Σειρά επαφών πραγματοποίησε η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Καστοριάς

Σειρά επαφών πραγματοποίησε αντιπροσωπεία του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Καστοριάς το διήμερο 28 και 29 Νοεμβρίου 2021.

Ειδικότερα, με αφορμή τις πρόσφατες εξαγγελίες του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη για χορήγηση νέων επιδομάτων «covid» ενόψει των επικείμενων εορτών από τα οποία εξαιρεί ξανά τους Έλληνες Αστυνομικούς, το Σωματείο μας πραγματοποίησε συνάντηση την 28-11-2021 με τον Βουλευτή Ν.Δ Καστοριάς κ. Ζήση Τζηκαλάγια.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης εκθέσαμε στον κύριο Βουλευτή τους έντονους προβληματισμούς και την αγανάκτηση των συναδέλφων μας για αυτή την άδικη και άνιση επιδοματική μεταχείριση της κυβέρνησης απέναντί μας. Αναφέραμε δε ότι εδώ και 20 μήνες αναμένουμε από τον Πρωθυπουργό της Χώρας, να κάνει πράξη τις προσωπικές του δεσμεύσεις, ενώ παράλληλα του ζητήσαμε εγγράφως να πάρει θέση επί του συγκεκριμένου ζητήματος προκειμένου να λάβουν γνώση όλοι οι συνάδελφοι μας. Ο κύριος Βουλευτής ανέφερε ότι μέσα σε μία οργανωμένη κοινωνία θα ήταν καλό να υπάρχει ισορροπημένη πολιτική. Αφού εξήρε την προσφορά και το έργο των Αστυνομικών εξέφρασε την πεποίθηση ότι το δίκαιο αίτημά μας θα επανεξεταστεί από την κυβέρνηση η οποία είναι αρμόδια να καθορίσει και το χρονικό πλαίσιο χορήγησης του σχετικού επιδόματος.

Την ίδια ημέρα και για τον ίδιο λόγο αντιπροσωπεία του Σωματείου μας επισκέφτηκε την επικεφαλής του γραφείου Μακεδονίας του Πρωθυπουργού κα. Αντωνίου Μαρία. Αφού της εκθέσαμε λεπτομερώς τα ως άνω, μας ανέφερε ότι το αίτημα μας είναι καθ΄ όλα δίκαιο αλλά οι αποφάσεις λαμβάνονται στα πλαίσια των δημοσιονομικών δυνατοτήτων. Επιπροσθέτως αναφέραμε στην κυρία Αντωνίου ότι το σύνολο των συναδέλφων μας ενδιαφέρεται για τη θέση την άποψη και τις ενέργειες της για το συγκεκριμένο ζήτημα ενώ παράλληλα δεσμευτήκαμε να καταθέσουμε στο γραφείο του Πρωθυπουργού γραπτή πρόταση μέσα από την οποία θα ήταν εφικτό να δοθεί (έστω και καθυστερημένα) το επίδομα «covid» και στους Αστυνομικούς.

Την 29-11-2021 αντιπροσωπεία της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Καστοριάς πραγματοποίησε εθιμοτυπική επίσκεψη στο νέο Μητροπολίτη Καστοριάς κ.κ. Καλλίνικο.

Αφού ευχηθήκαμε καλή δύναμη και καλή Ποιμαντορία στο Σεβασμιότατο, εκθέσαμε το κοινωνικό πρόσωπο του Σωματίου μας και αναφέραμε χαρακτηριστικά ότι όλοι οι συνάδελφοι μας στέκονται αδιάλειπτα αρωγοί στο έργο της εκκλησίας. Μετά το πέρας της εγκάρδιας συζήτησης ο Σεβασμιότατος ευχήθηκε υγεία και ευλογία για όλο το προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ καθώς και καλή επιτυχία στο έργο του Διοικητικού Συμβουλίου.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΣΠΥΡΙΔΗΣ Ιωάννης

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΤΟΤΟΝΙΔΗΣ Μηνάς