7 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Βράδυ Πέμπτης και η ώρα της ταινίας έφτασε.

«Μια Ζωή την Έχουμε» (2002) σε σκηνοθεσία Στίβεν Χέρεκ

Κομεντί Ρομαντική – Η Ατζελίνα Τζολί είναι η Λάνι Κέριγκαν, η βασική ρεπόρτερ στο πρωινό σόου That’s Seattle Life του τοπικού τηλεοπτικού σταθμού στο Σηάτλ και προσπαθεί απεγνωσμένα να μεταπηδήσει σε ένα μεγάλο δίκτυο πανεθνικής εμβέλειας.

Σχεδίασε προσεκτικά την καριέρα της, με στόχο πάντα να γίνει μια διάσημη τηλεοπτική παρουσία. Έχει την τέλεια δουλειά, το τέλειο σπίτι, την τέλεια γκαρνταρόμπα, τον τέλειο εραστή. Έχει όμως και την ατυχία να γνωρίσει έναν άστεγο προφήτη.

Όταν παίρνει συνέντευξη από τον αυτοαποκαλούμενο προφήτη, τον Τζακ (Τονι Σαλούμπ), για να μάθει αν μπορεί πραγματικά να προβλέψει ποδοσφαιρικά αποτελέσματα, ο Προφήτης Τζακ όχι μόνο προβλέπει το σκορ του αγώνα και ότι θα ρίξει χαλάζι την επόμενη μέρα, αλλά και ότι η Λάνι θα πεθάνει σε επτά ημέρες, την επόμενη Πέμπτη.

Όταν οι δύο πρώτες προφητείες του έγιναν πραγματικότητα, η Λάνι πανικοβάλλεται και συναντά ξανά τον Τζακ, ζητώντας του να κάνει άλλη μια προφητεία και έτσι να τον δοκιμάσει. Εκείνος της λέει ότι θα γίνει ένας σχετικά δυνατός σεισμός στο Σαν Φρανσίσκο στις 9:06 π.μ., που πράγματι συμβαίνει.

Τώρα η Λάνι είναι πεπεισμένη ότι πρόκειται να πεθάνει και αναγκάζεται να επανεκτιμήσει τη ζωή της.

Εσύ τι θα έκανες αν σου έλεγαν ότι σου απομένει μια εβδομάδα ζωής;

Παίζουν: Αντζελίνα Τζολί, Έντουαρντ Μπερνς, Τόνι Σαλούμπ, Στόκαρντ Τσάνινγκ.

*Open, Πέμπτη 25/11, στις 21:00

«Ο Κατάσκοπος που με Παράτησε» (2018) σε σκηνοθεσία Σουζάνα Φόγκελ

Κωμωδία – Η Audrey και η Morgan είναι δύο 30άρες κολλητές φίλες που ζουν στο Los Angeles και τελείως απρόσμενα βρίσκονται μπλεγμένες σε μία διεθνή συνομωσία όταν ο πρώην φίλος της Audrey εμφανίζεται στο διαμέρισμα τους με μία ομάδα αδίστακτων εκτελεστών να τον ακολουθεί.

Εκπλήσσοντας ακόμα και τους ίδιους τους τους εαυτούς οι δύο κοπέλες ορμούν στην δράση καταστρώνοντας ένα σχέδιο για να σώσουν τον κόσμο ενώ τις αναζητούν στην Ευρώπη διάφοροί εκτελεστές αλλά και ένας γοητευτικός αλλά ύποπτος Άγγλος πράκτορας.

Παίζουν: Μίλα Κούνι, Κέιτ ΜακΚίνον.

*Star, Πέμπτη 25/11, στις 21:00

«Ο Άγιος» (1997) σε σκηνοθεσία Φίλιπ Νόις 

Δράσης Περιπέτεια Ρομαντική – Ένα μικρό και ορφανό αγόρι μετονομάζει τον εαυτό του σε Simon Templar και μεγαλώνει για να γίνει ένας από τους διασημότερους και ικανότερους κλέφτες στον κόσμο. Και ενώ αυτός (δηλαδή ο Val Kilmer) μεταμφιέζεται συνεχώς προκειμένου να φέρει εις πέρας τις αποστολές του, η νεαρά πλην όμως λαμπρή επιστήμονας Emma Russell (την οποία υποδύεται η Elisabeth Shue) ανακαλύπτει την ψυχρή σύντηξη, χίμαιρα κάθε φυσικού που σέβεται τον εαυτό του και κάθε παρανοϊκού εγκληματία.

Ο πρώτος λείπει από την ταινία, υπάρχει ο δεύτερος, ο οποίος λαχταρά την τεχνολογία στα χέρια του για να επαναφέρει την Ρωσία στον κομμουνισμό. Ως εκ τούτου προσλαμβάνει τον Templar για να κλέψει την τεχνογνωσία. Δυστυχώς γι’ αυτόν και τον μπολσεβίκο, ο Templar ερωτεύεται την Emma.

Παίζουν: Βαλ Κίλμερ, Ελίζαμπεθ Σου, Χένρι Γκούντμαν, Άλαν Άρμστρονγκ.

*Skai Πέμπτη 25/11, στις 21:00

«Μετά τον Χωρισμό» (2017) σε σκηνοθεσία Ξαβιέ Λεγκράν

Δραματική – Μετά το διαζύγιο τους, η Μίριαμ και ο Αντουάν παίρνουν την από κοινού κηδεμονία του γιού τους Ζουλιάν, παρά την αντίθεση της Μίριαμ.

Ο Αντουάν, που δεν αντέχει τον χωρισμό με τη γυναίκα του, καταφέρνει με αυτόν τον τρόπο να παραμείνει κοντά της.

