12 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Θες να δεις κάτι για να χαλαρώσεις; Βάλε μία από τις δώδεκα ταινίες που έχουμε να σου προτείνουμε.

«Το Βιβλίο της Ζούγκλας» (2016) σκηνοθεσία Τζον Φαβρό

Περιπέτεια – Ο μικρός Μόγλης, που ανατράφηκε από μια ομάδα λύκων στις ζούγκλες της Ινδίας, απολαμβάνει τη ζωή του δάσους μαζί με τα υπόλοιπα ζώα, έχοντας μάθει καλά τους σκληρούς κανόνες της επιβίωσης από την αρκούδα Μπαλού και τον πάνθηρα Μπαγκίρα. Όταν όμως ο αδίστακτος τίγρης, Σιρ Χαν, στρέφεται εναντίον του θέτωντας τη ζωή του σε κίνδυνο, ο Μόγλης καλείται να βρει έναν τρόπο να τον αντιμετωπίσει. Αυτό, ωστόσο, θα τον φέρει αντιμέτωπο και με την πραγματική του –ανθρώπινη- φύση.

Παίζουν: Νιλ Σεθ, Μπιλ Μάρει, Μπεν Κινγκσλει

*Alpha, Παρασκευή 07/01, στις 21:00

«Καπετάν Φάντης Μπαστούνι» (1968) σκηνοθεσία Αλέκος Σακελλάριος

Κωμωδία – Ένας νησιώτης καπετάνιος, ανακαλύπτει μια νέα κοπέλα μέσα στα ψυγεία του καραβιού του και της προσφέρει στέγη στο σπιτι του, αντίθετα με την επιθυμία των υπολοίπων συγγενών του. Όταν κάποια στιγμή, το πλοίο του βυθίζεται, οι συγγενείς του διώχνουν την κοπέλα από το σπίτι και κοιτάνε να του ξεκοκαλίσουν την περιουσία, χωρίς όμως να γνωρίζουν πως ο ίδιος έχει διασωθεί από το ναυάγιο.

Παίζουν: Λάμπρος Κωνσταντάρας, Μάρω Κοντού, Λαυρέντης Διανέλλος, Μήτση Κωνσταντάρα, Τασσώ Καββαδία, Δημήτρης Νικολαΐδης, Αλέκος Τζανετάκος.

*Mega, Παρασκευή 07/01, στις 21:00

«Η Ανταλλαγή» (2008) σκηνοθεσία Κλιντ Ίστγουντ

Δράμα – Στο Λος Αντζελες της δεκαετίας του ’20, μια μοναχική γυναίκα, που αγωνίζεται ν’ ανακαλύψει το εξαφανισμένο παιδί της, συγκρούεται με τη διεφθαρμένη αστυνομία.
Η πραγματική ιστορία της Κρίστιν κόλινς (Αντζελίνα Τζολί) που προσπαθεί να ανακαλύψει τον απαχθέντα μικρό της γιο, Γουόλτερ Κόλινς, πράγμα στο οποίο η εκεί αστυνομία, γνωστή τότε για τη διαφθορά και τα σκάνδαλά της, όχι μόνο δεν βοηθά, αλλά για να καλύψει την ανικανότητά της που έχει γίνει θέμα επίθεσης από τον πάστορα τοπικού ραδιοφώνου (Τζον Μάλκοβιτς), διαστρεβλώνει τα γεγονότα, παρουσιάζοντάς της ένα άλλο παιδί και πιέζοντάς την να το δεχτεί ως γιο της.

Όταν η Κρίστιν συνεχίζει τον αγώνα της, με τη βοήθεια του πάστορα, παρουσιάζοντας αδιάσειστα στοιχεία που αποδεικνύουν πως αυτός δεν είναι ο γιος της, καταλήγει να συλληφθεί από την αστυνομία,
και να την απομονώσουν σε ψυχιατρείο για να της κλείσουν το στόμα.

Παίζουν: Αντζελίνα Ζολί, Τζον Μάλκοβιτς, Τζέφρι Ντόνοβαν, Μάικλ Κέλι, Μισέλ Γκαν, Γκάτλιν Γκρίφιθ, Κολμ Φέορε.

