13 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Αυτές οι ταινίες θα σου φτιάξουν το βράδυ. Εσύ ποια θα επιλέξεις να δεις.

«Ζωούπολη» (2016) σκηνοθεσία Μπάιρον Χάουαρντ, Ριτς Μουρ, Τζάρεντ Μπους

Κινούμενα Σχέδια – Η Ζωούπολη είναι μια απίστευτη πόλη που φιλοξενεί απολαυστικούς χαρακτήρες και τα πιο εντυπωσιακά τοπία που έχουμε δει, συγκεντρωμένα σε μία ταινία κινουμένων σχεδίων.

Σε αυτή τη μοντέρνα πόλη, κάθε είδους ζώο, από τον θηριώδη ελέφαντα μέχρι το μικροσκοπικό τρωκτικό, συνυπάρχει με το άλλο.

Όμως ακόμα και σε αυτό τον απίστευτό κόσμο υπάρχουν προκαταλήψεις.

Η αισιόδοξη αστυνόμος Τζούντι Χοπς, ανακαλύπτει ότι το να είσαι το πρώτο λαγουδάκι αστυνομικός ανάμεσα σε μεγαλόσωμα και σκληρά ζώα, δεν είναι καθόλου εύκολο. Όλοι δυσκολεύονται να πιστέψουν ότι ο καθένας, και στη συγκεκριμένη περίπτωση, η μικρόσωμη Τζούντι, μπορεί να γίνει αυτό που θέλει.

Αποφασισμένη να αποδείξει την αξία της, αρπάζει την ευκαιρία και αναλαμβάνει να λύσει μια υπόθεση, παραβλέποντας το γεγονός ότι θα πρέπει να συνεργαστεί με μια φλύαρη και παμπόνηρη αλεπού, που ακούει στο όνομα Νικ Γουάιλντ!

Με τις φωνές των Ι. Μιχαλά, Φ. Ριμένας, Γ. Στεφόπουλος, Μ. Αδάμου, Δ. Σάρλος, Ι. Στάικου, Β. Ρόκκος, Α. Γκίκας, Ντ. Σούτης, Κ. Κουτουλάκη, Π. Σπυρόπουλος, Ε. Δελακούρα, Α. Κανδύλης.

*Star, Σάββατο 04/12 στις 21:00

«Κουνγκ Φου Πάντα» (2008) σκηνοθεσία Τζον Στίβενσον, Μαρκ Όσμπορν

Κινούμενα Σχέδια – Ο Πο είναι ένα φιλήσυχο, στρουμπουλό, γλυκό, λίγο αδέξιο και σίγουρα πολύ τεμπέλικο Πάντα που έχει μονάχα ένα όνειρο: να γίνει δεξιοτέχνης στο Κουνγκ Φου…

Μετά από μια σειρά ξεκαρδιστικών συμπτώσεων, ο Πο βλέπει το όνειρό του να γίνεται πραγματικότητα και μυείται στον κόσμο του Κουνγκ Φου από τον γκουρού του είδους Σίφου στο πλευρό των Υπέροχων Πέντε…

Όταν ένας κακός πολεμιστής του Κουνγκ Φου προφητεύεται ότι θα δραπετεύσει μετά από είκοσι χρόνια στη φυλακή, που δεν είναι άλλο από τη λευκή λεοπάρδαλη Τάι Λαν, ο Πο ονομάζεται άθελά του ως ο επιλεγμένος που προορίζεται να τον νικήσει και να φέρει την ειρήνη στη γη, τόσο για την καταστροφή των κατοίκων του όσο και για τους πολεμιστές Κουνγκ Φου.

Πλέον οι πολεμικές τέχνες αποκτούν άλλη διάσταση! Extra large!

Με τις φωνές των: Τζακ Μπλακ, Ντάστιν Χόφμαν, Ιαν Μακ Σέιν, Αντζελίνα Τζολί, Σεθ Ρόγκεν, Λούσι Λιού, Ντέιβιντ Κρος, Τζέιμς Χογκ, Μάικλ Κλαρκ Ντάνκαν, Νταν Φόγκλερ,Τζάκι Τσαν.

