11 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Παρασκευή βράδυ και η ώρα για ταινία σιγά σιγά πλησιάζει! Εσύ ποια θα δεις απόψε;

«Ρατατούης» (2007) σκηνοθεσία Μπραντ Μπερντ

Animation – Η υψηλή γαστρονομία είναι στο DNA όλων των Γάλλων, και όταν λέμε όλων, εννοούμε ακόμα και των… αρουραίων τους! Δε φαίνεται καθόλου παράλογο λοιπόν, που ο Ρεμί ονειρεύεται να γίνει ένας σπουδαίος σεφ, παρά τις αντιρρήσεις της οικογένειάς του και το γεγονός ότι είναι… αρουραίος – κάτι απαγορευτικό όταν πρόκειται για κουζίνες! Τυχερός όμως μέσα στην ατυχία του, σύντομα θα βρεθεί από τον υπόνομο στην… κουζίνα ενός διάσημου εστιατορίου και μέσω ενός μαθητευόμενου μάγειρα, του Λιγκουίνι, θα αρπάξει την ευκαιρία να ξετυλίξει τις μαγειρικές του ικανότητες. Στο δρόμο του θα βρεθεί ο μικρός Αλφρέντο, ο ραδιούργος Σκίνερ, αλλά και ο φοβερός και τρομερός κριτικός εστιατορίων, Άντον Ίγκορ. Ο Ρεμί, όμως, ξέρει καλύτερα από όλους τα υλικά της επιτυχίας και πώς να τα… μαγειρέψει. Μετά από όλα αυτά, ο γαλλικός χάρτης των γεύσεων δεν θα είναι ποτέ πια ο ίδιος!

Φωνές μεταγλώττισης: Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, Φώτης Σπύρου, Γιώργος Κοτανίδης, Ηλίας Μαμαλάκης (Φωνές αγγλικής έκδοσης: Πάτον Όσβαλτ, Ίαν Χολμ, Λου Ρομάνο, Τζανίν Γκαρόφαλο, Πίτερ Ο Τουλ).

*Alpha, Παρασκευή 14/01, στις 21:00

«Gemini Man» (2019) σκηνοθεσία Ανγκ Λι

Δράσης – Ένας πενηντάχρονος συνταξιούχος δολοφόνος, ο Χένρι Μπρόγκαν, καταδιώκεται από τον εξίσου θανάσιμο εικοσιτετράχρονο κλώνο του. Ο Χένρι, μαζί με τους αδίστακτους συναδέλφους του Ντάνι και Μπάρον, βρίσκονται κυνηγημένοι καθώς διασχίζουν την υφήλιο αναζητώντας την αλήθεια.

Αυτό που ανακαλύπτουν θα αναγκάσει το Χένρι να βρεθεί αντιμέτωπος με τους ανθρώπους που εμπιστευόταν και να αποφασίσει ποιανού η ζωή αξίζει περισσότερο – η δική του ή του κλώνου του;

Παίζουν: Γουίλ Σμιθ, Μαίρη Ελίζαμπεθ Γουίνστεντ, Κλάιβ Όουεν, Μπένεντικτ Γουόνγκ.

*SKAI, Παρασκευή 14/01, στις 22:00

«Η Νύχτα των Αιχμαλώτων» (2002) σκηνοθεσία Γκρέγκορι Χόμπλιτ

Δράμα, πολεμική – Ο υπολοχαγός Χαρτ, αιχμάλωτος πολέμου σε στρατόπεδο των ναζί, αναλαμβάνει την υπεράσπιση ενός μαύρου πιλότου, ο οποίος κατηγορείται για τη δολοφονία ενός ρατσιστή συναδέλφου του. Σύντομα, όμως, διαπιστώνει ότι η δίκη κρύβει πολύ περισσότερα πράγματα κσι ότι ο πελάτης του, όπως και αυτός, έχουν γίνει πιόνια στα σχέδια του συνταγματάρχη ΜακΝαμάρα, του επικεφαλής των Αμερικανών αιχμαλώτων.

