12 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Αυτές οι ταινίες θα σου φτιάξουν το βράδυ. Εσύ ποια θα επιλέξεις να δεις.

«Brave» (2012) σε σκηνοθεσία Μαρκ Άντριους, Μπρέντα Τσάπμαν 

Animation – Στα Χάιλαντς – σε έναν τόπο τραχύ και σαγηνευτικό, με μεγάλη παράδοση, γεμάτη επικές μάχες και μυστικιστικούς θρύλους – ζούσε μια φορά κι έναν καιρό η πριγκίπισσα Μερίντα, μια δεινή τοξοβόλος, κόρη του Βασιλιά Φέργκους και της Βασίλισσας Έλινορ, αποφασισμένη να χαράξει το δικό της μονοπάτι. Ώσπου, μια μέρα, κάνει το λάθος να αψηφήσει ένα πανάρχαιο έθιμο, προκαλώντας το χάος.

Όταν, όμως, η Μέριντα στρέφεται σε μια εκκεντρική μάγισσα για να ζητήσει τη βοήθειά της, ώστε η μοίρα της, και κατ’ επέκταση η μοίρα του βασιλείου της, να αλλάξει, η μάγισσα κάνει για χάρη της ένα ανατρεπτικό ξόρκι, το οποίο μετατρέπεται σε κατάρα και πέφτει πάνω στην οικογένειά της. Η Μέριντα τότε θα ανακαλύψει το πραγματικό νόημα της γενναιότητας, της οικογένειας και της αγάπης, στην προσπάθειά της να αντιστρέψει την κατάρα, πριν να είναι πολύ αργά.

Ακούγονται οι φωνές των: Με τις φωνές των: Ιωάννας Πηλιχού, Σάκη Μπουλά, Ελένης Τσαλιγοπούλου, Χριστίνα Βαρζοπούλου, Κώστας Μπακάλης, Νίκος Νίκας, Τηλέμαχος Κρεβάικας, Στέλιος Ψαρουδάκης.

*Star, Σάββατο 13/10 στις 21:00

«Μαδαγασκάρη 3: Οι Φυγάδες της Ευρώπης» (2011) σε σκηνοθεσία Έρικ Νταρνέλ, Τομ ΜακΓκραθ

Animation – Οι λατρεμένοι μας φυγάδες, η γνωστή παρέα του Ζωολογικού Κήπου, αγωνίζεται και σε αυτήν την ταινία, προκειμένου να φτάσει στη Νέα Υόρκη!

Ο Άλεξ το λιοντάρι, ο Μάρτι η ζέβρα, ο Μέλμαν η καμηλοπάρδαλη και η Γκλόρια ο ιπποπόταμος ακόμα προσπαθούν να επιστρέψουν στο σπίτι τους και φυσικά, από την τρίτη αυτή απόπειρά τους, δεν θα μπορούσαν να λείπουν τα λεμούρια, ο Βασιλιάς Τζούλιαν, ο Μορίς και οι τρισχαριτωμένοι Πιγκουίνοι!

Έτσι, όλοι μαζί ταξιδεύουν ανά την Ευρώπη, έχοντας βρει και την τέλεια κάλυψη: ένα τσίρκο σε περιοδεία το οποίο, μάλιστα, οι φίλοι μας φτιάχνουν στα μέτρα τους, δηλαδή σε στιλ Μαδαγασκάρης! Στο κατόπι τους βρίσκεται η δαιμόνια αστυνομικός Σαντέλ Ντι Μπουά που τους καταδιώκει, ελπίζοντας να εμπλουτίσει τη συλλογή της και με ένα κεφάλι λιονταριού!

Με τις φωνές των: Σπύρος Ζουπάνος, Γεράσιμος Γεννατάς, Κατερίνα Γκίργκις, Πέτρος Δαμουλής.

*Open, Σάββατο 13/10 στις 21:00

«Ο Αξέχαστος Μήνας» (2013) σε σκηνοθεσία Ντον Μακκέλαρ

Κωμωδία – «Καλώς ήρθατε στο “Tickle Head”. Πληθυσμός: 120 φρικτοί ψεύτες που ψάχνουν έναν πεπειραμένο γιατρό». Eνα παραθαλάσσιο χωριό καταρρέει οικονομικά. Μόνη ελπίδα η δημιουργία ενός εργοστασίου πετρελαϊκής επεξεργασίας, για την άδεια λειτουργίας του οποίου, όμως, χρειάζεται ένας γιατρός.

