13 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Θες να δεις κάτι για να χαλαρώσεις; Βάλε μία από τις δεκατρείς ταινίες που έχουμε να σου προτείνουμε.

«Ψυχρά και Ανάποδα» (2013) σε σκηνοθεσία Κρις Μπεκ, Τζένιφερ Λι

Animation – Η θαρραλέα και ατρόμητη πριγκίπισσα Άννα ξεκινά ένα επικό ταξίδι για να βρει την Παγωμένη Βασίλισσα, που δεν είναι άλλη από την αποξενωμένη αδελφή της Έλσα. Σκοπός της είναι να λύσει τα μάγια που ταλαιπωρούν το βασίλειο των γονιών τους. Για να τα καταφέρει, θα χρειαστεί τη βοήθεια του Κριστόφ, ενός τραχύ νεαρού, που γνωρίζει από τους κινδύνους των χιονισμένων βουνών. Δεν είναι όμως μόνο τα καιρικά φαινόμενα, που πρέπει να αντιμετωπίσουν, αλλά και τα… μαγικά φαινόμενα, που θα εμφανιστούν, για να δυσκολέψουν το ταξίδι τους. Μόνοι σύμμαχοι σε αυτή την προσπάθεια, θα είναι ο Σβεν, ο κατοικίδιος τάρανδος του Κριστόφ, αλλά και ο αισιόδοξος χιονάνθρωπος Όλαφ. Είναι όμως αυτοί αρκετοί, για να αντιμετωπίσουν το θυμό και την οργή της Παγωμένης Βασίλισσας, που έχει τη δύναμη να χειρίζεται το χιόνι και να προκαλεί τυφώνες και χιονοθύελλες, ανάλογα με τις διαθέσεις της;

Φωνές μεταγλώττισης: Νεφέλη Παπασταθοπούλου, Σία Κοσκινά, Αθανασία Αχλαδιώτου, Ειρήνη Ρουβά, Βάσια Ζαχαροπούλου, Φοίβος Ριμένας, Γιώργος Ζαχαρόπουλος, Πάνος Μουζουράκης, Δημήτρης Μάριζας, Μπάμπης Αλεξανδρόπουλος, Κώστας Δαρλάσης, Κώστας Μπακάλης, Χρήστος Συριώτης, Ηλίας Ζερβός, Μαρία Πλακίδη (Φωνές αγγλόφωνης έκδοσης: Κρίστεν Μπελ, Αϊντίνα Μένζελ, Τζόναθαν Γκροφ, Τζος Γκαντ, Σαντίνο Φοντάνα).

*Alpha, Παρασκευή 19/11, στις 21:00

«Ο Τζάστιν και οι Iππότες» (2013) σε σκηνοθεσία Μανουέλ Σισίλια 

AnimationΟ Τζάστιν θέλει να γίνει ιππότης απεγνωσμένα.
Πράγμα δύσκολο, γιατί από τη μία είναι εντελώς ακατάλληλος και από την άλλη έχει και τον πατέρα του που ως σύμβουλος της βασίλισσας θέλει να τον δει επιτυχημένο νομικό.
Αποφασισμένος να κυνηγήσει το όνειρό του, ο Τζάστιν φεύγει από το βασίλειο.

Δίπλα του, σ’ αυτή τη διαδρομή θα σταθεί η Τάλια, ένα δυναμικό και ανεξάρτητο κορίτσι, ένας παράξενος μάγος, ο Μελκιάδης, ο γόης Σερ Κλόρεξ, καθώς και τρεις καλόγεροι που θα γίνουν οι μέντορές του. Η μεγάλη πρόκληση για τον Τζάστιν δεν θα αργήσει να έρθει καθώς πριν καν ολοκληρώσει την εκπαίδευσή του θα βρεθεί αντιμέτωπος με τον πρώην βασιλιά, Σερ Εράκλιο που εκστρατεύει ενάντια στο βασίλειο με τον στρατό του.

*Open, Παρασκευή 19/11, στις 21:00

«Για Ποιον Χτυπά η Κουδούνα» (1968) σε σκηνοθεσία Ορέστης Λάσκος

Κωμωδία – Ο εργοστασιάρχης Απόστολος Λαμπιρίκος είναι πνιγμένος στα χρέη. Όλοι του ζητούν χρήματα, αλλά από κανέναν οφειλέτη δεν μπορεί να εισπράξει.

