Νύχτα αγωνίας στη Φλώρινα – Ανάστατοι οι κάτοικοι έχουν βγει έξω απ’ τα σπίτια

Ανάστατοι οι κάτοικοι έχουν βγει έξω απ’ τα σπίτια – Μέσα σε λίγη ώρα σημειώθηκαν οκτώ μετασεισμοί – «Είναι πολύ νωρίς για να εξαχθούν συμπεράσματα», δήλωσε στο protothema ο διευθυντής ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών, Γεράσιμος Χουλιάρας – Προς το παρόν δεν υπάρχει κάτι ανησυχητικό, δήλωσε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης

Σεισμός 5,4 Ρίχτερ έγινε πριν λίγα λεπτά 3 χιλιόμετρα δυτικά της Φλώρινας και σε εστιακό βάθος 14,3 χιλιομέτρων.  Ο σεισμός έγινε έντονα αισθητός σε ένα τόξο από τη Λάρισα έως και σε γειτονικές χώρες.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν υπάρξει κλήσεις στην Πυροσβεστική ούτε αναφορές για ζημιές, κάτι που επιβεβαιώνει και η τοπική αστυνομία.

Οι κάτοικοι έχουν βγει έξω απ’ τα σπίτια τους και βρίσκονται σε επιφυλακή.

Σύμφωνα με αναφορές, ο σεισμός είχε μεγάλη χρονική διάρκεια και βουητό ενώ έγινε αντιληπτός ακόμη και μέχρι τη Λάρισα. Ο σεισμός έγινε αισθητός ακόμη σε Σκόπια, Βουλγαρία και Αλβανία.

Μέσα στα επόμενα λεπτά καταγράφηκαν άλλες οκτώ σεισμικές δονήσεις, 3,5 Ρίχτερ σε εστιακό βάθος 5 χιλιομέτρων, 3,5 Ρίχτερ σε εστιακό βάθος δέκα χιλιομέτρων, 4,2 Ρίχτερ σε βάθος 10 χιλιομέτρων, 2,9 Ρίχτερ σε εστιακό βάθος 10 χιλιομέτρων, 2,9 σε εστιακό βάθος 10 χιλιομέτρων, 2,7 σε εστιακό βάθος 10 χιλιομέτρων, 3,9 σε εστιακό βάθος 10 χιλιομέτρων και 3,9 Ρίχτερ σε βάθος 10 χιλιομέτρων.

«Είναι πολύ νωρίς για να εξαχθούν συμπεράσματα», δήλωσε ο διευθυντής ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών, Γεράσιμος Χουλιάρας. Οι σεισμολόγοι περιμένουν πώς θα εξελιχθεί η σεισμική δραστηριότητα. Όπως διευκρίνισε, η συγκεκριμένη περιοχή δεν είναι τακτικής σεισμικότητας.

Δείτε το video: