14 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Άραξε στον καναπέ σου και απόλαυσε μία από τις παρακάτω ταινίες από τον κινηματογράφο του σαλονιού σου.

«Ο Άλβιν και η Παρέα του» (2007) σκηνοθεσία Τιμ Χιλ 

Animation – Πρόκειται για μια σειρά κινουμένων σχεδίων που απόλαυσαν τρεις γενιές φαν και που για πρώτη φορά μεταφέρεται στη μεγάλη οθόνη, συνδυάζοντας κινούμενα σχέδια με live action.

Η ταινία μάς γνωρίζει τους αγαπημένους χαρακτήρες της σειράς, τον Ντέιβ Σέβιλ και τα 3 σκιουράκια που τραγουδούν, τον αρχηγό του γκρουπ Άλβιν, τον ψηλό και ήσυχο Σάιμον και τον στρουμπουλό Θίοντορ.

Όταν τα τρία τραγουδιάρικα σκιουράκια χάνουν το σπίτι τους από τον αδίστακτο Ίαν Χοκ, γίνονται λαθρεπιβάτες σ ένα καλάθι με μάφινς και καταστρέφουν το σπίτι του ιδιοκτήτη του. Όταν έκπληκτος εκείνος ανακαλύπτει ότι τα σκιουράκια μιλάνε αλλά και τραγουδάνε, αποφασίζει να τους γράψει τραγούδια και σύντομα η ζωή τους μπαίνει σε άλλους ρυθμούς!

Με τις φωνές των: Θανάση Κουρλαμπά, Φώτης Πετρίδης, Δημήτρης Μαρίζας, Χρήστος Θάνου, Μαρία Ζερβού, Σοφία Καψαμπέλη, Άντρια Ράπτη.

*Open, Σάββατο 08/01, στις 21:00

«Minions» (2015) σκηνοθεσία Κάιλ Μπαλντά, Πιέρ Κοφέν

Animation – Από την αρχή του κόσμου, τα Minions υπήρχαν σε αυτόν τον πλανήτη με σκοπό πάντα να υπηρετήσουν πιστά τα πιο καταθλιπτικά αφεντικά! Από τον T-Rex έως τον Ναπολέοντα, η κίτρινη, φλύαρη, ακατανόητη φυλή, βοήθησε τους μεγαλύτερους και πιο κακόβουλους κακοποιούς. Τα Minions καλούνται τώρα να δουλέψουν για ένα νέο αφεντικό, την Scarlet Overkill, που φιλοδοξεί να γίνει η πρώτη γυναίκα κακός του κόσμου ενώ ταυτόχρονα θα προσπαθήσουν να σώσουν όλα τα Minions από την εξόντωση…

Με τις φωνές των: Κώστας Τσάκωνας, Δανάη Καλαχώρα, Χρήστος Θάνος, Σπύρος Τσεκούρας, Γιώργος Πετρόχειλος.

*Star, Σάββατο 08/01, στις 21:00

«Μικρά Αγγλία» (2013) σκηνοθεσία Παντελή Βούλγαρη

Δραματική Ελληνική Ταινία Ρομαντική – Άνδρος, α’ μισό του 20ού αιώνα. Η νεαρή Όρσα είναι παράφορα και μυστικά ερωτευμένη με τον υποπλοίαρχο Σπύρο Μαλταμπέ. Ο κλειστός χαρακτήρας της δεν επιτρέπει σε κανέναν να γνωρίζει τον κρυφό της πόθο.

Αντίθετα από τη μικρότερη αδελφή της, την ενθουσιώδη και γεμάτη όνειρα Μόσχα, που δεν κρύβει ότι θέλει να φύγει από την Άνδρο, για να αποφύγει έτσι τη μοίρα των γυναικών του νησιού, που τις θέλει να παντρεύονται ναυτικούς που λείπουν συνεχώς, ενώ κάποιες φορές δεν επιστρέφουν ποτέ. Όταν η μητέρα τους, η Μίνα, μια δυναμική όσο και χειριστική γυναίκα, αποφασίζει ότι ήρθε ο καιρός να παντρέψει τις δύο κόρες της, θα παραμερίσει κάθε συναίσθημα, για να βάλει πάνω απ’ όλα το συμφέρον και τις κατάλληλες γνωριμίες που θα την οδηγήσουν στους κατάλληλους γαμπρούς.

