Η καρδιά των αρωματικών φυτών της χώρας χτυπά στην Κοζάνη

Δεκάδες εκθέτες από πολλά μέρη της χώρας συμμετέχουν στην 1η Πανελλήνια Έκθεση Αρωματικών και Φαρμακευτικών Φυτών η οποία άνοιξε τις πύλες της χθες και ολοκληρώνεται αύριο Κυριακή παράλληλα με το μεγάλο επιστημονικό συνέδριο του κλάδου.

Επιχειρήσεις και επαγγελματίες του είδους βρίσκονται στην Κοζάνη και στο Εκθεσιακό Κέντρο Δυτικής Μακεδονίας προκειμένου να αναδείξουν τα οφέλη και τη δυναμική των φαρμακευτικών φυτών που φέρνουν την ΠΕ Κοζάνης πρώτη στην Ελλάδα σε καλλιέργεια. Παράλληλα στο επιστημονικό συνέδριο συμμετέχουν 26 διακεκριμένοι εισηγητές, καθηγητές πανεπιστημίων, γεωπόνοι αλλά και στελέχη μεγάλων εταιριών.

Διοργανωτές είναι το ΕΒΕ Κοζάνης, ο Δήμος Κοζάνης και η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας που έχουν φροντίσει να κλείσουν και πολυμελείς εμπορικές αντιπροσωπείες από Ταϊβάν, Κύπρο, Γερμανία και Βουλγαρία. Στην ΠΕ Κοζάνης ευδοκιμούν 650 είδη αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών με τη «ναυαρχίδα» αυτών να είναι ο κρόκος και να ακολουθούν η λεβάντα, το τριαντάφυλλο, το τσάι του βουνού, η ρίγανη, ο δυόσμος.

Τα εγκαίνια της έκθεσης έγιναν το βράδυ της Παρασκευής από την Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Ολυμπία Τεληγιορίδου.

xronos-kozanis.gr