Παίζουν:  Κόλιν Φάρελ, Μπρους Γουίλις, Τέρενς Χάουαρντ, Λάινους Ρόουτς, Μαρσέλ Ιούρες.

*ΕΡΤ2, Παρασκευή 14/01, στις 22:15

«Safe Sex» (1999) σκηνοθεσία Θανάσης Παπαθανασίου, Μιχάλης Ρέππας

Κωμωδία – Οι ιστορίες οκτώ κατοίκων της Αθήνας, που ψάχνουν τη σεξουαλική και ερωτική πλήρωση μέσα από περίεργες πρακτικές και οδηγούνται σε κωμικοτραγικές καταστάσεις. Οι χαρακτήρες θα διασταυρωθούν, καταλήγοντας σ ένα τραγικό τέλος, το οποίο θα αποτελέσει την αφετηρία για την αναζήτηση λύσης για την ακόρεστη δίψα τους για ικανοποίηση των απωθημένων τους.…

Παίζουν: Μίνα Αδαμάκη, Αλέξανδρος Αντωνόπουλος, Ελένη Γερασιμίδου, Μαρία Καβογιάννη.

*Alpha, Παρασκευή 14/01, στις 23:20

«Pulp Fiction» (1994) σκηνοθεσία Κουέντιν Ταραντίνο

Αστυνομική Περιπέτεια – Οι ζωές δύο μαφιόζων δολοφόνων, ενός πυγμάχου, ενός γκάνγκστερ και της γυναίκας του και ενός ζευγαριού ληστών μπλέκονται σε τέσσερις ιστορίες βίας και λύτρωσης.

Ο Κουέντιν Ταραντίνο σκηνοθετεί 3 σπονδυλωτές ιστορίες, που παρακολουθούμε σε πραγματική χρονολογική σειρά και μετατρέπει την ταινία σε cult αριστούργημα που απέσπασε τον Χρυσό Φοίνικα στο Φεστιβάλ των Καννών και 7 Υποψηφιότητες για Όσκαρ.

Η πρώτη αφορά έναν χαρτοφύλακα που πρέπει να πάρουν ξανά στα χέρια τους οι δύο εκτελεστές Βίνσεντ Βέγκα (Τζον Τραβόλτα) και Τζουλς Ουίνφιλντ (Σάμιουελ Λ. Τζάκσον) που δουλεύουν για τον γκάνγκστερ Μαρσέλους Γουάλας (Ιρβιγκ Ρέιμς).
Μετά την ανεύρεση του περιεχόμενου θα εμπλακούν σε έναν ακούσιο φόνο-ατύχημα και θα προσπαθήσουν να απεμπλακούν με τη βοήθεια του απόλυτα ψύχραιμου κυρίου Γουλφ (Χάρβεϊ Καϊτελ).

Παίζουν: Τζον Τραβόλτα, Σάμιουελ Τζάκσον, Τιμ Ροθ, Ούμα Θέρμαν, Αμάντα Πλάμερ, Μπρους Γουίλις.

*SKAI, Παρασκευή 14/01, στις 00:15

«American Pie: Reunion» (2012) σκηνοθεσία Τζον Χούρβιτς, Χέιντεν Σλόσμπεργκ

Κωμωδία – Οι τέσσερις φίλοι-απόφοιτοι του 1999 ξανασυναντιούνται και ξεφαντώνουν με αφορμή μια επετειακή συγκέντρωση παλιών συμμαθητών.

Η ορίτζιναλ ομάδα του «American Pie» προσπαθεί να μιμηθεί τα χοντρά σεξο-καλαμπούρια της πρώτης, ακατάλληλης γι’ ανήλικους (αλλά κι ενήλικους), κωμωδίας της διάσημης σειράς. Αυστηρά σε αυτό το πλαίσιο και σε σχέση με τα όσα έχουν δει τα μάτια μας, αυτό το «Reunion» διαθέτει κάμποσες αστείες εκλάμψεις, δοσμένες όμως με τόσο χαζοχαρούμενα χοντροκομμένο τρόπο που πρέπει να κατεβάσεις τις χιουμοριστικές (και ηλικιακές) απαιτήσεις σου στο ελάχιστο για να τις ανεχτείς.

