Η Σαγράδα Φαμίλια είναι “αυθαίρετο” και πρέπει να πληρώσει στον Δήμο της Βαρκελώνης

Είναι ένα από τα διασημότερα αξιοθέατα της Καταλονίας και γενικότερα της Ισπανίας. Ωστόσο, αποδείχθηκε ότι είχε ένα… μικρό θεματάκι. Εδώ και τουλάχιστον 130 χρόνια λειτουργούσε χωρίς οικοδομική άδεια και έτσι η Σαγράδα Φαμίλια, η μεγάλη αυτή ρωμαιοκαθολική εκκλησία με την αξιοθαύμαστη αρχιτεκτονική, συμφώνησε να καταβάλει 41 εκατομμύρια δολάρια στις δημοτικές Αρχές της Βαρκελώνης, όπως αναφέρει στην ιστοσελίδα του το BBC.

Η δήμαρχος Βαρκελώνης, Άντα Κολάου, δήλωσε ότι πρόκειται για μια ιστορική συμφωνία. Σύμφωνα με όσα αναμεταδίδει το Αθηναϊκό – Μακεδονικό πρακτορείο Ειδήσεων, η Σαγράδα Φαμίλια θα καταβάλει τα χρήματα σε διάρκεια δέκα ετών για την βελτίωση των δημοσίων μεταφορών, την πρόσβαση στο μνημείο και για να βοηθηθεί η συνοικία όπου βρίσκεται το κτίριο.

Περίπου 4,5 εκατομμύρια άνθρωποι επισκέπτονται κάθε χρόνο την Σαγράδα Φαμίλια και άλλοι 20 εκατομμύρια την περιοχή για να δουν την εκκλησία από το εξωτερικό.

Το αρχιτεκτονικό έργο που σχεδίασε ο Αντόνι Γκαουντί, έχει ανακηρυχθεί από την UNESCO μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς και βρίσκεται ακόμη υπό κατασκευή. Οι εργασίες στο κτίριο ξεκίνησαν το 1882. Η κυρία κατασκευή αναμένεται να ολοκληρωθεί έως το 2026, επέτειο των 100 χρόνων από τον θάνατο του Γκαουντί.

newsBeast