Όμηρος ενός ζηλιάρη και βίαιου πατέρα, και ανθρώπινη ασπίδα για μια κυνηγημένη μητέρα, ο Ζουλιάν φτάνει στα άκρα για να διασφαλίσει ότι δεν θα συμβεί το χειρότερο.

Παίζουν: Ντενίς Μενοσέ, Λεά Ντρουκέρ, Τομάς Γκιοριά.

*ΕΡΤ2, Πέμπτη 25/11, στις 22:00

«Πίστεψέ με» (2018) σε σκηνοθεσία Τζιμ Ντόνοβαν

Επιστρέφοντας από τη δουλειά στο σπίτι της, η 17χρονη Λίζα ΜακΒέι (Κέιτι Ντάγκλας) δέχεται επίθεση από τον κατά συρροή δολοφόνο Μπόμπι Τζο Λονγκ, ο οποίος την απαγάγει και την κακοποιεί σεξουαλικά για 26 ώρες…

Παρόλο που καταφέρνει να δραπετεύσει, χρησιμοποιώντας το τέχνασμα της αντίστροφης ψυχολογίας, τόσο η οικογένειά της όσο και η αστυνομία αρνούνται να πιστέψουν αυτά που βίωσε και τους περιγράφει η Λίζα. Μόνος σύμμαχός της και αυτός που την πιστεύει είναι ένας ντετέκτιβ (Ντέιβιντ Τζέιμς Έλιοτ), που ερευνά παρόμοια εγκλήματα.

Παίζουν: Κέιτι Ντάγκλας, Ντέιβιντ Τζέιμς Έλιοτ, Ρόσιφ Σάδερλαντ.

*Mega, Πέμπτη 25/11, στις 22:30

«Κούρσα θανάτου» (2008) σε σκηνοθεσία Πολ Άντερσον

Δράσης Φαντασίας – Στη μεταπολεμική κοινωνία ενός αόριστου μέλλοντος, σ΄ ένα σωφρονιστικό ίδρυμα, οι δεσμοφύλακες έχουν βρει έναν αποτρόπαιο τρόπο να περνάνε την ώρα τους: αναγκάζουν τους κρατούμενους να παίρνουν μέρος σε αγώνες, όπου στο τέλος, μονάχα ένας μπορεί να βγει ζωντανός. Ένας πρώην κατάδικος και δεινός οδηγός σε αγώνες ταχύτητας, που θεωρεί, πως πλέον η ζωή του έχει πάρει το δρόμο της, βρίσκεται ξαφνικά κατηγορούμενος για έναν φόνο, που ποτέ δε διέπραξε και καταλήγει στο ίδρυμα.

Εκεί, προκειμένου να επιβιώσει, πρέπει να συμμορφωθεί με τους αποτρόπαιους κανόνες της φυλακής και να παίξει κυριολεκτικά το παιχνίδι τους, με έπαθλο τη ζωή και κατ’ επέκταση την ελευθερία του. Από τη θέση του οδηγού πια, ενός θηριώδους αυτοκινήτου, οπλισμένου με πολυβόλα, ένας απελπισμένος άνθρωπος καταστρέφει τα πάντα στο πέρασμά του για να στεφθεί νικητής στο πιο απάνθρωπο άθλημα του πλανήτη.

Παίζουν: Ίαν ΜακΣέιν, Τζέισον Στέιθαμ, Νάταλι Μαρτίνεζ, Τζόαν Άλεν.

*Star, Πέμπτη 25/11, στις 23:20

«Η Μαρία της σιωπής» (1973) σε σκηνοθεσία Γιάννης Δαλιανίδης

Δραματική Ελληνική Ταινία  – Η Μαρία, μια κωφάλαλη κοπέλα, ζει απομονωμένη με τον πατέρα της. Ξεκομμένη από τον κόσμο, δέχεται πολλές φορές πειράγματά για την κατάντια της. Μια μέρα, γνωρίζει τον νεοφερμένο δάσκαλο του νησιού, που με αγάπη και κατανόηση της διδάσκει την γλώσσα των κωφαλάλων. Ένα βαθύ αίσθημα εμπιστοσύνης γεννιέται μέσα της. Την ευτυχία της αυτή όμως καταστρέφει ο απαίσιος βιασμός της από τον πλούσιο του χωριού! Καρπός αυτού του βιασμού είναι ένα υγιέστατο αγοράκι.

Η Μαρία δεν αποκαλύπτει σε κανέναν τον πατέρα του παιδιού της. Μερικοί μάλιστα πιστεύουν ότι είναι ο δάσκαλος! Κάποιο βράδυ την επισκέπτεται ο βιαστής της, μαζί με την στείρα γυναίκα του και της προτείνουν να υιοθετήσουν το παιδί. Όταν η Μαρία αρνείται, ο “πατέρας” του παιδιού προσπαθεί να της το αρπάξει με την βία. Εκείνη, έξαλλη, καταφέρνει να αποσπάσει το παιδί από τα χέρια του. Πάνω στον πανικό της όμως μήπως της κλέψουν αυτό που αγαπά περισσότερο απ’ όλα στον κόσμο, ξεκρεμάει από τον τοίχο την καραμπίνα του πατέρα της, που έχει πεθάνει εδώ και λίγο καιρό, και τον σκοτώνει.

Παίζουν: Αλίκη Βουγιουκλάκη, Αλέκος Αλεξανδράκης, Παντελής Ζερβός, Σπύρος Καλογήρου, Λαυρέντης Διανέλλος, Καίτη Λαμπροπούλου, Σπύρος Κωσταντόπουλος.

*Mega, Πέμπτη 25/11, στις 00:30