Σύντομα, λοιπόν, η Όρσα θα παντρευτεί τον πλοιοκτήτη και καπετάνιο Νίκο Βατοκούζη. Λίγο αργότερα, η Μόσχα θα παντρευτεί τον Σπύρο Μαλταμπέ, που είναι πλέον καπετάνιος.

Παίζουν: Πηνελόπη Τσιλίκα, Σοφία Κόκκαλη, Ανέζα Παπαδοπούλου, Ανδρέας Κωνσταντίνου, Μάξιμος Μουμούρης, Βασίλης Βασιλάκης, Χρήστος Καλαβρούζος, Ειρήνη Ιγγλέση, Βαγγελιώ Ανδρεαδάκη, Αγγελική Παπαθεμελή, Χρύσα Παπαϊωάννου, Κατερίνα Αντωνακάκη, Ζωή Λιανοστάθη, Κλέα Σαμαντά, Βασίλης Πομώνης.

*ΕΡΤ1, Σάββατο 08/01, στις 22:00

«Μια Νύχτα Ευλογημένη» (2017) σκηνοθεσία Έρικ Στάιλς

Δραματική, Φαντασίας – Ο Ραλφ ένας διάσημος σεναριογράφος, διασχίζει την 7η δεκαετία της ζωής του και πάσχει από ανίατη ασθένεια. Έχει δύο τελικές αποστολές: να συμφιλιωθεί με το γιο του, τον Μιχαήλ, και να εξασφαλίσει ότι δεν θα είναι βάρος για τη σύζυγό του, την Άννα, καθώς ετοιμάζεται να τους «καληνυχτίσει».

Παίζουν: Τζον Χαρτ, Σοφία Έλιν, Μαξ Μπράουν.

*ΕΡΤ3, Σάββατο 08/01, στις 22:00

«Οι Υπηρέτριες» (2011) σκηνοθεσία Τέιτ Τέιλορ

Δράμα – Αρχές του 1960, η 22χρονη Σκίττερ επιστρέφει μετά το τέλος των σπουδών της στο πατρικό της, στη μικρή πόλη Τζάκσον του Μισισιπή. Οι φιλοδοξίες της όμως είναι πολύ μεγαλύτερες από τα όρια της επαρχίας και την καταπιεστική επιθυμία των γονιών της να βρει έναν καλό γαμπρό. Αυτό που θέλει είναι να γίνει συγγραφέας. Γνωρίζοντας λοιπόν ότι για να την προσέξουν, θα πρέπει να βρει ένα κάπως τολμηρό θέμα, σύντομα αρχίζει να συγκεντρώνει υλικό με θέμα τις γυναίκες-υπηρέτριες που μεγάλωσαν τις κόρες των πλουσίων της περιοχής. Οι έρευνές της όμως θα την οδηγήσουν σε κάποια σκοτεινά μονοπάτια που, για το καλό της πόλης, θα ήταν καλό να μείνουν απάτητα και ανεξερεύνητα. Ωστόσο, η Έιμπελιν, υπηρέτρια της καλύτερης φίλης της Σκίττερ, έχει ήδη αρχίσει να μιλά, και αυτά που λέει δεν μπορούν πια να αποσιωπηθούν…

Παίζουν: Βαϊόλα Ντέιβις, Τζέσικα Τσάστεϊν, Οκτάβια Σπένσερ, Έμμα Στόουν, Μπράις Ντάλας Χάουαρντ, Άλισον Τζάνεϊ.

*Alpha, Σάββατο 08/01, στις 22:15

«Jurassic World» (2015) σκηνοθεσία Κόλιν Τρέβοροου

Περιπέτεια – Είκοσι δύο χρόνια μετά τα γεγονότα του Jurassic Park, το νησί Nublar διαθέτει πλέον ένα θεματικό πάρκο δεινοσαύρων το «Jurassic World». όπως το είχε οραματιστεί ο John Hammond.