*Ant1, Παρασκευή 07/01, στις 21:45

«Transformers 2: Η Εκδίκηση των Ηττημένων» (2009) σκηνοθεσία Μάικλ Μπέι

Δράσης Περιπέτεια -Μπορεί ο νεαρός Σαμ ( Σία Λαμπέφ) και οι Ότομποτς να κέρδισαν τη μάχη ενάντια στoυς Ντισέπτικονς στην πρώτη τους αναμέτρηση, όμως τώρα τα ηττημένα ρομπότ επιστρέφουν στη Γη, για να πάρουν την εκδίκησή τους. Ο Όπτιμους Πράιμ και η παρέα του θα προσπαθήσουν να προστατέψουν την ανθρωπότητα, ενώνοντας τις δυνάμεις τους με τον αμερικανικό στρατό σε μια μάχη επικών διαστάσεων.

Όταν ο φοιτητής Σαμ Γουίτγουικι μαθαίνει την αλήθεια για την αρχαία προέλευση των Τρανσφόρμερς, αποφασίζει να δεχθεί το πεπρωμένο του και να ακολουθήσει τον Όπτιμους Πράιμ στον επικό αγώνα ενάντια στους Ντισέπτικονς, οι οποίοι έχουν επιστρέψει πιο ισχυροί από ποτέ και σχεδιάζουν να καταστρέψουν τον κόσμο.

Παίζουν: Τάιρεζ Γκίμπσον, Σία Λαμπέφ, Τζος Ντουχάμελ, Τζον Τορτούρο, Μέγκαν Φοξ.

*SKAI Παρασκευή 07/01, στις 22:00

«Τι Έκανες Μπαμπά στην Άγρια Δύση» (1991) σκηνοθεσία  Ρον Άντεργουντ 

Κωμωδία – Χθες ήταν επιχειρηματίες. Σήμερα είναι καουμπόηδες. Αύριο θα περπατούν περίεργα.
Ο νεοϋορκέζος Μιτς Ρόμπινς (Μπίλι Κρίσταλ) είναι 39 και μίζερος. Έχει βαρεθεί την δουλειά και την ζωή του. Οι δυο του φίλοι, Εντ (Μπρούνο Κίρμπι) και Φιλ (Ντάνιελ Στερν), δεν διαφέρουν και πολύ από αυτόν, είναι τρεις φίλοι που περνούν την κρίση της μέσης ηλικίας.

Προκειμένου να διώξουν μακριά τα προβλήματα και την μονοτονία, αποφασίζουν να ακολουθήσουν το ένστικτό τους και να κάνουν τις διακοπές των ονείρων τους, αναζητώντας την ελευθερία και την περιπέτεια στο Μεξικό.

Αποφασίζουν να πάνε δύο βδομάδες διακοπές στην Άγρια Δύση, διασχίζοντας τη διαδρομή Νέο Μεξικό-Κολοράντο.
Εκεί θα γνωρίσουν τον Κάρλι, έναν αυθεντικό καουμπόι που θα τους διδάξει περισσότερα από το να διαβιώνουν στην άγρια πλευρά της φύσης.

Παίζουν:  Μπίλι Κρίσταλ, Ντάνιελ Στερν, Τζακ Πάλανς, Μπρούνο Κίρμπι, Πατρίσια Γέτιγκ, Χέλεν Σλέιτερ.

*ΕΡΤ2, Παρασκευή 07/01, στις 22:00

«Οι Άγγελοι του Τσάρλι: Δράση Πέρα από τα Όρια» (2003) σκηνοθεσία ΜακΤζι

Δράσης Κομεντί Περιπέτεια – Οι Άγγελοι του Τσάρλι επιστρέφουν για άλλη μια αγωνιώδη περιπέτεια.

Αυτή τη φορά πρέπει να ερευνήσουν την κλοπή μιας λίστας που περιλαμβάνει μάρτυρες προστασίας, αφού πέντε άτομα από τη λίστα έχουν ήδη δολοφονηθεί.

Έχουν τη βοήθεια ενός νέου Μπόζλι, σε μια περιπέτεια στην οποία θα αντιμετωπίσουν έναν «έκπτωτο άγγελο», τον παλιό τους εχθρό, και άλλες απειλές.

Παίζουν: Κάμερον Ντίαζ, Ντρου Μπάριμορ, Λούσι Λιου, Κρίσπιν Γκλόβερ, Τζάστιν Θερού, Ντέμι Μουρ.

