο του σακχάρου στο αίμα βοηθά και στον περιορισμό της παραγωγής λιποκυττάρων.

Βοηθά στην καλή πέψη:

Όπως προαναφέρθηκε, τα μούρα maqui είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ενισχύσετε το μεταβολισμό του σώματός σας. Αυτά τα μούρα διευκολύνουν την πέψη και συντελούν στη επίλυση διάφορων πεπτικών προβλημάτων. Υγιή πέψη, άλλωστε σημαίνει και υγιές σώμα!

Βοηθούν συκώτι και νεφρά:

Τα αντιοξειδωτικά που εμπεριέχονται στον καρπό αποτρέπουν επίσης αρκετές παθήσεις που σχετίζονται με το συκώτι, αλλά και τα νεφρά. Διατηρώντας τα υγιή, εξασφαλίζετε ότι οι τοξίνες θα απομακρυνθούν αποτελεσματικά από τον οργανισμό, το οποίο συμβάλλει σε ένα σώμα απαλλαγμένο από ασθένειες.

Επεκτείνουν την Διάρκεια ζωής:

Τώρα, αυτό είναι πλέον προφανές! Με όλα αυτά τα διαφορετικά οφέλη για την υγεία, το εν λόγω μούρο είναι ένας καταπληκτικός τρόπος για να βελτιωθεί η γενική υγεία ενός ανθρώπου και να συντελέσουν έτσι στην επιμήκυνση της διάρκειας της ζωής του.

Δεν έχουν αναφερθεί παρενέργειες από την κατανάλωση του Maqui berry. Άνθρωποι με προβλήματα υγείας, αλλεργίες και ασθενείς, οι οποίοι λαμβάνουν φαρμακευτική αγωγή, πρέπει πάντα να συμβουλεύονται τον γιατρό τους πριν καταναλώσουν μια νέα τροφή ή οποιοδήποτε σκεύασμα.

Αντιμετωπίζουν αποτελεσματικά την αιτία των ξηρών ματιών

Οι επιστήμονες στην Ιαπωνία έχουν κάνει μια σημαντική ανακάλυψη που θα μπορούσε να φέρει επανάσταση στη θεραπεία για τα άτομα που πάσχουν από ξηροφθαλμία.
Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι ένα εκχύλισμα από το μούρο της Νότιας Αμερικής maqui μπορεί να μετριάσει έναν υποκείμενο παράγοντα στο σύνδρομο ξηροφθαλμίας, οδηγώντας σε σημαντικές βελτιώσεις στα συμπτώματα και την ποιότητα ζωής.

Αυτό αντιπροσωπεύει αξιοσημείωτη βελτίωση σε σχέση με τις εμπορικές οφθαλμικές σταγόνες, οι οποίες περιέχουν συστατικά στα οποία ορισμένα άτομα είναι αλλεργικά και παρέχουν μόνο προσωρινή ανακούφιση. Αυτή η μοναδική από στόματος προσέγγιση είναι ικανή να ανακουφίσει τα ξηρά μάτια υποστηρίζοντας τη φυσική παραγωγή δακρύων.

Καμία άλλη γνωστή φυσική στοματική αγωγή δεν είναι ικανή να ενισχύσει την έκκριση υδατικού δακρυϊκού υγρού και να ενισχύσει τη λειτουργία του φιλμ δακρύων όπως αυτή. Αυτό το εκχύλισμα ενισχύει άμεσα την ικανότητα του σώματός σας να κάνει δάκρυα.

Οι έρευνες δείχνουν τώρα ότι ένα τυποποιημένο εκχύλισμα μούρων maqui (Aristotelia chilensis) περιέχει φυτικές χημικές ενώσεις (ανθοκυανίνες) γνωστές ως δελφινιδίνες που έχουν δύο ισχυρές προστατευτικές για τα μάτια δράσεις:

  • Αναστέλλουν τη βλάβη σε λεπτούς ιστούς όπως τα κύτταρα φωτοϋποδοχέων, που προκαλούνται από διέγερση φωτός και
  • Προστατεύουν τις δομές των ματιών από τη συνεχή έκθεση σε αντιδρώντα είδη οξυγόνου.