5 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Δευτέρα σήμερα και σου έχουμε επιλέξει πέντε ταινίες να απολαύσεις στην μικρή σου οθόνη.

«Vanilla Sky» (2001) σε σκηνοθεσία Κάμερον Κρόου

Ρομαντική, μυστηρίου, φαντασίας – Remake της ευρωπαϊκής ταινίας: Άνοιξε τα Μάτια (Abre los ojos) του Αλεχάντρο Ανμεναμπαρ. Ο Τομ Κρουζ είναι ο Ντέιβιντ Έιμς, νέος, επιτυχημένος, όμορφος και ματαιόδοξος εκδότης, ο οποίος απολαμβάνει τη ζωή και τις υλικές απολαβές από την οικογενειακή επιχείρηση. Η γνωριμία του με τη Σοφία (Πενέλοπε Κρουζ) θα καταλήξει σε ένα νέο έρωτα που όλα δείχνουν πως είναι αμοιβαίος. Η φίλη -ερωμένη του όμως Τζούλι (Κάμερον Ντιάζ) ζηλεύει αφόρητα αυτή τη νέα σχέση του.

Στην επόμενη συνάντησή τους, όπου αυτή οδηγεί και ο Ντέιβιντ κάθεται στη θέση του συνοδηγού, του εκφράζει πόσο ζηλεύει τη νέα παρουσία στη ζωή του και απεγνωσμένη τρακάρει εσκεμμένα το αυτοκίνητο, με αποτέλεσμα η ίδια να σκοτωθεί και ο Ντέιβιντ να επιβιώσει, αλλά πλέον είναι παραμορφωμένος για πάντα. Παρά το γεγονός ότι η Σοφία εξακολουθεί να τον αγαπά και οι γιατροί του δίνουν ελπίδες ότι μπορούν να επαναφέρουν το πρόσωπό του, περίεργα πράγματα αρχίζουν να συμβαίνουν και να του δημιουργούν ακόμη μεγαλύτερη σύγχυση στο μυαλό του.

Παίζουν: Τομ Κρουζ, Πενέλοπε Κρουζ, Κάμερον Ντίαζ, Τζέισον Λι.

*Open, Δευτέρα 22/11 στις 21:00

«Ο Πεζοναύτης» (2006) σκηνοθεσία Τζον Μπονίτο

Δράσης – Ο Τζον Τρίτον είναι πεζοναύτης του αμερικανικού στρατού που αποστρατεύεται παρά τη θέλησή του από τον πόλεμο στο Ιράκ και επιστρέφει σπίτι.  Η περιπέτεια, όμως, που τον περιμένει στην πατρίδα, είναι ακόμα πιο έντονη, αφού σύντομα η γυναίκα του πέφτει θύμα απαγωγής από μια αδίστακτη συμμορία. Τώρα, που τα πάντα βρίσκονται στην κόψη του ξυραφιού, ο Τζον πρέπει να περάσει μέσα από φλεγόμενα βενζινάδικα, ξέφρενες καταδιώξεις με αυτοκίνητα και σαδιστικά βασανιστήρια για να σώσει τη γυναίκα του…

Παίζουν: Τζον Σίνα, Κέλι Κάρλσον, Ρόμπερτ Πάτρικ, Άντονι Ρέι Πάρκερ.

*Skai, Δευτέρα 22/11 στις 21:00

«Μέχρι το Τέλος» (2018) σε σκηνοθεσία Τόμι Λι Τζόουνς

Δραματική – Στη Νεμπράσκα του 1854, και συγκεκριμένα στη θεοφοβούμενη κοινωνία μιας τυχάρπαστης συνοριακής κωμόπολης, ζει μια μοναχική παρουσία, ονόματι Μαίρη Μπι Κούντι. Οι εκπρόσωποι της εκεί εκκλησίας έχουν αναθέσει στη Μαίρη τη συνοδεία τριών παρανοϊκών γυναικών προς τα σύνορα με την ανατολή.

