Πέραμα: Ελεύθεροι χωρίς περιοριστικούς όρους οι αστυνομικοί μετά τις απολογίες τους

Οι χθεσινές εξελίξεις-θρίλερ και πώς ελήφθη η απόφαση να αφεθούν ελεύθεροι οι επτά αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ – Σήμερα ή το αργότερο αύριο φτάνουν στα χέρια του υπουργού Προστασίας του Πολίτη το πόρισματα της έρευνας που διέταξε και πηγές αναφέρουν ότι «αναμένονται αλλαγές»

Μπορεί να ολοκληρώθηκε, η πρώτη φάση της υπόθεσης του Περάματος με την απόφαση να αφεθούν ελεύθεροι οι επτά αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ, όμως αυτοί που γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα, στα υψηλά κλιμάκια της αστυνομίας και του υπουργείου Προστασίας του Πολιτη, λένε ότι οι επόμενες ώρες θα είναι καθοριστικές.

Και αυτό γιατί σήμερα ή το αργότερο αύριο το πρωί θα φθάσουν στα χέρια του υπουργού, το πόρισματα της έρευνας που διέταξε τόσο σε πειθαρχικό, όσο και σε επιχειρησιακό επίπεδο. Μάλιστα, όπως λένε καλά ενημερωμένες πηγές αναμένονται ανακατατάξεις και αλλαγές, καθώς στην ηγεσία του υπουργείου, είναι ειλημμένη η απόφαση να μην υπάρξουν στο μέλλον παρόμοια σκηνικά.

Σε ό,τι έχει να κάνει με την απόφαση της 4ης τακτικής ανακρίτριας Πειραιά και της εισαγγελέως να αφεθούν ελεύθεροι οι επτά αστυνομικοί χωρίς κανένα περιοριστικό όρο, βασικό ρόλο έπαιξαν τα όσα υποστήριξαν, ότι δεν είχαν ανθρωποκτόνο πρόθεση και ότι πυροβόλησαν για να κινητοποιήσουν το όχημα ευρισκόμενοι σε άμυνα. Μάλιστα η υπόθεση εξελίχθηκε σε θρίλερ, αφού λίγο μετά τις οκτώ χθες το βράδυ και ενώ είχαν ολοκληρωθεί οι απολογίες των επτά αστυνομικών, η ανακρίτρια μετέβη στο Τζάνειο νοσοκομείο προκειμένου να λάβει κατάθεση από τον δεκαεξάχρονο τραυματία. Ήθελε με τον τρόπο αυτό να έχει σφαιρική εικόνα των πραγμάτων πριν πάρει την τελική απόφαση.

Η αγωνία κορυφώθηκε και το θρίλερ μεγάλωσε, όταν ο δικηγόρος των επτά αστυνομικών κ. Αλέξης Κούγιας, δήλωσε ότι ο δεκατετράχρονος που εμφανίστηκε το πρωί στην εισαγγελία Πειραιά και υποστήριξε ότι ήταν οδηγός του μοιραίου κλεμμένου λευκού Hyundai, δεν επέβαινε στο όχημα. Αυτό το στήριξε το γεγονός ότι οι αστυνομικοί είχαν άλλη εικόνα για τα χαρακτηριστικά του οδηγού που δεν ταίριαζαν με αυτά του δεκατετράχρονου που εμφανίστηκε και συνεπώς λένε ότι δεν ήταν το ίδιο πρόσωπο. Τελικά και αυτός και ο τραυματίας, αφέθησαν ελεύθεροι χωρίς κανένα περιοριστικό όρο και πλέον όλο το ενδιαφέρον στρέφεται στα πορίσματα που αναμένεται τις επόμενες ώρες να φτάσουν στα χέρια του κ. Τάκη Θεοδωρικάκου.

Όσοι γνωρίζουν, λένε ότι στις απολογίες τους οι επτά αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ έκαναν την ίδια περιγραφή των γεγονότων ενώ απάντησαν και σε πολλές ερωτήσεις της ανακρίτριας. Τέλος με ανάρτηση του λίγο μετά τα μεσάνυχτα ο υπουργος ανέφερε πως «Εκφράζω την ικανοποίησή μου που η ανεξάρτητη δικαιοσύνη έκρινε και αποφάσισε να αφεθούν ελεύθεροι οι εφτά αστυνομικοί χωρίς κανέναν περιοριστικό όρο».