4 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Δευτέρα σήμερα και σου έχουμε επιλέξει τέσσερις ταινίες να απολαύσεις στην μικρή σου οθόνη.

«Βηρυτός» (2018) σκηνοθεσία Μπραντ Άντερσον

Δραματική περιπέτεια – Ο Μέισον Σκάιλς (Τζον Χαμ) είναι πρώην Αμερικανός διπλωμάτης, ο οποίος εγκατέλειψε τη Βηρυτό πριν τον εμφύλιο που κατέστρεψε την πόλη.

Δέκα χρόνια αργότερα, βρίσκεται εγκατεστημένος στη Βοστόνη, πνίγοντας ακόμα τις αναμνήσεις του στο ποτό και χαραμίζοντας τα ταλέντα του ως διαμεσολαβητής σε τοπικές συνδικαλιστικές και εργασιακές διαμάχες.

Έπειτα από μια μυστηριώδη συνάντηση, με δύο μυστικούς πράκτορες της CIA (Ρόζαμουντ Πάικ και Ντιν Ντόρις) θα επιστρέψει στην πρωτεύουσα του Λιβάνου, έχοντας επιστρατευθεί προκειμένου να χειριστεί τις διαπραγματεύσεις για την απελευθέρωση ενός παλιού του φίλου και πρώην συνεργάτη του.

Η ρημαγμένη εικόνα που θα συναντήσει δεν έχει καμία σχέση με την κοσμοπολίτικη και εύρωστη πόλη που είχε αφήσει πίσω του – τώρα, περισσότερο από ποτέ, μοιάζει να βρίσκεται στο έλεος διαφορετικών ομάδων και εθνικοτήτων που πασχίζουν με κάθε τρόπο να επιβάλλουν την παρουσία και τα συμφέροντά τους στην περιοχή.

Ο Μέισον βρίσκεται αντιμέτωπος με αποκαλύψεις που αφορούν τις προθέσεις του ισραηλινού στρατού, επικεφαλής Αμερικανών πολιτικών, της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης και διεφθαρμένων γραφειοκρατών.

Παίζουν: Τζον Χαμ, Ρόζαμουντ Πάικ, Ντιν Νόρις, Μαρκ Πελεγκρίνο, Λάρι Πάιν.

*Open, Δευτέρα 25/10 στις 21:00

«Άσπονδοι Εραστές» (1997) σκηνοθεσία Γκρίφιν Νταν

Κωμωδία – Ο Σαμ νιώθει συντριμμένος όταν η αγαπημένη του Λίντα τον εγκαταλείπει για τα μάτια του Αντόν, ενός γοητευτικού Γάλλου. Αποφασισμένος να κάνει τα πάντα για να την κερδίσει πίσω, ο Σαμ νοικιάζει ένα διαμέρισμα δίπλα απ’A αυτό που μένει η Λίντα. Λίγες μέρες αργότερα, γνωρίζει τη νεαρή φωτογράφο Μάγκι, που θέλει να εκδικηθεί τον πρώην αρραβωνιαστικό της.

Αυτός, όμως, δεν είναι άλλος από τον… Αντόν! Οι δύο προδομένοι εραστές συμμαχούν με σκοπό να χωρίσουν το ζευγάρι αλλά και να κάνουν τη ζωή του Αντόν ανυπόφορη. ‘Oλα πηγαίνουν καλά, μέχρι τη στιγμή που ο Σαμ και η Μάγκι αρχίζουν να νιώθουν μια βαθιά έλξη ανάμεσά τους.

Παίζουν: Μεγκ Ράιαν, Μάθιου Μπρόντερικ, Τσεκί Καριό, Κέλι Πρέστον.

*ΕΡΤ2, Δευτέρα 25/10 στις 22:00

«Pearl Harbor» (2001) σκηνοθεσία Μάικλ Μπέι

Δραματική Δράσης Πολεμική – Ειρηνικός ωκεανός, 1941. Στο λιμάνι Περλ Χάρμπορ της Χαβάης βρίσκεται μία από τις σημαντικότερες ναυτικές βάσεις του αμερικανικού στόλου. Εκεί υπηρετούν δύο φίλοι, ο Ντάνι και o Ρέιφ, που η φιλία τους κρατά από την παιδική τους ακόμα ηλικία.

Όταν, όμως, διαπιστώσουν ότι και οι δύο είναι ερωτευμένοι με την ίδια γυναίκα, η δυνατή σχέση τους θα μπει σε μια φάση δοκιμασίας. Σύντομα, ωστόσο, ο στόλος δέχεται την ιστορική αιφνιδιαστική επίθεση από την ιαπωνική αεροπορία. Τα συναισθήματα και η σχέση τους θα ενταθούν ακόμα περισσότερο μέσα στη βουή των συναγερμών και τους μαύρους καπνούς των εκρήξεων, ενώ οι εξελίξεις θα είναι τόσο απρόβλεπτες, που οι ψυχικές πληγές θα είναι βαρύτερες από τις σωματικές, ακόμα και εκτός της εμπόλεμης ζώνης…

Παίζουν: Μπεν Άφλεκ, Τζος Χάρτνετ, Κέιτ Μπεκινσέιλ.

*Alpha, Δευτέρα 25/10 στις 22:30

«Με Απόκρυψη» (2015) σε σκηνοθεσία Ντάνι ντε λα Τόρε

Αστυνομική Δράσης Περιπέτεια – Ο Κάρλος είναι υψηλόβαθμο στέλεχος μιας ισπανικής τράπεζας. Παντρεμένος και με δύο παιδιά, ζει μια ζωή πλούσια και άνετη, αλλά συνάμα αγχώδη – και η σχέση του με τη γυναίκα του δεν βρίσκεται και στα καλύτερά της. Μία μέρα, όπως κάθε εργάσιμη μέρα, ετοιμάζεται να πάει στη δουλειά του. Αποφασίζει να πάρει και τα παιδιά του μαζί για να τα αφήσει στο σχολείο τους καθ’ οδόν για τη δουλειά του.

Καθώς οδηγεί, δέχεται μια ανώνυμη κλήση από ένα κινητό τηλέφωνο που βρίσκει μέσα στο αυτοκίνητό. Μια άγνωστη φωνή τον πληροφορεί ότι υπάρχει βόμβα κάτω από το κάθισμά του και ότι έχει λίγες ώρες να συγκεντρώσει ένα μεγάλο χρηματικό ποσό. Διαφορετικά, το αυτοκίνητό του θα ανατιναχθεί…

Μήπως πρόκειται για φάρσα; Ποιος είναι αυτός ο άγνωστος που τον απειλεί. Και γιατί το κάνει; Γιατί τον έχει επιλέξει;

Παίζουν: Λουίς Τοζάρ, Χαβιέ Γκουτιέρες, Ελβίρα Μίνγκεζ, Φερνάντο Κάγιο, Γκόγια Τολέδο.

*Star, Δευτέρα 25/10 στις 02:15