6 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Μια καινούργια εβδομάδα μόλις ξεκίνησε και σου έχουμε επιλέξει έξι ταινίες να απολαύσεις στην μικρή σου οθόνη.

«Η Μεγάλη Μέρα» (2014) σκηνοθεσία Ιβάν Ράιτμαν

Δραματική – Την ημέρα της τελικής επιλογής παικτών για το επαγγελματικό πρωτάθλημα αμερικανικού ράγκμπι, ο γενικός μάνατζερ των Cleveland Browns, Σόνι Γουίβερ (Κέβιν Κόσνερ), έχει μια μοναδική ευκαιρία να σώσει το άθλημα στην πόλη του, με την επιλογή του καλύτερου παίκτη της αγοράς.

Πρέπει στιγμιαία να αποφασίσει το τι μπορεί να θυσιάσει αποζητώντας το τέλειο, καθώς τα όρια ανάμεσα στην προσωπική και την επαγγελματική του ζωή γίνονται δυσδιάκριτα. Μια ημέρα που τα όνειρα εκατοντάδων νεαρών να γίνουν επαγγελματίες είτε πραγματοποιούνται, είτε σωριάζονται.

Παίζουν: Κέβιν Κόστνερ, Τζένιφερ Γκάρνερ, Τσάντγουικ Μπόουζμαν, Ντένις Λιρι, Έλεν Μπερνστιν, Τομ Γουέλιγκ, Φρανκ Λαντζέλα, Σαμ Έλιοτ.

*Open, Δευτέρα 10/01 στις 21:00

«The David Cassidy Story» (2000) σκηνοθεσία Τζακ Μπέντερ

Βιογραφική, δράμα – Ο Άντριου Κάβοβιτ κάνει μια εντυπωσιακή ερμηνεία σε αυτή τη σοβαρή ματιά στην ταραγμένη ζωή του ηθοποιού. Η ιστορία περιστρέφεται γύρω απ’ τη θυελλώδη σχέση του έφηβου Κάσιντι με τον πατέρα του, Τζακ Κάσιντι (Μάλκολμ ΜακΝτάουελ).

Η ταινία ακολουθεί την άνοδο του νεαρού Κάσιντι ως τηλεοπτικού αστέρα και μουσικού στις αρχές του 1970 και την πτώση του στη φτώχεια και την αφάνεια, ως ένας ηθοποιός που προσπαθεί να φτιάξει ξανά την καριέρα του.

Στη συνάντησή του με τον πατέρα του, ο Κάσιντι αποκαλύπτει τον μεγαλύτερό του φόβο: να γίνει αποτυχημένος σαν κι αυτόν και μετά, ξεχασμένος ηθοποιός.

Το ‘The David Cassidy Story’ μιλάει για την τρέλα της δόξας και για το πώς μπορούμε να τα καταφέρουμε ξανά.

Παίζουν: Άντριου Κάβοβιτ, Μάλκολμ ΜακΝτάουελ, Ντέι Γιάνγκ, Ρόμα Μάφια, Μάθιου Τζον Άρμστρονγκ, Κέιτι Ράιτ.

*ΕΡΤ2, Δευτέρα 10/01 στις 22:00

«Ο Πρώτος Εκδικητής. Captain America» (2011) σκηνοθεσία Τζο Τζόνστον

Δράσης Περιπέτεια – Έτος 1942. Ο στρατιώτης Στιβ Ρότζερς αδυνατεί να ενταχθεί στον Αμερικανικό Στρατό αφού απορρίπτεται συνεχώς λόγω θεμάτων υγείας. Θα δεχτεί τελικά να συμμετάσχει σε ένα πειραματικό πρόγραμμα που στόχο έχει τη δημιουργία ένας Υπερ-Στρατιώτη.

Όταν λοιπόν ο πλανήτης αρχίσει να απειλείται από των επέλαση των Ναζί, ο Στιβ Ρότζερς καλείται να σώσει τον κόσμο ως Captain America, ο Πρώτος Εκδικητής.

Μαζί με τον παιδικό του φίλο Μπάκι Μπαρνς, την Πέγκι Κάρτερ και τον Τσέστερ Φίλιπς, θα έρθει αντιμέτωπος με τη σκοτεινή οργάνωση Υ.Δ.Ρ.Α., την οποία καθοδηγεί ο Red Skull, προκειμένου να τον εμποδίσουν να κατακτήσει τον κόσμο με το πανίσχυρο όπλο του, το Τεσσεράκτιο.

Οι συγκρούσεις που θα ακολουθήσουν, φέρνουν τον Στηβ Ρότζερς απέναντι σε διλήμματα και κρίσιμες αποφάσεις, που κάποια στιγμή θα τον μεταφέρουν –κυριολεκτικά- σε μια άλλη διάσταση…

Παίζουν: Κρις Έβανς, Χιούγκο Γουίβινγκ, Τόμι Λι Τζόουνς, Στάνλεϊ Τούτσι, Ντόμινικ Κούπερ, Χέιλι Άτγουελ.

*Alpha, Δευτέρα 10/01 στις 22:30

«Τι Συνέβη στη Δευτέρα» (2017) σκηνοθεσία Τόμι Βιρκόλα

Περιπέτεια – Το έτος 2073, ο υπερπληθυσμός και η πείνα έχουν αναγκάσει τις κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο να λάβουν δραστικά μέτρα για την αντιμετώπισή τους, υποχρεώνοντας τις οικογένειες να κάνουν μόνο ένα παιδί.

