14 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Γεμάτο το τηλεοπτικό πρόγραμμα με ταινίες για κάθε γούστο και διάθεση:

«Ο Ευεργέτης» (2015) σκηνοθεσία Άντριου Φ. Ρέντσι

Δράμα – Ο Ρίτσαρντ Γκίρ, στον ρόλο του Φράνι, ενός ανοιχτοχέρη ευεργέτη από τη Φιλαδέλφεια, που προσπαθεί να απαλύνει τις ενοχές του για μία κρίσιμη στιγμή της ζωής του. Θεωρεί τον εαυτό του υπεύθυνο για τον χαμό της καλυτερής του φίλης και του άντρα της και αρχίζει να εμπλέκεται στη ζωή της Ολίβια (Ντακότα Φάνινγκ), της κόρη τους.

Η Ολίβια είναι πια παντρεμένη με ένα νεαρό γιατρό τον Λιούκ και περιμένει το πρώτο του παιδί. Ο λόγος της καλοσύνης του Φράνι, είναι η ενοχή, μια κι αισθάνεται υπεύθυνος για τον θάνατο των δύο φίλων του σε αυτοκινητιστικό. Αρχικά, προσλαμβάνει τον Λιουκ στο νοσοκομείο του και πετυχαίνει με τον καιρό να κερδίσει την εμπιστοσύνη τους.

Η αλήθεια, όμως, είναι ότι ίσως αυτός να τους έχει μεγαλύτερη ανάγκη από ό,τι τον έχουν αυτοί. Και όσο εκείνος τους χαρίζει τα πάντα, σαν ένας κουλ θείος, αρχίζει σιγά σιγά να αναθρώσκει από τα ενδότερα της ψυχής του και το δεύτερό του πρόσωπο, πίσω από τα χαμόγελα και τις ευεργεσίες.

Παίζουν: Τέο Τζέιμς, Ρίτσαρντ Γκιρ, Ντακότα Φάνινγκ, Κλάρκ Πίτερς, Τσέριλ Χάινς.

*Open, Κυριακή 28/11, στις 21:00

«Ο Κατεργάρης» (1971) σκηνοθεσία Γιάννης Δαλιανίδης

Ελληνική Ταινία Κωμωδία – Μετά από πολλές προσπάθειες, η Εύα πείθει τον Χρόνη, τον μεγαλύτερο αδελφό της, να της επιτρέψει να οργανώσει ένα πάρτι σπίτι τους και καλεί σε αυτό τον Αιμίλιο, τον ερωτευμένο μαζί της γιο του συντηρητικού προέδρου της εταιρίας, όπου εργάζεται ο Χρόνης. Αλλά και ο Πλούταρχος, ο στενόμυαλος θείος του Χρόνη και καθηγητής της θεολογίας, πείθεται να επιτρέψει στην κόρη του να δώσει κι αυτή ένα πάρτι σπίτι τους.

Την επομένη, η συμπεριφορά του πατέρα του Αιμίλιου δίνει στον Χρόνη την εντύπωση ότι επίκειται η απόλυσή του, αλλά εκείνος θέλει να του ανακοινώσει ότι τον κάνει διευθυντή της εταιρίας και ότι επιτρέπει στον Αιμίλιο να παντρευτεί την Εύα. Από τη νέα του θέση, ο μυαλωμένος Χρόνης αυξάνει τα κέρδη της εταιρίας, εδραιώνει τη θέση του πεθερού του σ αυτήν και πείθει τον θείο του, που δεν θέλει να επιτρέψει στην κόρη του να παντρευτεί τον δικηγόρο που αγαπά, να δώσει τη συγκατάθεσή του για τον γάμο…

Παίζουν: Χρόνης Εξαρχάκος, Νόρα Βαλσάμη, Γιάννης Μιχαλόπουλος, Σπύρος Καλογήρου, Κατερίνα Γιουλάκη, Καίτη Ιμπροχώρη

