13 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Τετάρτη σήμερα και σου έχουμε επιλέξει δεκατρείς ταινίες να απολαύσεις στην οθόνη της τηλεόρασης σου.

«Μάντεψε Ποιος» (2005) σκηνοθεσία Κέβιν Ρόντνει Σάλιβαν

Κωμωδία Ρομαντική – Όταν ο Σάιμον Γκριν παρουσιάζεται στο σπίτι της φίλης του, Τερέζα, για να την ζητήσει σε γάμο, οι γονείς της πέφτουν από τα σύννεφα! Ο πατέρας της Τερέζα, Πέρσι, τραπεζικός στο επάγγελμα έχει ήδη ψάξει για το παρελθόν του νεαρού όπως και για τυχόν παλαιότερα παραπτώματα και όλα δείχνουν ότι πρόκειται για ένα τέλειο και ιδανικό γαμπρό! Όλα αυτά, βέβαια πριν εμφανιστεί και τον δει… Γιατί ο, κατά τα άλλα, ιδανικός γαμπρός, έχει ένα φοβερό μειονέκτημα… Είναι λευκός!

Ο Πέρσι όμως δεν γνωρίζει ότι ο Σάιμον έχει ήδη κάνει πρόταση γάμου στην Τερέζα και σχεδιάζει να ανακοινώσει τους αρραβώνες στο πάρτι της 25ης επετείου του γάμου του Πέρσι και της Μέριλιν.

Παίζουν: Αστον Κούτσερ, Μπέρνι Μακ, Χαλ Γουίλιαμς, Ζόι Σαλντάνα, Τζούντιθ Σκοτ.

*Open, Τετάρτη 05/01, στις 21:00

«… Για Πάντα» (2020) σκηνοθεσία Γιάννης Παπαδάκος

Δραματική Ελληνική Ταινία – O Πέτρος είναι ένας 35αρης επιτυχημένος σεφ και συλλέκτης βινυλίων που ψάχνει τον εαυτό του σε εφήμερες σχέσεις και νυχτερινές εξορμήσεις.

Η Ζωή είναι μία ρομαντική κοπέλα που σχεδιάζει και ράβει παιδικά κοστούμια και ενδιαφέρεται για μια σταθερή σχέση.

Οι δύο κόσμοι τους θα τεθούν υπό αμφισβήτηση όταν θα συναντηθούν τυχαία σε ένα βιβλιοπωλείο στο κέντρο της Αθήνας. Ωστόσο ένας δυνατός έρωτας θα γεννηθεί και θα επηρεάσει τη ζωή τους. Για πάντα!

Παίζουν: Γιάννης Τσιμιτσέλης, Κατερίνα Γερονικολού.

*Alpha, Τετάρτη 05/01, στις 21:00

«Το Λονδίνο Έπεσε» (2016) σκηνοθεσία Μπάμπακ Νατζάφι

Δράσης Μυστηρίου  – Η ιστορία ξεκινά μετά τον θάνατο του Βρετανού πρωθυπουργού, ο οποίος πέθανε υπό μυστηριώδεις συνθήκες. Στην κηδεία του θα παραβρεθούν οι σημαντικότεροι ηγέτες του δυτικού κόσμου. Αυτό, όμως, που ξεκινά ως το πιο καλά προστατευμένο γεγονός στην Γη μετατρέπεται σε ένα θανάσιμο σχέδιο εναντίον των πιο δυνατών ανθρώπων του πλανήτη, καταστρέφει όλα τα μνημεία της βρετανικής πρωτεύουσας και αποκαλύπτει ένα τρομακτικό όραμα για το μέλλον.

Μόνο τρεις άνθρωποι έχουν ελπίδες να το σταματήσουν: ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, ο ικανότατος επικεφαλής της Μυστικής Υπηρεσίας και μία πράκτορας των βρετανικών μυστικών υπηρεσιών, που δικαίως δεν εμπιστεύεται κανέναν.