*Open, Σάββατο 04/12 στις 21:00

«Ακλόνητη σχέση» (2016) σκηνοθεσία Νικόλ Βιγκμαν

Δράμα – Από τα παιδικά της χρόνια, η Νάντια ένιωθε υπεύθυνη για την ψυχικά διαταραγμένη και πρόσφατα άστεγη μητέρα της, την Ιρένε. Για ένα διάστημα η Νάντια είχε κόψει κάθε επαφή με την Ιρένε και προσπαθεί να ζήσει τη ζωή της, μέχρι που η Ιρένε εμφανίζεται ξαφνικά μεθυσμένη στον γάμο του γιου της, του Μίκι.

Η Νάντια βυθίζεται ξανά σ αυτόν τον κυκεώνα αγάπης και μίσους, ευθύνης, ενοχών και ντροπής. Μαζεύει τις δυνάμεις της για να βρει στη μητέρα της μία στέγη ενώ ταυτόχρονα κρύβει απ τον σύντροφό της τον Γιάν το γεγονός ότι η μεθυσμένη γυναίκα στον γάμο του αδερφού της ήταν η μητέρα της. Αλλά κανείς δεν μπορεί να καταδυναστεύσει την Ιρένε, πόσο μάλλον η κόρη της.

Παίζουν: Γκιζέλα Αντερχολντ, Βολκερ Μπραντς, Τζένιφερ Φρανκ.

*ΕΡΤ3, Σάββατο 04/12 στις 22:00

«Η Αγάπη μας» (1968) σκηνοθεσία Κώστας Καραγιάννης

Ελληνική Ταινία – Μια ταξιθέτρια (Αλίκη Βουγιουκλάκη) σε θέατρο, όπου εμφανίζεται ένας διακεκριμένος και δημοφιλής ηθοποιός (Δημήτρης Παπαμιχαήλ), έχει τύχη βουνό καθώς η πρωταγωνίστρια (Κατερίνα Χέλμη) παθαίνει ένα ατύχημα. Ο σκηνοθέτης σκέφτεται να εκμεταλλευτεί το μέχρι τώρα αναξιοποίητο ταλέντο της κοπέλας και τη βάζει να αντικαταστήσει την πρωταγωνίστρια.

Η αναπάντεχη επιτυχία της τη μεταμορφώνει, από ταπεινή ταξιθέτρια σε λαμπρό αστέρι. Στη συνέχεια κερδίζει την καρδιά του πρωταγωνιστή με τον οποίο ήταν κρυφά ερωτευμένη. Όμως, η απότομη άνοδός της στο θεατρικό-μουσικό στερέωμα δημιουργεί περιπλοκές στην ερωτική τους σχέση, καθώς ο σύντροφός της βυθίζεται σε βαθιά απογοήτευση και το ρίχνει στο πιοτό, εγκαταλείποντας την καριέρα του.

Ωστόσο, η ταξιθέτρια/πρωταγωνίστρια δεν παραιτείται, τον αναζητά, τον βρίσκει, τον στηρίζει ψυχολογικά και ηθικά, έως ότου εκείνος επιστρέφει στη σκηνή και στην ερωτική φωλιά τους.

Παίζουν: Αλίκη Βουγιουκλάκη, Δημήτρης Παπαμιχαήλ, Κατερίνα Χέλμη, Σταύρος Ξενίδης, Δέσποινα Στυλιανοπούλου.

*Ant1, Σάββατο 04/12 στις 22:15

«Killer Joe» (2011) σκηνοθεσία Γουίλιαμ Φριντκιν

Αστυνομική – Όταν ο 22χρονος έμπορος ναρκωτικών Κρις ανακαλύπτει ότι η μητέρα του έκλεψε το απόθεμα των ναρκωτικών που είχε αναλάβει να πουλήσει για λογαριασμό μιας συμμορίας, πρέπει να σκεφτεί ένα τρόπο να μαζέψει άμεσα 6.000 δολάρια για να σώσει τη ζωή του από τους προμηθευτές που τον κυνηγούν.