*Alpha, Κυριακή 28/11, στις 21:30

«Τζέισον Μπόρν» (2016) σκηνοθεσία Πολ Γκρίνγκρας

Δράσης – Η Νίκι Πάρσονς εμφανίζεται ξαφνικά στη ζωή του Τζέισον Μπορν, έχοντας στα χέρια της ένα στικάκι με πληροφορίες σχετικά με σκοτεινές επιχειρήσεις της CIA. Η συνάντησή τους στη φλεγόμενη από κινητοποιήσεις Αθήνα θα πάρει απροσδόκητη τροπή, με τον πρώην πράκτορα να ταξιδεύει σε Βερολίνο, Λονδίνο και, τέλος, στην πατρίδα του για να αναμετρηθεί με το παρελθόν αλλά και να σταματήσει το μυστικό πρόγραμμα της CIA, που θέλει να ελέγξει τον κυβερνοχώρο.

Παίζουν: Ματ Ντέιμον, Τόμι Λι Τζόουνς, Αλίσια Βικάντερ, Τζούλια Στάιλς.

*Ant1, Κυριακή 28/11, στις 21:45

«Πολιορκία στην οδό Λίπερτη» (2019) σκηνοθεσία  Σταύρος Παμπαλλής

Ελληνική ταινία – Η οικονομική κρίση τους στέρησε τα πάντα εκτός από το σπίτι τους, που βρίσκεται δίπλα στην Πράσινη Γραμμή της Λευκωσίας. Σήμερα κινδυνεύει και αυτό. Αυτήν τη φορά όμως είναι διατεθειμένοι να παλέψουν, σαν μία οικογένεια που δεν έχει τίποτα να χάσει.

Παίζουν: Δάφνη Αλεξάντερ, Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, Νιόβη Χαραλάμπους, Ακύλλας Καραζήσης.

*ΕΡΤ2, Κυριακή 28/11, στις 22:00

«Εφτάψυχη Σχέση» (2018) σκηνοθεσία Σούζαν Γκορντασεκαν

Δραματική – Πρόκειται για δύο ξένους που συναντώνται: η Mina, μια ιρανική γυναίκα που δεν είχε επιλέξει κανέναν για σύζυγό της από τις προτάσεις των γονέων της και o Kian, ένας Ιρανός χειρουργός, που μεγάλωσε στη Γερμανία και είναι απελπισμένος να βρει μια σύζυγο για να ολοκληρώσει τη ζωή του. Μια τέτοια συνάντηση οδηγησε σε ερωτική σχέση και στην συνέχεια σε γάμο. Μια ένωση που γίνεται δυσλειτουργική, έως ότου οι σύντροφοι αρχίσουν να διώχνουν τις φορτισμένες προσδοκίες τους ο ένας από τον άλλον, καθώς και εκείνες του κοινωνικού τους περιβάλλοντος.

Παίζουν:  Πέγκαν Φεριντόνι, Χάντι Κχαντζανπουρ, Χενρικε Φον Κουικ.

*ΕΡΤ3, Κυριακή 28/11, στις 22:00

«Το Ερωτικό Αντικείμενο του Εγκλήματος» (1989) σκηνοθεσία Χάρολντ Μπέκερ

Αστυνομικό Δράμα – Ο ντετέκτιβ ανθρωποκτονιών Φρανκ Κέλερ (Αλ Πατσίνο) βρίσκεται σε κρίση μέσης ηλικίας, έχει ήδη συμπληρώσει 20 χρόνια υπηρεσίας στο σώμα, αλλά αρνείται να συνταξιοδοτηθεί αφού ο γάμος του έχει διαλυθεί. Η νέα υπόθεση που διερευνά αφορά έναν κατά συρροή δολοφόνο, ο οποίος παγιδεύει τα θύματά του από τις στήλες των εφημερίδων για «μοναχικές καρδιές».

Και ενώ προσπαθεί να τον παγιδεύσει ακολουθώντας τα βήματα του και την ίδια διαδικασία, ο Φρανκ θα βρεθεί σε μία ερωτική σχέση με την βασική ύποπτο της υπόθεσης, την Έλεν Κρούγκερ.