Επτά πανομοιότυπες αδελφές ζουν μία κρυφή ζωή, διαρκώς καταζητούμενες από το Τμήμα Κατανομής Παιδιών, υιοθετώντας μία ταυτότητα: αυτήν της Κάρεν Σέτμαν.

Μεγαλωμένες και εκπαιδευμένες από τον παππού τους, ο οποίος τους έδωσε και τα ονόματά τους, – Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή- κάθε κοπέλα μπορεί να βγει στον έξω κόσμο μία φορά την εβδομάδα, χρησιμοποιώντας την κοινή τους ταυτότητα. Όλα κυλάνε κανονικά, μέχρι που μία μέρα, η Δευτέρα δεν επιστρέφει σπίτι…

Παίζουν: Νούμι Ράπας, Γκλεν Γκλόουζ, Γουίλεμ Νταφόε, Μαρουάν Κενζάρι, Κρίστιαν Ρούμπεκ, Πολ Σβέρε Χάγκεν.

*Star, Δευτέρα 10/01 στις 00:00

«Χόμπιτ: Η Μάχη των Πέντε Στρατών» (2014) σκηνοθεσία Πίτερ Τζάκσον

Περιπέτεια – Με την ανάκτηση του Βασίλειου των Νάνων από τον δράκο Νοσφιστή, ο Μπίλμπο και οι δεκατρείς Νάνοι έχουν άθελά τους συμβάλλει στην εξάπλωση μιας φονικής δύναμης. Ο εξοργισμένος Νοσφιστής επιτίθεται στους ανυπεράσπιστους κατοίκους της Λιμνούπολης. Παράλληλα, κυριευμένος από το πάθος του για πλούτο, ο Θόριν Δρύασπις βάζει τον θησαυρό πάνω από την τιμή και τους φίλους του.

Παραμονεύουν όμως μεγαλύτεροι κίνδυνοι, τους οποίους γνωρίζει μόνο ο Γκάνταλφ…. Ο μεγάλος εχθρός τους, Σάουρον έχει στείλει λεγεώνες από Όρκς για να επιτεθούν στο Βουνό της Μοναξιάς. Η φυλή των Νάνων, τα Ξωτικά και οι Άνθρωποι πρέπει να αποφασίσουν, είτε να ενώσουν τις δυνάμεις τους, είτε να καταστραφούν. Ο Μπίλμπο θα πρέπει να πολεμήσει τόσο για τη ζωή του, όσο και για των συντρόφων του, στην επική Μάχη των Πέντε Στρατών, καθώς το μέλλον της Μέσης Γης παραμένει αβέβαιο.

Παίζουν: Μάρτιν Φρίμαν, Λιούκ Έβανς, Ίαν ΜακΚέλεν, Εβάντζελιν Λίλι, Ρίτσαρντ Άρμιτατζ.

*ΕΡΤ1, Δευτέρα 10/01 στις 00:15

«Άλιεν³: Η Τελική Αναμέτρηση» (1992) σκηνοθεσία Ντέιβιντ Φίντσερ

Δράσης Τρόμου – Το διαστημόπλοιο των αποικιακών πεζοναυτών Σουλάκο πιάνει φωτιά καθώς ταξιδεύει στο διάστημα.Οι τέσσερις επιβαίνοντες, Έλεν Ρίπλεϊ, ο πεζοναύτης Χικς, η ανήλικη Νιούτ και το ανδροειδές με το όνομα Μπίσοπ, εκτοξεύονται στο διάστημα με αυτόματη διαδικασία μέσα σε θαλαμίσκο απόδρασης, ενώ βρίσκονται σε κατάσταση υπερύπνωσης. Μερικά δευτερόλεπτα πριν την εκτόξευση του θαλαμίσκου, το Σουλάκο διενεργεί σάρωση στα σώματα των επιβαινόντων για ιατρικούς λόγους.

Στην οθόνη σάρωσης εμφανίζεται πως κάποιος από τους επιβαίνοντες κυοφορεί ένα Άλιεν.

Στον πλανήτη-φυλακή Φιορίνα 161 όταν προσγειώνεται ο θαλαμίσκος, η μόνη που επέζησε είναι η Έλεν Ρίπλεϊ, την οποία περισυνέλεξαν κάποιοι από τους κρατούμενους της φυλακής. Την ίδια στιγμή, το Alien έχει καταφέρει να αναπτυχθεί σε μια νέα φονική μορφή και ενώ επιτίθεται στους κρατούμενους η Έλεν είναι με το μέρος τους και είναι έτοιμη να το εξαφανίσει με κάθε τρόπο και με κάθε κόστος, καθώς ανακαλύπτει ότι το πραγματικό μέγεθος του κινδύνου είναι πολύ μεγαλύτερο.

Παίζουν: Σιγκούρνεϊ Γουΐβερ, Τσαρλς Ντάτον, Τσαρλς Ντανς, Πολ ΜακΓκάν, Μπράιαν Γκλόβερ, Ραλφ Μπράουν, Ντάνι Γουέμπ.

*Alpha, Δευτέρα 10/01 στις 02:30