Ένας πρώην ψαράς σκαρφίζεται διάφορα κόλπα για να πείσει έναν γιατρό που μόλις έφτασε από μια μεγάλη πόλη, να εγκατασταθεί στην φτωχική κοινότητά τους ώστε να εξασφαλίσει μια εργοστασιακή επένδυση στην περιοχή. Το κρίκετ και η κοκαΐνη είναι από τα αγαπημένα χόμπι του επισκέπτη που οι κάτοικοι του ψαροχωριού καλούνται να προσποιηθούν πως λατρεύουν.

Παίζουν: Τέιλορ Κιτς, Μπρένταν Γκλίσον, Γκόρντον Πίνσεντ, Λιάν Μπάλαμπαν.

*ΕΡΤ3, Σάββατο 13/10 στις 22:00

«Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών: Η Συντροφιά του Δαχτυλιδιού» (2001) σε σκηνοθεσία Πίτερ Τζάκσον

Φαντασίας – Μια επική περιπέτεια για το καλό που αντιστέκεται στο κακό,  τη δύναμη της φιλίας, το προσωπικό θάρρος. Η ιστορία επικεντρώνεται γύρω από ένα Χόμπιτ, τον Φρόντο Μπάγκινς.

Ο νεαρός Φρόντο, που κατοικεί στη Μέση Γη, κληρονομεί ένα δαχτυλίδι, που θα δώσει σε ένα σκοτεινό και ισχυρό άρχοντα τη δύναμη να υποδουλώσει ολόκληρο τον κόσμο. Με μια πιστή συντροφιά, που αποτελείται από ξωτικά, νάνους, γενναίους άντρες και έναν σοφό μάγο, τον Γκάνταλφ, ο Φρόντο ξεκινά μια ηρωική προσπάθεια να καταστρέψει το δαχτυλίδι και να ανοίξει το δρόμο για την εμφάνιση της ανθρωπότητας.

Στη δύσκολη αυτή διαδρομή, ο Φρόντο θα συναντήσει πολλούς, που θα αγωνιστούν για να αποκτήσουν το δαχτυλίδι.

Παίζουν: Ελάιτζα Γουντ, Ίαν ΜακΚέλεν, Βίγκο Μόρτενσεν, Σον Άστιν, Άντι Σέρκις, Τζον Ρις Ντέιβις, Λιβ Τάιλερ, Ορλάντο Μπλουμ, Μπίλι Μπόιντ, Ντόμινικ Μόναχαν, Κέιτ Μπλάνσετ, Κρίστοφερι Λι, Χιούγκο Γουΐβινγκ, Ίαν Χολμ, Σον Μπιν.

*Star, Σάββατο 13/10 στις 22:50

«Underworld» (2003) σε σκηνοθεσία Λεν Γουάιζμαν

Τρόμου – Εδώ και αιώνες, καλά κρυµµένες από κάθε ανθρώπινο ον, δύο φυλές εξελίσσονται παράλληλα: οι αριστοκρατικοί ευγενείς Βρικόλακες και οι κτηνώδεις σκληροί Λυκάνθρωποι. Για την ανθρωπότητα, η ύπαρξή τους δεν είναι τίποτα παραπάνω από ένας µύθος. Για την κάθε µία φυλή όµως, η ύπαρξη της άλλης σημαίνει θανάσιμος εχθρός. Κατά τη διάρκεια αυτής της διαμάχης η αρχιπολεµίστρια βαμπίρ, η Σελίν, ανακαλύπτει πως οι Λυκάνθρωποι έχουν σχεδιάσει να απαγάγουν έναν θνητό άνθρωπο, τον νεαρό γιατρό Michael. Καθώς τον ακολουθεί σ` όλη την πόλη, θα δεθεί µαζί του µε πρωτόγνωρο τρόπο και ενώ τα βάζει µε τον χρόνο για να τον σώσει και να λύσει τη «λυκανθρώπινη» συνωμοσία που τον περιβάλει, ανακαλύπτει ένα μυστικό µε τρομακτικές συνέπειες και για τις δύο φυλές.

Παίζουν: Κέιτ Μπεκινσέιλ, Σκοτ Σπίντμαν, Σέιν Μπρόλιν, Μάικλ Σιν.