*Μακεδονία, Κυριακή 28/11, στις 23:00

«Σε 60 Δευτερόλεπτα» (2000) σκηνοθεσία Ντομινίκ Σένα

Αστυνομική Δράσης  – Ο Ράνταλ Ρέινς, γνωστός στον χώρο του υποκόσμου και ως Μέμφις, αποφασίζει να αποσυρθεί από τα παράνομα κυκλώματα που ήταν μπλεγμένος ως τώρα. Σύντομα όμως αναγκάζεται να επιστρέψει στα πράγματα, για να βοηθήσει αυτή τη φορά τον αδελφό του, που βρίσκεται όμηρος στα χέρια μιας συμμορίας. Αν δεν προλάβει να κλέψει 50 συλλεκτικά αυτοκίνητα μέσα σε μια νύχτα για τη σπείρα διακίνησης κλεμμένων αυτοκινήτων που τον κρατά όμηρο, κινδυνεύει να μη δει τον αδελφό του ζωντανό ποτέ ξανά…

Παίζουν: Νίκολας Κέιτζ, Αντζελίνα Τζολί, Ρόμπερτ Ντιβάλ, Ντελρόι Λίντο, Τζιοβάνι Ρίμπισι, Σκοτ Κάαν, Τίμοθι Όλιφαντ.

*Alpha, Κυριακή 28/11, στις 23:30

«Ρεβάνς» (1983) σκηνοθεσία Νίκος Βεργίτσης

Ερωτικό-ψυχολογικό δράμα – Ένας τριαντάρης με εμμονή στις κινηματογραφικές ταινίες, ο Γιάννης, αποφασίζει να ξεφύγει από την καθημερινότητά του και αρχίζει μια ερωτική σχέση με την Εύα, την κοπέλα του αδελφικού του φίλου, Γιώργου. Η σχέση τους διακόπτεται σύντομα. Όταν ξαναβρίσκονται, δημιουργείται ένα ερωτικό τρίγωνο. Ο Γιάννης, σύντομα θα πρέπει να αντιμετωπίσει τις εσωτερικές του ανησυχίες και τις συγκρούσεις που τού δημιουργεί η σύνθετη αυτή σχέση, καθώς και τα κοινωνικά ταμπού.

Η αδυναμία να διεκδικήσει τη ζωή του και η εμμονή του για τις κινηματογραφικές ταινίες, είναι εκείνα κυρίως που θα στριμώξουν τον Γιάννη, όταν οι τρεις ήρωες σκεφτούν σοβαρά τη συγκατοίκηση. Ο Νίκος Βεργίτσης εγκλωβίζει στο καλοκαιρινό αστικό τοπίο της δεκαετίας του 80 το παρορμητικό ερωτικό παιχνίδι τριών νέων σε κρίση ταυτότητας, οι οποίοι πασχίζουν να σηκώσουν το βάρος των αμφιθυμικών συναισθημάτων τους.

Παίζουν: Παίζουν: Αντώνης Καφετζόπουλος, Γιώτα Φέστα, Πάνος Ηλιόπουλος, Δημήτρης Πουλικάκος, Γιώργος Μοσχίδης, Άντζελα Μπρούσκου, Θάλεια Ασλανίδου, Ήρα Παπαμιχαήλ, Άρης Μαραγκόπουλος, Δημήτρης Γιαννακόπουλος, Ελένη Ράντου, Φοίβος Κωνσταντινίδης, Εύα Βλαχάκου, Ραλλού Κούνδουρου, Γιώργος Πράφτσας, Βάσω Δημητρίου, Ηρώ Λάσκαρη.

*ΕΡΤ2, Κυριακή 28/11, στις 00:00

«Ο Αμερικανός» (2010) σκηνοθεσία Αντόν Κορμπέιν

Δράσης – Ο Τζακ είναι ένας επιδέξιος δολοφόνος.

Όταν μια αποστολή δολοφονίας πηγαίνει στραβά, υπόσχεται ότι η επόμενη αποστολή του θα είναι η τελευταία.

