5 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Τρίτη σήμερα και σου έχουμε επιλέξει πέντε ταινίες να απολαύσεις στην μικρή σου οθόνη.

«Peterloo» (2018) σε σκηνοθεσία Μάικ Λι

Δραματική – O Μάικ Λι φέρνει στη μεγάλη οθόνη την περιβόητη σφαγή του 1819 στο Σεντ Πίτερς Φιλντς του Μάντσεστερ όταν, κατ’ εντολή των αρχών της πόλης, η ειρηνική διαδήλωση χιλιάδων ανθρώπων διαλύθηκε με αιματηρό τρόπο.

Παίζουν: Μαξίν Πικ, Πιρς Κουίγκλι.

*Open, Τρίτη 26/10 στις 21:00

«Μεγάλωσε αν τολμάς» (2017) σε σκηνοθεσία Γκιγιόμ Κανέ

Ρομαντική κωμωδία – Για τον 43χρονο Γκιγιόμ Κανέ, η ζωή δεν μπορεί να γίνει καλύτερη. Έχει ό,τι θα μπορούσε ποτέ να θελήσει κάποιος: είναι διάσημος, έχει σημαντική περιουσία, μια δουλειά που αγαπά και κυρίως μια ευτυχισμένη οικογένεια.

Όλα όμως ανατρέπονται στη ζωή του όταν, στα γυρίσματα της νέας του ταινίας, η όμορφη νεαρή συμπρωταγωνίστριά του, τον ενημερώνει ότι δεν έχει πια «πέραση» στους νέους και κυρίως στα νεαρά κορίτσια.

Η ήσυχη προσωπική ζωή του με τη Μαριόν Κοτιγιάρ, ο γιος τους, τα άλογα που εκτρέφει και το σπίτι τους στην εξοχή, τον κάνουν το αντίθετο του «κουλ» και «σέξι» τύπου.

Παίζουν: Μαριόν Κοτιγιάρ, Γκιγιόμ Κανέ.

*ΕΡΤ2, Τρίτη 26/10 στις 22:00

«Οι Θαλασσιές οι Χάντρες» (1967) σε σκηνοθεσία Γιάννης Δαλιανίδης

Μιούζικαλ – Ο Τζιμ, ελληνοαμερικάνος επιχειρηματίας, έρχεται στην Ελλάδα με σκοπό να ανοίξει νυχτερινό κέντρο. Τυχαία γνωρίζεται με τον Κώστα, ο οποίος πουλάει αναμνηστικά δωράκια στους τουρίστες, μπροστά σε αρχαιολογικούς χώρους, και τον συστήνει στον αδερφό της αρραβωνιαστικιάς του, της Ελένης, το Φώτη, μπουζουκτσή και βαρύ μάγκα, που παίζει στην ταβέρνα του «Αποστόλη», και τον Μεμά μαζί με τις τραγουδίστριες Σοφία και Μαρκησία, σφόδρα ερωτευμένες με τον πρώτο…, Κάποια μέρα, μια καινούρια Μπουάτ, με μοντέρνο ρεπερτόριο ανοίγει κοντά στου «Αποστόλη». Επικεφαλής της ορχήστρας, που αποτελείται από κοπέλες είναι η Μαίρη… Ο Φώτης την ερωτεύεται και η Μαίρη προσπαθεί να τον εξευγενίσει για να τον φέρει στον μοντέρνο κύκλο της … ‘Eτσι και το μουστάκι του ακόμα θα τον βάλει να ξυρίσει…

Παίζουν: Ζωή Λάσκαρη, Κώστας Βουτσάς, Μαίρη Χρονοπούλου, Μάρθα Καραγιάννη, Φαίδων Γεωργίτσης, Νανά Σκιαδά, Άρης Μαλιαγρός, Γιώργος Τσιτσόπουλος, Νίκος Φέρμας.

*Alpha, Τρίτη 26/10 στις 22:20

«Μπάτμαν για Πάντα» (1995) σκηνοθεσία Τζόελ Σουμάχερ

Δράσης, περιπέτεια, φαντασίας – Ο Batman έχει να αντιμετωπίσει τον TwoFace, έναν πρώην εισαγγελέα που τον θεωρεί υπεύθυνο για την παραμόρφωση που υπέστη στο πρόσωπό του και τον Riddler έναν πρώην υπάλληλο του Bruce Wayne, ειδικό στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές που έχει κατασκευάσει μια σατανική συσκευή. Στο πλευρό του έχει μια ερωτεύσιμη ψυχολόγο την Dr. Chase Meridian και τον Robin έναν νεαρό ακροβάτη ο οποίος σύντομα θα γίνει το δεξί του χέρι.

Παίζουν: Βαλ Κίλμερ, Κρις Ο’ Ντόνελ, Τόμι Λι Τζόουνς, Τζιμ Κάρεϊ, Νικόλ Κίντμαν.

*Star, Τρίτη 26/10 στις 01:45

«Η Γυναίκα με τα Μαύρα 2: Άγγελος του Θανάτου» (2014) σε σκηνοθεσία Τομ Χαρπερ

Μυστηρίου, τρόμου – «Η Γυναίκα με τα Μαύρα» επιστρέφει, 30 χρόνια μετά τα γεγονότα της πρώτης ταινίας…
Ενώ ο Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος μαίνεται, μια ομάδα Λονδρέζων μαθητών, με επικεφαλής τη διευθύντριά τους Τζιν Χογκ και τη νεαρή δασκάλα Ιβ Πάρκινς, εγκαταλείπουν το Λονδίνο με προορισμό την περίφημη ερειπωμένη βίλα Ελ Μαρς, στα ανεμοδαρμένα αλμυρά έλη του Nine Lives Causeway.

Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους, σε ένα έρημο αγροτικό χωριό της Μεγάλης Βρετανίας, η παρουσία τους θα ξεσηκώσει μια κακόβουλη δύναμη με εκδικητικό πνεύμα.

Ο ανατριχιαστικός ήχος μιας καρέκλας που τρίζει, το αρχαίο γραμμόφωνο με τις εξωπραγματικές μελωδίες, τα στοιχειωμένα όνειρα που μοιάζουν τρομακτικά αληθινά, οι σκοτεινές σκιές τα βράδια και το κακόβουλο πνεύμα που τους καταδιώκει θα κάνουν δύσκολη τη ζωή των μαθητών, όμως θα μπορέσουν άραγε να ξεφύγουν από τη «Γυναίκα με τα Μαύρα»;

Παίζουν: Έλεν ΜακΚρορι, Τζέρεμι Ίρβιν, Φιμπι Φοξ, Λιν Μπεστ, Μαίρη Ρόσκο, Αμέλια Κρουτς, Νεντ Ντένεχι, Έιντριαν Ρόουλινς.

*Open, Τρίτη 26/10 στις 02:00