Παίζουν: Μόργκαν Φρίμαν, Τζέραρντ Μπάτλερ, Άαρον Έκχαρτ, Άντζελα Μπάσετ.

*Star, Τετάρτη 05/01, στις 21:00

«Γουέστ Σάιντ Στόρι » (1961) σκηνοθεσία Ρόμπερτ Γουάιζ

Δραματική – Η πιο όμορφη ερωτική ιστορία όλων των εποχών στο πιο φημισμένο μιούζικαλ στην ιστορία του κινηματογράφου.

Το «Γουέστ Σάιντ Στόρι» αποτελεί μεταφορά του δραματικού ρομάντσου του Ρωμαίου και της Ιουλιέτας στη Νέα Υόρκη της δεκαετίας του ’50 μέσα από δύο αντίπαλες συμμορίες.

Δύο συμμορίες νεαρών ατόμων της Νέας Υόρκης βρίσκονται σε διαμάχη και η μία προσπαθεί να υπερισχύσει της άλλης.

Η συμμορία των Πορτορικανών Sharks έχει ως αρχηγό της τον Μπερνάρντο (Τζορτζ Τσακίρης) και εκείνη των Νεοϋορκέζων αγγλοσαξώνων Jets έχει ως αρχηγό της τον Ριφ (Ρας Τάμπλιν).

Κάποια στιγμή η αδελφή του Μπερνάρντο, Μαρία (Νάταλι Γουντ) καταφθάνει στη Νέα Υόρκη και ο αδελφός της την προετοιμάζει για γάμο με τον φίλο του Κίνο (Χοσέ Ντε Βέγκα), μέλος της συμμορίας του. Ένα βράδυ η Μαρία πηγαίνει σ’ έναν χορό και γνωρίζεται με τον Τόνι (Ρίτσαρντ Μπέιμερ), πρώην μέλος των Jets.

Οι δύο νέοι ερωτεύονται, παρά το χάσμα που χωρίζει τους κόσμους τους, βλέπονται κρυφά και αποφασίζουν να κλεφτούν, προκειμένου να παντρευτούν.

Παίζουν: Νάταλι Γουντ, Ρίτσαρντ Μπέιμερ, Ρίτα Μορένο, Τζορτζ Τσακίρης, Ρας Τάμπλιν, Σάιμον Όκλαντ, Χοσέ Ντε Βέγκα.

*ΕΡΤ2, Τετάρτη 05/01, στις 22:00

«Συνάντησε τον Τζό Μπλάκ» (1998) σκηνοθεσία Μάρτιν Μπρεστ

Δράμα – Ο Γουίλιαμ Πάρις ένας πάμπλουτος και πανίσχυρος άνδρας, είναι ιδρυτής και επικεφαλής μιας τεράστιας πολυεθνικής ΜΜΕ. Ζει μαζί με τις δύο πολυαγαπημένες του κόρες, την Άλισον και την Σούζαν. Ξαφνικά, μια νύχτα ο Γουίλιαμ παθαίνει ανακοπή καρδιάς. Ενώ βρίσκεται σε κώμα, δέχεται την επίσκεψη του Τζο Μπλακ, ενός μυστηριώδους ξένου.

Στην πραγματικότητα, δεν είναι άλλος από τον Άγγελο του Θανάτου, με τη μορφή ενός νεαρού άνδρα, που μόλις απεβίωσε. Είναι φανερό ότι η μοίρα του Γουίλιαμ είναι να περάσει στην «άλλη πλευρά», γεγονός που ο τελευταίος δεν επιθυμεί, αφού αισθάνεται ότι θα αφήσει πίσω του ημιτελείς, πολλές σημαντικές υποθέσεις του. Από την άλλη, ο Τζο Μπλακ αναρωτιέται πώς ένας κοινός θνητός αντιλαμβάνεται την ανθρώπινη ζωή. Έτσι οι δύο άνδρες συνάπτουν μια συμφωνία: ο Γουίλιαμ θα έχει λίγο ακόμη χρόνο στη διάθεσή του, προκειμένου να ξεμπερδέψει με τις εκκρεμότητες των υποθέσεών του ενώ όλο αυτό το διάστημα, ο Τζο θα μελετά την ανθρώπινη φύση.