‘Έπειτα από αρκετά χρόνια λειτουργίας και βλέποντας τους επισκέπτες κάθε χρόνο να μειώνονται, οι υπεύθυνοι του θεματικού πάρκου «Jurassic World» είναι έτοιμοι να παρουσιάσουν το καινούριο υπερθέαμα, έναν γενετικά κατασκευασμένο, γιγάντιο και σαρκοφάγο δεινόσαυρο, ο οποίος όμως δραπετεύει από το χώρο του και σπέρνει τον πανικό στο γεμάτο χιλιάδες επισκέπτες νησιωτικό πάρκο…

Παίζουν: Κρις Πρατ, Μπράις Ντάλας Χάουαρντ, Βίνσεντ Ντ’ Ονόφριο, Τάι Σίμπκιν.

*Star, Σάββατο 08/01, στις 22:50

«Ο Πρώτος Άνθρωπος» (2018) σκηνοθεσία Ντάμιεν Σαζέλ

Δράμα – H ιστορία του Νιλ Άρμστρονγκ και της θρυλικής αποστολής στο φεγγάρι το καλοκαίρι του 1969. Το φιλμ ακολουθεί την πορεία του Άρμστρονγκ από το 1961 έως το 1969, την περίοδο δηλαδή που η NASA προετοίμαζε πυρετωδώς το θρυλικό διαστημικό της πρόγραμμα, ώστε να στείλει την πρώτη επανδρωμένη αποστολή στο φεγγάρι. Ο αγώνας αυτός οδήγησε σε μια από τις πιο ριψοκίνδυνες και σπουδαίες αποστολές στην ιστορία της ανθρωπότητας.

Παίζουν: Ράιαν Γκόσλινγκ, Κλερ Φόι, Τζέισον Κλαρκ, Κρίστοφερ Άμποτ, Κάιλ Τσάντλερ.

*Ant1, Σάββατο 08/01, στις 23:00

«Kill Bill: Volume 1» (2003) σκηνοθεσία Κουέντιν Ταραντίνο

Δράσης – Πρωταγωνίστρια η Νύφη η οποία μετά από τέσσερα χρόνια ξυπνάει στο νοσοκομείο από κώμα εξαπολύοντας την εκδικητική της μανία εναντίον του Μπιλ, πρώην εργοδότη της και της παλιάς της ομάδας, αφήνοντας πίσω πληθώρα πτωμάτων.

Σχεδιασμένο ως φόρος τιμής στις ταινίες με πολεμικές τέχνες, τα Spaghetti Western και τις ταινίες με Σαμουράι και με την κεντρική ηρωίδα να φοράει την ίδια στολή που φορούσε ο Μπρους Λι στην ταινία Το παιχνίδι του θανάτου, ο Κουέντιν Ταραντίνο στήνει μια εντυπωσιακά στυλιζαρισμένη ταινία με σκηνές βίας που μαγνητίζουν το μάτι.

Με τέλεια χορογραφημένες σκηνές μάχης και δράσης που αγγίζουν τα όρια του cult και με πετυχημένο συνδυασμό διαφορετικών τρόπων κινηματογράφησης, καθώς και έντονη επίδραση και αναφορές στο ασιατικό σινεμά, η ταινία είναι το πιο εντυπωσιακό και γυαλιστερό περιτύλιγμα που έχει γυριστεί εδώ και χρόνια.

Παίζουν: Ούμα Θέρμαν, Ντέιβιντ Καραντάιν, Ντάριλ Χάνα, Βιβίκα Α.Φοξ, Λούσι Λιού, Μάικλ Μάνστεν.

*Open, Σάββατο 08/01, στις 23:00

«Άγρυπνος στο Σιάτλ» (1993) σκηνοθεσία Νόρα Έφρον

Ρομαντική Κωμωδία –Ο Σαμ Μπάλντουιν, ένας αρχιτέκτονας από το Σικάγο, χάνει τη σύζυγό του, Μάγκι, από καρκίνο. Αυτός και ο μικρός του γιος Τζόνα, αρχίζουν μια νέα ζωή στο Σιάτλ, αλλά ο Σαμ ακόμα πενθεί. Δεκαοχτώ μήνες μετά, την Παραμονή Πρωτοχρονιάς του 1992, ο Τζόνα, ο οποίος θέλει ο πατέρας του να βρει μια καινούρια σύζυγο, τηλεφωνεί σε μια ραδιοφωνική εκμπομπή.