Από αυτήν τη δύσκολη θέση έρχεται να τον βγάλει ο υπάλληλός του ο Κώστας, μ’ένα τέχνασμα: ο Κώστας προτείνει στο αφεντικό του να ‘αυτοκτονήσει’. Ο Λαμπιρίκος με μια πέτρα δεμένη στο λαιμό του, παριστάνει ότι πέφτει στη θάλασσα!

Για του λόγου το αληθές μάλιστα, ο Κώστας τον βγάζει και μια φωτογραφία. Την επόμενη μέρα, η φωτογραφία είναι δημοσιευμένη σε όλες τις εφημερίδες. Η ‘αυτοκτονία’ του απελπισμένου εργοστασιάρχη γίνεται πρωτοσέλιδο.

Οι πιστωτές του παύουν να ζητούν τα χρήματά τους, οι χρεώστες πληρώνουν και οι παραγγελίες πέφτουν βροχή για να σωθεί το εργοστάσιο και η οικογένειά του. Τα πράγματα όμως δυσκολεύουν επικίνδυνα, όταν ένας από τους προμηθευτές ζητά…’την χείρα’ της χήρας του εργοστασιάρχη!

Παίζουν: Κώστας Βουτσάς, Διονύσης Παπαγιανόπουλος, Νόρα Βαλσάμη, Άννα Παϊτατζή, Περικλής Χριστοφορίδης, Μπεάτα Ασημακοπούλου, Χρήστος Δοξαράς.

*Ant1, Παρασκευή 19/11, στις 21:30

«Θανάσιμη σύγκρουση» (2010) σε σκηνοθεσία Ρόμπερτ Κούρτζμαν

Αστυνομική Δράσης Τρόμου – H ζωή του σκληροτράχηλου αστυνομικού Τόμας Άρμστρονγκ διαλύθηκε, όταν μπήκε στο στόχαστρο ενός παρανοϊκού δολοφόνου με το κωδικό όνομα «Λιοντάρι». Αρκετά χρόνια αργότερα, ο Άρμστρονγκ ζει μόνος στο Μεξικό όταν το FBI ζητάει την αρωγή του για τη σύλληψη του περιβόητου εγγκληματία ο οποίος έχει επιστρέψει στην πόλη προκαλώντας και πάλι τον τρόμο με την τοποθέτηση εκρηκτικών μηχανισμών. Για τον Άρμστρονγκ αποτελεί προσωπική βεντέτα. Δεν θέλει τίποτα περισσότερο από το να πάρει εκδίκηση. Σε μια συναρπαστική μάχη με τον χρόνο, ο Άρμστρονγκ θα πρέπει να προβλέψει τις κινήσεις του εχθρού του, προκειμένου να σώσει αθώες ζωές. Άραγε θα καταφέρει να αντιμετωπίσει τον αδίστακτο άνθρωπο που του στέρησε ότι πολυτιμότερο είχε ή θα βυθιστεί ξανά στον πόνο και την απώλεια;

Παίζουν: Σoν Πάτρικ Φλάνερι, Τζο Παντολιάνο, Αμάντα Βάις, Άντονι Χολ, Γκρέγκ Σεράνο, Κάρμεν Σεράνο.

*ΕΡΤ2, Παρασκευή 19/11, στις 22:00

«Αρπακτικά Πτηνά» (2020) σε σκηνοθεσία Κάθι Γιαν

Δράσης Περιπέτεια – Η έξαλλη ζωή της Χάρλεϊ Κουίν (Μάργκο Ρόμπι) εκτροχιάζεται ακόμα περισσότερο μετά τον ιδιαίτερα εκρηκτικό χωρισμό της από τον Τζόκερ. Για πρώτη φορά, είναι απροστάτευτη, με τον κάθε αλήτη της Γκόθαμ να την καταδιώκει.

Εντωμεταξύ, ο αρχιμαφιόζος Ρόμαν Σαϊόνις (Γιούαν ΜακΓκρέγκορ) έχει βάλει λυτούς και δεμένους για να βρει τη νεαρή πορτοφολού Κας (Έλα Τζέι Μπάσκο), που έκλεψε το πολύτιμο διαμάντι του.

