Ο καιρός σήμερα Σάββατο 20 Νοεμβρίου

φωτογραφία Makis Vaskos
Λίγες νεφώσεις, πυκνότερες στα ανατολικά και νότια. Πιθανότητα ασθενών βροχών τοπικού χαρακτήρα στην Κρήτη. Βόρειοι άνεμοι έως 7 μποφόρ στο Νότιο Αιγαίο.

Πιο αναλυτικά, το Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2021 αναμένονται λίγες νεφώσεις οι οποίες θα είναι πυκνότερες στη Θράκη, στην Ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην Κρήτη. Στην Κρήτη δεν αποκλείεται να εκδηλωθούν πρόσκαιρες ασθενείς βροχές τοπικού χαρακτήρα. Τη νύχτα και νωρίς το πρωί η ορατότητα στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί, στη Δυτική Μακεδονία από -2 έως 12 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από -1 έως 15, στη Δυτική Ελλάδα από 2 έως 18 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 0 έως 16, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 2 έως 16 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 8 έως 18 και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 7 έως 16 βαθμούς, ενώ στα Δωδεκάνησα οι μέγιστες θα φτάσουν στους 19 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις που στα κεντρικά και βόρεια πελάγη δε θα ξεπερνούν τα 5 μποφόρ, ενώ στα νότια πελάγη θα φτάνουν τα 7 μποφόρ. Άνεμοι ανατολικών κυρίως διευθύνσεων με εντάσεις έως 4 μποφόρ θα πνέουν στα παράκτια τμήματα του Ιονίου, ενώ στα νησιωτικά τμήματα θα επικρατήσουν βόρειοι βορειοδυτικοί άνεμοι με εντάσεις έως 5 μποφόρ.

Ο καιρός στην Καστοριά

ΩΡΑ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΘΕΡΜΟ-
ΚΡΑΣΙΑ
ΑΝΕΜΟΣ bf ΥΓΡΑΣΙΑ
Σάββατο
20/11
11:00 Αραιές νεφώσεις Αραιές νεφώσεις 12 °C 4 Β Β 57 %
14:00 Αίθριος καιρός Αίθριος καιρός 14 °C 5 Β Β 51 %
17:00 Αίθριος καιρός Αίθριος καιρός 10 °C 4 Β Β 62 %
20:00 Αίθριος καιρός Αίθριος καιρός 9 °C 4 Β Β 68 %
23:00 Αίθριος καιρός Αίθριος καιρός 8 °C 3 Β Β 72 %
Κυριακή
21/11
02:00 Αίθριος καιρός Αίθριος καιρός 8 °C 2 ΒΑ ΒΑ 66 %
05:00 Αίθριος καιρός Αίθριος καιρός 7 °C 1 ΒΑ ΒΑ 67 %
08:00 Αίθριος καιρός Αίθριος καιρός 6 °C 1 ΒΑ ΒΑ 71 %

Ο καιρός στην υπόλοιπη χώρα

Στην Αττική περιμένουμε λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 16 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις και περιορισμένη τοπικά ορατότητα τη νύχτα και νωρίς το πρωί. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί με εντάσεις 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στην πόλη της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 5 έως 15 βαθμούς.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές τις πρωινές ώρες, ενώ βαθμιαία ο καιρός θα είναι σχεδόν αίθριος. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 07 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις τις πρωινές ώρες, ενώ βαθμιαία ο καιρός θα είναι αίθριος. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ. Στο Ιόνιο ανοιχτά βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές τις πρωινές ώρες, ενώ βαθμιαία ο καιρός θα είναι σχεδόν αίθριος. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από τα βόρεια.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στην Κρήτη, όπου θα σημειωθούν σποραδικές βροχές.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ, με εξασθένηση τις βραδινές ώρες.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές τις πρωινές ώρες, ενώ βαθμιαία ο καιρός θα είναι σχεδόν αίθριος. Στα Δωδεκάνησα λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες, με πιθανότητα σποραδικών βροχών.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ, με εξασθένηση τις βραδινές ώρες.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.