Τα πράγματα θα πάρουν απρόσμενη τροπή από τη στιγμή που ο Τζο θα ερωτευθεί παράφορα την Σούζαν, μια από τις κόρες του Γουίλιαμ.

Παίζουν: Άντονι Χόπκινς, Μπραντ Πιτ, Κλερ Φορλάνι, Μάρσα Γκρει Χάρντεν, Τζέικ Γουέμπερ.

*Ant1, Τετάρτη 05/01, στις 22:00

«After Earth» (2013) σκηνοθεσία Μ. Νάιτ Σιάμαλαν

Περιπέτεια – Μετά τη συντριβή του διαστημόπλοιού τους, ο Σάιφερ και ο έφηβος γιος του Κίταϊ βρίσκονται παγιδευμένοι στον πλανήτη Γη, τον οποίο η ανθρωπότητα έχει εγκαταλείψει εδώ και 1000 έτη εξαιτίας κατακλυσμών.

Ο Σάιφερ έχει τραυματιστεί σοβαρά και ο γιος του πρέπει να εξερευνήσει τον αφιλόξενο πλανήτη Γη προς αναζήτηση βοήθειας.

Αχαρτογράφητες περιοχές, εξελιγμένα άγνωστα είδη που κυριαρχούν στον πλανήτη και ένα ανεξέλεγκτο εξωγήινο πλάσμα είναι μερικά από τα εμπόδια που θα χρειαστεί να αντιμετωπίσει ο Κίταϊ. Παράλληλα, πατέρας και γιος πρέπει να βρουν τον τρόπο να συνεργαστούν και να εμπιστευτούν ο ένας τον άλλο για να καταφέρουν να επιστρέψουν ασφαλείς.

Παίζουν: Γουίλ Σμιθ, Τζέιντεν Σμιθ, Ιζαμπέλ Φερμαν, Ζόι Κράβιτζ.

*Mega, Τετάρτη 05/01, στις 22:30

«Οργισμένος εκδικητής» (2017) σκηνοθεσία Άιζακ Φλόρεντιν

Περιπέτεια – Ο Φρανκ Βαλέρα είναι ένας επιτυχημένος δικηγόρος, αφοσιωμένος περισσότερο στην καριέρα παρά στην οικογένειά του.

Όλα ανατρέπονται όταν η γυναίκα και το παιδί του δολοφονούνται με φρικτό τρόπο. Ο μέχρι πρότινος ισχυρός άνδρας του νόμου, συντετριμμένος από τον χαμό των αγαπημένων του, μεταμορφώνεται στον πιο σκληρό εκδικητή και παίρνει όρκο σιωπής μέχρι να ανακαλύψει ποιος και γιατί αφαίρεσε τη ζωή τους και να πάρει εκδίκηση…

Παίζουν: Αντόνιο Μπαντέρας, Καρλ Ούρπαν, Παζ Βέγκα, Κριστίνα Σεραφίνι.

*Star, Τετάρτη 05/01, στις 23:10

«Αγάπη μου, Συρρίκνωσα τα Παιδιά» (1989) σκηνοθεσία Τζο Τζόνστον

Κωμωδία Περιπέτεια – Ο Γουέιν Ζαλίνσκι είναι ένας εκκεντρικός, πολυ αφοσιωμένος αλλά μάλλον απρόσεκτος επιστήμονας που αγαπά και φροντίζει την οικογένειά του.
Η τελευταία του εφεύρεση είναι μια ξεχωριστή ηλεκτρομαγνητική μηχανή, που συρρικνώνει τα πάντα σε μέγεθος μυρμηγκιού.