Παίζουν: Τζέισον Μπιγκς Άλισον Χάνιγκαν Σον Γουίλιαμ Σκοτ Κρις Κλάιν

*Star, Παρασκευή 14/01, στις 00:30

«Η Χιονάτη και ο Κυνηγός» (2012) σκηνοθεσία Ρούπερτ Σάντερς

Φαντασίας – Πριν από δέκα χρόνια, η εκθαμβωτική Βασίλισσα Ραβένα σκότωσε το Βασιλιά την πρώτη νύχτα του γάμου τους. Τώρα χρειάζεται μια αγνή καρδιά για να καταφέρει να διατηρήσει την ομορφιά της αλλά και τη δύναμή της. Και η μοναδική που υπάρχει, φυλακισμένη στο κάστρο τόσα χρόνια, είναι η καρδιά της Χιονάτης, της κόρης του βασιλιά.

Η Χιονάτη, όμως, καταφέρνει να δραπετεύσει και αναζητά καταφύγιο στο Σκοτεινό Δάσος, το οποίο είναι γεμάτο δηλητηριώδη φυτά και επικίνδυνα ζώα. Τότε η Βασίλισσα στέλνει στο κατόπι της τον μοναδικό άνθρωπο, που λέγεται ότι μπήκε στο Σκοτεινό Δάσος και επιβίωσε, τον Έρικ, έναν θλιμμένο κυνηγό. Η εντολή της σατανικής Ραβένα είναι μία: να βρει τη νεαρή κοπέλα και να της τη φέρει. Εκείνος, έχοντας προ πολλού εγκαταλείψει κάθε ελπίδα για ζωή, δέχεται.

Όταν όμως βρίσκει τη λεία του, διστάζει. Θα σκοτώσει την όμορφη Χιονάτη; Ή θα την εκπαιδεύσει για να γίνει η καλύτερη πολεμίστρια, που έχει δει ποτέ το Βασίλειο; Και οι νάνοι πώς θα εμπλακούν στην ιστορία;

Παίζουν: Κρις Χέμσγουορθ, Ίαν ΜακΣέιν, Σαρλίζ Θερόν, Κρίστεν Στιούαρτ, Σαμ Κλάφλιν, Μπομπ Χόσκινς.

*Ant1, Παρασκευή 14/01, στις 01:15

«Θανάσιμη Μητέρα» (2010) σκηνοθεσία Ντάρεν Λιν Μπούσμαν

Μυστηρίου Τρόμου – Μετά από μια αποτυχημένη ληστεία τράπεζας, τρία αδέρφια κατευθύνονται στο σπίτι της μητέρας τους (Ρεμπέκα ντε Μονέ) για να βρουν καταφύγιο.

Φτάνοντας, ανακαλύπτουν ότι το σπίτι έχει κατασχεθεί εδώ και μήνες και πλέον εκεί κατοικεί ένα νεαρό ζευγάρι που έχει καλέσει τους φίλους του να περάσουν μαζί το βράδυ.

Τα αδέρφια κρατούν όμηρους τους νέους ιδιοκτήτες, τη Μπεθ (Τζέιμι Κινγκ) και τον Ντάνιελ (Φρανκ Γκρίλο), ενώ σύντομα καταφθάνει και η Μητέρα (Ρεμπέκα ντε Μορνέ) μαζί με την αδερφή τους, Λύδια (Ντέμπορα Αν Γουόλ). Η Μητέρα είναι αποφασισμένη να κάνει κυριολεκτικά τα πάντα προκειμένου να προστατεύσει τα παιδιά της και να τα σώσει από τις επιπλοκές του νόμου, γι΄αυτό τρομοκρατεί και κρατά όμηρους τους νέους ενοίκους και τους καλεσμένους τους, ενώ έξω επικρατεί κατάσταση συναγερμού αφού ένας σαρωτικός τυφώνας πλησιάζει.

