6 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Τρίτη σήμερα και σου έχουμε επιλέξει ‘εξι ταινίες να απολαύσεις στην μικρή σου οθόνη.

«Ρόμποκοπ 3» (1993) σε σκηνοθεσία Φρεντ Ντέκερ

Φαντασίας – Ο μοναδικός αστυνόμος -ρομπότ παίρνει το μέρος των αδικημένων πολιτών σε μια διεφθαρμένη κοινωνία του μέλλοντος επιβάλλοντας την τάξη με τον δικό του μοναδικό τρόπο όταν μια εταιρεία σχεδιάζει να εκκενώσει μία από τις καλύτερες περιοχές της πόλης και να κτίσει έναν γυάλινο πύργο. Για να πετύχουν τον σκοπό τους τα αφεντικά της εταιρείας δε διστάζουν να δολοφονήσουν τους κατοίκους που αντιστέκονται στα σχέδια τους. Μοναδική ελπίδα, ο Ρόμποκοπ…Ο Ρομποκόπ θα είναι ο μόνος που θα βοηθήσει τους κατοίκους στον αγώνα τους εναντίον της κτηματομεσιτικής εταιρίας που θέλει να τους διώξει από τα σπίτια τους.

Παίζουν: Ρόμπερτ Μπερκ, Νάνσι Άλεν, Ριπ Τορν.

*Open, Τρίτη 30/11 στις 21:00

«Ο Θεός Αγαπάει το Χαβιάρι» (2012) σε σκηνοθεσία Γιάννης Σμαραγδής

Βιογραφική Περιπέτεια – Η ιστορία του Έλληνα ναυσιπλόου κι ευεργέτη της Ελλάδας και της Ρωσίας, Ιωάννη Βαρβάκη είναι ένα επικό παραμύθι που ξεκινάει από τα φτωχικά Ψαρά πριν την επανάσταση των Ελλήνων κατά των Τούρκων, φτάνει μέχρι την αυλή της Αικατερίνης της Μεγάλης και τις ρωσικές στέπες και καταλήγει στην επαναστατημένη Ελλάδα του 1821.

Κουρσάροι στο Αιγαίο,  πολιτικά παιχνίδια στην αυλή της τσαρίνας της Ρωσίας, η ανακάλυψη κι εκμετάλλευση του χαβιαριού από τον αυτοδημιούργητο Έλληνα Ιωάννη Βαρβάκη, πολύπλοκες συνομωσίες των μεγάλων δυνάμεων της εποχής στην πλάτη των Ελλήνων, έρωτες, φιλίες, προδοσίες και οικογενειακά δράματα συνθέτουν τη μυθιστορηματική ζωή αυτού του παράξενου και ταυτόχρονα τόσο εμβληματικού κι ελκυστικού Έλληνα.

Παίζουν: Σεμπάστιαν Κοχ, Κατρίν Ντενέβ, Τζον Κλιζ, Εβγκένι Στίχκιν, Χουάν Ντιέγκο Μπότο, Όλγκα Σουτούλοβα, Λάκης Λαζόπουλος, Μαρίσσα Τριανταφυλλίδου, Άκης Σακελαρίου, Χριστόφορος Παπακαλιάτης.

*Skai, Τρίτη 30/11 στις 21:00

«Γλυκιά Απόδραση» (2015) σε σκηνοθεσία Μπρούνο Πονταλίντες

Δραματική Κομεντί – Ο πενηντάρης Michel είναι γραφίστας και παθιασμένος με τα αεροπλάνα. Είναι όλη μέρα κολλημένος μπροστά από έναν υπολογιστή ενώ στην πραγματικότητα θα ήθελε να ταξιδεύει αλλού. Μια μέρα κατά τη διάρκεια μια αναζήτησης στο ίντερνετ βρίσκει τυχαία φωτογραφίες με καγιάκ.

Μαγεύεται αμέσως, καθώς μοιάζουν με άτρακτο αεροπλάνου, και αποφασίζει να αγοράσει ένα συναρμολογούμενο καγιάκ. Περνάει ώρες ολόκληρες με το σκελετό του καγιάκ, το οποίο όμως δεν αποφασίζει να ρίξει στο νερό.

Μέχρι την στιγμή που η σύζυγος του θα τον ανακαλύψει και τον παροτρύνει να ξεκινήσει το ταξίδι του.

Παίζουν: Μπρούνο Πονταλίντες, Σαντρίν Κιμπερλέν, Ανιές Ζαουί, Βιμάλα Πονς, Ντένις Ποταλιν.

*ΕΡΤ2, Τρίτη 30/11 στις 22:00

«Βίαιη δικαιοσύνη» (2016) σε σκηνοθεσία Ζαν – Φρανσουά Ρισέτ

Δράσης – H 17χρονη Lydia (Erin Moriarty) είναι ο στόχος ενός ανελέητου ανθρωποκυνηγητού.