Στο δρόμο για τα σύνορα, η Μαίρη θα σώσει τη ζωή του Μπρίγκς, ενός μυστηριώδη παράνομου δραπέτη, ο οποίος δέχεται να τη συνοδεύσει στην αποστολή της, με αντάλλαγμα 300 δολάρια τα οποία θα χρεωθούν, αν και μόνο αν, καταφέρει να εγγυηθεί ότι θα φτάσουν όλοι στο προορισμό τους, σώοι και αβλαβείς.

Ανάμεσα σε χιονοθύελλες και απροσδόκητες, επικίνδυνες, συναντήσεις με έποικους αλλά και Ινδιάνους, οι δυο μοναχικοί μας ήρωες έρχονται τόσο κοντά, που η Μαίρη καταλήγει να κάνει πρόταση γάμου στον Μπρίγκς! Όποια κι αν είναι τελικά η απόφαση του Μπρίγκς — αν θα διαλέξει δηλαδή μια όμορφη σύζυγο ή την εργένικη ανεμελιά — η ζωή θα είναι σίγουρα διαφορετική και για τους δυο στο εξής.

Παίζουν: Τόμι Λι Τζόουνς, Μέριλ Στριπ, Χίλαρι Σουάνγκ, Γκρέις Γκάμερ, Μιράντα Ότο, Τζέιμς Σπέϊντερ.

*ΕΡΤ2, Δευτέρα 22/11 στις 21:00

«Jackie» (2016) σε σκηνοθεσία Πάμπλο Λαρέν

Βιογραφική Δραματική – Στις 22 Νοεμβρίου του 1963, κατά τη διάρκεια μιας περιοδείας στο Ντάλας, ο John F. Kennedy δολοφονείται και το ροζ ταγέρ της Jackie ποτίζεται από το αίμα του συζύγου της.

Ο κόσμος της και η πίστη της θρυμματίζονται. Παρά το τραύμα της, μια εβδομάδα μετά καλείται να αντιμετωπίσει το αδιανόητο: να παρηγορήσει τα δυο μικρά παιδιά της, να αδειάσει το σπίτι που ανακαίνισε με πολύ κόπο και να οργανώσει την κηδεία του άντρα της.

Η Jackie συνειδητοποιεί γρήγορα ότι οι επόμενες εφτά μέρες θα καθορίσουν πώς η ιστορία θα καταχωρίσει την κληρονομιά του συζύγου της, αλλά και το πώς θα μείνει η ίδια στην ιστορία.

Παίζουν:  Νάταλι Πόρτμαν, Πέτερ Σάρσγκαρντ, Γκρέτα Γκέργουικ, Μπίλι Κρούνταπ, Τζον Χερτ, Ρίτσαρντ Ε. Γκραντ.

*Alpha, Δευτέρα 22/11 στις 22:30

«Αποστολή στον Άρη» (2000) σε σκηνοθεσία Μπράιαν ΝτεΠάλμα

Επιστημονικής Φαντασίας Περιπέτεια  – Μια ομάδα αστροναυτών, μετά από ειδική εκπαίδευση δύο ετών, ξεκινά ένα φιλόδοξο ταξίδι για τον πλανήτη Άρη. Δεν θα προλάβουν όμως να πατήσουν το πόδι τους στον «κόκκινο» πλανήτη, αφού μια αναπάντεχη όσο και ανεξήγητη καταιγίδα ανατρέπει τα σχέδιά τους αφανίζοντας τούς τρεις από την ομάδα και αφήνοντας ζωντανό μόνο τον έναν.

Η ομάδα επίβλεψης από τη Γη δεν αφήνει λεπτό για χάσιμο και σύντομα δίνεται το σήμα για αποστολή βοήθειας. Η δεύτερη αποστολή, όμως, διαπιστώνει ότι εκτός από τον Λιουκ, που είναι ο μοναδικός επιζών, υπάρχει μάλλον και κάποιος άλλος – μια μυστηριώδης ύπαρξη, που προσπαθεί να εμποδίσει οποιαδήποτε επίσκεψη στον αφιλόξενο πλανήτη.

Παίζουν: Γκάρι Σινίζ, Ντον Τσιντλ, Κόνι Νίλσεν, Τζέρυ Ο΄Κόνελ, Τιμ Ρόμπινς.

*Alpha, Δευτέρα 22/11 στις 02:00