*Open, Σάββατο 13/10 στις 23:00

«Η Δεύτερη Ευκαιρία» (1993) σε σκηνοθεσία Βόλφγκανγκ Πέτερσεν 

Αστυνομική Δραματική Δράσης – Μια ημερομηνία έχει στοιχειώσει τη ζωή του βετεράνου μυστικού πράκτορα Φρανκ Χόριγκαν. Μέλος της ομάδας προστασίας του Τζον Φ. Κένεντι, ο Φρανκ δεν είχε αντιδράσει όσο γρήγορα έπρεπε, ώστε να αποτρέψει τη δολοφονία του Προέδρου της Αμερικής, στις 22 Νοεμβρίου του 1963, στο Ντάλλας. Από τότε πέρασαν τριάντα χρόνια. Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ περιοδεύει στα πλαίσια της πολιτικής του καμπάνιας, για την επανεκλογή του. Οι έρευνες για τις ανώνυμες απειλές κατά της ζωής του, έχουν καταντήσει ρουτίνα. ‘Ομως, κάποιος δεν αστειεύεται… Γνωρίζοντας τα πάντα για το παρελθόν του Φρανκ, τον προκαλεί σε έναν πόλεμο νεύρων. Επαγγελματίας δολοφόνος και άσσος στις μεταμφιέσεις, ο Μιτς Λίρι, μπορεί ανά πάσα στιγμή να σκοτώσει τον Πρόεδρο, αλλά προτιμά, πρώτα να παίξει το παιχνίδι που έχει καταστρώσει για τον Φρανκ.

Παίζουν: Κλιντ Ίστγουντ, Ρενέ Ρούσο, Τζον Μάλκοβιτς, Ντίλαν Μακ Ντέρμοτ, Φρεντ Τόμσον.

*Μακεδονία, Σάββατο 13/10 στις 23:00

«Σύρριζα» (2005) σε σκηνοθεσία Σαμ Μεντες

Δραματική Δράσης – Τέλη της δεκαετίας του 1980. Ο Άντονι «Σουοφ» Σουόφορντ (Τζέικ Τζίλενχαλ), φοιτητής από το Σακραμέντο, μόλις κατατάχθηκε στο σώμα πεζοναυτών. Η βασική εκπαίδευση τελειώνει και τώρα ο Σουοφ είναι ελεύθερος σκοπευτής, πανέτοιμος για όλα. Τουλάχιστον… έτσι νομίζει. Με το ξέσπασμα του Πολέμου του Κόλπου, η διμοιρία του μετατίθεται στη Σαουδική Αραβία.

Βαρεμάρα, εκπαίδευση, ενυδάτωση, ύπνος, φαΐ, πάρτι, ψυχολογικά προβλήματα, όλα βρίσκονται μέσα στο μενού και το ένα διαδέχεται το άλλο επί καθημερινής βάσης.
Ενώ αυτοί οι άνθρωποι έχουν προετοιμαστεί για μια μεγάλη και σκληρή μάχη, καταντούν φαντάσματα τους εαυτού τους περιμένοντας πως και πως την οποιαδήποτε επαφή με τον εχθρό. Μετά από 175 μέρες απραξίας, αφόρητης ζέστης και διαρκούς εκνευρισμού, ξεκινά η περίφημη επιχείρηση «Καταιγίδα της Ερήμου».

Μέσα σε πέντε μέρες, ο Σουοφ και η διμοιρία του θα γίνουν μάρτυρες φρικαλεοτήτων, θα προσπεράσουν απανθρακωμένα πτώματα, φλεγόμενες πετρελαιοπηγές και ίσως να αρπάξουν την ευκαιρία για ν’ αποδείξουν στους εαυτούς τους πως είναι ικανοί να σκοτώνουν. Άλλωστε, γι’ αυτό τον λόγο δεν βρίσκονται εκεί;

Όταν τελικώς έρχεται η πολυπόθητη στιγμή της αποστολής, η νέα πολεμική τεχνολογία στερεί την πρώτη και τελευταία ελπίδα για πραγματική εμπλοκή.

Παίζουν: Τζέικ Τζίλενχαλ, Τζέιμι Φοξ, Πίτερ Σάρσγκαρντ, Λούκας Μπλακ, Λαζ Αλόνσο.