Το μονοπάτι της Χάρλεϊ διασταυρώνεται με την Κυνηγό (Μέρι Ελίζαμπεθ Γουίνστεντ), την Μπλακ Κανάρι (Τζούρνι Σμόλετ-Μπελ) και τη Ρενέ Μοντόγια (Ρόζι Περέζ) και το αλλόκοτο επιτελείο δεν έχει επιλογή από το να συνεργαστεί για να εξολοθρεύσει τον Ρόμαν μέσα σε μία θεότρελη, φονική μέρα.

Παίζουν: Μάργκοτ Ρόμπι, Mαίρη Ελίζαμπεθ Γουίστεντ, Τζούρνι Σμόλετ-Μπελ, Ρόζι Περέζ, Κρις Μεσίνα, Γιούαν ΜακΓκρέγκορ, Έλα Τζέι Μπάσκο.

*Star, Παρασκευή 19/11, στις 22:15

«Το Σινικό τοίχος» (2016) σε σκηνοθεσία Γίμου Ζανγκ

Περιπέτεια φαντασίας – Στον 10ο αιώνα μ.Χ. στην Κίνα, δύο μισθοφόροι πολεμιστές, κατά τη διάρκεια της αναζήτησής τους για πυρίτιδα, φυλακίζονται στο Σινικό Τείχος. Εκεί διαπιστώνουν τον πραγματικό λόγο για τον οποίο κατασκευάστηκε ένα από τα μεγαλύτερα θαύματα του κόσμου. Υπερφυσικά τέρατα που, σύμφωνα με τον θρύλο, «ξυπνούν» κάθε 60 χρόνια, πολιορκούν το Σινικό Τείχος και από τη μια στιγμή στην άλλη, η αναζήτησή της μοίρας μετατρέπεται σε ένα ταξίδι ηρωισμού. Οι δύο μισθοφόροι ενώνονται με έναν τεράστιο στρατό επανδρωμένο με τους καλύτερους πολεμιστές της Κίνας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν αυτή τη φαινομενικά ασταμάτητη δύναμη.

Παίζουν: Ματ Ντέιμον, Πέδρο Πασκάλ, Γουίλεμ Νταφόε, Τιάν Τζινγκ, Άντι Λάου, Λου Χαν.

*Ant1, Παρασκευή 19/11, στις 23:15

«Εγκλωβισμένη» (2016) σε σκηνοθεσία Φάρεν Μπλάκμπερν

Δραματική Μυστηρίου Τρόμου – Η παιδοψυχολόγος Μαίρη, έχει χάσει πολύ πρόσφατα τον άντρα της και ζει σε μια απομονωμένη εξοχική κατοικία στη Νέα Αγγλία. Εγκλωβισμένη μέσα στο σπίτι της εξαιτίας μια δυνατής, χειμωνιάτικής καταιγίδας, θα πρέπει να βρει έναν τρόπο να σώσει ένα μικρό αγόρι προτού αυτό εξαφανιστεί για πάντα…  

Παίζουν: Ναόμι Γουότς, Ολιβερ Πλατ, Τσάρλι Χίτον, Τζέικομπ Τρεμπλέ, Ντέιβιντ Κούμπιτ.

*Star, Παρασκευή 19/11, στις 00:30

«Αγάπη σαν Ναρκωτικό» (2010) σε σκηνοθεσία Έντουαρντ Ζουΐκ

Ρομαντική – Ένας επιτήδειος πωλητής φαρμάκων ο Τζέιμι (Τζέικ Τζιλενχαλ) συναντά μια νεαρή ασθενή του Πάρκινσον, τη Μάγκι (Αν Χάθαγουεϊ) και ξεκινάει μαζί της μια περίεργη σχέση.

Η Μάγκι είναι ελεύθερο πνεύμα και παρά την ασθένειά της, δεν αφήνει τίποτε και κανέναν να την απογοητεύσει ή να την δεσμεύσει. Ο Τζέιμι από την άλλη, έχει επενδύσει στη γοητεία του για να ανελιχθεί στον ανελέητο κόσμο του πωλητή φαρμακευτικών σκευασμάτων.

Η μοιραία συνάντησή τους, αν και εντελώς διαφορετικοί άνθρωποι, θα ξεκινήσει με μία ερωτική σχέση που βασίζεται αποκλειστικά στο σεξ, αν και στην πορεία θα οδηγήσει και τους δύο σε μέρη που ποτέ δεν είχαν φανταστεί.
Όταν ο έρωτας κάνει την εμφάνισή του, τα πράγματα θα αλλάξουν.

