Μάρκος Σπυρόπουλος: Δεύτερος στο Πρωτάθλημα Μεσογείου στα Mini 6.5

Στη δεύτερη θέση της κατηγορίας των Class Mini 6.5, στο Μεσογειακό Πρωτάθλημα που γίνεται στο πλαίσιο της πρόκρισης για τον μεγάλο αγώνα μοναχικού διάπλου του Ατλαντικού Mini Transat 2019, βρίσκεται ο Μάρκος Σπυρόπουλος. Ο Έλληνας ιστιοπλόος, παρά τα τεχνικά προβλήματα που αντιμετώπισε, βρίσκεται ψηλά στην κατάταξη με 63 βαθμούς. Μάλιστα κατάφερε να κερδίσει δύο πρώτες θέσεις στους αγώνες ARCIPELAGO 6.50 και GRAN PREMIO D’ITALIA, μία δεύτερη θέση στο 222 MINI SOLO της Γένοβας και μία 4η θέση στον solo αγώνα των 500ν.μ. MINI MED.

«Υπήρξε αγώνας που, λόγω ενός τεχνικού προβλήματος με το άλμπουρο, χρειάστηκε να ανεβοκατεβάσω τη μαΐστρα 50 και 60 φορές, πράγμα που σημαίνει μεγάλη χρονική καθυστέρηση. Ποτέ όμως δεν σκέφτηκα να τα παρατήσω. Ο στόχος είναι πάντα ο τερματισμός και οι δυσκολίες και τα προβλήματα μπορεί να παρουσιαστούν ανά πάσα στιγμή. Το θέμα είναι να είσαι έτοιμος να τα αντιμετωπίσεις» δήλωσε ο ίδιος.

Ο Σπυρόπουλος ετοιμάζεται ν` αναχωρήσει για τη Μασσαλία τις επόμενες ημέρες προκειμένου να ολοκληρώσει το απαραίτητο για την πρόκριση στον τελικό αγώνα Qualification Course, μία solo διαδρομή 1.000 ναυτικών μιλίων.

Ο διεθνής αγώνας Mini Transat, που μετρά πάνω από 40 χρόνια ιστορίας, διεξάγεται κάθε δύο χρόνια. Ξεκίνησε για πρώτη φορά στην Αγγλία το 1977 ενώ από το 1985 τη διοργάνωσή του ανέλαβαν οι Γάλλοι. Οι πιο έμπειροι ιστιοπλόοι καλούνται να διασχίσουν ολομόναχοι και χωρίς καμμία εξωτερική βοήθεια τον Ατλαντικό με ένα σκάφος μήκους μόλις 6,5 μέτρων. Ο αγώνας θα ξεκινήσει από την La Rochelle της Γαλλίας κι έπειτα από μία σύντομη στάση στη Las Palmas στα Κανάρια Νησιά, θα καταλήξει στη μακρινή Μαρτινίκα.

Να θυμίσουμε ότι η συμμετοχή του Μάρκου Σπυρόπουλου είναι η πρώτη ελληνική συμμετοχή στη σύγχρονη ιστορία του αγώνα.

ΑΠΕ – ΜΠΕ