Υποβολή αιτήσεων στον Δήμο Άργους Ορεστικού για τη δωρεάν χορήγηση τροφίμων

Την ενίσχυση ευπαθών κοινωνικά ομάδων με τη χορήγηση ειδών διαβίωσης αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο Άργους Ορεστικού, ενόψει των γιορτών των Χριστουγέννων.

Τα είδη διαβίωσης θα διανεμηθούν σύμφωνα με τα παρακάτω κριτήρια:

  • Εισοδηματικά κριτήρια:

Μονοπρόσωπο 5.269 ευρώ. Για κάθε επιπλέον μέλος το ύψος εισοδήματος προσαυξάνεται κατά 1000 ευρώ. Σε περίπτωση φιλοξενίας, λαμβάνεται υπόψη και το εισόδημα του ατόμου που παρέχει τη φιλοξενία, καθώς και όλων των συνοικούντων μελών. Σε περίπτωση αναπηρίας μέλους της οικογένειας, το εισόδημα θα προσαυξάνεται κατά 1.500 ευρώ.

Οι δικαιούχοι δεν θα πρέπει να διαθέτουν περισσότερα του ενός αυτοκίνητα.

Θα προηγούνται όσοι δεν είναι δικαιούχοι του ΚΕΑ (Εισόδημα Κοινωνικής Αλληλεγγύης) και δεν έχουν ιδιόκτητη κατοικία αλλά εκμισθωμένη.

Επίσης δε θα πρέπει να υπάρχει δευτερεύουσα κατοικία, ούτε έσοδα από μίσθωση άλλων ακινήτων.

  • Εργασιακή κατάσταση:

Οι ενήλικες θα πρέπει να διαθέτουν κάρτα ανεργίας σε ισχύ, εκτός από τους ελεύθερους επαγγελματίες. Προηγούνται οι μακροχρόνια άνεργοι.

  • Οικογενειακή κατάσταση:

Προηγούνται μονογονεϊκές οικογένειες, τρίτεκνες και πολύτεκνες.

Η συγκέντρωση, επεξεργασία και μοριοδότηση των αιτήσεων και των δικαιολογητικών θα γίνει από το αρμόδιο γραφείο του Δήμου.

Ο κατάλογος των δικαιούχων θα ξεκινάει από όσους έχουν εισόδημα επιβολής εισφοράς ΜΗΔΕΝ, θα συνεχίζει αυξητικά ως προς το εισόδημα και θα σταματάει έως ότου φτάσει στο όριο,  δηλαδή στο ποσό των 5.269 € ή το αντίστοιχο ποσό για περισσότερα μέλη.

Αν οι αιτούντες είναι περισσότεροι από την παροχή που αναλογεί τότε η επιλογή των δικαιούχων θα γίνεται από τον εν λόγο κατάλογο με αυξητική σειρά και μέχρι να καλυφθεί το διαθέσιμο ποσό ανά άτομο.

Τα δικαιολογητικά που θα πρέπει οι ενδιαφερόμενοι να προσκομίσουν είναι τα εξής:

  1. Αίτηση (το έντυπο το χορηγεί ο Δήμος ή το κατεβάζετε από την ιστοσελίδα του Δήμου στη διεύθυνση argosorestiko.gr/ypovoli-aitisis)
  2. Δήλωση Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων (Ε1) τελευταίου έτους όλων των μελών του νοικοκυριού
  3. Πράξη Διοικητικού Προσδιορισμού Φόρου (εκκαθαριστικά σημειώματα) τελευταίου έτους όλων των μελών του νοικοκυριού
  4. Δήλωση στοιχείων ακινήτων (Ε9) όλων των μελών του νοικοκυριού
  5. Πιστοποιητικό γέννησης ή οικογενειακής κατάστασης σε περίπτωση επίκλησης τριτεκνίας ή πολυτεκνίας.
  6. Γνωστοποίηση πιστοποίησης Αναπηρίας Επιτροπής ΚΕΠΑ σε ισχύ (σε περίπτωση επίκλησης αναπηρίας)
  7. Κάρτα ανεργίας (σε περίπτωση επίκλησης ανεργίας).

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, είτε στο αρμόδιο γραφείο του Δήμου (Γραφείο Κοινωνικής Πολιτικής, Ισότητας των φύλλων και φροντίδας οικογένειας, υπεύθυνη κα Όλγα Ζήση), τηρώντας όλα τα απαιτούμενα μέτρα προστασίας, είτε ηλεκτρονικά στο e-mail: o.zisi@0822.syzefxis.gov.gr

Η υποβολή των αιτήσεων θα γίνεται κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες με καταληκτική ημερομηνία την Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2021.

Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 2467351319 (κα Όλγα Ζήση)