Με εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια και διάχυτη συγκίνηση σε κλήρο και λαό πραγματοποιήθηκε σήμερα Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2021, η ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτου Καστορίας κ. Καλλινίκου.

Η επίσημη υποδοχή έλαβε χώρα στον προαύλιο χώρο του Μητροπολιτικού Ναού, από τον Δήμαρχο Καστοριάς Γιάννη Κορεντσίδη, παρουσία του Μητροπολίτη Γρεβενών κ. Δαβίδ, τοποτηρητή της Μητροπόλεως, του Πρωτοσύγκελου της Ι.Μ. Καστορίας Αρχιμανδρίτη Νικόλαου Γιαννουσά, καθώς και πλειάδας Αρχιερέων (Ναυπάκτου, Σιατίστης, Αλεξανδροπόλεως, Φλωρίνης, Θεσσαλιώτιδος, Ν. Ιωνίας, Φθιώτιδος).

Στη συνέχεια εν πομπή κατευθύνθηκαν στον Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, όπου αναγνώστηκε η εγκύκλιος της Ιεράς Συνόδου και το Προεδρικό Διάταγμα περί εκλογής, αναγνωρίσεως και καταστάσεως του νέου Μητροπολίτη κι αμέσως μετά τελέσθηκε η ενθρόνιση.

Εκπρόσωπος της κυβέρνησης παρέστη η Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Ζέτα Μακρή. Παρόντες επίσης οι Βουλευτές ΝΔ Ζήσης Τζηκαλάγιας, ΣΥΡΙΖΑ Ολυμπία Τελιγιορίδου, ο Περιφερειάρχης Δ. Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης, η Αντιπεριφερειάρχης Δέσποινα Κοζατσάνη, οι Δήμαρχοι, Καστοριάς Γιάννης Κορεντσίδης, Άργους Ορεστικού Πάνος Κεπαπτσόγλου, Νεστορίου Χρήστος Γκοσλιόπουλος, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Δημήτρης Σαββόπουλος, ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Βασίλης Βελλίδης, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας, Φορέων και Οργανισμών της περιοχής, επιχειρηματίες, κληρικοί και πλήθος κόσμου.

Ανοίξτε την παρακάτω Photo Gallery για να δείτε τις φωτογραφίες σε υψηλότερη ανάλυση