Μέσα στην απελπισία του ζητάει τη βοήθεια του πληρωμένου δολοφόνου Κίλερ Τζο προκειμένου να δολοφονήσει τη μητέρα του και να εισπράξει την ασφάλεια ζωής της, ύψους 50.000 δολαρίων. Ωστόσο, ο Τζο ζητάει προκαταβολή για τη… «δουλειά» και αφού ο Κρις δεν έχει να του δώσει, παίρνει ως εγγύηση την ελκυστική αδερφή του Κρις, την Ντότι.Και μέχρι να πληρωθεί ο Τζο, η Ντότι… δεν επιστρέφεται.

Παίζουν: Μάθιου Μακόναχυ, Έμιλι Χιρς Τζούνο Τεμπλ, Τζίνα Γκέρσον, Τόμας Χέιντεν Τσερτς.

*Open, Σάββατο 04/12 στις 23:00

«Το Ερωτικό Αντικείμενο του Εγκλήματος» (1989) σκηνοθεσία Χάρολντ Μπέκερ

Αστυνομικό Δράμα – Ο ντετέκτιβ ανθρωποκτονιών Φρανκ Κέλερ (Αλ Πατσίνο) βρίσκεται σε κρίση μέσης ηλικίας, έχει ήδη συμπληρώσει 20 χρόνια υπηρεσίας στο σώμα, αλλά αρνείται να συνταξιοδοτηθεί αφού ο γάμος του έχει διαλυθεί. Η νέα υπόθεση που διερευνά αφορά έναν κατά συρροή δολοφόνο, ο οποίος παγιδεύει τα θύματά του από τις στήλες των εφημερίδων για «μοναχικές καρδιές».

Και ενώ προσπαθεί να τον παγιδεύσει ακολουθώντας τα βήματα του και την ίδια διαδικασία, ο Φρανκ θα βρεθεί σε μία ερωτική σχέση με την βασική ύποπτο της υπόθεσης, την Έλεν Κρούγκερ.

*Μακεδονία, Σάββατο 04/12 στις 23:00

«Μαχητές των Δρόμων 4» (2009) σκηνοθεσία Τζάστιν Λιν 

Περιπέτεια – Μετά τη στυγερή δολοφονία ενός πολύ αγαπημένου του προσώπου, ο καταζητούμενος φυγάς Ντομ Τορέτο, που μέχρι τότε ζούσε στη Δομινικανή Δημοκρατία προσπαθώντας να φτιάξει μια νέα ζωή, επιστρέφει στο Λος Άντζελες αποφασισμένος για όλα.

Εκεί, μαζί με ένα φίλο του από το παρελθόν, τον ντετέκτιβ Μπράιαν Ο’Κόνoρ, καλούνται να βρεθούν και πάλι πίσω από το τιμόνι και να συμμαχήσουν ενάντια σε έναν κοινό εχθρό, έναν αδίστακτο έμπορο ηρωίνης.

Ο καλύτερος τρόπος για να εκδικηθούν τον απεχθή φόνο, ο καθένας για τους δικούς του προσωπικούς λόγους, δεν είναι άλλος από το να σπιντάρουν και να ξεπεράσουν κάθε όριο ταχύτητας, ανεβάζοντας την αδρεναλίνη στα ύψη!

Παίζουν: Βιν Ντίζελ, Πολ Γουόκερ, Τζορντάνα Μπρούστερ, Μισέλ Ροντρίγκεζ.