*Mega, Παρασκευή 07/01, στις 23:10

«Το Ημερολόγιο μιας Πριγκίπισσας» (2001) σκηνοθεσία Γκάρυ Μάρσαλ

Κωμωδία – Η ήσυχη ζωή της Μία Θερμόπολις, μιας συνηθισμένης και μάλλον ντροπαλής δεκαεξάχρονης μαθήτριας, που ζει μια ήσυχη έως αδιάφορη με τη μητέρα της και την αγαπημένη της γάτα, αναστατώνεται όταν μαθαίνει έκπληκτη ότι στην πραγματικότητα είναι… πριγκίπισσα και μάλιστα διάδοχος του θρόνου στο μικρό και απόμακρο ευρωπαϊκό κρατίδιο της Γενοβίας!

Παρά την αρχική της αντίδραση, όταν μαθαίνει τα νέα από την γιαγιά της, βασίλισσα Κλαρίς Ρενάλντι – που η Μία ελάχιστα γνώριζε, δεν έχει πολύ χρόνο να το σκεφτεί. Πρέπει σύντομα να εκπαιδευτεί στα νέα της βασιλικά καθήκοντα, να αποκτήσει νέους τρόπους και νέες συνήθειες. Κάτι, που όμως θα αποδειχθεί πολύ δύσκολο έως ακατόρθωτο, αφού το ελεύθερο και ανεξάρτητο πνεύμα της δεν μπορεί να μπει σε καλούπια, ακόμα και αν αυτά είναι… βασιλικά! Η βασίλισσα Κλαρίς, ωστόσο, είναι αποφασισμένη να την πείσει με κάθε τρόπο.

Παίζουν: Αν Χάθαγουεϊ, Τζούλι Άντριους, Χέκτορ Ελιζόντο, Χίδερ Ματαράτζο, Μάντυ Μουρ, Ρόμπερτ Ζβάρτσμαν.

*Alpha, Παρασκευή 07/01, στις 23:10

«Η Άλλη Ερωμένη του Βασιλιά» (2008) σκηνοθεσία Τζάστιν Τσάντγουϊκ

Βιογραφική, δράμα, ιστορική, ρομαντική – Μια αισθησιακή ιστορία, γεμάτη ρομαντισμό, πόθο, ίντριγκες, προδοσίες, συνωμοσίες. Η ταινία αφηγείται μία ιστορία ίντριγκας, πάθους και προδοσίας τοποθετημένη χρονικά σε μία καθοριστική στιγμή για την Ευρωπαϊκή Ιστορία. Οι δύο πανέμορφες αδελφές Άνι και Μαίρη, οδηγημένες από την τυφλή φιλοδοξία της οικογένειάς τους, συναγωνίζονται για μία θέση στην καρδιά του παθιασμένου Βασιλιά Ερρίκου του VIII.

Παίζουν: Νάταλι Πόρτμαν, Σκάρλετ Γιόχανσον, Έρικ Μπάνα, Κριστίν Σκοτ Τόμας.

*Star, Παρασκευή 07/01, στις 00:30

«Last Christmas» (2019) σκηνοθεσία Πολ Φέιγκ

Κομεντί Ρομαντική – Η Κέιτ βρίσκεται στο Λονδίνο και τριγυρνά ει δυσαρεστημένη, παρέα με μια στοίβα κακών αποφάσεων που έχει πάρει στη ζωή της, ακούγοντας το χτύπημα των κουδουνιών στα παπούτσια της – μια άλλη ενοχλητική συνέπεια από τη δουλειά της ως «ξωτικό» σε ένα χριστουγεννιάτικο κατάστημα.

H Κέιτ έχει καλή φωνή. Τόσο καλή που θα μπορούσε να είναι ποπ σταρ, αλλά την έχει παραμελήσει.

Ο Τομ φαίνεται πολύ καλός για να είναι αληθινός, όταν μπαίνει στη ζωή της και αρχίζει να βλέπει και να καταλαβαίνει πολλούς από τους εσωτερικούς της φραγμούς .

Καθώς το Λονδίνο μεταμορφώνεται στην πιο υπέροχη εποχή του χρόνου, τίποτα δεν φαίνεται να λειτουργεί για τους δυο τους

Παίζουν: Εμίλια Κλαρκ, Χένρι Γκόλντινγκ, Εμα Τόμπσον, Μισέλ Γέο.