Ο Τζόνα πείθει τον Σαμ να βγει στον αέρα να μιλήσει για το πόσο του λείπει η Μάγκι. Εκατοντάδες γυναίκες από όλη τη χώρα που ακούνε την εκπομπή και συγκινούνται από την ιστορία του, του στέλνουν γράμματα. Μία από τις ακροάτριες είναι η Άνι Ριντ, ρεπόρτερ της εφημερίδας Baltimore Sun. Είναι αρραβωνιασμένη με τον Γουόλτερ αλλά αισθάνεται ότι κάτι λείπει από τη σχέση τους.

Αφού παρακολουθεί την ταινία Μεγάλε μου Έρωτα, η Άνι γράφει ένα γράμμα προτείνοντας στον Σαμ να τη συναντήσει στην κορυφή του Εμπάιρ Στέιτ Μπίλντινγκ τη μέρα του Αγίου Βαλεντίνου. Δεν το στέλνει αλλά η φίλη της και συντάκτρια Μπέκι, το στέλνει γι αυτήν και στέλνει την Άνι στο Σιάτλ με αφορμή να κάνει ένα ρεπορτάζ για τις ραδιοφωνικές εκπομπές

Παίζουν: Τομ Χανκς, Μεγκ Ράιαν, Μπιλ Πούλμαν, Ρος Μάλινγκερ, Ρόζι Ο’ Ντόνελ.

*Μακεδονία, Σάββατο 08/01, στις 23:00

«Logan Lucky» (2017) σκηνοθεσία Στίβεν Σόντερμπεργκ

Δράσης Κωμωδία – Οι Λόγκανς ανήκουν στην εργατική τάξη και ζουν στην δυτική Virginia. H οικογένεια τους είναι διάσημη εδώ και περισσότερα από 90 χρόνια για την κακοτυχία της, όταν ο Τζίμι Λόγκαν (Channing Tatum) αποφασίζει ότι ήρθε η ώρα η τύχη της να αλλάξει.

Ο Τζίμι Λόγκαν (Τσάνινγκ Τέιτουμ), είναι χειριστής βαρέων μηχανημάτων σε εργοτάξια, αλλά βρίσκεται άνεργος χάρη στο κουτσό του πόδι: είναι χωρισμένος κι έχει μια μικρή κόρη, που ετοιμάζεται για τα τοπικά καλλιστεία, αλλά έχει χάσει την επιμέλειά της στο διαζύγιο. Ο αδελφός του είναι ο Κλάιντ (Ανταμ Ντράιβερ), μονόχειρας μπάρμαν που έχει χάσει το χέρι του σε μια από τις δυο αποστολές του στο Ιράκ.

Τα δύο αδέρφια έχουν την ιδέα να κλέψουν την μπάζα της Nascar από τους αγώνες ταχύτητας Coca-Cola 600 στη διπλανή πολιτεία, στη Σάρλοτ της Βόρειας Καρολίνας, όπου τα χρήματα που συγκεντρώνονται μέσω ενός πολύπλοκου δικτύου σωληνώσεων, στα έγκατα της γης κάτω από το στάδιο.

Για να τα καταφέρουν, θα ζητήσουν τη βοήθεια ενός φυλακισμένου ειδήμονα στις ανατινάξεις χρηματοκιβωτίων, με το ταιριαστό όνομα Τζο Μπανγκ (ο Ντάνιελ Κρεγκ), αλλά και της αδελφής των Λόγκαν, των δυο αδελφών του Τζο, της ευρύτερης οικογένειας μιας μικρής κοινότητας losers που ζει, πίσω από πραγματικά ή νοητά κάγκελα, στα σύνορα του γοητευτικού Νότου και της μεσοδυτικής Βιρτζίνια της παρακμής και της αποτυχίας.

Παίζουν: Ανταμ Ντράιβερ, Τσάνινγκ Τέιτουμ, Ντάνιελ Κρεγκ, Ράιλι Κίου, Σεθ ΜακΦάρλεϊν, Τζακ Κουέιντ, Μπράιαν Γκλίσον, Χίλαρι Σουάνκ, Φάρα Μακένζι, Κέιτι Χολμς, Ντέιβιντ Ντένμαν, Ντουάιτ Γιόκαμ, Σεμπάστιαν Σταν.