*Star, Σάββατο 04/12 στις 23:15

«Το φιλοδώρημα των 2.000.000 $» (1994) σκηνοθεσία Άντριου Μπέργκμαν

Δράμα, κωμωδία, ρομαντική – Το μόνο που θέλει ο Charlie από τη ζωή του είναι να είναι καλός αστυνομικός, να είναι αγαπημένος με τη γυναίκα του και να κάνει μία μεγάλη οικογένεια.  Η γυναίκα του, η Muriel, όμως, μία αναιδής κομμώτρια, έχει διαφορετικά όνειρα.

Και όλα περιστρέφονται γύρω από τα λεφτά. Ο Charlie επισκέπτεται την αγαπημένη του καφετέρια και γνωρίζει την καλόκαρδη σερβιτόρα Yvonne. Η Yvonne είναι φοβισμένη γιατί ο πρώην άνδρας της την οδήγησε σε χρεωκοπία.

Αντί φιλοδωρήματος ο Charlie υπόσχεται στην Yvonne να μοιραστεί τα χρήματα μαζί της, αν κερδίσει το λαχείο που μόλις αγόρασε για τη γυναίκα του. Παραδόξως κερδίζει! Και κρατάει την υπόσχεσή του.

Η γυναίκα του εξοργίζεται, ο Τύπος της Ν. Υόρκης ασχολείται μαζί τους, αλλά οι τρεις πρωταγωνιστές αντιλαμβάνονται ότι ο πλούτος και η φήμη αλλάζουν τις ζωές τους με τρόπο εντελώς απροσδόκητο.

Παίζουν: Νίκολας Κέιτζ, Μπρίτζετ Φόντα, Ρόζι Περέζ, Ρεντ Μπάτονς.

*Ant1, Σάββατο 04/12 στις 00:15

«Η Μέθοδος της Αράχνης» (2001) σκηνοθεσία Λι Ταμαχόρι

Δράμα, θρίλερ – Ο ντετέκτιβ και ψυχίατρος Άλεξ Κρος εμπλέκεται στην υπόθεση της απαγωγής της 12χρονης κόρης ενός γερουσιαστή. Με μια πράκτορα των μυστικών υπηρεσιών προσπαθεί να ανακαλύψει τα πραγματικά κίνητρα του απαγωγέα, ο οποίος αποδεικνύεται ένα διαβολικό μυαλό που κινείται μεθοδικά ως μια αράχνη.

Παίζουν: Μόργκαν Φρίμαν, Μόνικα Πότερ, Μάικλ Γουάινκοτ, Πενέλοπε Αν Μίλερ, Μάικλ Μοριάρτι, Ντάιλαν Μπέικερ.

*Skai, Σάββατο 04/12 στις 00:30

«Maria by Callas: Η Μαρία Κάλλας Εξομολογείται» (2017) σκηνοθεσία Τομ Βολφ

Βιογραφική – H ταινία Maria by Callas: Η Μαρία Κάλλας Εξομολογείται παρουσιάζει την άνοδο, το απόγειο και την τραγική μοίρα της Μαρίας Κάλλας, μέσα από συνεντεύξεις της, σπάνιο υλικό από τις παραστάσεις της και οπτικό αρχείο που δεν έχει παρουσιαστεί στο παρελθόν.

Για πρώτη φορά, 40 χρόνια μετά το θάνατό της, η Μαρία Κάλλας, η διασημότερη τραγουδίστρια όπερας, εξιστορεί τη ζωή της με τα δικά της λόγια.

Δεν μιλούν γι’ αυτήν άνθρωποι που την γνώριζαν ή ειδικοί, αλλά η ίδια η Κάλλας μιλά για τον εαυτό της, μέσα από συνεντεύξεις της (εκ των οποίων οι περισσότερες παρουσιάζονται για πρώτη φορά στη δημοσιότητα), και μέσα από σπάνια αλληλογραφία προς τους φίλους και την οικογένειά της, ερωτικές επιστολές της προς τον πρώτο της σύζυγο, αλλά και μια αποκαλυπτική ερωτική επιστολή προς τον Ωνάση λίγους μήνες πριν χωρίσουν.

Παίζουν: Μαρία Κάλλας, Φανί Αρντάν, Τζόις Ντι Ντονατο.

