Πώς να απολαύσετε τα μήλα σας ψητά

Μπορεί το «ένα μήλο την ημέρα» να είναι άκρως ωφέλιμο, αλλά εύκολα μπορούμε να βαρεθούμε κάτι που τρώμε με τον ίδιο τρόπο καθημερινά. Γιατί, λοιπόν να μην διαφοροποιηθούμε; Δείτε πώς!

Μπαίνουμε σε χειμερινή διάθεση και επιλέγουμε ένα διαφορετικό γλυκό, που εκτός του ότι είναι απολαυστικό, μας κάνει και καλό. Ο λόγος για τα ψητά μήλα, τα οποία φτάχνονται πολύ εύκολα, με πολλούς τρόπους και μας δίνουν την ευκαιρία να τα απολαύσουμε με τη φλούδα, που είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και διατροφική αξία.

psita-mila

Πώς να τα ψήσετε, λοιπόν; Kόψτε μερικές φέτες μήλου (με τη φλούδα) στη λαδόκολλα, βάλτε τες στο φούρνο στους 150 βαθμούς και περιμένετε μέχρι να πάρουν χρώμα. Στη συνέχεια προσθέστε τους λίγο μέλι και κανέλα, ένα μείγμα που κάνει καλό από το κρυολόγημα μέχρι την καρδιά, και φάτε το σαν επιδόρπιο.

Εναλλακτικά, μπορείτε να κάνετε τα μήλα σας… γεμιστά, αδειάζοντας το εσωτερικό τους (μην το πετάξετε, φάτε το!) και γεμίζοντάς τα με ξηρούς καρπούς, γκρανόλα, αποξηραμένα φρούτα ή ό,τι άλλο σας αρέσει. Ψήστε τα και πάλι στον φούρνο, περιχύστε με μέλι και κανέλα και απολαύστε το πιο χειμερινό και υγιεινό γλυκό!