Ο φίλος της είναι έμπορος ναρκωτικών και την έχει παιδέψει σε μια πλεκτάνη εξαιτίας της οποίας ένα καρτέλ ναρκωτικών την αναζητά παντού γιατί θεωρεί ότι έχει κλέψει χρήματα.

Ο μοναδικός της σύμμαχος είναι ο πατέρας της (Mel Gibson).

Ο ίδιος έχει μπλεξίματα με τον νόμο, έχει υπάρξει κατάδικος, μα πάνω απ΄όλα είναι αποφασισμένος να προστατεύσει την κόρη του.

Έστω και για πρώτη φορά στη ζωή του, σκοπεύει να κάνει το σωστό.

Παίζουν: Μελ Γκίμπσον, Εριν Μοριάρτι, Ντιέγκο Λούνα, Μάικλ Παρκς, Γουίλιαμ Μέισι.

*Alpha, Τρίτη 30/11 στις 22:30

«Ο Άνθρωπος του Νοέμβρη» (2014) σε σκηνοθεσία Ρότζερ Ντόναλντσον

Αστυνομική – Ο Πίτερ Ντέβερο, πρώην πράκτορας της CIA, καλείται να μπει ξανά στο παιχνίδι της διεθνούς κατασκοπίας, όταν μια προσωπική ιστορία από το παρελθόν αρχίζει τώρα να σκαρφαλώνει στην επικαιρότητα.

Με το κωδικό όνομα «The November Man», η αποστολή του είναι να προστατεύσει την πολύτιμη μάρτυρα Άλις Φουρνιέ, η οποία αποτελεί πρόσωπο-κλειδί πίσω από μια συνωμοσία που τα πλοκάμια της φτάνουν πολλά χρόνια πίσω. Σύντομα, όμως, θα διαπιστώσει ότι αυτή η αποστολή είναι στο στόχαστρο ενός άλλου συναδέλφου της CIA.

Οι υποψίες για την ύπαρξη «διπλού πράκτορα» μέσα στην υπηρεσία, τώρα αρχίζουν να παίρνουν σάρκα και οστά, την ίδια στιγμή που το άγριο κυνήγι γάτας και ποντικού κορυφώνεται με απρόβλεπτες συνέπειες για την παγκόσμια πολιτική ισορροπία.

Παίζουν: Πιρς Μπρόσναν, Λιουκ Μπρέισι, Olga Kurylenko, Ελίζα Τέιλορ, Γουίλ Πάτον.

*Open, Τρίτη 30/11 στις 01:15

«Συνέντευξη με έναν Βρυκόλακα» (1994) σε σκηνοθεσία Νηλ Τζόρνταν

Τρόμου Φαντασίας – Ισπανική Λουιζιάνα 1791.
Ο Λούις ντε Πουά ντου Λακ (Μπραντ Πιτ), ιδιοκτήτης φυτείας στη Νέα Ορλεάνη, έχει χάσει την όρεξή του για τη ζωή από τότε που πέθανε η σύζυγός του που ήταν έγκυος στο παιδί του. Η γνωριμία του με τον Λεστάτ (Τομ Κρουζ) θα καθορίσει τη μοίρα του. Διότι ο Λεστάτ, που είναι βρικόλακας, του προσφέρει την ευκαιρία να γίνει ένα πλάσμα της νύχτας, να γίνει και ο ίδιος βρικόλακας, δηλαδή αθάνατος νεκρός ανάμεσα στους ζωντανούς, με υπερφυσικές ικανότητες και… ακόρεστη δίψα για αίμα!

Ο Λούις δέχεται, όμως με το πέρασμα του χρόνου, συνειδητοποιεί πως τελικά δεν είναι ικανοποιημένος από τον καινούριο τρόπο ζωής του, αρνούμενος να πίνει ανθρώπινο αίμα…

Ο Λούις αισθάνεται ενοχές για τη φύση του. Δεν διαθέτει την κυνικότητα και την υπεροψία του Λεστάτ και γι’ αυτό έχει μετανιώσει για την επιλογή του να γίνει βρικόλακας.

Η εξομολόγηση των πιο μύχιων σκέψεών του στον ρεπόρτερ Μαλόϊ (Κρίστιαν Σλέϊτερ) αποπνέει μια αδιεξοδική μοναξιά, αφού είναι δέσμιος μιας μοίρας, που μόνο πίκρα πια του προσφέρει.

Παίζουν: Τομ Κρουζ, Μπραντ Πιτ, Αντόνιο Μπαντέρας, Στίβεν Ρία, Κρίστιαν Σλέιτερ, Κίρστεν Ντανστ.

*Star, Τρίτη 30/11 στις 02:30