*ΕΡΤ2, Σάββατο 04/12 στις 01:00

«Η Τριλογία της Απόκλισης: Οι Διαφορετικοί» (2014) σκηνοθεσία Νιλ Μπέργκερ

Περιπέτεια – Βρισκόμαστε σε ένα δυστοπικό μέλλον. Ο κόσμος έχει χωριστεί σε πέντε φατρίες, βάση της προσωπικότητας και των στοιχείων του χαρακτήρα των ανθρώπων που τις αποτελούν, με σκοπό να εκλείψουν οι αιτίες, που οδηγούν σε διενέξεις και σε πολέμους.

Κάθε έφηβος -ανεξάρτητα από το που ανήκει η οικογένεια του- επιλέγει την ομάδα, στην οποία θα ενταχθεί, θα ακολουθήσει και θα υπηρετήσει. Είναι αλτρουιστής, ειρηνιστής, φιλαλήθης, γενναίος ή πολυμαθής; Ό,τι και να επιλέξει ένας και μοναδικός κανόνας υπάρχει: η φατρία είναι πάνω από το αίμα!

Η Τρις Πράιορ έχει γεννηθεί σε μια οικογένεια Ανιδιοτελών αλλά γνωρίζει πως αποτελεί μια ξεχωριστή, «αποκλίνουσα» περίπτωση, η οποία δεν μπορεί να κατηγοριοποιηθεί σε καμία από τις γνωστές φατρίες, βάση της ήδη υπάρχουσας ταξινόμησης.

Αποτελεί μια «Απόκλιση».

Παίζουν: Μάγκι Κιου, Σαϊλίν Γούντλεϊ, Κέιτ Γουίνσλετ, Τζέι Κόρτνεϊ, Άσλεϊ Τζουντ, Ρέι Στίβενσον, Ζόι Κράβιτς, Κρίστιαν Μάντσεν, Τέο Τζέιμς, Τόνι Γκόλντουϊν, Μπεν Λόιντ Χιούζ, Μπεν Λαμπ.

*Star, Σάββατο 04/12 στις 01:30

«Unsane» (2018) σκηνοθεσία Στίβεν Σόντερμπεργκ

Τρόμου –  Μετά τον τρόμο που έζησε από την καταδίωξη ενός αγνώστου, η Σόγιερ Βαλεντίνι νοσηλεύεται παρά τη θέλησή της στο Κέντρο Πνευματικής και Ψυχικής Υγείας Χάιλαντ Κρικ. Τα πράγματα όμως γίνονται πιο περίπλοκα, όταν σύντομα συνειδητοποιεί ότι ένας από τους υπαλλήλους του κέντρου είναι ο διώκτης της. Εκτός κι αν πρόκειται για δική της παραίσθηση.

Παίζουν: Κλερ Φόι, Τζόσουα Λέναρντ, Τζέι Φαρόα.

*Open, Σάββατο 04/12 στις 02:15

«Ψηφιακός εφιάλτης » (2019) σκηνοθεσία Στάσια Κρόφορντ

Θρίλερ – Μετά το θάνατο του συζύγου της, η Τρέισι ζει μόνη με την κόρη της, την Άσλεϊ. Σύντομα ο έρωτας της χτυπά ξανά την πόρτα, κι έτσι παντρεύεται τον επιτυχημένο επιχειρηματία Τζάρεντ. Όμως ο Τζάρεντ αρχίζει σιγά σιγά να απομακρύνει την Άσλεϊ από τη ζωή τους.

Όταν βγουν στο φως τα σκοτεινά του κίνητρα, η Άσλεϊ θα πρέπει να βρει έναν τρόπο να τον σταματήσει προτού να είναι αργά.

Παίζουν: Τζένιφερ Λαφλέρ, Κρις Τζόνσον, Άντι Στάφορντ, Σαμ Νάιχαρτ κ.ά

*Skai, Σάββατο 04/12 στις 02:30