*Ant1, Σάββατο 13/10 στις 00:30

«Εκεί που δεν το Περιμένεις» (2013) σε σκηνοθεσία Νικόλ Χολοφσένερ

Δραματική Κομεντί Ρομαντική – Η Εύα(Τζούλια Λούις – Ντρέιφους) είναι μία χωρισμένη γυναίκα που απολαμβάνει τη δουλειά της και ζει με το άγχος της επικείμενης αναχώρησης της κόρης της για σπουδές. Ωστόσο αποφασίζει να συνεχίσει τη ζωή της με τον Άλμπερτ (Τζέιμς Γκαντολφίνι) ένα μεσήλικα, γλυκό και αστείο εργένη με τον οποίο συμφωνούν σε πολλά.

Παράλληλα αναπτύσσει φιλική σχέση με μια πελάτισσά της που είναι ποιήτρια και τρομερά ενδιαφέρον άτομο, με την μόνη εξαίρεση ότι δεν μπορεί να σταματήσει να θάβει τον πρώην σύζυγό της.

Τα προβλήματα αρχίζουν όταν συνειδητοποιεί ότι αυτός που είναι ο πιο μισητός άνθρωπος για τη φίλη της , είναι πιθανόν ο έρωτας της ζωής της, Άλμπερτ.

Παίζουν: Τζέιμς Γκαντολφίνι, Κάθριν Κίνερ, Τόνι Κολέτ, Τζούλια Λούις – Ντρέιφους, Μπεν Φαλκόνε.

*Skai, Σάββατο 13/10 στις 00:30

«Το Εξπρές του Μεσονυχτίου» (1978) σε σκηνοθεσία ‘Αλαν Πάρκερ

Δραματική – Ο νεαρός Αμερικανός τουρίστας και μαθητής κολεγίου Μπίλι Χέις συλλαμβάνεται στην Κωνσταντινούπολη για κατοχή μικρής ποσότητας χασίς. Ο Μπίλι καταδικάζεται σε φυλάκιση τεσσάρων χρόνων. Μέσα στη φυλακή γνωρίζει τη βαναυσότητα του διοικητή, που τον χτυπά, τον βιάζει και τον μεταβάλει σε σωματικό και ψυχολογικό ράκος.

Ο Μπίλι γίνεται φίλος με δύο άλλους φυλακισμένους, τον Αμερικανό Τζίμι Μπελ και τον ‘Αγγλο Μαξ, που έχει ήδη υποφέρει πολλά στη διάρκεια της μακρόχρονης φυλάκισής του. Ο πατέρας του Μπίλι και η κοπέλα του Σούζαν προσπαθούν να βρουν τρόπο να τον ελευθερώσουν. Η συμπαράσταση που δέχεται ο νεαρός από τους δύο αυτούς δικούς του ανθρώπους, του δίνει το απαιτούμενο κουράγιο για να αντέξει τις δυσμενείς συνθήκες. Και ενώ τα τέσσερα χρόνια της ποινής του τελειώνουν, ο Μπίλι καλείται να ξαναδικαστεί. Αυτή τη φορά ο εισαγγελέας ζητά την ισόβια φυλάκισή του, αλλά η γεμάτη πάθος απολογία του Μπίλι κερδίζει την εύνοια των δικαστών, που του ρίχνουν τριάντα χρόνια.

Ο Μπίλι είναι σίγουρος δεν θα αφεθεί ποτέ ελεύθερος και καταλαβαίνει ότι ο μόνος τρόπος για να ξανακερδίσει την ελευθερία του είναι να χρησιμοποιήσει το “Εξπρές του μεσονυχτίου”, ένα παράνομο δίκτυο για την απόδραση ανθρώπων του υπόκοσμου. Το σενάριο της ταινίας βασίζεται στην αληθινή ιστορία του Aμερικανού φοιτητή Μπίλι Χέις, που την προσάρμοσε για την οθόνη ο σεναριογράφος (και σκηνοθέτης ταινιών όπως το “Πλατούν” και το “JFK”) ‘Ολιβερ Στόουν.

Παίζουν: Μπραντ Ντέιβις, Ράντι Κουέιντ, Τζον Χαρτ, Μπο Χόπκινς, Αϊρίν Μίρακλ.

*Mega, Σάββατο 13/10 στις 02:10

«Ο Σκαθαροζούμης» (1998) σε σκηνοθεσία Τιμ Μπάρτον

Κωμωδία Φαντασίας – Η ιστορία ενός πρόσφατα πεθαμένου ζευγαριού της Μπάρμπαρα (Τζίνα Ντέιβις) και του Άνταμ Μεϊτλαντ (Άλεκ Μπαλντουιν) που σκοτώνονται σε αυτοκινητικό ατύχημα και επιστρέφουν ως φαντάσματα και στοιχειώνουν το όμορφο και ήσυχο σπίτι τους.