Μήπως όμως ο Τζέιμι αγαπά την Μάγκι με την ελπίδα ότι κάποια μέρα θα βρεθεί θεραπεία;

Παίζουν: Τζέικ Τζίλενχαλ, Αν Χάθαγουεϊ, Όλιβερ Πλατ, Χανκ Αζάρια, Τζούντι Γκρίαρ.

*Open, Παρασκευή 19/11, στις 00:30

«Superbad» (2007) σε σκηνοθεσία Γκρεγκ Μοτόλα

Κωμωδία – Το σχολείο τελειώνει και σύντομα θα αρχίσουν οι τελευταίες διακοπές πριν το κολέγιο. Ο Σεθ και Έβαν είναι δύο κολλητοί φίλοι που μάλλον θα τους έλεγες “χαμένους” αφού δεν έχουν την παραμικρή επιτυχία στο αντίθετο φίλο, δεν έχουν παραστεί σε κανένα πάρτι και περνούν την ώρα τους, μαζί τον τρίτο της παρέας Φόγκελ, μην κάνοντας στην ουσία τίποτα δημιουργικό.

Όμως από το πουθενά θα προσκληθούν σε πάρτι και μάλιστα από δύο όμορφες συμμαθήτριες τους, με την υποχρέωση να βρουν ποτά, κάτι δύσκολο, αφού είναι πολύ κάτω από 21 και δεν τους το επιτρέπει ο νόμος. Όμως, το όνειρο της πρώτης τους σεξουαλικής επαφής είναι αρκετό για να δοκιμάσουν τα πάντα, ώστε να βρουν τις απαραίτητες “προμήθειες”.

Παίζουν: Τζόνα Χιλ, Μάικλ Σέρα, Μπιλ Χέιντερ, Σεθ Ρόγκεν.

*Ant1, Παρασκευή 19/11, στις 01:15

«Δηλητηριώδης Σχέση» (2019) σε σκηνοθεσία Ντάφνι Ζάνιγκα

Δραματική Μυστηρίου Ρομαντική – Η Δρ. Λόρεν Μπιρτς, ειδικός σε θέματα ευεξίας, αμέσως μετά τα εγκαίνια της νέας της κλινικής, εντελώς ξαφνικά πεθαίνει.

Η αδελφή της, η Αμάντα, δυσκολεύεται να πιστέψει πως η Λόρεν χάθηκε τόσο γρήγορα, αρνείται να δεχτεί ότι η αδερφή της πέθανε από καρδιακό πρόβλημα και αρχίζει να υποπτεύεται τον άπιστο σύζυγο της.

Αποφασισμένη να φτάσει στην αλήθεια ζητά την βοήθεια της πρώην βοηθού της Λόρεν, τη Μάγια.

Όμως οι έρευνες της αστυνομίας περιπλέκουν ακόμα περισσότερο την υπόθεση, καθώς αποκαλύπτουν πως η Λόρεν δηλητηριάστηκε με ένα σπάνιο ναρκωτικό, το οποίο προήλθε από τον ναρκομανή γιο της, τον Τσάρλι!

Και ενώ προσπαθεί να αποδεχτεί την πιθανότητα ο γιος της αδερφής της να είναι ο δολοφόνος, ο οποίος δηλητηρίασε τη μητέρα του με ένα σπάνιο ναρκωτικό, η Μάγια, η οποία συνδέεται ερωτικά με τον Τσάρλι, διευθύνει πλέον το κέντρο ευεξίας.

Άραγε η Μάγια παρέμεινε, λόγω της σχέσης της με τον Τσάρλι και του θαυμασμού που έτρεφε για την δουλειά της Δρ. Λόρενς ή από κάποια εμμονή που έκρυβε καλά τόσο καιρό;

Παίζουν: Ζανέτ Σούσα, Μπριάν Χιλ, Κίναν Τρέισι, Φίλιπ Μπόιντ, Κέιτ Γκίλιγκαν.

*Skai, Παρασκευή 19/11, στις 01:30

«Εφιάλτης μέσα στο δάσος» (2018) σε σκηνοθεσία Στίφεν Κεμπ

Δράμα – Βασισμένο σε μια τρομακτική αληθινή ιστορία, το Girl In the Bunker αφηγείται τον δεκαήμερο εφιάλτη της Ελίζαμπεθ Σοάφ και πώς τελικά ξεπέρασε την αιχμαλωσία της. Προσποιούμενος τον αστυνομικό, ο Βίνσον Φίλοου απαγάγει την 14χρονη Ελίζαμπεθ, την οδηγεί στο δάσος και την αιχμαλωτίζει σε μια υπόγεια αποθήκη.