*Star, Σάββατο 08/01, στις 01:15

«… Για Πάντα» (2020) σκηνοθεσία Γιάννης Παπαδάκος

Δραματική Ελληνική Ταινία – O Πέτρος είναι ένας 35αρης επιτυχημένος σεφ και συλλέκτης βινυλίων που ψάχνει τον εαυτό του σε εφήμερες σχέσεις και νυχτερινές εξορμήσεις.

Η Ζωή είναι μία ρομαντική κοπέλα που σχεδιάζει και ράβει παιδικά κοστούμια και ενδιαφέρεται για μια σταθερή σχέση.

Οι δύο κόσμοι τους θα τεθούν υπό αμφισβήτηση όταν θα συναντηθούν τυχαία σε ένα βιβλιοπωλείο στο κέντρο της Αθήνας. Ωστόσο ένας δυνατός έρωτας θα γεννηθεί και θα επηρεάσει τη ζωή τους. Για πάντα!

Παίζουν: Γιάννης Τσιμιτσέλης, Κατερίνα Γερονικολού.

*Alpha, Σάββατο 08/01, στις 01:30

«Οι Μεγάλοι 2» (2013) σκηνοθεσία Ντένις Ντάγκαν

Κωμωδία – Ο Λένι αφήνει την τρέλα του Λος Αντζελες και επιστρέφει με την οικογένειά του στη μικρή πόλη όπου μεγάλωσε για να επανασυνδεθεί με τους φίλους του και να κάνει μια ήρεμη ζωή.

Πολύ σύντομα θα έρθει αντιμέτωπος με παλιούς τραμπούκους και τους διαδόχους τους, σχιζοφρενείς οδηγούς λεωφορείων, μεθυσμένους μπάτσους και 400 μασκαρεμένους, απρόσκλητους επισκέπτες που μπουκάρουν στο πάρτι του καλοκαιριού.

Παίζουν: Άνταμ Σάντλερ, Κέβιν Τζέιμς,Κρις Ροκ, Σάλμα Χάγιεκ, Στιβ Μπουσέμι.

*Ant1, Σάββατο 08/01, στις 01:45

«Σε Βλέπω στα Όνειρά μου» (2014) σκηνοθεσία Κέννυ Λεόν

Δραματική Ρομαντική – Σε αυτή τη ρομαντική κομεντί, η Ναταλία και ο Νικ είναι δυο μοναχικοί άνθρωποι, που έχουν πειστεί ότι είναι αδύνατον να βρουν το ιδανικό ταίρι.

Μια μέρα πετούν ένα νόμισμα σε ένα σιντριβάνι και από εκείνη τη στιγμή ονειρεύονται ο ένας τον άλλο και φαντάζονται το μέλλον τους μαζί.

Το πρόβλημα είναι πώς θα βρουν τον άνθρωπο των ονείρων τους στην πραγματική τους ζωή;

Παίζουν: Κάθριν Μακφί, Μάικ Βόγκελ, Τζόμπεθ Γουίλιαμς, Ρέιτσελ Σκάρστεν.

*Mega, Σάββατο 08/01, στις 02:30

«Σκληρός Τιμωρός» (2014) σκηνοθεσία Τζόρτζιο Σεραφίνι και Τζέιμς Κόιν

Περιπέτεια – Με την επιστροφή του από την αποστολή του στο Ιρακ, ο Τζον παλεύει με ψυχολογικά προβλήματα. Η μικρή γαλήνη που έχει καταφέρει να εξασφαλίσει καταστρέφεται οριστικά όταν σώζει μια κοπέλα από μια ομάδα προαγωγών. Κατά την επιχείρηση διάσωσης σκοτώνει κάποιους από αυτούς και έτσι τώρα ο ίδιος και η οικογένεια του γίνονται ο κύριος στόχος του τοπικού άρχοντα της μαφίας.

Παίζουν: Μπριάνα Έβιγκαν, Τζιάννι Καπάλντι, Κουνγκ Λι, Ντολφ Λάντγκρεν, Βίνι Τζόουνς

*Open, Σάββατο 08/01, στις 02:30