Σύντομα βρίσκεται στην Ιταλία, όπου κάθε γωνιά κρύβει για αυτόν μια παγίδα και κάθε άγνωστος στο δρόμο έναν πιθανό εχθρό.

Ο Τζακ έρχεται αντιμέτωπος με πολλές επικίνδυνες καταστάσεις, ερωτικά αντικείμενα του πόθου και μυστηριώδεις συνωμοσίες, σε μια ταινία, που αναμιγνύει την ίντριγκα και το σασπένς με το ρομάντζο και τα ηθικά διλήμματα.

Παίζουν: Τζορτζ Κλούνεϊ, Μπρους Άλτμαν, Θέκλα Ρόιτεν, Βιολάντε Πλασίντο, Πάολο Μπονατσέλι.

*Ant1, Κυριακή 28/11, στις 00:15

«Ο Κυνηγός» (1987) σκηνοθεσία Τζον Μ.Τίρναν

Περιπέτεια επιστημονικής φαντασίας – Βαθιά μέσα στη ζούγκλα της Λατινικής Αμερικής μια ομάδα επίλεκτων Κομάντος κινδυνεύει από ένα μυστηριώδες πλάσμα που βλέπει την θερμική ενέργεια του σώματος και αντιλαμβάνεται την ένταση του φόβου! Είναι ο Κυνηγός που σκοτώνει από ευχαρίστηση και δεν φοβάται κανέναν και τίποτα. Όλοι θα βρεθούν απέναντι στον αιμοσταγή Κυνηγό και θα πρέπει να αντιμετωπίσουν τη μεγαλύτερη πρόκληση της ζωής τους: να παραμείνουν ζωντανοί!

Παίζουν: Άρνολντ Σβαρτζενέγκερ, Καρλ Ουίδερς, Μπιλ Ντιουκ, Τζέσι Βεντούρα.

*Skai, Κυριακή 28/11, στις 00:30

«4 Μαύρα Κουστούμια» (2010) σκηνοθεσία Ρένος Χαραλαμπίδης

Ελληνική κωμωδία – Τέσσερις χρεοκοπημένοι νεκροθάφτες οργανώνουν την αρπαχτή, που θα τους δώσει την ευκαιρία να αλλάξουν τη ζωή τους εγκαταλείποντας το επάγγελμα – που αρχικά ξεκίνησαν σαν προσωρινή βιοποριστική λύση, αλλά έμειναν σε αυτό μία ζωή. Πραγματοποιούν, με την υπόσχεση μεγάλης αμοιβής, την τελευταία επιθυμία αποθανόντα Έλληνα της αλλοδαπής, που είναι να τον πάνε για ταφή από την Αθήνα σε κάποιο χωριό της Βοιωτίας, με τα πόδια. Αυτή η παράξενη τελευταία επιθυμία, θα οδηγήσει σε μια οδύσσεια, που θα μετατραπεί σε ένα απροσδόκητο ταξίδι αυτογνωσίας.

Παίζουν: Ρένος Χαραλαμπίδης, Γιάννης Ζουγανέλης, Τάκης Σπυριδάκης, Άλκης Παναγιωτίδης, Δημήτρης Πουλικάκος, Δημήτρης Βερύκιος, Νίκος Κατής, Αναστάσιος Βασιλείου.

*Star, Κυριακή 28/11, στις 01:45

«Παγιδευμένη Ψυχή: Κεφάλαιο 3» (2015) σκηνοθεσία Λι Γουάνελ

Μυστηρίου Τρόμου – Η Ελίζ Ρένιερ είναι ένα χαρισματικό μέντιουμ, που συμφωνεί απρόθυμα να χρησιμοποιήσει την ικανότητα της να επικοινωνεί με τους νεκρούς για να βοηθήσει μια έφηβη που έχει γίνει στόχος μιας επικίνδυνης δαιμονικής οντότητας.

Η έφηβη αναζητά στην πραγματικότητα το πνεύμα της πεθαμένης μητέρας της και ο πατέρας της προσπαθεί με κάθε τρόπο να την προστατεύσει και να αποτρέψει κάθε κακό. Θα καταφέρει η Ελίζ να τη βοηθήσει; Το σίγουρο είναι ότι όσα ακολουθήσουν ξεπερνούν και την πιο αρρωστημένη φαντασία.