Η μηχανή αυτή όμως είναι μέσα στο σπίτι και δυστυχώς στη διάρκεια των δοκιμών του κατορθώνει να συρρικνώσει τα δύο του παιδιά καθώς και τα παιδιά του γείτονα..
Και το χειρότερο; Τα παιδιά έχουν γίνει ίσα σε μέγεθος με τη μύτη ενός μολυβιού και κατά λάθος πετιούνται στα σκουπίδια..

Τώρα βρίσκονται στην άλλη άκρη του κήπου με το ακούρευτο γκαζόν, που για αυτά είναι η αγριότερη ζούγκλα και ο Γουέιν πρεπει να τα βρει πριν πάθουν κάτι για να δει αν μπορεί να τα επαναφέρει.

Παίζουν: Ρικ Μοράνις, Ρόμπερτ Ολιβέρι, Κριστίν Σάδερλαντ, Μάρσια Στράσμαν, Ματ Φρούερ.

*Alpha, Τετάρτη 05/01, στις 23:30

«Η Επιστροφή» (2015) σκηνοθεσία Αλεχάντρο Γκονζάλες Ινιαρίτου

Βιογραφική Δράσης Περιπέτεια – Σε μια αποστολή στην αχαρτογράφητη, άγρια φύση της Αμερικής, ο εξερευνητής Χιου Γκλας δέχεται επίθεση από μια αρκούδα και εγκαταλείπεται από τα μέλη της ομάδας του. Μόνος και βαρύτατα τραυματισμένος, ο Γκλας αρνείται να υποκύψει. Με οδηγό την δύναμη της θέλησης και την αγάπη για την ιθαγενή γυναίκα του και τον γιο τους, ξεκινά μια Οδύσσεια μέσα από την τεράστια άγρια Δύση σε αναζήτηση του άνδρα που τον πρόδωσε: του Τζον Φιτζέραλντ. Αυτό που ξεκινά ως μια ανελέητη αποστολή για εκδίκηση εξελίσσεται σε ένα ηρωικό ταξίδι προς τη λύτρωση.

Παίζουν: Λεονάρντο ΝτιΚάπριο, Τομ Χάρντι, Ντόμναλ Γκλίσον, Ουίλ Πούλτερ, Λούκας Χάας.

*Open, Τετάρτη 05/01, στις 23:30

«Τρομοκοκράτες» (2015) σκηνοθεσία Στίβεν Σ. Μίλερ

Δράσης Μυστηρίου – Μια ομάδα τρομοκρατών απαγάγει τον προϊστάμενο της CIA Λέοναρντ Τέρνερ. Ο γιος του, Χάρι Τέρνερ, κυβερνητικός αναλυτής, αποφασίζει να θέσει σε εφαρμογή το δικό του επιχειρησιακό σχέδιο διάσωσης, παρ’ όλες τις αντιρρήσεις των υπεύθυνων της CIA.

Οι διεθνείς τρομοκράτες στέλνουν ένα βίντεο με τον δεμένο Λέοναρντ και απαιτούν να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους. Σε αντίθετη περίπτωση απειλούν να εκτοξεύσουν ένα κύμα πυραύλων στην καρδιά των ΗΠΑ.

Ο Χάρι πρέπει να βρει οπωσδήποτε τους κωδικούς των πυραύλων. Και ο χρόνος, που διαθέτει, είναι ελάχιστος καθώς οι τρομοκράτες τους δίνουν μόλις 14 ώρες διορία

Παίζουν: Μπρους Γουίλις, Κέλαν Λουτζ, Τζίνα Καράνο.

*Star, Τετάρτη 05/01, στις 01:00

«Σολάρις» (1972) σκηνοθεσία Αντρέι Ταρκόφσκι

Δραματική Μυστηρίου – Βασισμένο στο ομώνυμο βιβλίο του Στάνισλαβ Λεβ, το Σολάρις περιγράφει πως ένας ψυχολόγος αναλαμβάνει μια αποστολή σε ένα μακρινό πλανήτη, προκειμένου να διαπιστώσει γιατί μεταξύ του πληρώματος συμβαίνουν ανεξήγητα γεγονότα.

