Τα νέα στοιχεία από το τροχαίο με Ferrari – Βίντεο λίγο πριν το δυστύχημα

Σοκαριστικές είναι οι εικόνες και οι λεπτομέρειες που έρχονται στο φως της δημοσιότητας για το τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε το βράδυ της Πέμπτης στη Βάρη με στο οποίο έχασε τη ζωή του ο 45χρονος Τζώρτζης Μονογυιός, αδελφός της βουλευτού Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας, Κατερίνας Μονογυιού, ο οποίος έχασε -για άγνωστο μέχρι στιγμή λόγο- τον έλεγχο της Ferrari που οδηγούσε και προσέκρουσε σε δέντρο. Αμέσως το αυτοκίνητο τυλίχθηκε στις φλόγες, ενώ η σύζυγός τους που βρισκόταν στη θέση του συνοδηγού κατάφερε να απεγκλωβιστεί και νοσηλεύεται σε κατάσταση σοκ.

Bίντεο με τη Ferrari λίγο πριν από το δυστύχημα:

Στο βίντεο φαίνεται το super car να κινείται στην αριστερή λωρίδα και να προσπερνά άλλα αυτοκίνητα λίγο πριν τη μοιραία στιγμή που ο οδηγός έχασε τον έλεγχο με αποτέλεσμα να καρφωθεί στο δέντρο.

Αξίζει να σημειωθεί, πάντως, ότι στις συγκεκριμένες εικόνες τουλάχιστον, το ιταλικό υπεραυτοκίνητο δεν φαίνεται να κινείται με υπερβολικά υψηλή ταχύτητα.

Δείτε το video:

Η τροχαία, που έχει αναλάβει τις έρευνες για τις συνθήκες του δυστυχήματος, αναμένεται να εξετάσει όλους τους αυτόπτες μάρτυρες, να συγκεντρώσει υλικό από κάμερες διαχείρισης κυκλοφορίας ενώ θα αναθέσει σε ειδικό πραγματογνώμονα να εκδώσει πόρισμα για το πώς έγινε το θανατηφόρο τροχαίο.

Οι περιγραφές των μαρτύρων για το τραγικό δυστύχημα σοκάρουν.

Αυτόπτης μάρτυρας μιλώντας στο MEGA, περιέγραψε όσα είδε να εκτυλίσσονται μπροστά στα μάτια του. Πρόκειται για κάτοικο της περιοχής, ο οποίος βγήκε στο μπαλκόνι του γύρω στις 8:15, είδε τον καπνό από τη φωτιά κι αμέσως κατάλαβε πως δεν ήταν από τζάκι.

«Βγήκα και αντίκρισα αυτό το πράγμα, να φλέγεται ένα αυτοκίνητο στη νησίδα της παραλιακής και πολύ γρήγορα ήρθε η Πυροσβεστική και έγινε κατάσβεση», είπε και απαντώντας σε ερώτηση τόνισε ότι δεν άκουσε κάποιο μεγάλο θόρυβο. «Εγώ βγήκα κατά τύχη στο μπαλκόνι. Και όλοι απορούσαν πώς έφυγε το αυτοκίνητα γιατί είναι στην ευθεία αυτό», σημείωσε. «Υπήρχαν δύο σώματα, μία σορός και μίας κοπέλας που ήταν εν ζωή. Ήταν στη νησίδα πάνω στο γρασίδι, τους είχαν τραβήξει», είπε για τη στιγμή που βγήκε έξω.

Αναφέρθηκε μάλιστα και σε οδηγό ταξί, ο οποίος είδε με τα μάτια του το δυστύχημα, ενώ βρισκόταν στο αντίθετο ρεύμα. Μεταφέροντας όσα του περιέγραψε είπε: «είδε το αυτοκίνητο να χάνει τον έλεγχο. Δεν κατάλαβε για ποιο λόγο. Έπεσε στα δέντρα. Κάποιος έτρεξε γρήγορα και έβγαλε τους επιβάτες κι αμέσως το αυτοκίνητο μετά από λίγο πήρε φωτιά».

«Από ό,τι έμαθα ο οδηγός μόλις είχε παραλάβει το αυτοκίνητο, η απόσταση από την εταιρεία, την έκθεση είναι μόλις 3,5 χιλιόμετρα», σημείωσε.

Η στιγμή του απεγκλωβισμού από τη μοιραία Ferrari

Το χρονικό του θανατηφόρου δυστυχήματος

Η πρώτη βόλτα του πολυτελούς αυτοκινήτου ήταν η μοιραία για τον 45χρονο Τζώρτζη Μονογυιό. Η ώρα ήταν λίγα λεπτά μετά τις 21:00 όταν ο οδηγός του υπερπολυτελούς αυτοκινήτου μάρκας Ferrari, που ήταν στην κατοχή του μόλις για λίγες ώρες, έχοντας αναπτύξει ταχύτητα έχασε τον έλεγχο και προσέκρουσε επάνω σε δέντρο επί της οδού Κωνσταντίνου Καραμανλή 175, σε απόσταση λίγων μέτρων από τη διασταύρωση της παραλιακής με τη λεωφόρο Βουλιαγμένης.

Ο άτυχος άνδρας, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, από την ταχύτητα και την ένταση της πρόσκρουσης εκτοξεύθηκε από το παρμπρίζ του αυτοκινήτου και βρήκε ακαριαίο θάνατο. Μέσα στο αυτοκίνητο το οποίο μέσα σε κλάσματα δευτερολέπτων μετατράπηκε σε άμορφη μάζα σιδερικών βρισκόταν και η σύζυγός του, η οποία έχει τραυματιστεί και νοσηλεύεται σε κατάσταση σοκ.

Μάρτυρες της τραγωδίας οικεία πρόσωπα του θύματος, που με βάση τις ίδιες πληροφορίες, βρίσκονταν πίσω από τη Ferrari και είδαν μπροστά στα μάτια τους να εκτυλίσσεται το φρικτό δυστύχημα. Βίντεο που έχουν τραβήξει διερχόμενοι οδηγοί αποτυπώνουν σκληρές εικόνες.

Απεγκλωβίστηκε μόνη της η συνοδηγός

Η Ferrari έχει διαλυθεί και από την πρόσκρουση έχει τυλιχθεί στις φλόγες, ενώ μία φωνή ακούγεται να λέει «αδερφέ μου» με τον άνθρωπο που φωνάζει να αδυνατεί να πιστέψει τι έχει συμβεί. Στο σημείο μέσα σε λίγα λεπτά φτάνουν δυνάμεις της Τροχαίας, αλλά και της Πυροσβεστικής, καθώς και ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ. Η συνοδηγός απεγκλωβίζεται μόνη της, ενώ οι ενέργειες της Πυροσβεστικής περιορίζονται στην κατάσβεση του οχήματος, αλλά και του δέντρου στο οποίο προσέκρουσε ο οδηγός και πήρε επίσης φωτιά.

Πληροφορίες κάνουν λόγο για ελιγμό λόγω πεζού

Τα αίτια της τραγωδίας έχει αναλάβει να διαλευκάνει η Τροχαία Ελληνικού με τις πρώτες πληροφορίες να αναφέρουν ότι ο άτυχος Τζώρτζης Μονογυιός φέρεται να επιχείρησε ελιγμό στη θέα πεζού που πήγε να διασχίσει τον δρόμο. Στη θέα του για να τον αποφύγει έστριψε το τιμόνι και έχασε τον έλεγχο του υπερπολυτελούς αυτοκινήτου με αποτέλεσμα την ανεξέλεγκτη και θανατηφόρα πορεία του.

TROXAIO-1

TROXAIO-02ferrari635