Οι γονείς της ψάχνουν μανιωδώς να την βρουν και κινητοποιούν την αστυνομία σε μια εφιαλτική αναζήτηση. Η τραγική ειρωνεία είναι πως το κορίτσι κρατείται αιχμάλωτο.

Παίζουν: Τζούλια Λαλόντε, Μόιρα Κέλι, Χένρι Τόμας, Νιλ Νάπιερ.

*Mega, Παρασκευή 19/11, στις 02:10

«Η Κιβωτός του Νώε» (1999) σε σκηνοθεσία Τζον Ίρβιν

Δραματική Περιπέτεια – Ο Θεός προειδοποιεί τον Νώε για τον Μεγάλο Κατακλυσμό, που μέλλει να πλήξει το ανθρώπινο γένος. Έτσι, ο Νώε, μαζί με τους τρεις γιους του, Σιμ, Χαμ και Ιάφεθ, κατασκευάζουν την Κιβωτό και φιλοξενούν μέσα της, ένα ζευγάρι από κάθε είδους πλάσματα του Θεού.

Παίζουν: Γιόν Βόιτ, Μέρι Στίνμπεργκεν, Μάρεϊ Έιμπραχαμ, Τζέιμς Κόμπερν.

*Star, Παρασκευή 19/11, στις 02:15

«Άνθρωποι Σαν κι Εμάς» (2012) σε σκηνοθεσία Άλεξ Κούρτζμαν

Δράμα – Ο Σαμ (Κρις Πάιν), ένας φιλόδοξος και εργασιομανής αλλά μάλλον αποτυχημένος έμπορος, χάνει ξαφνικά τον πατέρα του, έναν διάσημο μουσικό παραγωγό. Ο θάνατός του πατέρα του δεν του στοίχισε ιδιαίτερα αφού οι σχέσεις τους ήταν πάντοτε τεταμένες, έτσι ο μόνος λόγος που επιστρέφει στο Λος Άντζελες είναι για να τακτοποιήσει τα διαδικαστικά, να συναντηθεί με την μητέρα του Λίλιαν (Μισέλ Φάιφερ) και να μάθει αν έχει κληρονομήσει κάτι από τον πατέρα του.

Η έκπληξη που τον περιμένει όμως, όταν καταλαβαίνει ότι το μόνο που του άφησε ο πατέρας του είναι μια μεγάλη συλλογή από βινύλια, είναι τεράστια και αυτό γίνεται χειρότερο όταν μαθαίνει και για μια υποχρέωση που του μετέφερε ο αποθανών. Την υποχρέωση να παραδώσει μια τσάντα γεμάτη με λεφτά σε κάποιον άγνωστο.

Πρέπει να βρει και να παραδώσει 150.000 δολάρια στην άγνωστη μέχρι σήμερα ετεροθαλή αδερφή του και στον γιο της.Η Φράνκι (Ελίζαμπεθ Μπανκς), η νέα του αδερφή, δουλεύει ως μπαργούμαν και είναι γραμμένη στους Ανώνυμους Αλκοολικούς.

Ο Σαμ αδυνατεί να συλλάβει τον τρόπο με τον οποίο θα την προσεγγίσει και θα της εξηγήσει πως έχει η κατάσταση. Θα μπορέσουν δύο άνθρωποι που συστήνονται στα 30 τους να καταπιούν την συσσωρευμένη οργή και τα συμπλέγματα μιας ολόκληρης ζωής και να γίνουν οικογένεια;
Όσο εξελίσσεται η σχέση του με τη «νέα» αδερφή του, ο Σαμ αναγκάζεται να αναθεωρήσει όσα πίστευε για την οικογένειά του και να επανεξετάσει στην πορεία τις δικές του επιλογές.

Παίζουν: Κρις Πάιν, Ελίζαμπεθ Μπανκς, Μισέλ Φάιφερ, Μάικλ Χολ Ντ’ Αντάριο, Ολίβια Γουάιλντ, Μαρκ Ντάπλα.

*Alpha, Παρασκευή 19/11, στις 02:15