7 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Τετάρτη σήμερα και σου έχουμε επιλέξει επτά ταινίες να απολαύσεις στην οθόνη της τηλεόρασης σου.

«Ο Καινούργιος της Μαμάς Μου» (2007) σκηνοθεσία Έιμι Χέκερλινγκ

Δράμα, Κωμωδία, Ρομαντική – Η Ρόζι (Μισέλ Φάιφερ) είναι μία όμορφη γυναίκα, χωρισμένη και λίγο πάνω από τα 40. Προσπαθεί να τα φέρει βόλτα ως μία από τις παραγωγούς της τηλεοπτικής σαπουνόπερας «You go girl» αλλά και ως μητέρα της πιτσιρίκας Ίζι (Σίρσα Ρόναν) που μπαίνει στην εφηβεία και αποκτά αισθηματικές ανησυχίες.

Προσπαθώντας να τονώσει τα νούμερα της τηλεθέασης του σόου, η Ρόζι κάνει κάστινγκ. Κι εκεί θα γνωρίσει τον Άνταμ (Πολ Ραντ). Ο Άνταμ είναι νέος, ωραίος και ταλαντούχος. Προσλαμβάνεται στο σόου, κλέβει την παράσταση και κλέβει και την καρδιά της Ρόζι!

Εκείνη περνάει καλά, αλλά νιώθει και ανασφάλεια: πως μπορεί να κρατήσει δικό της έναν νεαρότερό της και πολύ ταλαντούχο άντρα; Πέρα από τις δικές της σκέψεις, την σαμποτάρει και η γραμματέας της, το αφεντικό της, ενώ έχει να διαχειριστεί και μια συναισθηματική κρίση της Ίζι!

Θα τα καταφέρει να βγει αλώβητη η Ρόζι από όλα αυτά; Και εντέλει, θα στεριώσει ο δεσμός της με τον Άνταμ;

Παίζουν: Μισέλ Φάιφερ, Πολ Ραντ, Σίρσα Ρόναν, Τρέισι Ούλμαν. 

*Open, Τετάρτη 15/12, στις 21:00

«Το Βασίλειο των Ουρανών» (2005) σκηνοθεσία Ρίντλει Σκοτ

Δράσης Περιπέτεια – 1184 μ.Χ. Στην Ιερουσαλήμ, οι Χριστιανοί βιώνουν μια επισφαλή συνύπαρξη με τους πολυπληθέστερους Άραβες, ενώ η ιερή πόλη διοικείται από τον ασθενικό βασιλιά Βαλδουίνο και τους συμβούλους του.

Πολύ μακριά από κει, σ’ ένα χωριό της Γαλλίας, ζει ένας νεαρός σιδηρουργός ονόματι Μπάλιαν που έχει μόλις χάσει την αγαπημένη του γυναίκα, ενώ κινδυνεύει να χάσει και την πίστη του.

Στο μεταξύ, ο ιππότης Γοδεφρείγος του Ιμπελέν επιστρέφει στην πατρίδα του ώστε να στρατολογήσει νέους μαχητές και να ηγηθεί μιας σταυροφορίας για την υπεράσπιση των Αγίων Τόπων από τα μουσουλμανικά στρατεύματα του Άραβα ηγέτη Σαλαντίν.

Ταυτόχρονα, ο γαλαζοαίματος ιππότης αναζητεί και τον νόθο γιο του, που, όπως αποδεικνύεται, δεν είναι άλλος από τον Μπάλιαν.

Παίζουν: Ορλάντο Μπλουμ, Λίαμ Νίσον, Τζέρεμι Άιρονς, Έβα Γκριν, Έντουαρντ Νόρτον, Μάικλ Σιν.

*Skai, Τετάρτη 15/12, στις 21:00

«Το Μούτρο: Η Επιστροφή» (2016) σκηνοθεσία Ντένις Γκάνσελ

Περιπέτεια – Ο Τζέισον Στέιθαμ, ο καλύτερος και πιο σκληροτράχηλος σταρ ταινιών δράσης, αναλαμβάνει και πάλι τον θρυλικό χαρακτήρα του Άρθουρ Μπίσοπ, σε μια ταινία που γράφει με αίμα και δράση τη συνέχεια της ιστορίας.

Αυτή τη φορά, ο μεθοδικός και αποτελεσματικός επαγγελματίας εκτελεστής Μπίσοπ έχει αποφασίσει να αφήσει για τα καλά πίσω το παρελθόν του, όμως η μοίρα -με τη μορφή του πιο σκληρού του αντιπάλου- έχει διαφορετικά σχέδια.

Τώρα ο θρυλικός εκτελεστής είναι πλέον αναγκασμένος φέρει σε πέρας τις πιο επικίνδυνες αποστολές της ζωής του, κάνοντάς τις μάλιστα να φανούν σαν ατύχημα, για να μπορέσει να σώσει τον μεγάλο του έρωτα.

Παίζουν: Τζέισον Στέιθαμ, Τόμι Λι Τζόουνς, Τζέσικα Άλμπα, Μισέλ Γιέο.

