Τελικά, επαληθεύτηκε  με τον πλέον ηχηρό τρόπο, ότι η μη κατεδάφιση του παλαιού στρατώνα στο πρώην στρατόπεδο Μαθιουδάκη, πριν από κάποια έτη, ήταν η ορθότερη κίνηση που θα μπορούσε να παρθεί για την τοπική κοινωνία. Το να γκρεμίσεις κάτι, είναι εύκολο. Το να χτίσεις όμως απαιτεί προσπάθεια και θέληση.

Η έκθεση φωτογραφίας που διοργανώθηκε στον παλιό και παραλίγο κατεδαφιστέο στρατώνα από του ερασιτέχνες φωτογράφους Καστοριάς, το 3ημερο που μας πέρασε, ήταν ο καλύτερος τρόπος για να αναδειχθεί η ομορφιά και η ιστορικότητα του συγκεκριμένου χώρου.

Για 3 ολόκληρες ημέρες, οι Καστοριανοί που έχουν πάθος και αγάπη για την φωτογραφία, πρόβαλαν με τον καλύτερο τρόπο το έργο τους στο κοινό της Καστοριάς.

Η όλη προσπάθεια κρίνεται άξια συγχαρητηρίων, καθώς το μεράκι  και η θερμή φιλοξενία τους σε έκανε να αποχωρήσεις από το χώρο με τις καλύτερες εντυπώσεις.

Ευελπιστούμε και σε άλλες δράσεις, σε άλλα ιστορικά και συνάμα παρατημένα κτίρια, τα οποία θα έχουν ως μοναδικό στόχο την ανάδειξη και προβολή της ιστορίας και της παράδοσης του τόπου μας..

Ανοίξτε την παρακάτω Photo Gallery για να δείτε τις φωτογραφίες