Λίγο καιρό μετά μια ενοχλητική οικογένεια από τη Νέα Υόρκη μετακομίζει στο σπίτι. Η οικογένεια Ντιτζ αποτελείται από τους Τσαρλς (Τζέφερεϊ Τζόουνς), τη σύζυγό του Ντέλια (Κάθριν Ο Χάρα) και την κόρη τους Λίντια (Γουϊνόνα Ράιντερ). Κάτω από την καθοδήγηση του διακοσμητή Όθο (Γκλεν Σάντιξ), οι Ντιτζ μεταμορφώνουν το σπίτι σε εκκεντρικό και πλούσιο σε μοντέρνα τέχνη οίκημα.

Τα φαντάσματα, τα οποία η Λίντια μπορεί και βλέπει, καλούν τον ενοχλητικό και πονηρό βιοεξορκιστή ονόματι Σκαθαροζούμης (Μάικλ Κήτον) από τον κάτω κόσμο ώστε να τους τρομάξει και να τους διώξει.
Οι προθέσεις όμως του Σκαθαροζούμη είναι διαφορετικές, ο οποίος προκειμένου να επιστρέψει στον κόσμο των θνητών επιβάλλει στη Λίντια να τον παντρευτεί.

Παίζουν: Άλεκ Μπόλντουϊν, Μάικλ Κίτον, Τζίνα Ντέιβις, Τζέφρι Τζόουνς, Κάθριν ο Χάρα, Γουινονα Ράιντερ, Άνι μακ Ενρο.

*Star, Σάββατο 13/10 στις 02:30

«Vice: Ο Δεύτερος στην Ιεραρχία» (2018) σε σκηνοθεσία  Άνταμ Μακ Κέι

Βιογραφικό δράμα – Η κινηματογραφική βιογραφία του αμφιλεγόμενου Αντιπροέδρου των ΗΠΑ Ντικ Τσένεϊ και ο καθοριστικός ρόλος του στην εμπόλεμη εξωτερική πολιτική της Αμερικής επί προεδρίας Τζορτζ Μπους.

Η ταινία σκιαγραφεί κωμικά και γλαφυρά πώς ένας γραφειοκράτης από την Ουάσιγκτον ανελίχθηκε αθόρυβα σε έναν από τους πιο ισχυρούς ανθρώπους στον κόσμο, σε μια περίοδο που στιγματίστηκε από την επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου και τις στρατιωτικές επιχειρήσεις των ΗΠΑ σε Ιράκ και Αφγανιστάν.

Ο Τσένεϊ αναδιαμόρφωσε την Αμερική και τον κόσμο με τρόπους που εξακολουθούν να επηρεάζουν τις εξελίξεις μέχρι και σήμερα. Από τον βραβευμένο με Όσκαρ συν-σεναριογράφο και σκηνοθέτη της ταινίας «Το Μεγάλο Σορτάρισμα».

Παίζουν: Κρίστιαν Μπέιλ, Εϊμι Ανταμς, Στιβ Καρέλ, Σαμ Ρόκγουελ, Τάιλερ Πέρι.

*Open, Σάββατο 13/10 στις 02:30

«Θανάσιμη Εξαπάτηση» (2019) σε σκηνοθεσία Ρεμπέκα ΜακΚέντρι 

Δραματική Τρόμου – Μετά το θάνατο της μητέρας της, το μόνο που μπορεί να κάνει τη Σαμάνθα να νιώσει καλύτερα είναι η σκέψη του παιδιού που περιμένει, και η ανακάλυψη ότι έχει μια γιαγιά εν ζωή, την Κολίν. Η Κολίν μπαίνει γρήγορα στη ζωή της Σαμάνθα και του συζύγου της, παρά τις αμφιβολίες του. Σύντομα όμως το σκοτεινό παρελθόν της Κολίν θα βγει στο φως και η Σαμάνθα θα πρέπει να αγωνιστεί για να σώσει τη ζωή της και την οικογένειά της.

Παίζουν: Ρόμπιν Ράικερ, Μπρουκ Νιούτον, Μάθιου Λόρενς, Τζέικομπ Γιανγκ.

*Skai, Σάββατο 13/10 στις 02:30