*Star, Τετάρτη 15/12, στις 21:00

«Μαργκερίτ Ντιράς: Η Οδύνη» (2017) σκηνοθεσία Εμανουέλ Φινκιέλ

Δραματική – Όταν ανακαλύπτει δυο παλιά τετράδια σε ένα ξεχασμένο κουτί, η Μαργκερίτ Ντυράς θυμάται το παρελθόν της και τον ανυπόφορο πόνο του να περιμένεις.

Στη Ναζιστική Γαλλία του 1944, η νεαρή και ταλαντούχα Μαργκερίτ είναι ενεργό μέλος της αντίστασης μαζί με τον άντρα της Ρομπέρ Αντέλ. Όταν η Γκεστάπο απαγάγει τον Ρομπέρ, η Μαργκερίτ μπαίνει σε έναν απελπισμένο αγώνα να τον φέρει πίσω.

Ακόμα και μετά την απελευθέρωση της Γαλλίας, εξακολουθεί να τον περιμένει – δέσμια του βασανιστηρίου της απουσίας του και πέρα από κάθε ελπίδα.

Παίζουν: Μελανί Τιερί, Μπενουά Μαζιμέλ, Μπεντζαμίν Μπιολέ.

*ΕΡΤ2, Τετάρτη 15/12, στις 22:00

«Μαύρο και Μπλε» (2019) σκηνοθεσία Ντιόν Τέιλορ

Δράσης – Η Αλίσια επιστρέφει στην πόλη που μεγάλωσε στη Νέα Ορλεάνη και ξεκινά να εργάζεται στην αστυνομικό τμήμα της πόλης.

Κατά τη διάρκεια της πρώτης της περιπολίας γίνεται αυτόπτης μάρτυρας του του φόνου ενός διακινητή ναρκωτικών από διεφθαρμένους συναδέλφους της. Το περιστατικό αυτό βιντεοσκοπείται από την κρυφή κάμερα που βρίσκεται πάνω στη στολή της.

Η Αλίσια προσωρινά κατορθώνει να ξεφύγει από τους διώκτες της, οι οποίοι στη συνέχεια την καταδιώκουν αμείλικτα, ώστε να εμποδίσουν τη γνωστοποίηση των όσων έγιναν και να την κάνουν να σωπάσει μια και καλή.

Παίζουν: Ναόμι Χάρις, Ταϊρίς Γκίμπσον, Φρανκ Γκρίλο, Μάικ Κόλτερ.

*Mega, Τετάρτη 15/12, στις 22:30

«Αδελφότητα» (2010) σκηνοθεσία Ουιλ Κάνον

Αστυνομική Δραματική – Ο πρωτοετής Άνταμ (Τρέβορ Μόργκαν) βρίσκεται ένα βήμα από το να γίνει πλήρες μέλος στην αδελφότητα ΣΖΧ αλλά κατά τη τελευταία δοκιμασία, ο φίλος του Κέβν (Λου Τέιλορ Πάτσι) θα πυροβοληθεί.

Όταν ο επικεφαλής και υψηλόβαθμο στέλεχος στην Αδελφότητα Φρανκ (Τζον Φόστερ) επιχειρεί να ελέγξει τη κατάσταση και να κρατήσει όλους εκτός προβλημάτων, κάθε κίνηση του έχει τα αντίθετα αποτελέσματα.

Και ενώ ο Άνταμ βλέπει μια ξεκάθαρη λύση, τα υπόλοιπα μέλη της αδελφότητας συνεχίζουν να τα κάνουν πιο περίπλοκα.

Θα συνεργαστούν τελικά για να βρουν μια λύση ή τα πάντα θα οδηγηθούν στη καταστροφή;

Παίζουν: Τρέβορ Μόργκαν, Λου Τέιλορ Πατσι, Αρλεν Εσκαρπετα.

*Open, Τετάρτη 15/12, στις 23:00

«Οι τελευταίοι ιππότες» (2015) σκηνοθεσία Καζουάκι Κιρίγια

Δραματική Δράσης Περιπέτεια – Ένας άρχοντας ορθώνει το ανάστημά του απέναντι σε ένα διεφθαρμένο βασιλιά. Ο άρχοντας τελικά θα καταδικασθεί άδικα σε θάνατο και μάλιστα από το χέρι του Ρέιντεν, του πιστού διοικητή των ιπποτών του. Ο Ρέιντεν και οι άντρες του γνωρίζουν την ταπείνωση καθώς τους αφαιρούνται όλα τα προνόμια και τα αξιώματα ενώ εξορίζονται από τη γη τους. Το τάγμα των ιπποτών δεν έχει άλλη επιλογή από το να αναζητήσει την εκδίκηση και καταστρώνει ένα παράτολμο σχέδιο.

Παίζουν: Μόργκαν Φρίμαν, Κλάιβ Όουεν, Κλιφ Κέρτις, Άξελ Χένι, Τσουγιόσι Ιχάρα.

*Star, Τετάρτη 15/12, στις 23:15