Τα πράγματα θα βγουν τελείως εκτός ελέγχου όταν κάποιοι από τους ομήρους, προσπαθούν να αποδράσουν και τιμωρούνται παραδειγματικά.

Παίζουν: Ρεμπέκα ντε Μονέ, Τζέιμι Κιγκ, Σον Ασμορ, Μπραϊάνα Εβιγκαν, Ντέμπορα Αν Γουόλ, Πάτρικ Τζον Φλίγκερ, Φρανκ Γκρίλο, Λίζα Μάρκος.

*Open, Παρασκευή 14/01, στις 01:30

«Οι Υπηρέτριες» (2011) σκηνοθεσία Τέιτ Τέιλορ

Δράμα – Αρχές του 1960, η 22χρονη Σκίττερ επιστρέφει μετά το τέλος των σπουδών της στο πατρικό της, στη μικρή πόλη Τζάκσον του Μισισιπή. Οι φιλοδοξίες της όμως είναι πολύ μεγαλύτερες από τα όρια της επαρχίας και την καταπιεστική επιθυμία των γονιών της να βρει έναν καλό γαμπρό. Αυτό που θέλει είναι να γίνει συγγραφέας.

Γνωρίζοντας λοιπόν ότι για να την προσέξουν, θα πρέπει να βρει ένα κάπως τολμηρό θέμα, σύντομα αρχίζει να συγκεντρώνει υλικό με θέμα τις γυναίκες-υπηρέτριες που μεγάλωσαν τις κόρες των πλουσίων της περιοχής. Οι έρευνές της όμως θα την οδηγήσουν σε κάποια σκοτεινά μονοπάτια που, για το καλό της πόλης, θα ήταν καλό να μείνουν απάτητα και ανεξερεύνητα.

Ωστόσο, η Έιμπελιν, υπηρέτρια της καλύτερης φίλης της Σκίττερ, έχει ήδη αρχίσει να μιλά, και αυτά που λέει δεν μπορούν πια να αποσιωπηθούν…

Παίζουν: Βαϊόλα Ντέιβις, Τζέσικα Τσάστεϊν, Οκτάβια Σπένσερ, Έμμα Στόουν, Μπράις Ντάλας Χάουαρντ, Άλισον Τζάνεϊ.

*Alpha, Παρασκευή 14/01, στις 01:30

«Μπόνι και Κλάιντ» (2013) σκηνοθεσία Μπρούς Μπέρεσφορντ

Αν και η ιστορία των Bonnie και Clyde είναι θρυλική, δεν έχει ποτέ ειπωθεί με αυτόν τον τρόπο. Ορμώμενοι από το πάθος τους, αλλά και την εμμονή της Μπόνι με την φήμη, το ζευγάρι διέπραξε τις πιο επικίνδυνες ληστείες, αφήνοντας πίσω τους αίμα και πρωτοσέλιδα. Χρησιμοποιώντας την έκτη αίσθηση του Κλάιντ, παρέμειναν ένα βήμα μπροστά από το νόμο μέχρι την τελική, μοιραία αναμέτρηση.

Παίζουν: Χόλιντεϊ Γκρέιντζερ, Εμίλ Χιρς, Σάρα Χάιλαντ, Χόλι Χάντερ, Γουίλιαμ Χερτ.

*Mega, Παρασκευή 14/01, στις 02:10

«Άμεση Δράση» (2009) σκηνοθεσία Τζόντι Χιλ

Κωμωδία – Ένας νευρωτικός σεκιουριτάς ψάχνει τον επιδειξία που έχει αναστατώσει το εμπορικό του κέντρο. Ένας κανονικός επιθεωρητής, ωστόσο, έρχεται να του υφαρπάξει τη μοναδική σοβαρή υπόθεση την οποία γνώρισε το mall τα τελευταία χρόνια.

Παίζουν: Σεθ Ρόγκεν, Ρέι Λιότα, Μάικλ Πένα, Άννα Φάρις

*Stra, Παρασκευή 14/01, στις 02:30