Ο εξωηλιακός πλανήτης Σολάρις, ένας διαστημικός ωκεανός τυλιγμένος από σύννεφα, είναι στόχος επιστημονικής μελέτης των ανθρώπων της Γης που έχουν εγκαταστήσει έναν διαστημικό σταθμό χωρητικότητας 85 αστροναυτών σε τροχιά γύρω από τον πλανήτη.

Αν και αρχικά απλά τον παρακολουθούσαν, κάποτε διατύπωσαν την θεωρία, ότι ο πλανήτης αυτός μπορεί να είναι ένα νοήμον εξωγήινο ον τεράστιων διαστάσεων. Αποφασίζουν λοιπόν να τον ενεργοποιήσουν τρυπώντας τον με ακτίνες φωτός υψηλής ενέργειας. Ξαφνικά στον διαστημικό σταθμό αρχίζουν να συμβαίνουν περίεργα πράγματα που συνοδεύονται από ανεξήγητες παραισθήσεις του πληρώματος του διαστημικού σταθμού, αναγκάζοντας την γήινη διεύθυνση του διαστημικού σταθμού να λάβει τα μέτρα της.

Παίζουν: Ναταλία Μπονταρτσούκ, Ντονάτας Μπανιόνις.

*Alpha, Τετάρτη 05/01, στις 01:30

«Ο Μπάτσος του Mall» (2009) σκηνοθεσία Στιβ Καρ

Κωμωδία – Ο Πολ Μπλαρτ έχει ένα μεγάλο όνειρο: να γίνει αστυνομικός. Προς στιγμήν αρκείται στο να φυλάει το μεγάλο εμπορικό κέντρο της πόλης. Ο ίδιος παίρνει πολύ σοβαρά τη δουλειά του, αλλά όχι και οι υπόλοιποι. Τα πράγματα όμως θα αλλάξουν σύντομα, όταν μια ομάδα νεαρών καταλαμβάνει το εμπορικό και κρατά όμηρους τους πελάτες του. Ο Πολ αντιμετωπίζει τη μεγαλύτερη πρόκληση της καριέρας του, καθώς καταλαβαίνει πως ήρθε η μεγάλη στιγμή να γίνει πραγματικός μπάτσος και γιατί όχι ήρωας!

Παίζουν: Τζέιμα Μέις, Σίρλεϊ Νάιτ, Κιρ Ο’ Ντόνελ, Ρέινι Ροντρίγκεζ, Κέβιν Τζέιμς

*Ant1, Τετάρτη 05/01, στις 01:45

«Οι άθλιοι» (2019) σκηνοθεσία Λατζ Λι

Δραματική – Ο μέχρι πρότινος ντοκιμαντερίστας Λατζ Λι χαρτογραφεί την καθημερινότητα στα υποβαθμισμένα προάστια του Παρισιού, στην ταινία που κέρδισε το Βραβείο της Επιτροπής στο Φεστιβάλ Καννών και έγινε η επίσημη υποβολή της χώρας για το Οσκαρ Καλύτερης Διεθνής Ταινίας.

Βραβείο Κοινού και Πανελλήνιας Ενωσης Κριτικών Κινηματογράφου στις Νύχτες Πρεμιέρας.

Ο Στεφάν παίρνει μετάθεση σε μια ειδική μονάδα καταπολέμησης του εγκλήματος στο Παρίσι όπου καλείται να συνεργαστεί με τον ξενοφοβικό Κρις και τον αφρικανικής καταγωγής Γκουαντά.

Κατά την διάρκεια μιας σύλληψης, οι αστυνομικοί δέχονται επίθεση από μια ομάδα αγοριών και όσα ακολουθούν απειλούν να τινάξουν την εξαιρετικά εύθραυστη κοινωνική ισορροπία στον αέρα.

Παίζουν: Νταμιέν Μπονάρ, Αλέξις Μανέντι, Ντζιμπρίλ Ζονγκά.

*Mega, Τετάρτη 05/01, στις 01:50