*Ant1, Παρασκευή 07/01, στις 00:45

«Σκληρός Τιμωρός» (2014) σκηνοθεσία Τζόρτζιο Σεραφίνι και Τζέιμς Κόιν

Περιπέτεια – Με την επιστροφή του από την αποστολή του στο Ιρακ, ο Τζον παλεύει με ψυχολογικά προβλήματα. Η μικρή γαλήνη που έχει καταφέρει να εξασφαλίσει καταστρέφεται οριστικά όταν σώζει μια κοπέλα από μια ομάδα προαγωγών. Κατά την επιχείρηση διάσωσης σκοτώνει κάποιους από αυτούς και έτσι τώρα ο ίδιος και η οικογένεια του γίνονται ο κύριος στόχος του τοπικού άρχοντα της μαφίας.

Παίζουν: Μπριάνα Έβιγκαν, Τζιάννι Καπάλντι, Κουνγκ Λι, Ντολφ Λάντγκρεν, Βίνι Τζόουνς.

*Open, Παρασκευή 07/01, στις 01:30

«Ένας Μικρός Παράδεισος» (2011) σκηνοθεσία Νίκολ Κάσελ

Κομεντί Φαντασίας – Η Μάρλεϊ(Κέιτ Χάντσον) είναι μια χειραφετημένη κοπέλα, καριερίστα, που δεν έχει λύσει τα ζητήματά της με τους γονείς της και που, απολαμβάνοντας την ασφάλεια από τους δύο κολλητούς της φίλους, αλλάζει τους ερωτικούς της παρτενέρ σαν τα πουκάμισα, απρόθυμη να δεσμευτεί.

Μόνο που όταν ο καρκίνος, σε καλπάζουσα μορφή, θα της χτυπήσει την πόρτα, η Μάρλεϊ θ’ αναγκαστεί να αποδεχθεί την πραγματικότητα της ασθένειάς της αλλά και να επιτρέψει στον εαυτό της να αγαπήσει και να αγαπηθεί.
Από κακομαθημένο, ευέξαπτο, γκρινιάρικο κορίτσι θα δουλέψει με τον εαυτό της για να γίνει ανεκτική, ειλικρινής και μειλίχια.

Στο πλευρό της ο ογκολόγος του νοσοκομείου ( Γκαέλ Γκαρσία Μπερνάλ) που νοσηλεύεται θα την βοηθήσει να συνειδητοποιήσει πως καμιά φορά η αγάπη μπορεί να είναι ίσως το πιο απαιτητικό ταξίδι της ζωής.

Παίζουν: Κέιτ Χάντσον, Γκαέλ Γκαρσία Μπερνάλ, Λούσι Παντς, Κάθι Μπέιτς, Γούπι Γκόλντμπεργκ, Πίτερ Ντίνκλατζ.

*Alpha, Παρασκευή 07/01, στις 01:30

«Λίνκολν» (2012) σκηνοθεσία Στίβεν Σπίλμπεργκ

Βιογραφική – Το 1865, και καθώς ο αμερικανικός εμφύλιος βαδίζει προς το τέλος του, ο επανεκλεγείς πρόεδρος Αβραάμ Λίνκολν, αν και δεν διαθέτει την απαραίτητη ενισχυμένη πλειοψηφία, επιχειρεί να περάσει από τη βουλή την 13η συνταγματική τροπολογία, η οποία καταργεί τη δουλεία. Στην προσπάθειά του να τερματίσει την πιο αιματοβαμμένη σύγκρουση της χώρας, τον Εμφύλιο Πόλεμο, θα συγκρουστεί με τους ισχυρούς άνδρες του υπουργικού συμβουλίου του αλλά τελικά θα αλλάξει για πάντα την αμερικανική ιστορία.

Παίζουν: Ντάνιελ Ντέι-Λιούις, Τζόζεφ Γκόρντον Λέβιτ, Τόμι Λι Τζόουνς, Τζέιμς Σπέιντερ, Ντέιβιντ Στράθερν, Σάλι Φιλντ, Τζάρεντ Χάρις, Λι Πέις, Τζάκι Ερλ Χάλει.

*SKAI, Παρασκευή 07/01, στις 02:20