Το πρικουελ των δύο προηγούμενων ταινιών, με σκηνοθέτη τον Λι Γουάνελ, σεναριογράφο των δύο πρώτων «Insidious» αλλά και των τριών πρώτων «Saw» είναι γεμάτο εκπλήξεις!

Παίζουν: Ντέρμοτ Μαλρόνεϊ, Λιν Σάγιε, Στέφανι Σκοτ, Χέιλι Κιγιόκο, Άνγκους Σάμσον.

Mega, Κυριακή 28/11, στις 02:10

«Και Μόνο την Αλήθεια» (2008) σκηνοθεσία Ροντ Λιούρι

Δραματική Μυστηρίου – Η Ρέιτσελ Άρμστρονγκ (Κέιτ Μπέκινσεϊλ) είναι μια νεαρή ρεπόρτερ που εργάζεται σε μεγάλη ημερήσια εφημερίδα της Ουάσιγκτον.

Με ένα εκρηκτικό άρθρο, η Ρέιτσελ αποκαλύπτει την ταυτότητα μιας μυστικής πράκτορα της CIA που ακούει στο όνομα Έρικα Βαν Τόρεν. Αμέσως μετά τη δημοσίευση του άρθρου, η κυβέρνηση απαιτεί να μάθει την ταυτότητα της πηγής της Ρέιτσελ, όμως η τολμηρή δημοσιογράφος, με την υποστήριξη του άντρα της, της αρχισυντάκτριάς της και του δικηγόρου της εφημερίδας, αντιστέκεται στις πιέσεις του χαρισματικού και φιλόδοξου ειδικού εισαγγελέα Πέιτον Ντιμπουά.

Η υπόθεση φτάνει στα δικαστήρια και η επίμονη άρνηση της Ρέιτσελ να αποκαλύψει την πηγή της, την οδηγεί στη φυλακή. Ενώ παρακολουθούμε από κοντά τις δύσκολες στιγμές που περνάει η δημοσιογράφος στη φυλακή, παράλληλα με τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του δικηγόρου της, Άλμπερτ Μπέρνσαϊντ, το ερώτημα παραμένει: ποια είναι η πηγή της και γιατί η Ρέιτσελ θυσιάζει τόσο πολλά για να την προστατεύσει; 

Παίζουν: Κέιτ Μπέκινσεϊλ, Ματ Ντίλον, Άλαν Άλντα, Άντζελα Μπάσετ, Βέρα Φαρμίγκα, Ντέιβιντ Σουίμερ.

*Open, Κυριακή 28/11, στις 02:15

«Ελεγεία Ενός Έρωτα» (2008) σκηνοθεσία Ιζαμπέλ Κοϊξέ

Δράμα, ρομαντική – Ο καθηγητής πανεπιστημίου Ντέιβιντ Κεπές είναι ένας παθιασμένος 60χρονος κριτικός τέχνης με χόμπι τις νεαρές φοιτήτριες. Είναι διαζευγμένος χρόνια και απομακρυσμένος από το μοναχογιό του. Δεν έχει δημιουργήσει ποτέ μια βαθιά σχέση με κάποιον, παρά μόνο με τον καλύτερό του φίλο, τον Τζορτζ. Όταν μια πανέμορφη πνευματώδης Αμερικανο-Κουβανέζα, η Κονσουέλα, εμφανίζεται στην τάξη του, εκείνος τη βλέπει σαν άλλη μια κατάκτηση. Αυτό που δεν περιμένει είναι πως η γνωριμία αυτή θα γυρίσει τον κόσμο του ανάποδα και θα βιώσει συναισθήματα, την ύπαρξη των οποίων αγνοούσε.

Παίζουν: Μπεν Κίνγκσλεϊ, Πενέλοπε Κρουζ, Ντένις Χόπερ, Πατρίσια Κλάρκσον.

*Skai, Σάββατο 28/11στις 02:40